QUOTE(Ašaka @ 2019 07 19, 18:26)
Na tiesiog... Šiaip jau galiu, bet dar nenoriu. Ne paslaptis, kad abu kartus balsavau už Šimonytę, tačiau mintis apie Nausėdą, kaip galimą prezidentą, irgi buvo šmėstelėjusi, bet iš karto buvo atmesta, nes Šimonytė, mano supratimu, būtų buvusi visa galva geresnė kandidatė už Nausėdą. Bet netgi jei būtų taip kortos iškritę, nebūčiau tikėjusis, kad Šimonytė prezidentavimo pradžioje nebūtų dariusi klaidų klaidelių, nes tai natūralu. Prisiminkime kad ir Dalią I jos kadencijos pradžioje, nors darbo aukštose pareigose ji jau turėjo.
Nausėdos padėtis šiuo metu yra žymiai blogesnė, nei Brazausko ar Adamkaus. Brazauskas, kad ir trumpai, bet buvo faktiškas Lietuvos vadovas iki tapdamas prezidentu, o iki tol daugelį metų buvo 4-as asmuo LTSR hierarchijoje. Adamkus, vėlgi, beveik 20 metų užėmė aukštas pareigas JAV Aplinkos apsaugos agentūroje ir buvo atsakingas už daug didesnę teritoriją nei Lietuva. Todėl Nausėdą aš esu linkusi lyginti su Paksu, kuris prezidentu tapo jau turėdamas šiokią tokią meravimo ir premjeravimo patirtį. Kol kas pliusai persveria menkus minusiuskus lyginant Nausėdą su Paksu.
PS. O visgi Lenkijos prezidentienės liemenukas buvo žymiai geresnis, nei Nausiedienės.
Koks teisingas požiūrio kampas!
Taip, man reikia sau vis priminti, kad jeigu Nausėda būtų į antrą turą pakliuvęs su Skverneliu, juk ir aš būčiau priversta balsuoti už Nausėdą. Dar vis ta kartelė užkilusi labai aukštai, iki I.Šimonytės lygio, iki lygio, kai politikas ir su patirtimi, ir šiuolaikiškas, ir turi paramą, ir perspektyvą įgyvendinti realius pokyčius, jei ne iškart, tai po rinkimų. Tai ir matau labai akivaizdžiai visas Nausėdos klaidas, kurių tik mažą dalį paminėjau.
Na, tikrai nei Šimonytė, nei Skvernelis nebūtų taip pašnekėję apie ministrus, nes jie puikiai vyriausybės darbą išmano; tikrai taip nesureikšmintų rūbų ir pačios inauguracijos; į Lenkiją tikrai neskubėtų antrą darbo dieną, ypač kai tą dieną atostogų išeina Lenkijos prezidentas ir tą dieną sprendžiasi EK pirmininkės klausimas. Bet Skvernelio išrinkimo atveju sparčiai artėtume prie Vengrijos ir Lenkijos autokratiško valdymo, kas yra labai labai blogai.
Bet tikrai taip, kad būtų kitokių klaidų. Ne tokių elementarių, bet būtų.
Su Paksu lyginant vis prisimenu Katkevičiaus pasisakymus, kad tuomet buvo labai lengva sukurti reikiamą išrinkimui įvaizdį; bei Kutraitės pasisakymus, kad tuomet žmonėms trūko elementarios tvarkos ir nors šiek tiek teisingumo, o dabar lygis labai ženkliai pakilo ir vien tuo jau nebepatrauksi ir rinkimų nelaimėsi... Neveltui Žemaitaitis ketina pavadinimą keisti.
Tikrai taip, Adamkaus situacija buvo visiškai kitokia nei kad dabar Nausėdos. Jis buvo ypatingai patyręs, tik nežinojo Lietuvos specifikos. Ir jo patarėjai buvo labai stiprūs, ypač pirmoje kadencijoje. Ir partijų paramą jis turėjo stiprią. Ir vis vien išdygo
valstybininkai bei Uspaskich...
Labai smagu Jus skaityti. Netgi naudinga.
Re PS: Taip.
Straipsnio "Nausėda papasakojo, ką jo žmonai Lenkijos pirmoji ponia parodė" komentaras daugmaž toks ir buvo: "Kur pagaliau gauti tinkamą liemenuką!"