Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(in_shadow @ 2006 10 04, 12:01)
Aha, as irgi  mirksiukas.gif  visa tai BUVO, bet dabar del greitumo fotografai naudojasi paprastesniais budais. Ir medziagas daryti juodai/baltoms nuotraukoms gauti sunku, o ir rezultato jaunieji nori kuo greiciau....

Visi šitie samprotavimai gan juokingai atrodo, nors ir pretenduoja į labai išmanančių sentencijas.
Tai yra tas pats, kas tvirtinti, kad TIKRAS skaičiavimo rezultatas įmanomas tik su mechaninio skaičiuotuvo pagalba. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(al12 @ 2006 10 04, 12:30)
Visi šitie samprotavimai gan juokingai atrodo, nors ir pretenduoja į labai išmanančių sentencijas.
Tai yra tas pats, kas tvirtinti, kad TIKRAS skaičiavimo rezultatas įmanomas tik su mechaninio skaičiuotuvo pagalba. smile.gif

taip kaip visame forume atsakinejate konkreciai tik i mano postus, galejote nesivarginti kurti klono ir pasinaudoti AZ sistema. jei nematote skirtumo tarp skaitmenos ir j/b juostos cia Jusu asmenine problema, o ne mano, ir nesiruosiu sitame forume destyti skirtumu. Zoom kazkiek juos aprase, manau, cia to gana.
kas kam patinka, yra skonio dalykas. Jusu teise rinktis.
Papildyta:
QUOTE(zuikelee @ 2006 10 04, 12:09)
cia 1000lt ne uz darba 4u.gif cia uz nuotraukas tik. daba juk fotografai neima uz darba, o tik uz nuotraukas...

ka reiskia "uz nuotraukas"? turejai omeny atduoda CD?
ima, ivairus apmokejimus gi siulo...
tarkim:
fiksuota suma + fotkes perkasi visi.
abumas jauniesiems + sveciai perkasi atskirai
CD ir visi nuotraukas darosi patys...
nuotrauku albumas + CD

tai vat galutine kaina ir skiriasi kai supliusuoji viska...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo in_shadow: 04 spalio 2006 - 11:56
Šeštadieni važiuosiu į Jonava susitikt su fotografu Eugenijum Derevianko:assa:, tai galėsiu parašyt atsiliepimus, gal jis pasiulys ką nors gražaus ir originalaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(in_shadow @ 2006 10 04, 12:53)
taip kaip visame forume atsakinejate konkreciai tik i mano postus,

Atsakiau į Jūsų postus kadangi būtent Jūsų postai pasirodė juokingi.
nors ir "su pretenzijom" smile.gif
Labai atsiprašau, jeigu to daryti negalima.
PS
Dar nesupratau dėl klonų. Manau, Jums pasivaideno.
Atsakyti

taip kaip visame forume atsakinejate konkreciai tik i mano postus, galejote nesivarginti kurti klono ir pasinaudoti AZ sistema. jei nematote skirtumo tarp skaitmenos ir j/b juostos cia Jusu asmenine problema, o ne mano, ir nesiruosiu sitame forume destyti skirtumu. Zoom kazkiek juos aprase, manau, cia to gana.

Gerbiamoji panele,
nesusilaikiau. Kiek Jums teko kartu rankose laikyti tikra juodai balta juostele. Ne ta juodai balta kuria ryskina bet koks minilabas (tokiu yra irgi, tik jos ne sidabro drusku pagrindu kaip minejo p. Zoom). Kiek kartu teko matyti juodai balta procesa nuo iki? Kiek kartu teko matyti skaitmenini juodai balta procesa? Kiek? manyciau pats laikas butu pasilaikyti savo nuomone apie sia fotografijos sriti sau ir neskleisti ereziju. Yra zmoniu kurie sugebetu susimoketi uz visu vestuviu iamzinima juodai baltu (sidabro drusku pagrindu) procesu, taciau kas tuo uzsiimtu. Arba visiskas entuziastas (dazniausiai toks vestuviu nefotografuoja) arba garsieji fotografai. Pasirinkimas seka po Jusu.
Atsakyti
Na, ką... tiesiog yra žmonių, kurie labiau jaučia fotografijų subtilumus ir kurie mažiau smile.gif Kai kurie, pamatę atrankai sudėtas foto, būtų patenkinti matomu rezultatu (!) ir nustemba sužinoję, kad su jomis dar kažkas bus daroma. Kalbant konkrečiai apie juodai baltas foto, SM rodytuose albumuose matyti, kur konvertuota į juodai baltą paprastai ar paprasta juostele, o kur arba daryta „tikra“ juodai balta juostele, bet greičiausiai tiesiog mokėjo teisingiau konvertuot. „Teisingiau“ yra dar slidesnis dalykas mirksiukas.gif ir nuo daug ko priklauso, įskaitant asmeninį skonį. Taip kad... nieko naujo, tiesiog ieškokit būtent jus tenkinančio rezultato - kiekvienam savo smile.gif
Atsakyti
Na ka padarysi. Pasirodo yra zmoniu nelaikiusiu tikros j/b juostos rankose ir sakosi gali atskirti ekrane matoma vaizda ir nustatyti kur juosta kur matrica. Labai lengvai galima padaryti is juostos sudegusius ir pustoniu neturincius skaitmeninius kadrus. taip pat sekmingai galima ir skaitmenini varianta apdirbti taip kad noredamas nesuprasi kad tai buvo skaitmeninis formatas. Beje sita skaitmenini varianta siai laikais ir ant tikrojo sidabro drusku popieriaus atspausti. Visa sita taip pat labai pabreziu labai priklauso nuo asmeninio skonio (kaip ir minejo p. Leo).
Atsakyti
Neiskenciu neisikisusi i diskusija apie juodai baltas fotografijas ir viska kas buvo issakyta pries mane, apie techikas ir gerus ar blogus fotografus.
Is principo niekas ko gero nera pries juodai balta foto. Bet siandien gaunasi lyg savotiska tendencija, ir tu juodai baltu, ypac is vestuviu vis daugeja. Fotografai skaitydami save profesionalais, dirba taip kaip siandien madinga, ir kaip daro kiti, ir neatsizvelgia kad rytoj ju darbai gali tapti banaliu stampu. Sio forumo puslapiuose labai isgirta klaipedos fotografe man asmeniskai, is vis nepatinka. Pasakysiu kodel. g.gif Kas antra fotografija juodai balta, ir ir tiek pat kreivu horizontu, tai gal ir meninis sprendimas, bet..... Jausmas kad paprasto zmonisko saiko... - nerasta. Velgi pasikartosiu. Tai subjektyvu. Tai mano nuomone. Ir niekam jos neprimetu. Ir manau kad vestuviniu fotografu turinciu saiką nera daug Lietuvoje. Visgi vestuves yra spalvu ir kas svarbiausia emociju paradas. Mums mielieji fotografai iš jusų tereikia uzfiksuot musu EMOCIJAS. Visa kita tera apvalkalas juodai, spalvotai, aparato kaina, trukme nuotrauku padarymo, is esmes antraeiliai dalykai . Ir man atrodo kad fotografuoti taip kad butu emocija ir imti uz tai pasakiskus pinigus nesazininga is JUSU mielieji puses. Gi nereikia pagauti šypsenai, asarai, kruvos asistentu, ypatingos irangos ar dar kazko stebuklingo. Kitas klausimas ar Jus tai sugebate. O tie kurie tai sugeba ir jauciama kad gali - visada bus brangesni ir ieskomi. Geri meistrai (bet kurioj srity) visada paklausus. Ir netikslus tas pasakymas kad profai tikri vestuvese nebedirba, manau vestuves fotografuoti ne kiekvienas is ju ir sugebetu. Del "geru ir blogu";
Nemanau kad skirtymas kazkokiomis hierarhijomis yra tikslus. Taip forume inesama tik daugiau maisaties. Yra tokie kurie mums patinka ir tie kurie nepatinka. Pasiziurejimui http://www_wpja_com/ emotions skyriuje. Man patinka kai kurios nuotraukos tik kur uzeme jau nuo sestos vietos. Pirma vieta prie isvirtusio krumo su jaunaisiais man nepatinka. Bet gi kazkas isrinko ja pirmaja. PVZ mano tetulyte, dziaugiasi is vis save nuotr pamaciusi. Man gi patinka.... dar kitkas . Kiek zmoniu tiek nuomoniu. Sekmes ieskancioms geriausiu, ir nemaziau tiem kas jas fotkins. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(al12 @ 2006 10 04, 12:30)

Na papasakosiu juodai baltos fotografijos veiksmų seką priklausomai nuo fotografavimo būdo.

Skaitmena:
- fotografuojam
- tvarkom nuotraukas kompu (kažkas vienu mygtuko paspaudimu, kažkas sudėtingiau)
- nešam į laboratoriją

Spalvota ir pseudo juodai balta fotografija:
- fotografuojam
- nešam į laboratoriją, kažkiek pastovim laborantui už nugaros aiškindami kurį kadrą daryt juodai baltu. Arba nestovim.

Tikra juodai balta:
- fotografuojam
- maišom ryškalus
- ryškinam
- fiksuojam
- džiovinam
- maišom ryškalus popieriui
- darom kontaktinius atspaudus
- ryškinam/fiksuojam/džiovinam
- atsirenkam kadrus
- spausdinam kiekvieną kadrą po didintuvu individualiai parenkant parametrus
- ryškinam/fiksuojam/džiovinam
- jei norisi kokių spec efektų - dar prisideda papildomi apdirbimai
Ir taip su kiekviena nuotraukėle. Ir visa tai svaigiame ryškalų aromate, romantiškoje raudonoje šviesoje lotuliukas.gif

Sakyčiau kad daryt tokias vestuves - reikia būt arba bepročiu, arba imti LABAI daug...

Is principo niekas ko gero nera pries juodai balta foto. Bet siandien gaunasi lyg savotiska tendencija, ir tu juodai baltu, ypac is vestuviu vis daugeja. Fotografai skaitydami save profesionalais, dirba taip kaip siandien madinga, ir kaip daro kiti, ir neatsizvelgia kad rytoj ju darbai gali tapti banaliu stampu. Sio forumo puslapiuose labai isgirta klaipedos fotografe man asmeniskai, is vis nepatinka. Pasakysiu kodel. g.gif Kas antra fotografija juodai balta, ir ir tiek pat kreivu horizontu, tai gal ir meninis sprendimas, bet..... Jausmas kad paprasto zmonisko saiko... - nerasta.

Manau SM rodomos rinktinės foto. O tokios dažniausiai būna režisuotos, apdirbtos - pati ta žaliava daryt juodai baltas. Eiga, emocijos, reportažas būna spalvoti, bet tai dažnai atmetama kai norima pasigirt tik gražiausiais kadrais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Zoom-: 04 spalio 2006 - 13:26
QUOTE(Coala @ 2006 10 04, 13:24)
Gerbiamoji panele,
nesusilaikiau. Kiek Jums teko kartu rankose laikyti tikra juodai balta juostele. Ne ta juodai balta kuria ryskina bet koks minilabas (tokiu yra irgi, tik jos ne sidabro drusku pagrindu kaip minejo p. Zoom). Kiek kartu teko matyti juodai balta procesa nuo iki? Kiek kartu teko matyti skaitmenini juodai balta procesa? Kiek? manyciau pats laikas butu pasilaikyti savo nuomone apie sia fotografijos sriti sau ir neskleisti ereziju. Yra zmoniu kurie sugebetu susimoketi uz visu vestuviu iamzinima juodai baltu (sidabro drusku pagrindu) procesu, taciau kas tuo uzsiimtu. Arba visiskas entuziastas (dazniausiai toks vestuviu nefotografuoja) arba garsieji fotografai. Pasirinkimas seka po Jusu.

namie turiu gal 100 senu j/b juostu kolekcija ir zenita, ir didintuva, ir voneles, ir visa kita iranga. paauglysteje kartu su tevu ryskindavau juostas, darydavau foto raudonoje sviesoje, kai kurias mirkydavau i toneri (rudos ar melynos spalvos), jas dziovindavau, karpydavau - kitokio kelio ir nebuvo. Fotografijos kursa turejau dailes akademijoje, nuotraukas PRIVALEJOME daryti senuoju procesu. taip kad apie viska ne is pasaku esu girdejus mirksiukas.gif Visa iranga dabar duli rusyje, zenita pakeite skaitmeninis fotikas, bet tai nereiskia, kad nieko neismanau ir nebevertinu juostos. as tikrai matau skirtuma tarp juostiniu ir skaitmeniniu foto, ir kiekviena ju turi savo niuansu, pliusu, minusu.
ir nesuprantu ko cia uzsiputojot, gi praktiskai issaket ta pacia mano nuomone blink.gif . Gi pritariu, kad yra zmoniu kurie visa sita j/b procesa daro, kad jis turi nepaprasto sarmo, bet lietuvos rinkoje tam nera nei paklausos, nei entuziastu! Vienetai nori, bet daugumai uztenka daug paprastesnio varianto. Na kam fotografui eiti sudetingesniu keliu, jei galima paimti skaitmenine fotke, nuimt spalvas, uzmesti tona, ir gausis tai, tai ka dauguma skaito "menu". Man menas - ir kompozicija, ir nuotaika, ir emocija, ir pateikimas ir dar daug daug kitu niuansu.
zinoma, yra zmoniu kurie sugeba dirbti puikiai, bet kaip ir pats patvirtinate mano nuomone - Lietuvoj labai mazu tikru menininku fotografuoja vestuves. o jei ir apsiimtu, kaina turbut daugeliui tiesiog butu per auksta, net jei ir noreciau toki meistra rinktis mirksiukas.gif

ir as i klausima "ar pas mus kas nors fotkina vestuves kaip Jeff Ascough?" as atsakyciau - ne. nei fotografuojanciu uz 2000 ar 5000 litu. pasaulinio lygio vestuvio fotografu, toks, koks yra Jeff, Lietuva dar neuzaugino. jei zinoe toki - prasau pasufleruokit man diletantei. yra bandanciu lygiuotis i ji (ir tai labai saunu), bet iki to dar kopti ir tobuleti reiks dar ilgai ilgai. Nu negalim mes lyginti Stingo su Paskevicium, nors pastarasis ir yra zvaigzde LIETUVOJE.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo in_shadow: 04 spalio 2006 - 13:58
QUOTE(tumpine @ 2006 10 04, 14:12)
Pasiziurejimui http://www_wpja_com/ 

labai geras linkas thumbup.gif seile pavarvint 4u.gif
ir lietuviu nera tarp siulomu fotografu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo in_shadow: 04 spalio 2006 - 14:24
In_Shadow o kada tavo vestuves?

kokio pati noretum fotografo g.gif
Atsakyti