Džiaugiuosi, kad antrame Prezidento rinkimų ture nebus jokių kenkėjų.
Kai jau yra gerai, bet yra galimybė būti dar geriau, tai azartas tik kyla, nes net ir pralošus mano kandidatei, nusivylimas nebus toks, kaip tiems, kurie turi rinktis iš abiejų jiems blogų.
Tačiau vis tik tai yra mitas, kad į antrą turą pateko du dešinieji.
Netgi profesionalūs žinomi kairieji ekonomistai ar filosofai-analitikai apie G.Nausėdą kalba ne kaip apie dešinįjį, bet kaip apie ... populistą.
Tad visai nenuostabu, kad G.Nausėda tikrai tampa "apačių" kandidatu... Su "apačių" vartojamais pseudo-argumentais "ji man negraži, o va jis..."
Tikrai įdomus fenomenas, kad:
1. Kairioji A.Maldeikienė, kritikuojanti visus ir visada, padaro išimtį (be, žinoma, savo komandos ir tam tikrų mokinių)
tik berods I.Šimonytei, kurią tikrai labai gerbia ir palaiko.
Apie G.Nausėdą A.Maldeikienė pasisakė taip: "
Aš tas jo citatas ilgai renku, nes jos yra tobulas pavyzdys vaikams per pamokas, kaip galima supakuoti protingus žodžius ir gauti 0 minties. Man tiesą sakant jis toks nuobodus, kad jau sunku net savo politikos analitiko darbą dirbti ir klausyti, kaip jis samprotauja. Beje, totaliai nesuvokia nė vienos realios Lietuvos ekonomikos bėdos. Akivaizdu, kad nėra skaitęs net pagrindinių ekonomikos klasikų. Tipiškas intelektualinis runkelis."
2. Labiau kairysis jaunasis ekonomistas Justas Mundeikis G.Nausėdą vadina "tautos akanamistu" - pliurpalų meistru:
Tautos akanamistas G.Nausėda debunkedBeje, jis labai argumentuotai kritikuoja libertarą finansų ministrą Šapoką ir daugelį kitų nesąmonių.
3. Žymaus kairiojo ekonomisto Romo Lazutkos vakardienos įrašas Facebook'e apie linksmosios finansų '
archiologijos' įrodymą, kad prieš dešimtmetį 'diržų veržimosi' iš esmės nebuvo - priešingai paplitusiai nuomonei. Iš tiesų buvo valstybės išlaidų stagnacija. Didelio veržimo išvengta dėl didelio skolinimosi. Plačiau:
https://www.facebook...2172793284331464. Socialdemokratas filosofas Viktoras Bachmetjevas argumentuotai kritikuoja A.Nausėdą kaip tikrą šūdmalį:
Viktoras Bachmetjevas: Populizmas analitiko veidu.
Ar ką tik Facebook'o įraše:
https://www.facebook...346204638950581Taigi, turime visai kitokias skirtis:
"aiškiai išreikštos pažiūros" vs "populistas";
"patirtis, ir netgi krizės metu, bei būtent vykdant politiką" vs "pastarieji 20 metų "ant sėdmaišio", tik būnant veidu, patogiai, toli nuo politikos, tinginiaujant";
bei "apačių" eskaluojamos "moteris - vyras", "kažkokia netokia - gražus, prezidentinis"; "remiama konservatorių, kurie 'pražudys Lietuvą', - 'nepriklausomas' (bet juk iš bankų, iš stipriausių verslo struktūrų, taigi 'nepriklausomumas' tik santykinis)'.
Kur dar argumentuotai diskutuoja kairieji ar šiaip intelektualai, kur būtų ši G.Nausėdos kritika atremiama? Norisi
intelligent debate (išmintingų žmonių diskusijos), o ne
ubuntizmo...
Beje, tarp rimtesnių argumentų, kodėl balsuos
prieš I.Šimonytę, nors ji labai patinka, yra tai, kad "
Šimonytės gebėjimai per daug geri. 😁 Kaip paradoksaliai skambėtų. Man atrodo būtų kvailiausia statyti ją į prezidentės postą, kai ji galėtų tiek daug nuveikti dirbdama vyriausybėje, ypač būdama premjere. Tas pats kaip statyti Cristiano Ronaldo ar Messi žaisti gynyboje. Juk prezidentas - daugiau reprezentacinė ir kontrolės bei priežiūros institucija. Kaip tokią darbščiąją bitutę statyti į tokią vietą?"...