Akušerėms buvo kryžminė apklausa 🤣 Švedijoje, kadangi čia neįprasta gimdyti namie, namų akušerės tokios revoliucionierės.
Dula ligoninėje turi klausyti akušerių / daktarų, nes ji nėra med personalas. Reikia kietos dulos, kad pastovėtų už klientę.
Aš pvz noriu neprotokolinio gimdymo - jokių patikrinimų, tonusų klausymo, laidelių, nebent paprašau pati. Ne kiekviena dula galėtų atstovėti.
EC esu domėjusis, ideologiškai sekti nežadu, bet juk natūraliai pastebi kūdikio ritmą. Vyrui užtat labai patiko idėja, tai galės jis užsiimti kai eis tėvystės 🤣
Aš kalbėjau su savo akušere kai aptarėme gimdymo planą, aš panašius reikalavimus dėsčiau ir ji sakė, kad dažniausiai šiaip ar taip atsiklausia ir dabartiniais laikais gan palankūs jie neinvaziniam gimdymui, man atrodo, palyginus su LT, čia žymiai geresnė situacija, bet jei gimdyvė atvažiuoja nepasidomėjus ir pasitiki medikais, tai jie ir daro kaip jiems lengviau, kodėl gi ne 😂
Dula irgi sakė, kad palyginti neblogai elgiasi personalas, šiaip MB bus darbo kontroliuot juos. Ji tai taip, gali tik priminti mums, nieko daugiau Vienintelę bėdą aš matau, kad jie moka pagąsdinti ir sustresint. Čia didžiausia man blogybė Nors aš daug gerų atsiliepimų girdėjau apie mūsų gimdyklos personalą ir pirmąkart gimdančioms yra daug prioritetų ir visų norų įgyvendinimų su baseinais ir t.t. 😂
Dėl EC tai matai, yra kas labai stengiasi ir nepamato ženklų 😂 tada patarimas yra tiesiog pagal rutiną, pavalgius, po miego etc aš ir nenusiteikus nieko karštligiškai sekt, bet jei pavyktų susiderinti ir apmažint skalbimų ar šiukšlių maišų, tai būtų super. Kolegė pasakojo ji jau paaugusį vaikutį pasisodindavo ant puodo, žaisdavo ir pan, be streso ir greit baigė sauskelnių naudojimą 😍