---
Pasidžiaugsiu

---
Faina! Naujas šeimos narys

Sveikos

Tai kaip jūsų velykos atrodė, kaip šventėt, ką gaminot?

Kokios spalvos kaukę turit?
ffp3 balta ir vienakrtines melsvos.
Turite kamufliažinių rūbų?
Aš - ne. Vyras - daug.
Kaip manote, yra jau žmonių kurie deginasi?
Aš šiek tiek veidą padeginau 6dienį balkone. Ten pas mus rytų - pietų saulė šviečia ir dar užuovėja. Tirai labai saulė kaitina.
Kas paskutinis sunervino?
Baba tokia, kuri parduotuvėj ant nugaros lipo.
Ką parduotuvėje dažniausiai imate: vežimėlį, krepšelį, ar tą krepšelį kur galima tempti?
Priklauso nuo pirkinių kiekio.
Ar šiandien buvo dalykas/dalykų kas pakėlė jums nuotaiką? Buvo, sulaukiau nemažai sveikinimų vardadienio proga.
Tą diena nepamenu. Bet sekmadienio rytą vyras parnešė žibučių ir plukių puokštelę. Tikrai apakėlė nuotaiką.
kurią savaitės dieną įprastai tvarkotės namuose?
šešetadienį
Per Velykas planuojat būt tik sava šeima , ar dar su kažkuo susitiksit?
Tik mes. Jokių svečių ir nei į svečius.
Šalikus, šalikėlius, skareles dažnai nešiojat? -
Nešioju. Taip 50/50
Kiek kiaušinių marginot?
7
Kokią čierkutę per Velykas darėt?
Pora taurių vyno
Velykoms gaminot tortą/pyragą?
Gaminau snikersinį tortą
O kiek kiaušinių suvalgėte? 1
2
buvot išlindę iš namų?
nebuvau išlindus iš savo kiemo.
Tai kaip jūsų velykos atrodė, kaip šventėt, ką gaminot?
Ryte atsikėlėm. Pasidarėm velykinius pusryčius. Papusryčiavom. Iš vakaro buvau padariusi tortą. Kiaušinius dažėme svogūnų lukštuose. Suviniojom į skudurėlius iš vakaro, o ryte virėm tuose lukštuose. Norėjom šiltų kiaušinių pusryčiams.
Kadangi sūnus gavo dovanų vartininko pirštines, todėl po pusryčių ėjom išbandyti ir su juo šiek tiek pažaisti futbolo. Su kamuoliu susižalojau rankos mažylį pirštą, kad net paraudo ir patino.
Dagiau įprastas savaitgalis. Kažką kieme pasitvarkinėjom. Vakare filmą su vyno taure pažiūrėjom.
Man šios Velykos labai patiko, nes nebuvo jokio šventinio lėkimo ir skubos, bei streso.
Paštomatais dažnai naudojatės?
Tik atsiimti siuntas.
Ar priaugot svorio paskutiniu metu?
Ne
Ko jau labai jums trūksta. ko negalit daryti?
Laisvo judėjimo. Kad ir niekur nereikia, bet kartais va taip norisi kur nulėkt į turgų gėlyčių ir pan.
Ar daugiau gaminat karantino metu? Ar kažką įmantresnio bandėt?
Tik tiek, kiek sūnui reikia palikti pusryčius ir pietus. Toliau viskas kaip buvę.
Ar pritariate mokslo metų trumpinimui?
Aš ne. Nesuprantu kuo geriau vaikui tupėti namuose, karantino metu, be jokios veiklos. Dabar taip puikiai užsiėmęs ir tas laikas neprailgsta per dieną. Ne viskas sklandžiai vyksta, ne viskas gaunasi, bet vistiek tai yra veikla, per kurią tobulėjama. Tikrai per šias savaites ne tik matematikos ir lietuvių mokosi, bet ir tam tikros savikontrolės, pareigingumo, atsakingumo ir dar daugybė kitų dalykų. Tėvams puiki galimybė pamatyti ir kaip dirba mokytojai su vaikais. Visiems labiau pažinti vieni kitus. Ir aš nesuprantu to, kai tėvams yra "baisus" dalykas kažkiek su vaikais padirbėti. Aišku negerai,kai kurie mokytojai tik numeta užduotis ir linkus. Bet yra tikrai tokių mokytojų, kurie dirba tinkamai.
Visur psichologai pataria. Kad bet kokiu atveju, kad ir kokios negandos užkluptų, vaikams reikia sudaryti tokias sąlygas, kad gyvenimas jam eitų ir toliau kiek įmanoma taip pat. Vadinasi išlaikyti kaip įmanoma pastovesnę rutiną.
Aš net mokslo metų ilginimui nesu prieš. Nes man atrodo vaikui daug naudingiau nueiti, kad ir tą karštą dieną į mokyklą ir kažką nuveikti, su klasės draugais pasibūti, nei būti tiesiog namuose, kol tėvai dirba. Nes tikrai ne visi tėvai išgali leisti vaikus į stovyklas.
Oi išsiplėčiau truputi. Bet ir tai tik pagrindinės mintys.