Įkraunama...
Įkraunama...

Kasko draudimas

draudziau kasko vien del to, kad garazo neturiu, seniau turetas masinas butinai aikstelese kas nors apibrozdindavo, o naujos gaila. Francize 150 lt. taigi manau, kad net ir bamperio perdazymas kainuoja gerokai daugiau, o 150 jau kaip nors sukrapstysiu. Zinoma stengiuosi atsargiai vaziuoti, nes kelios dienos kai masina servise yra kosmaras, ir galiu galvoti kad tie pora tukstanciu uz kasko ismesti i bala, bet kas zino, kas gali nutikti pominutes. Va vaziavau i degaline, o ten zioplys, vietoj pirmos pavaros, atbuline ijunge, mazumele nubreze bamperi, laukiu kol kitas panasus pasitaikys lotuliukas.gif o tada i kasko ir tvarkyti.
Atsakyti
Man su ta kasko išmoka tai išvis nuskilo-dar 15 litų užsidirbau,nes veidrodėlį naują tai pati prisisukau thumbup.gif Tai jei kas apibrozdins,reikės irgi panašiai suktis.Ir išvis draudimas skaičiuoja pagal oficialias kainas,o ne vienu atveju galima daug pigiau susirast susitvarkyt,ir dar kurui liks thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 12 06, 07:19)

Po diskusijų subrendo dvi išvados:
1. Gaila, kad nėr draudimo TIK nuo vagystės
2. Drausti labiau apsimoka kuo naujesnes mašinas, nes kiek supratau frančizė mažesnė arba nėra (na ir detalės brangesnės) ..Na aišku tas ir seniau buvo aišku, bet tiesiog diskusijos ir nuomonės tą dar kartą patvirtino...

Bet....Jeigu mašina yra tikrai iš tų vagiamųjų bet ne nauja...Neaišku kaip geriau- su draudimu ar be draudimo  g.gif  ax.gif

nu pvz i tave atsitrenkia girtas,a rba tavo masina apgadina girtas.... kaip suprantu tada jo civiline tau nekompensuos kadangi jis girtas... turetum pati su tuo alkoholiku kariauti ir per teismus tampytis, o jeigu tu apsidraudusi kasko tai tavo kasko viska kompensuos ir toliau pats draudimas is to latro tegul reikalauja......

cia as tiap suprantu, zinau kad girtiems nekompensuoja draudimas.
Atsakyti
vakar Kauno bazėse buvo neeilinis įvykis. kažkokiu būdu šiukšlių konteineris nuvirto nuo rampos (to paaukštinimo, kur žmonės vaikšto) ant mašinos. vaizdelis ne koks šeimininkui turėjo pasirodyti. aišku, kad konteineriai šiaip nevirsta, gal kokie vaikigaliai tyčia dėl įdomumo nustūmė, gal kas susistumdė ir netyčia pastūmė. bet faktas, kad paprastas draudimas nieko neduos. tikiuosi, kad tas žmogus buvo kasko apsidraudęs. nežinai žmogus, kuris konteineris šiais laikais nugrius cool.gif
Atsakyti
na taip..ten visko buna. ne karta maciau kaip pardavejos ispila pilnus pamazgu kibirus nuo rampos visai salia masinu - apsitasko visas sonas arba priekis doh.gif arba zmonems po kojomis. Aisku, cia fizines zalos nepadaryta, bet bet kokiu atveju masina statau kuo toliau nuo rampos krasto - dar tikrai koki rimtesni daikta uzmes, ne tik pamazgas
Atsakyti
QUOTE(Saga @ 2006 12 10, 11:32)
nu pvz i tave atsitrenkia girtas,a rba tavo masina apgadina girtas.... kaip suprantu tada jo civiline tau nekompensuos kadangi jis girtas... turetum pati su tuo alkoholiku kariauti ir per teismus tampytis, o jeigu tu apsidraudusi kasko tai tavo kasko viska kompensuos ir toliau pats draudimas is to latro tegul reikalauja......

cia as tiap suprantu, zinau kad girtiems nekompensuoja draudimas.

Na, kiek aš girdėjau, tai tokiais atvejais "kaltojo" civilinis vis tiek kompensuoja nuostolius ir tuomet jau kariauja su "nusikaltėliu", o ne nukentėjusiam tai reikia daryti. Nors aišku, galima kreiptis ir į savo kasko. Mums vieną kartą buvo atvejis, kai kaltojo civilinis nenorėjo kompensuoti visos sumos (buvo ginčytinas atvejis), tai mes nuėjome į savo kasko ir jie kompensavo. O kaip tarpusavyje tos dvi draudimo bendrovės susitarė, tai nežinau, nes draudimo suma kitais metais, kai vėl draudėmės nepadidėjo.
Atsakyti
Apie draudimus be francizes, tai tikrai drauzdia, tik ne visos bendroves. Aisku imoka kyla, bet irgi kaip kurioje daugiau, kai kurioje maziau.
Del Kasko draudimo nuo vagystes tik, draudzia ERGO tikrai ax.gif

Jei kam idomu placiau apie tai, rasykit AZ. Atsakysiu i visus klausimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Augustina @ 2006 12 10, 22:55)
Na, kiek aš girdėjau, tai tokiais atvejais "kaltojo" civilinis vis tiek kompensuoja nuostolius ir tuomet jau kariauja su "nusikaltėliu", o ne nukentėjusiam tai reikia daryti. Nors aišku, galima kreiptis ir į savo kasko. Mums vieną kartą buvo atvejis, kai kaltojo civilinis nenorėjo kompensuoti visos sumos (buvo ginčytinas atvejis), tai mes nuėjome į savo kasko ir jie kompensavo. O kaip tarpusavyje tos dvi draudimo bendrovės susitarė, tai nežinau, nes draudimo suma kitais metais, kai vėl draudėmės nepadidėjo.

Tikrai taip ir yra kaip sakai smile.gif Ir jei atvejis negincitinas, tai tikrai nereikia kreiptis i savo kasko.
Net jei kaltininkas butu neapsidraudes, vistiek pinigus gautum ne is kasko. tokiu atveju kreiptis reikia i savo bendrove kur esi civilke apsidraudus ir jie kompensuos, o tada issieskos is kaltininko:) kazkada dirbau draudime, tai dar kazka pamenu: lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhmonijus @ 2006 12 04, 20:31)
Pas mane nuline francize, tai man apsimoka, manau smile.gif Va priekinis stiklas skilo - pakeis.. Susigrazinsiu as imoketa suma tikrai per tuos metelius biggrin.gif ir dar pliusas tame, kad rami galva, jei pavogs, ar kas rimciau nutiks smile.gif

o kurioj agenturoj draudeisi?
Atsakyti
Mes irgi apsidraudėm su skaudančia širdim, tuo ERGO draudimu - tik nuo vagysčių, nes Passatas 03 metų. Nu tai tikiuosi nepavogs, o kam tada draudžiausi? biggrin.gif Bet kadangi mašiną įsigijom pigiau, tai nusprendėm, kad įsivaizduosim, jog už mašiną rinkos vertę mokėjom, na tuos pinigus kur už kasko smile.gif

O vat pažįstamas apsidraudė Audi b4 1995m berods, 2006 vasarą pirko ir per kūčias kai pas tėvus baliavot važiavo, ėmė mašiniukas ir užsidegė doh.gif Tai draudimas tikrai apsimokėjo, gavo 5000lt ir dar uzh 2700lt pačią mašiną į metalo laužą atidavė. Bet kai pirko sumoje pinigų aišku kokiu trečdaliu daugiau sukišo, o prieš pat važiuojant įsigijo naujus ratus, užsipylė pilną baką....
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2006 12 06, 10:13)
Va vaziavau i degaline, o ten zioplys, vietoj pirmos pavaros, atbuline ijunge, mazumele nubreze bamperi, laukiu kol kitas panasus pasitaikys  lotuliukas.gif o tada i kasko ir tvarkyti.

Tai jei kitas nubrėžė, reikia tą kitą už karšienės ir tegu jo civilinės atsakomybės draudimas apmoka. Nes jei mokės tavo kasko, tai kitąmet jis užbrangs...

Argumentuoju smile.gif Per metus mano kasko turėjo ką veikt - du autoįvykiai (mano kaltė), mizerni, teisybė, bet abu sutvarkė. Tvarkymo momentu buvo gerai. Kitąmet kasko man kainavo dvigubai doh.gif

Šiemet autoįvykiai vėlgi du, bet ne dėl mano kaltės. Man į šikną įvažiavo ožys, apsidraudęs Baltikums draudimu (o su tuo draudimu nedirba joks autoservisas, nes jie nemokūs, vos bezda). Taigi už mano mašinos taisymą autoservise sumokėjo mano kasko, o jie jau išsimušinėja iš kaltininko. Kitas atvejis - žioplys prie parduotuvės stovėjimo aikštelėj neužtraukė rankinio, jo mašina nuriedėjo ir atsitrenkė į mano - nubraižė dažus iki špakliaus, nu vėl mizeris. Bet mane pagavo siutas, kad žmogelis pabėgt norėjo, o ir paskui nieko konkretaus nesiūlė ir erelį laužė, vos ne čia taip ir buvo (o sparnas ką tik pakeistas nudažytas išblizgintas dar po ano autoįvykio) - nu žodžiu, pasiutau, iškviečiau mentus, ir jo draudimas man pamokėjo 300 Lt...

Ir vėlgi kasko man nebrangsta smile.gif

Tfū tfū tfū, kad neprisikalbėt rolleyes.gif
Atsakyti
ilgai masciau verta ar ne - draustis kasko. Bet dabar praejus daugiau nei puse metu - dziaugiuosi, nes ramiau miegu, nesokineju prie lango isijungus betkuriai signalizacijai ir pan. Ir pasibaigus draudimui - pratesiu - BUTINAI
Atsakyti