Įkraunama...
Įkraunama...

Papildomas darbas

QUOTE(birbusiukas @ 2009 07 17, 13:15)
sveikutes  ax.gif
noreciau prie jusu prisijungti darbstuolytes  tongue.gif
na as siaip tik puse etato dirbu, tai laisvu laiku turiu savo klientu. Ale ju nevisada buna. Tei galvoju kaip cia dar galeciau prisidurti.
Siaip esu dizainere, visais spaudos darbus galiu daryti.
Taip pas labai megstu dirbti su nuotraukom  thumbup.gif
Na ir rangdarbiai man prie sirdies labai.
Is jusu pasiskolinsiu minti kokius savo darbelius sudeti i neta ir pardavineti.
Tik va vienas klausimas iskilo. O kaip su mokesciais? tokia veikla uzsiimant reikia moketi kokius nors mokescius?

deja kas liečia mokesčius, reikia mokėti verysad.gif reikia nueiti į vmi ( mokesčių inspekciją), ten Jums išduos verslo liudijimą, ten turėsite išsirinkti sritį pagal, kurią dirbsite, tikriausiai leis dirbti pagal verslo liudijimą nuo laikinųjų prekybos įrenginių. Tuomet rinksitės ar norite verslo liudijimą prasitęsinėti ar imsit visiems metams, tuomet pildysite grafas kiek dienų per mėnesį dirbsite, nuo to priklausys ir kaina, kadangi Jūs dirbanti esate, t.y. mokate sodrai, Jums bus taikoma nuolaida jei neklystu 30 proc ( bijau sumeluoti, man pačiai vmi aiškino, kad tai priklauso nuo rajono) ir gale metų, ačiū mūsų valstybės įstatymams, kurie sako, kad nuo šių metų išsiėmę, mokami mokesčiai gale metų reikia susimokėti papildomai apie 800 lt doh.gif ( dėl šito dar ir patys darbuotojai abejoja, bet... jie mane patikino, kad tikriausiai reiks, deklaruojant pajamas šią sumą susimokėti). Galit paskaičiuoti, kiek toks malonumas kainuoja, tad ir prekių kainos išauga verysad.gif Gaila, bet save realizuoti norisi, man mano veikla pabėgimas nuo puodų, bliūdų ir pan, galimybė atitrūkti nuo kasdienybės.
Atsakyti
QUOTE(Tulla @ 2009 07 17, 15:54)
ale rimtai, net nepagalvojau apie maisto inspekcijas visokias... aciu

o tu ne į parduotuves, o žmonėms tiesiai siūlyk tokią paslaugą... manau, kad atsiras neviena šeima, kuri kartas nuo karto užsimanys tavo virtinukų-kolduniukų, o kai vieniems labai patiks, tai ir kitiems pareklamuos, turėsi pastovių klientų 4u.gif ir nelegalų užsiėmimą, kol kas nors neįskūs hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marinatas: 17 liepos 2009 - 15:15
QUOTE(marinatas @ 2009 07 17, 15:12)
o tu ne į parduotuves, o žmonėms tiesiai siūlyk tokią paslaugą... manau, kad atsiras neviena šeima, kuri kartas nuo karto užsimanys tavo virtinukų-kolduniukų, o kai vieniems labai patiks, tai ir kitiems pareklamuos, turėsi pastovių klientų 4u.gif

drinks_cheers.gif vat taip po truputį, po truputį ir įsibėgės viskas thumbup.gif
Atsakyti
Skaičiau, skaičiau... gal sakau kokių minčių naujų kils. Sėdžiu namuose, nedirbu. O taip reikia pinigėlių verysad.gif darau papuošalus, bet čia tik ašaros. Pradėjau dar su Amway, čia tik tiek kad sau išeina kas nors uždyką, arba tik truputuką pigiau. Kartais pagalvoji, gal aš tam nesutverta? kiti tik sukasi ir pinigėlių uždirba... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugiaveideee @ 2009 07 19, 19:20)
Skaičiau, skaičiau... gal sakau kokių minčių naujų kils. Sėdžiu namuose, nedirbu. O taip reikia pinigėlių  verysad.gif  darau papuošalus, bet čia tik ašaros. Pradėjau dar su Amway, čia tik tiek kad sau išeina kas nors uždyką, arba tik truputuką pigiau. Kartais pagalvoji, gal aš tam nesutverta? kiti tik sukasi ir pinigėlių uždirba...  ax.gif

sunku dabar su darbais
tuoj beliks tik buxais uzsiiminet visiems unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzdut @ 2009 07 19, 20:46)
sunku dabar su darbais
tuoj beliks tik buxais uzsiiminet visiems  unsure.gif

O aš ryte skaitydama žinias ir "paklikinu". Iš pradžių šiaip dėl įdomumo, o jau dabar ir keletą litukų išsimokėjau biggrin.gif
Jeigu norit pabandyti, įdedu linką

http://www.neobux.com/?r=Eiro

Beje, tame puslapyje veikia forumas daugybe kalbų, tarp jų ir lietuvių. Ir taip pat kaip ir SM galima parašyti až. Tai, jeigu kils klausimų, parašykit, mielai atsakysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 07 17, 17:11)
deja kas liečia mokesčius, reikia mokėti  verysad.gif  reikia nueiti į vmi ( mokesčių inspekciją), ten Jums išduos verslo liudijimą, ten turėsite išsirinkti sritį pagal, kurią dirbsite, tikriausiai leis dirbti pagal verslo liudijimą nuo laikinųjų prekybos įrenginių. Tuomet rinksitės ar norite verslo liudijimą prasitęsinėti ar imsit visiems metams, tuomet pildysite grafas kiek dienų per mėnesį dirbsite, nuo to priklausys ir kaina, kadangi Jūs dirbanti esate, t.y. mokate sodrai, Jums bus taikoma nuolaida jei neklystu 30 proc ( bijau sumeluoti, man pačiai vmi aiškino, kad tai priklauso nuo rajono) ir gale metų, ačiū mūsų valstybės įstatymams, kurie sako, kad nuo šių metų išsiėmę, mokami mokesčiai gale metų reikia susimokėti papildomai apie 800 lt  doh.gif ( dėl šito dar ir patys darbuotojai abejoja, bet... jie mane patikino, kad tikriausiai reiks, deklaruojant pajamas šią sumą susimokėti). Galit paskaičiuoti, kiek toks malonumas kainuoja, tad ir prekių kainos išauga  verysad.gif Gaila, bet save realizuoti norisi, man mano veikla pabėgimas nuo puodų, bliūdų ir pan, galimybė atitrūkti nuo kasdienybės.

hmm... nu o jei pvz tris menesius nieko neparduodi, o viena parduodi? tai kaip tada kazin?
kazkaip lievai cia ta valstybe sumaste.
Tai kiek ten turi uzdirbt,kad tokius mokescius apsimoketu moket g.gif jug su tokia veikla tikrai daug nepasidarysi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(birbusiukas @ 2009 07 22, 07:13)
hmm... nu o jei pvz tris menesius nieko neparduodi, o viena parduodi? tai kaip tada kazin?
kazkaip lievai cia ta valstybe sumaste.
Tai kiek ten turi uzdirbt,kad tokius mokescius apsimoketu moket  g.gif  jug su tokia veikla tikrai daug nepasidarysi  schmoll.gif

žinot, dar man iškilo klausimas, ar reiks dirbantiems mokėti tuos 800 lt, čia reikia pasiklausti vmi. Aš kadangi nedirbanti tai man teks tikriausiai verysad.gif
Atsakyti
Na, kiek as apsiziurejau, tai moki uz verslo liudijima (cia vadinamas fiksuotas pajamu mokestis), gali imti metams, gali imti tik tam tikroms dienoms, skirtingose savivaldybese skirtingi tarifai. Toliau, jei nesi dirbantis pagal darbo sutarti kitur, moki sodra - menesiui 158 lt, jei verslo liudijimas tik kelioms dienoms, atitinkamai, tik kelioms dienoms susimoki ir sodra. Ir dar sveikatos draudimas (jei nesi kitaip draustas). Cia kiek zinau stabili suma, t.y., nepriklausanti nuo to, kelioms dienoms turi verslo liudijima, menesiui max apie 70-80 lt, jei neklystu.
Ir dar, jei pajamos per metus virsija 100 000 lt, privalai registruotis pvm moketoju ir moketi pvm mokesti.

Cia as tik vmi svetainej apsiskaiciau, tai gal ir klystu... Jei taip, pataisykit mane, nes man irgi tas aktualu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2009 07 22, 11:37)
Na, kiek as apsiziurejau, tai moki uz verslo liudijima (cia vadinamas fiksuotas pajamu mokestis), gali imti metams, gali imti tik tam tikroms dienoms, skirtingose savivaldybese skirtingi tarifai. Toliau, jei nesi dirbantis pagal darbo sutarti kitur, moki sodra - menesiui 158 lt, jei verslo liudijimas tik kelioms dienoms, atitinkamai, tik kelioms dienoms susimoki ir sodra. Ir dar sveikatos draudimas (jei nesi kitaip draustas). Cia kiek zinau stabili suma, t.y., nepriklausanti nuo to, kelioms dienoms turi verslo liudijima, menesiui max apie 70-80 lt, jei neklystu.
Ir dar, jei pajamos per metus virsija 100 000 lt, privalai registruotis pvm moketoju ir moketi pvm mokesti.

Cia as tik vmi svetainej apsiskaiciau, tai gal ir klystu... Jei taip, pataisykit mane, nes man irgi tas aktualu smile.gif

žinokit taip, bet patarčiau nueiti į vmi, priklausantį Jūsų miestui ir išsiaiškinsit, nes nors ta Lietuvėlė maža, bet kažkodėl mokesčiai skirtingi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 07 22, 14:07)
žinokit taip, bet patarčiau nueiti į vmi, priklausantį Jūsų miestui ir išsiaiškinsit, nes nors ta Lietuvėlė maža, bet kažkodėl mokesčiai skirtingi  doh.gif

Kazi, o gal yra koks nemokamas vmi telefonas? Gal isaiskintu viska? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sauliuxxx @ 2009 07 22, 13:39)
Kazi, o gal yra koks nemokamas vmi telefonas? Gal isaiskintu viska?  g.gif

nepatarčiau, man taip jie netiksliai papasakojo tik pasakė važiuokit į sau priklausantį vmi, o telefonas turi būti www.vmi.lt
Atsakyti