QUOTE(sazininga @ 2018 11 20, 07:56)
normalus, ispruse zmones daugiau maziau zino. gal ne tiek konkreciai Lietuvos istorija, kiek Europos svarbiausius ivykius, tame tarpe ir Lietuvos.
tu mano uzsienio pazistamu gali neskaiciuot, as pati skaiciaus nezinau, bet kasmet kelis kartus vaziuoju i tarptautines konferencijas, tai tenka pabendraut.
labai mazai zino, per tiek metu ,kiek esu Airijoje patys be mano pasakojimu apie LIetuva dagiau zinojo gal 2 zmones, su geru issilavinimu ir patys domejosi tais dalykais. Dabar daugiau jau zino,kad musu sostine Vilnius ir mes snekam lietuviskai, nes dauguma jau pabendrave su lietuviais, kai kurie ir aplanke Lietuva. Bet istorijos tikrai nezino.
Airijoje tokia svietimo sistema, kad pvz Istorijos ir Geografijos gali nesirinkti, jei nenori ir tai net jei mokaisi apie Lietuva jie nesimoko, nu gal dabar jaunoji karta, nezinau, itariu daugiausia tai tik,kad mes esam Es nare , bet ne musu istorija. Mano vaikai pradijneje mokykloje kol kas apie Lietuva nei zodzio nesimokino, gal vidurineje bus, paziuresim. MOkykloje mes rengiam svente tarptautine diena, kai teveliai i siv saliu pristatom savo salis mokyklos bendruomenei, per paveiksliukus, rubs, maista...
Bet kai as ejau i mokykla mes irgi apie Airija kaip ir apie daug kitu saliu visiskai nieko nesimokem. buvo pasakyta, kad Airija Uk dalis, nors jau nebebuvo,bet sovietmeciu matyt tai nebuvo naudnga sakyti, o jau po Nepriklausomybes is vis nelietem Airijos. Mokemes gi tik savo istorija ir didizuju saliu, daugiau zinom apie senoves Egipta, nei apie kokia Ispanija, sakysit ne? Taigi, tiketis, kad uzsienieciai zinos kazka apie ta mazyte Lietuva, kuri visiskai niekaip neisiskiria pasaulyje niekuom, yra labai naivu. ir jei mes patys nesviesim tinkamai, taip, kaip musm butu naudinga, tai nieko niekas ir nezinos.
Snekat apie zmones, kurie vazinejasi i tarptautines konferencijas, jauciu ne apie buroku auginima? tai kaip manot tokiu zmoniu poluliacijoje mazuma ar dauguma? ir tarp ju nemanau, kad visi zinotu apie Lietuva kazka daugiau negu,kad esam ES.