QUOTE(Coala @ 2006 10 04, 13:24)
Gerbiamoji panele,
nesusilaikiau. Kiek Jums teko kartu rankose laikyti tikra juodai balta juostele. Ne ta juodai balta kuria ryskina bet koks minilabas (tokiu yra irgi, tik jos ne sidabro drusku pagrindu kaip minejo p. Zoom). Kiek kartu teko matyti juodai balta procesa nuo iki? Kiek kartu teko matyti skaitmenini juodai balta procesa? Kiek? manyciau pats laikas butu pasilaikyti savo nuomone apie sia fotografijos sriti sau ir neskleisti ereziju. Yra zmoniu kurie sugebetu susimoketi uz visu vestuviu iamzinima juodai baltu (sidabro drusku pagrindu) procesu, taciau kas tuo uzsiimtu. Arba visiskas entuziastas (dazniausiai toks vestuviu nefotografuoja) arba garsieji fotografai. Pasirinkimas seka po Jusu.
namie turiu gal 100 senu j/b juostu kolekcija ir zenita, ir didintuva, ir voneles, ir visa kita iranga. paauglysteje kartu su tevu ryskindavau juostas, darydavau foto raudonoje sviesoje, kai kurias mirkydavau i toneri (rudos ar melynos spalvos), jas dziovindavau, karpydavau - kitokio kelio ir nebuvo. Fotografijos kursa turejau dailes akademijoje, nuotraukas PRIVALEJOME daryti senuoju procesu. taip kad apie viska ne is pasaku esu girdejus
Visa iranga dabar duli rusyje, zenita pakeite skaitmeninis fotikas, bet tai nereiskia, kad nieko neismanau ir nebevertinu juostos. as tikrai matau skirtuma tarp juostiniu ir skaitmeniniu foto, ir kiekviena ju turi savo niuansu, pliusu, minusu.
ir nesuprantu ko cia uzsiputojot, gi praktiskai issaket ta pacia mano nuomone
. Gi pritariu, kad yra zmoniu kurie visa sita j/b procesa daro, kad jis turi nepaprasto sarmo, bet lietuvos rinkoje tam nera nei paklausos, nei entuziastu! Vienetai nori, bet daugumai uztenka daug paprastesnio varianto. Na kam fotografui eiti sudetingesniu keliu, jei galima paimti skaitmenine fotke, nuimt spalvas, uzmesti tona, ir gausis tai, tai ka dauguma skaito "menu". Man menas - ir kompozicija, ir nuotaika, ir emocija, ir pateikimas ir dar daug daug kitu niuansu.
zinoma, yra zmoniu kurie sugeba dirbti puikiai, bet kaip ir pats patvirtinate mano nuomone - Lietuvoj labai mazu tikru menininku fotografuoja
vestuves. o jei ir apsiimtu, kaina turbut daugeliui tiesiog butu per auksta, net jei ir noreciau toki meistra rinktis
ir as i klausima "ar pas mus kas nors fotkina vestuves kaip Jeff Ascough?" as atsakyciau - ne. nei fotografuojanciu uz 2000 ar 5000 litu. pasaulinio lygio vestuvio fotografu, toks, koks yra Jeff, Lietuva dar neuzaugino. jei zinoe toki - prasau pasufleruokit man diletantei. yra bandanciu lygiuotis i ji (ir tai labai saunu), bet iki to dar kopti ir tobuleti reiks dar ilgai ilgai. Nu negalim mes lyginti Stingo su Paskevicium, nors pastarasis ir yra zvaigzde LIETUVOJE.