Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai

QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 15, 15:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72433873" data-time="1557921095"><div><p>forumuluotė buvo :YRA keiksmažodis". Tai kad nėra.
Papildyta:
Ačiū, ir dar gerai moka, žinok vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
aš pvz žinau, kad buvo ar yra toks serialas Moterys mneluoja geriau, bet nesu mačiusi nė vienos serijos, nežinau personažų.</p></div></blockquote><p>Taip, man yra, nes juo buvo izeidinejami mano proteviai, jei tau nera ir taves tai nezeidzia, jei tu nesidomi istorija, savo saknim, tai apie tai ir snekek. </p><p>As nemanau, kad mokslinikai yra patvirtine oficialiu keiksmaozdius sarasus ir tik juos gali zmones laikyti keiksmazodziais? lotuliukas.gif </p><p>Keiksmazodziai yra toks dalykas, kuris kinta su laiku, kultura ir aplinka ir dar keikvieno zmogaus supratima.</p><p></p><p>Bet Mylimuke is personazo suprato, kokia laida, vaidnais ziurejo? lotuliukas.gif </p>

na tai tau gali atrodyti kaip tik nori, faktas nuo to niekaip nesikeičia smile.gif
Atsakyti
Mano tėvai žiūrėdavo naisių vasarą, aš tuo metu virtuvėje kartais kažką darydavau, tai išgirdusi to serialo intonacijas maudavau kuo greičiau į lauką. Ir ne, nemanau, kad mačiau tą serialą, nors turiu nuomonę, kad jis baisus smile.gif
Lygiai tas pats su ambrozijos šou ar kaip ten kažkaip-nupurtančio jumoro pavyzdys, kurį irgi girdėjau iš kito kambario ir nuo kurio bėgdavau.
Tau taip nebūna, kad nežiūri, bet žinai ? biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(lutuke123 @ 2019 05 15, 14:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72433873" data-time="1557921095"><div><p>forumuluotė buvo :YRA keiksmažodis". Tai kad nėra.
Papildyta:
Ačiū, ir dar gerai moka, žinok vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:
aš pvz žinau, kad buvo ar yra toks serialas Moterys mneluoja geriau, bet nesu mačiusi nė vienos serijos, nežinau personažų.</p></div></blockquote><p>Taip, man yra, nes juo buvo izeidinejami mano proteviai, jei tau nera ir taves tai nezeidzia, jei tu nesidomi istorija, savo saknim, tai apie tai ir snekek. </p><p>As nemanau, kad mokslinikai yra patvirtine oficialiu keiksmaozdius sarasus ir tik juos gali zmones laikyti keiksmazodziais? lotuliukas.gif </p><p>Keiksmazodziai yra toks dalykas, kuris kinta su laiku, kultura ir aplinka ir dar keikvieno zmogaus supratima.</p><p></p><p>Bet Mylimuke is personazo suprato, kokia laida, vaidnais ziurejo? lotuliukas.gif </p>

Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2019 05 15, 15:01)
Lutuke, o tu skiri kada žodis YRA keiksmažodis, o kada žodis gali būti naudojamas su pašiepiama/menkinančia potekste, nes dėl vienų ar kitų priežasčių kažkuriame savo gyvavimo etape yra įgavęs tokią prasmę? Ne, nu rimtai-ar tu supranti ką noriu pasakyti?
Nes šiaip pasaulyje galybė tokių žodžių, kurie GALI BŪTI naudojami kaip "keiksmažodžiai/niekinančiame kontekste. Bet yra grupė žodžių, kurie nepriklausomai nuo jų konteksto YRA keiksmažodžiai.
Aš supratau, kad tau tavo ir montevertės mąstymo stilius šiame kontekste yra plataus mąstymo pavyzdys, bet ar bent supranti ką tau nori kitos pasakyti?  biggrin.gif

Uztenka pazvelgt i gyvunijos pasauli - kiaule, karve, asilas, vista - kaip tai skamba tam tikram kontekste? ax.gif Ir ar sie zodziai jau tampa keiksmazodziais?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 05 15, 15:00)
Didžiajame lietuvių kalbos žodyne yra visi norminiai lietuvių kalbos žodžiai. Pagonis taip pat.Keiksmažodžių ten nėra. Yra žodžiai, kurie, būdami norminiai, tam tikrame kontekste gali skambėti niekinančiai, įžeidžiančiai. Bet pats savaime žodis negali būti keiksmažodis ir įrašytas į tą žodyną. nzn ar dabar aiškiau...Bet bent bandžiau smile.gif Pinigų neimsiu už pamokėlę biggrin.gif

tai niekas ir neprašo įrašyti į žodyną biggrin.gif
plia, nu kaip taip nesuprast? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 05 15, 15:06)
Uztenka pazvelgt i gyvunijos pasauli - kiaule, karve, asilas, vista - kaip tai skamba tam tikram kontekste? ax.gif  Ir ar sie zodziai jau tampa keiksmazodziais?

o kur dar neigiamą konotaciją turintys žodžiai: kuinas...
arba tiesiog...gyvulys...meitėlis....
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 15, 15:07)

Bet tai net tau turėtų būti aišku, kad KEIKSMAŽODŽIŲ NĖRA TAME ŽODYNE.
Atsakyti
Retorinis klausimas: ant kiek žmonės turi būti nelaimingi ir pikti savame gyvenime, kad kabinėtis porą dienų prie vieno žodžio.
Užuojauta, nuoširdžiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 15, 15:10)
Retorinis klausimas: ant kiek žmonės turi būti nelaimingi ir pikti savame gyvenime, kad kabinėtis porą dienų prie vieno žodžio.
Užuojauta, nuoširdžiai 4u.gif

SUPRANTU, PAGALIAU "DA"ĖJO smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 05 15, 15:10)
o kur dar neigiamą konotaciją turintys žodžiai: kuinas...
arba tiesiog...gyvulys...meitėlis....
Papildyta:

Bet tai net tau turėtų būti aišku, kad KEIKSMAŽODŽIŲ NĖRA TAME ŽODYNE.

nes žodynas ir nereikalingas, kad kažką laikyti keiksmažodžiu biggrin.gif
dar nedaėjo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 15, 15:13)
nes žodynas ir nereikalingas, kad kažką laikyti keiksmažodžiu biggrin.gif
dar nedaėjo? biggrin.gif

Kaip jau aiškinau Lut - laikyti ir laikytis gali už ko tik nori, faktas nuo to nepasikeis smile.gif
Atsakyti

Didžiajame lietuvių kalbos žodyne yra visi norminiai lietuvių kalbos žodžiai. Pagonis taip pat.Keiksmažodžių ten nėra. Yra žodžiai, kurie, būdami norminiai, tam tikrame kontekste gali skambėti niekinančiai, įžeidžiančiai. Bet pats savaime žodis negali būti keiksmažodis ir įrašytas į tą žodyną. nzn ar dabar aiškiau...Bet bent bandžiau smile.gifPinigų neimsiu už pamokėlę biggrin.gif

O tai ka ir vadinam keiskmazodziais???? butent tokius zodzius , kurie niekina ir izeidzia. is tavo zodyno. 

pagónis, -ies (l. pogan, brus. пoгaнь) scom. (1), pagoni̇̀s, -iẽs (3) Skr, pãgonis (1)
1. Nieko kūdikis nežinojo, nieko nemokėjo, augo kaip pagonėlis I.Simon.
2. Plt šnek. nenaudėlis, netikėlis: Tie dvarūnėliai tikri pagónys, pramanė mane šauniais žodeliais JD618.

Tai nesurpantu,ka cia bandai irodyti? kad keiksmazodziai kazkokie yra moklininku parenkami ir kitais zodziais keikti negalima? ar kad pagonis turejo kazkokia teigiama prasme? 

kaip ir kvailys? gal galima pagirti tuom zodziu , o ne apkeikti? :oh:

is didelio rasto isejai i krasta , ziauriai, pasiimk atostogas ar ka.. :oh: kazka bandei irodyti, bet jauciu pati neuspratai ka, ar tik pasirodyti reikejo, koks nesupratingas mzogsu esi, nu bet gi baigusi aukstaji :lol: 

Kiap jus gyvenima is vis kazka nnuveikiat, kai tike kabinejates prie zodziu nuolat? 

Atsakyti

Uztenka pazvelgt i gyvunijos pasauli - kiaule, karve, asilas, vista - kaip tai skamba tam tikram kontekste? ax.gifIr ar sie zodziai jau tampa keiksmazodziais?

Ne,  vistele tu asilo :lol: tau lai bus jie mazybinia zodeliai :lol: 

Atsakyti

Kol kazkoks mokslininkas neirodys, kad zodis yra keiksmazodis, jis ir nebus, vadinasi jas galima vadinti visiap kaip norim , tik kol tie zodziai yra zodyne, juk tai ne keiksmazodziai :lol: 

Perkaito moteriskes arba jau persprogo is pasiputimo, nebezino kaip nusisneketi labiau :lol:

Atsakyti