QUOTE(Hmmm... @ 2019 05 18, 21:41)
Kiek pamenu, berods tais laikais visi, kas tik turėjo bent menkiausią galimybę, pasirūpindavo, kad jų vaikai būtų pripažinti kaip netinkami kariuomenei. Bent jau aš tokių tikrai žinojau. Užtekdavo tam tikrų medicininių diagnozių dažniausiai. Šiaip normalu tai buvo.
Taip, jei tik turėjo menkiausią galimybę, tai tikrai ją išnaudodavo.
Tuomet dėl tikros ligos gana retas galėdavo išvengti tarnybos, ne taip kaip dabar, kai vos ne kas antras realiai yra netinkamas, nes nesportuoja, tik prie kompiuterių sėdi nuo pat vaikystės...
Ir juk pradžioje jokios informacijos nebuvo, sakė, kad į paprastą kariuomenę ima, neminėdavo, kad į karą. Tik vėliau, kai žuvusių atsirado, paaiškėjo žiauri tiesa ir pradėjo žmonės visaip vengti tarnybos.
Tiesiog aš turiu priešingų pavyzdžių - ne išvengusių tarnybos, o atitarnavusių, ir būtent Afganistane...
Gaunasi kaip koks McCain vs Trump Vietnamo kare atvejis... Gal todėl ir užkliuvo man.
QUOTE(mementoo @ 2019 05 18, 21:50)
Aš netiksliai išsireiškiau
Jūs labai pastabi ir skrupulinga detalėse. Tas vienareikšmiškai man ir reiškia blogį bet kurioje raudonosios armijos vietoje, nebūtinai žūtį. Neseniai kraupią istoriją skaičiau kaip karininkas jau po sovietų subyrėjimo tikrino miegamuosius ir ten rado kareivius su lempa bedeginančius vieną auką. Ir nieko negalėjo padaryti. Nieko. O tai kas vyko šlovingo socializmo laikais.
Taip, blogio buvo labai daug sovietinėje kariuomenėje. Vienareikšmiškai.