Įkraunama...
Įkraunama...

Negimdinis nėštumas

Mergaites aciu uz palaikyma heart.gif
Jauciuosi gerai, daug greiciau sveikstu lyginant su pirmaja laparaskopija.
Abrazija man dare tam, kad isvalytu gimda, nes joje buvo labai daug tokios rudos koses ir aisku tam, kad patvirtintu, jog nestumas negimdinis, o ne tarkim gimdoje, bet nesivystantis (echoskopu nestumo taip ir nerado). Kadangi po valymo nerado vaisiaus ir kazkoks ten tyrimas parode kad kazkur ten yra kraujo, sekancia diena dare laparaskopija. Vaisiu rado kiausintakio gale prie pat fimbriju, kiausintakio pjauti nereikejo, pavyko vaisiu isstumti i pilvo ertme ir taip pasalinti. Gydytojai teigia, kad per kairi kiausintaki (kur buvo nestumas) geriau nebandyt pastoti, nes didele tikimybe, kad ir vel bus negimdinis. Bet is kitos puses nieks negali pasakyti, kodel vaisius ten isitvirtino: gal kiausintakio viduje yra saaugu ar endometriozes zidiniu (tam issiaiskinti paskyre dar karta pasidaryti gimdos nuotrauka). Jei tarkim gimdos nuotrauka parodys, kad kairys puikiai pratekamas, galima tiketis, kad vaisius na tiesiog netycia ten isitvirtino ir kad ateityje pavyks sekmingai pastoti ir per kaire puse. Tokios tai mano naujienos.
Vilte, as iki siol prisimenu tavo zodzius, kad nujauti, jog sia vasara pastosiu ir kad nuojauta taves niekada neapgauna. Nu gi neapgavo, butu gerai, kad dabar ispranasautum sekmingo nestumo pradzia wink.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Slyvute: 03 rugsėjo 2004 - 09:33
QUOTE (karamelė @ 2004 09 02, 22:09)
Sveikos mergaitės. Neseniai teko išgyventi tokį "malonumą", kaip negimdinis nėštumas (pastojimas kiaušintakyje) ir laparoskopinė operacija. Gydytojas užsiminė, kad toks "malonumas" gali pasikartoti.... Man įdomi jūsų patirtis.

Ta pati ir man sake, belieka tiketis, kad nepasikartos wink.gif.
Atsakyti
SVEIKA SUGRĮŽUS clap_1.gif
Atsakyti
Slyvute, valio - jau namie smile.gif
Naujienos pas tave puikios, mano galva...Faktiškai ir operuoti nieko nereikėjo ir dar naujienų apie savo būklę sužinojai...Na ir svarbiausia - juk atsirado viltis, kad gali natūraliai pastoti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE (Daiva_B. @ 2004 09 03, 09:43)
Slyvute, valio - jau namie smile.gif
Naujienos pas tave puikios, mano galva...Faktiškai ir operuoti nieko nereikėjo ir dar naujienų apie savo būklę sužinojai...Na ir svarbiausia - juk atsirado viltis, kad gali natūraliai pastoti, ar ne?

Jo, dabar galima atmesti imunini nesuderinamuma (ta gleiviu ir spermatozoidu metoda) smile.gif.
O gydytoja Lenkutyte tikrai thumbup.gif, man patiko, tik gaila, kad pas ja pakliuti galima tik su siuntimu.
Atsakyti
Sveikinu, Slyvute, sekmingai sugrizus!
Gyk ir stiprek thumbup.gif
Atsakyti
Sveika sugrįžus, Slyvute. Sveik, atsigauk ir šį kartą sėkmingai pastok VIETOJE heart.gif
Atsakyti

Slyvute heart.gif heart.gif heart.gif
Atsakyti
Dėl negimdinio nėštumo prieš metus ir man teko daug nervų pakloti, laimė, viskas kaip pasakoj baigėsi gerai.
Na nuo pradžių: pernai tokiu metu pradėjo skaudėt dešinį šoną, Šiauliuose paguldė į ligoninę, nes nustatė dešinės kiaušidės uždegimą.Gydė gydė mane antibijotikais, o kai paleido iš ligoninės vis tiek tebeskaudėjo.Su vyru nuvažiavom į Kauno klinikas.Ten įtarė, kad gali būti negimdinis nėštumas, padarė kažkokį kraujo tyrimą.Rodiklis turėjo būti 4, o man buvo 36. Žodžiu rodė nėštumą. Po savaitės vėl liepė atvažiuot, nes vėl reikėjo pasižiūrėti tą rodiklį: jei sumažėjęs, nėštumas pats savaime nunyks ir pasišalins per kitas mėnesines, jei didėja teks operuot.Kai sužinojau rodiklį, vos nenualpau-virš šešių šimtų (kur norma 4).Ekstra atveju paguldė į ligoninę, norėjo tą pačią dieną operuot, nes atseit kiaušidė gali trūkti. Kai paguldė gydytoja pasitarė su profesore, kuri patarė palaukt, atseit gal nueis dar į gimdą. Vyras su mama išvažiavo atgal į Šiaulius, o aš palikau klinikose su tuo baisiu laukimo jausmu.Viena palatoj verkiau taip, kaip dar turbūt niekad nesu verkus. Kaip baisu, kai žinai, kad tavy mezgasi gyvybė ir ji gali negimti. Laukėm kelias dienas, po to gydytoja padarė echoskopą ir pasakė-sveikinu, būsi mama ir parodė ehoskopu mažą puslytę gimdoj. Tai buvo mano mažylio vystymosi pradžia.Iš tos laimės net pamiršau kur mano palata.Paskambinau vyrui, pasakiau, kad bus tėtis.Tai jis iš to džiaugsmo tuoj pat atvažiavo į Kauną su didžiule puokšte raudonų rožių.Dabar praėjo metai, mes turim nuostabų ir sveiką trijų mėnesių sūnelį. Jis mums visiems yra didžiausias stebuklas.
Atsakyti
Labs, mielosios.
Slyvute, skaitydama tavo istorija su skausmu prisiminiau savąją. Gerai, kad viskas taip baigėsi ir tau pavyko išsaugoti kiaušintakį. Tik tada neaišku, kodėl daktarai liepė nepastoti tuo kiaušintakiu? Chm...
Man po laparaskopijos pasakė, kad kiaušintakyje sąaugų nebuvo, bet vaikelis vistiek užstrigo, biesas žino kodėl? Daktarai sakė, gal buvo per silpnas, kad gyventų, gal kiaušintakis suspazmavo ir vaikiukas užstrigo, gal raumenukai nestūmė vaisiaus kiaušintakiu tolyn. Gal gal gal... Deja, kiaušintakį išgelbėti buvo nebeįmanoma. Labai pergyvenau dėl to, kad pastojimo tikimybė liko tik 50 procentų. Daktarai liepė pusę metų net nemėgint pastot, kad organizmas atsigautų. Po to dar metus bandėme pastoti ir niekaip nepavykdavo. Kiekvieną mėnesį skaičiavau, kiek dabar galėjo būti mano pirmagimiui. Kas mėnesį pirkdavau nėštumo testą ir kas mėnesį raudodavau.
Galiausiai susiradau patikimą ginekologę ir nutariau griebti jautį už ragų. Man pasisekė, kad ši ginekologė yra dar ir gera psichologė. Kai jau susiruošėme daryti tyrimus, reikalingus nevaisingumui išaiškinti, ėmėme ir pastojome. Ir pastojome ne šiaip sau, bet "nevaisingą" mėnesį - tą mėnesį folikulas subrendo toj pusėj, kur nėra kiaušintakio, bet mažylė taip norėjo ateiti pas mus, kad pasinaudojo kitos pusės kiaušintakiu! Daktarė sako, kad taip pasitaiko, juk gimda vos kumščio dydžio, ten pilvelyje viskas arti, vienoj krūvoj! Matyt tą mėnesį mylėjomės laisvai, atsipalaidavę, juk vistiek jis nevaisingas. Ir va tai tau.
Kodėl aš visa tai pasakoju? Pirmiausia, noriu paguosti tas, kurioms kiaušintakis išpjautas. Ir svarbiausia, noriu pasidžiaugti, kad Slyvutė vis dėlto gali pastoti (tai turbūt reikėjo parašyti didžiosiomis raidėmis, kad tu Slyvut ir pati tuo patikėtum, jei dar abejoji).
Kaip mano viena dėstytoja sako - atsargiai su norais, nes jie vieną gražią dieną gali imti ir išsipildyti...
Atsakyti
Va prieš miegą tiek istorijų su laiminga pabaiga pasiskaičiau . Visai neblogai prieš miegą.
Ir aštikiu kad viskas bus gerai , reikia tikėti , nepasiduoti ...
Ech , kad tą kiaušinėlį ne vietoje įsitaisiusį būtų galima nustumti į gimdą .
Kai man taip atsitiko aš vis naiviai galvojau ,o kodėl negalima jį į "saugią vietelę " įtaisyti . Dabar stengiuos nesinervuoti . Atsitiko kaip turėjo atsitikti matyt . Nežinau kažkur rašė : matyt mum lemta gyvenime tiek iškentėti kiek mes pajėgiame .
O aš visai nenoriu , kad mane "po to prikaltų prie kryžiaus ..."
Labanakt .

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rina: 03 rugsėjo 2004 - 21:14
QUOTE (Slyvute @ 2004 09 03, 09:47)
O gydytoja Lenkutyte tikrai thumbup.gif, man patiko, tik gaila, kad pas ja pakliuti galima tik su siuntimu.

arba su vokeliu laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti