Įkraunama...
Įkraunama...

Negimdinis nėštumas

QUOTE (Slyvute @ 2004 08 29, 12:23)
Is to sono. Negimdinio man nei is vienos puses neitaria (ta prasme nezino kurioj pusej jis gali buti), nes apziuros metu neskaudejo ir echoskopiskai nieko itartino nesimate.
Kolibriuke, o kaip echoskopiskai galima atskirti folikula nuo geltonkunio. Kokio dydzio paprastai buna geltonkunis. Gal is tikruju ten ne folikulas, o geltonkunis?
Ir dar norejau paklausti del ankstyvo persileidimo, ar jo metu butinai buna stiprus kraujavimas ar jis gali niekuo nesiskirti nuo iprastu menesiniu?


Slyvute,

nesu echoskopijų specialistė, bet šiaip geltonkūnis ir dominuojantis folikulas tikrai turi savų skirtumų echoskopinių. Kad ten ne geltonkūnis yra vienas prieštaravimas - gleivinės storis. Geltonkūnio gaminamas progesteronas sukelia gleivinės sekrecijos fazę, o jau tada storis tikrai negali būti 4 mm. Kad ten geltonkūnis įrodytų progesterono tyrimas. Apie tai mes jau esame kalbėjusios.

Ankstyvas persileidimas, jei jis toks ankstyvas, kad sutampa su mėnesinėmis neturėtų savo gausumu labai skirtis nuo įprastų mėnesinių. Nors teoriškai mus mokė, kad kartais būna taip, jog neilgai užsilaikius mėnesinėms ir esant teigiamam nėštumo testui, nutrūkęs nėštumas pasireiškia gausesnėmis mėnesinėmis ir tiek. O tada jau viskas priklauso nuo to, ar organizmas pats išsivalo, ar ne. Jei ne - reikia daryti valymą - abraziją.

Įdomumo dėlei gali rytoj progesterono tyrimą pasidaryt. Bet kertu lažybų, kad jis bus mažas.

Persiųsiu Tau į emailą info apie persileidimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kolibriukė: 29 rugpjūčio 2004 - 11:42
Slyvute, as turejus negimdini. Prasidejus kraujavimui, man irgi gana ilgai nenustate. Echoskopavo ne karta ir nieko nesurado kiausintakiuose (tikrai gera klinika, puiki gydytoja). Surado kazkokia puslyte gimdoje, spejo, kad tai nesivystantis nestumas. Padare abrazija. Taciau ir toliau HCG durniavo. Ir tik 7 savaiciu iziurejo negimdini. O ta puslyte gimdoje paaiskino kaip gimdos nestumo simuliacija, atseit, organizmas eme simuliuoti nestuma, kadangi tikrasis buvo ne gimdoje. Kiausintakis issaugotas. Po negimdinio seke normalus nestumas.

Ka as norejau pasakyti. Nebijok laparaskopijos. Jei HCG laikysis, tai operuokis nedvejodama. Kartais, kol labai mazas tas nestumas, tai net kiausintakio nepjauna, o isstutumia vaisiuka. Jei vaisiukas paauges, tai prapjauna ir isima, bet kiausintakio net nesiuna- pats uzgija, veliau gal keletos proceduru reikes kiausintakiui praplesti (ambulatoriskai). O vat jei kiausintakis truks, tai jau negerai. Parastai kiausintakiai truksta apie 8 savaite.

Nedelsk. Zinau, kad sunku. Laikykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo norge: 29 rugpjūčio 2004 - 12:46
blink.gif Na buvo man negimdinis nėštumas kuris baigėsi laporotomia, t.y. pilvo prapjovimu. Niekas nematė, darė echoskopiją, tipo viskas gerai, nenėsčia, tik nėštumo testas vis teigiamas g.gif Reziume, vos neužverčiau kanopų, prasidėjo vidinis kraujavimas, samonės praradimas... ir oeracinė doctor.gif
O negimdinis nėštumas nesunyksta, o tau geras t.y. patyręs gyd. echoskopavo dry.gif kad nebūtų taip kaip man.... tikrai žiauriai buvo sad.gif sad.gif sad.gif
Atsakyti
As turejau negimdybini nestuma pries du metus.. Pasibaigus paveluotom (8 d.) kaip ir "normaliom' menesinem toliau kraujavau, kartais buvo tiesiog rusvas tepliojimas, kelios dienos, po to vel raudonos demes, vel tepliojmas.. Deja, nesusigrebiau is karto, svetima salys, draudimo nera ir t.t. Pasidariau nestumo testa, labai neryski rusva juostele, bet tada jau supratau kad kas kas tikrai yra.. Ir savijauta tokia buvo nelabai, praejo absoliuciai noras rukyti, kartais masinoje silpanai papikindavo, kartais paskaudedavo , (bet jau veliau) desni sona.. Pratempiau taip beveik 2 menesius doh.gif Uzsirasaiu pas gydytoja vaginalinei ehopskopijai, bet kita diena staigus skausmas, kaip apendicito priepolis man pasirode ir skrandzio skausmas, pora valandu ER, rezultatas trukes tubas, stiprus vidinis kraujavimas, skubi operacija. Tubas pasalintas, kiausyde issaugota..Plus dar operacijos metu rasti endometriozes zidiniai, bet po 6 men. vartojimo kontaceptiku sekmingai pastojau ir sunui jau 14 menesiu.. Veliau (po operacijos) gydytojas minejo, akd jei butu nustatytas nestumas anksciau, galima buvo isvengti operacijos, vartodama vaistus, sukeliancius persileidima (piliulinis abortas).. arba tikrai, kaip rase Norge labai daznai isaugoja tuba.. Bet delsti negalima..

Sekmes.. ir nedelsk
Atsakyti
QUOTE (Dailin @ 2004 08 29, 17:49)
O negimdinis nėštumas nesunyksta

Mano antrasis negimdinis nėštumas nunyko, bet aš pati sutikau rizikuoti kiaušintakiu...

Slyvute, neklausyk per daug čia gąsdinimų - pasikliauk gydytoju (jis pas tave tikrai geras)...O aš vis dar tikiuosi, kad pas tave normaliausias šiek tiek komplikuotas nėštumas. Pas mane su antru negimdiniu gleivinė buvo 1,7 ir tai iki paskutinio momenti abu su gydytoju vis dar tikėjomės, kad nėštumo gal vtiesiog vis dar nesimato...Be to, gydytojas sakė, kad jo praktikoje yra pasitaikę atvejų, kai geras gydytojas geru vaginaliniu echoskopu nėštumą gimdoje pamato tik šeštą savaitė ir dar gydytojas sakė - "visokių stebuklų būna...kartais gydytojui tik rankom skėstelėti belieka ir prisipažinti, kad deja ne gydytojas padėties šeimininkas...būna tokių nėštumų, kurie mediciniškai niekaip neįmanomi ir nepaaiškinami..."Galiausiai Rimanta teisi - tu NĖŠČIA ir tai jau viltis jei ne dabar, tai ateičiai...


Tiesa, dėl persileidimo....Žiūrint kada jis atsitinka...Jei labai ankstyvas, būna šiek tiek gausesnės mėnesinės, jei daugiau (tarkim man buvo užzilaikymas 2 savaitės) - iš pradžių tarsi šiek tiek gausiau, o paskui kaip pliūptelėjo - pirmą kartą kraujas bėgo per kojas....


Bet jau pirmadienį labai daug ką paaiškins HCG...
Atsakyti

Slyvute, kaip savijautėlės?
Atsakyti
Maudzia pilva, panasiai kaip per menesines, bet neypatingai stipriai. Laukiu nesulaukiu rytdienos, kad greiciau HCG pasidaryciau.
Atsakyti
Slyvute,pamatysi viskas bus gerai.As kazkaip net neabejoju.Issitirsi.Pamatysi viskas issispres,be to mes su tavimi,laikykis
Atsakyti
Oi, Slyvute, tikrai gasdinti nenorejau, tik saziningai papasakojau kaip pas mane buvo, kad daugiau patirties turertum ir gal kai ka atgaminti galetum.. Linkiu tau visokeripos sekmes.. tik norejau pasakyti, kad netgi ( sad.gif sad.gif sad.gif ) ir negymdybinis, tai dar ne pasaulio galas... Viskas bus OK
Atsakyti
Fasolka, gerai kad rasai taip kaip buvo, man labai svarbu kuo daugiau suzinoti apie visas galimybes ir pasekmes smile.gif.
Siandien man teplioja jau kazkokiais gabalais, gal cia tokia gleivine, pilvo beveik nebeskauda. Sakau gal tikrai gimda tebesivalo del ankstyvo persileidimo (ko ir tikiuosi). Na bet po 12 val. gal kas paaiskes (pasidariau HCG tyrima, rezultatai gaila ne taip greitai).
Atsakyti
heart.gif
Atsakyti
QUOTE (Slyvute @ 2004 08 30, 08:40)
Siandien man teplioja jau kazkokiais gabalais, gal cia tokia gleivine, pilvo beveik nebeskauda.

Chm, tikrai panašu į persileidimą g.gif Net nežinau, ko labiau laukti, ar krintančio HCG ar kylančio g.gif
Atsakyti