Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimas ir atsakymas

Sveikos, damos 4u.gif

QUOTE(Aidos @ 2018 10 23, 00:35)
valgot jalapenus (aštrūs,žali pipiriukai)?

Pirkt tai neperku, bet jei randu kur nors maiste kavinėj - suvalgau

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 07:12)
1. Kas susidūrę su paskolomis, kaip yra su būsto paskolomis, jei tu paimi būsto paskolą, tarkim, 10 000 Eur, sudarai sutartį 7-iems metams, paskaičiuoja tau palankias palūkanas, bet visą paskolą tu jau nori atiduoti po 0,5 metų. Kaip tada su palūkanomis-palieka tas pačias, perskaičiuoja į didesnes ar kaip? Klausimas kilo, kad būsto paskolos, jei aš teisingai supratau, neduoda, jei nori imti mažą sumą, duoda tik nuo 10000 Eur. O vartojamosios palūkanos be proto didelės. Tad ką daryt žmogui, jei jis nori imti, tarkim, 7000 Eur, bet ne kaip vartojamąją paskolą, bet kitokią, su normaliom palūkanom.

2. Kitoms klausimas:
jeigu turėtumėt smurtaujantį vyrą, skirtumėtės dėl savęs ar dėl vaikų su juo?
Pirmiausia dėl vaikų. Nes tai, ką jie matys šeimoje, elgsis taip pačiai ir patys. Tad visų pirma taip pasielgčiau dėl vaikų.

1. K@mylle viską gerai paaiškino, galiu pridėt tik tiek, kad, jei gerai pamenu, tai imant būsto paskolą, turi naudoti ją pagal paskirtį, negali jos panaudoti pvz, remontui. Turi panaudoti tik būstui pirkti. Vartojimo paskolą gali imti bile kokiam reikalui, užtat ir palūkanos didesnės. Palūkanos neskaičiuojamos nuo prieš laiką įneštos sumos
2. Vienareikšmiškai skirčiausi, be jokių išlygų. Tikrai rasčiau variantą ir dėl pinigų, ir dėl bendro turto

QUOTE(Aidos @ 2018 10 23, 10:56)
į parduotuve stengiates užsukti kasdien ar rečiau?

Norėčiau rečiau, bet valgytojų daug ir visi su geru apetitu, tai tenka eiti vos ne kiekvieną dieną

QUOTE(Visgi @ 2018 10 23, 14:43)
Ką paskutinio iš kosmetinių priemonių pirkote?

Plaukų dažus

QUOTE(k@mylye @ 2018 10 23, 15:34)
Kur vaikai praleis rudens atostogas: namuose, ar pas senelius, ar dar kur

Namie.

QUOTE(Visgi @ 2018 10 23, 16:20)
Manikiūro jau buvot ar eisit dar?

Pati pasidarysiu

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 17:53)
Tikit, kad tik už vieną uždavimą  vaikui soc.apsaugos tarnybos  juos atėmė iš tėvų?

Kažkaip ir man nesitiki. Ta mama man įtarimą kelia. Versijos irgi skirtingos: vienur rašo, kad kažkoks vyras ją persekiojo ir paskambino į policiją, pamatęs, kad pliaukštelėjo. Kitur, kad šeima kažkokia pamačius filmavo ir pranešė.
Mergaitė pasisakė, kad mama mušdavo su rykštele. Ar gali vaikas meluot apie savo mamą?
Tėtis eina visur ir aiškinasi, ieško teisybės, mama sėdi kažkur užsidarius, kaip kad kalta būtų. Juk jei būtų nekalta, tai eitų teisybės ieškoti, verstų visus žurnalistus, įrodinėtų savo tiesą. Net nežinau, norisi, kad tai būtų tik išpūstas burbulas ir Lietuva nepavirstų į vaikų atėmikus, bet viskas kažkaip nešvaru šitoj istorijoj.
Be to, geras straipsniukas yra Lietuvos ryte apie tai, kad kaip Vaikų teisėms nesutirštinti spalvų ir nereaguoti į pranešimus. Juk, kai žuvo Matukas, būtent dėl to nereagavimo aplinkinius ir vaikų teises ir tarkavo, kaltino visi. Kur yra ta riba, kada reikia reaguoti, kada - nereikia. Aš manau, kad jie turi reaguoti į bet kokį smurtą ir tik tada aiškintis, ar buvo smurtas, ar ne.

Ar sapnuojat mirusius artimuosius?
Labai ryškiai sapnavau savo mirusią močiutę vakar naktį.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2018 10 23, 18:27)
Jei Jums kažkur reikia išeiti, kai įspėjate darbdavį, kitądien Jums atėjus vėliau į darbą nei įprasta, Jūsų kolegų elgesys koks? (su manim tai nebendrauja kolegės, nors jos ir nedirba mano darbo, bet kalba, va, Simonai, tai viskas galima - ir į darbą vėluot, ir išeit kada nori, ir visada ji su tais savo vaikais)

Šitam darbe labai draugiškas kolektyvas, nebūna jokio kitokio elgesio, viakas yra ok.

QUOTE(Alkaja @ 2018 10 23, 18:36)
Be to, geras straipsniukas yra Lietuvos ryte apie tai, kad kaip Vaikų teisėms nesutirštinti spalvų ir nereaguoti į pranešimus. Juk, kai žuvo Matukas, būtent dėl to nereagavimo aplinkinius ir vaikų teises ir tarkavo, kaltino visi. Kur yra ta riba, kada reikia reaguoti, kada - nereikia. Aš manau, kad jie turi reaguoti į bet kokį smurtą ir tik tada aiškintis, ar buvo smurtas, ar ne.

Labai ryškiai sapnavau savo mirusią močiutę vakar naktį.

Tikrai taip.

Po mamos laidotuvių mamą l.dažnai sapnuodavau.
Tėtės daugybę metų nesapnavau ir taip netikėtai susapnavau prieš keletą mėn., kai labai gundžiausi vienu butu naujos statybos name. Tas butas buvo tikrai ne pagal mano kišenę. Ir susapnava A. A. Tėtę, jis kaip su perspėjimu atėjo. Ir tie jo žodžiai...Aš vis peisimenu ir prisimenu tuos jo žodžius.
O tu gražiai močiutę sapnavai?

Ar dar vaikštot su bateliais, o gal išsitraukėt demisezoninius?
Šiandien su bateliais jau per vėsu buvo. Rytoj ausiyoai bataukais su raišteliais, bet visumoj jau išsiimsiu demisezoninius.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 21, 09:54)
Kada važiuosit lankyt kapų-per Vėlines, ar prieš?

Kaip ir visada, tradiciškai turėtume vežti mano tėvus į kaimus ant kapų lapkričio 1 dieną. Savo mieste nueisime ir anksčiau ir dar lapkričio 1-ą, grįžę po visų kaimų lankymų

QUOTE(Nastya @ 2018 10 21, 19:37)
Duodavot nusirašyt namų darbus jei kažkam iš klasiokų reikdavo? -

Aha, visada duodavau

QUOTE(Sim@ @ 2018 10 21, 20:03)
spalio 18 d. Kauno Klinikose gimė KETVERTUKAS - trys berniukai ir mergaitė. Norėtumėte tokios laimės Jūs?

Niekada nenorėjau nei dvynukų, nei tuolab ketvertuko. Būtų buvęs, būtume mylėję ir auginę, bet tokio noro tikrai nebuvo

QUOTE(Nastya @ 2018 10 21, 20:30)
Ką paskutinio sudaužėt, sulaužėt?

Kad gal nieko paskutiniu metu

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 21, 21:02)
Ar turit svarstyklių bruožo?

Manau, kad kartais irgi turiu.

Agefa, butą radote?

QUOTE(Nastya @ 2018 10 21, 23:31)
Mėgstat, perkat šakočius?

Mėgstu, kartais kokia nors proga nuperku

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 22, 06:02)
1. Ar turit kas supratimą, minimaliai kiek gali būti virtuvės įrengimas, jei virtuvė visiškai tuščia, tik yra įvadas elektrai, vandeniui. Tad pilnas įrengimas, su įmontuojamais šaldytuvu, virykle, indaplove, spintelėm, kiek maždaug galėtų kainuoti?

2. Ar paklausot radijo stoties Relax FM?

1. Viskas priklauso ir kokius baldus, stalviršius, buitinę techniką pirksit. Kainos jų labai svyruoja. Manau, kad jei normaliai įrengt, reikia turėt bent 5000 Eur pradžiai. Nors mes seniai ką remontavom, atsilikus nuo kainų.
2. Ne, ji gal tik Vilniuj groja. Aš paklausau M-1 plius, ten irgi daug senų gerų gabalų groja

QUOTE(Aidos @ 2018 10 22, 13:02)
kaip manot,kodėl šiais laikais tiek daug santuoku baigiasi skyrybomis?

Žmonės nebeturi kantrybės, gal kartais ir noro tęsti santuoką. Be to, daug yra neištikimybės, alkoholio, smurto, kurie nepadeda santuokoms išlikti

QUOTE(Sim@ @ 2018 10 22, 22:42)
AČIŪ VISOMS, KURIOS PALAIKĖ, KAD NUĖJAU IR PARODŽIAU SŪNUI, KAD GALIU APGINT JO GARBĘ, VARDĄ 4u.gif

Šaunuolė, kad nuėjai ir nepalikai to reikalo. Tik neužmesk ir dabar, išsiaiškink ir kas ten vyksta su tais smaugimais, ar tai tiesa? Ką apie tai sako Tavo vaikas?
Gal tai jo gynyba, kai jį užgaulioja, kai iš jo tyčiojasi?

Jei Jums kažkur reikia išeiti, kai įspėjate darbdavį, kitądien Jums atėjus vėliau į darbą nei įprasta, Jūsų kolegų elgesys koks?

Kai reikėdavo ir išeidavau, kiti kolegos taip pat. Jokio bjauraus elgesio nesu pastebėjus.

Kokį Lietuvos miestą norėtumėte aplankyti ir apžiūrėti, nes nebuvę?
Marijampolę, Visaginą, Biržus
Atsakyti
QUOTE(Alkaja @ 2018 10 23, 19:16)
Agefa, butą radote?

Marijampolę, Visaginą, Biržus

Buvo 2 variantai tikrai neblogi, buvo daug nemigo naktų, svarstymų. Bet ne visai tai, ko tikrai noriu. Tad dar toliau paieškose esu.

Irgi norėčiau į šitus. Į N. Akmenę dar, į Panevėžį, Kėdainius, kad ir į Širvintas.

Skaitot kažką?
Skaitau JONVABALIŲ TAKAS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 23 spalio 2018 - 18:24
QUOTE(Aidos @ 2018 10 23, 00:35)
Nesugalvoju klausimo,tai greitai,valgot jalapenus (aštrūs,žali pipiriukai)?

Irgi kaip ir dauguma, valgau jei kazkur patiekale randu, seip neperku.
QUOTE(Sim@ @ 2018 10 23, 07:00)

LABAS RYTAS,  jau link darbo?

Nedirbau siandien.

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 07:12)

jeigu turėtumėt smurtaujantį vyrą, skirtumėtės dėl savęs ar dėl vaikų su juo?

Ir del saves ir del vaiku. Gyvenimas tik vienas, ir aukoti save ir vaikus kazkokiam s... gabalui as negaleciau.
QUOTE(Aidos @ 2018 10 23, 10:56)
į parduotuve stengiates užsukti kasdien ar rečiau?

Tai kad visaip buna ax.gif
QUOTE(Visgi @ 2018 10 23, 14:43)

Krema veidui.
QUOTE(k@mylye @ 2018 10 23, 15:34)
Kur vaikai praleis rudens atostogas: namuose, ar pas senelius, ar dar kur?

Visur gaus pabuti 4u.gif
QUOTE(Visgi @ 2018 10 23, 16:20)

Manikiūro jau buvot ar eisit dar?

Pati darausi.

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 17:53)

Tikit, kad tik už vieną uždavimą  vaikui soc.apsaugos tarnybos  juos atėmė iš tėvų?

Netikiu.

Jei Jums kažkur reikia išeiti, kai įspėjate darbdavį, kitądien Jums atėjus vėliau į darbą nei įprasta, Jūsų kolegų elgesys koks?

As darbo metu niekur nevaikstau, jei turiu kazkokiu reikalu darbo diena tai pasiimu atostogu diena, arba susikeiciu su kolege.

Sapnuoju, bet nedaznai.

Sveikutes 4u.gif
Ar jus mama, kai jus buvote vaikas, mokino gaminti valgyti? Nea, va dabar buna, kad prisiminus kazka skanaus is vaikystes, skambinu mamai ir klausiu kaip gaminti ax.gif
Klausimas kilo is to, kad mano mazius uzsidege kulinarija biggrin.gif , rytais pats sau pusrycius darosi, dabar ka tik blynu prikepe. Padet nieko neleidzia, turiu tik pasakyt kiek ir ko det rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kulverstukis @ 2018 10 23, 19:25)
Sveikutes  4u.gif
Ar jus mama, kai jus buvote vaikas, mokino gaminti valgyti? Nea, va dabar buna, kad prisiminus kazka skanaus is vaikystes, skambinu mamai ir klausiu kaip gaminti  ax.gif
Klausimas kilo is to, kad mano mazius uzsidege kulinarija  biggrin.gif , rytais pats sau pusrycius darosi,  dabar ka tik blynu prikepe. Padet nieko neleidzia, turiu tik pasakyt kiek ir ko det  rolleyes.gif

Laaaaa! smile.gif

Specialiai irgi nemokino. Ir tikrai gailiuosi, kad kai ko neužsirašiau, nepaklausiau, neišsiaiškinom. O šeimininkė ji buvo labai gera!

Kaip.elgtumėtės-ant savo ir vyro tėvų kapų, tuo pačiu ant kitų kapų, važiuosim šį sekmadienį. Ar važiuotumėt dar ir Lapkričio 1 d?
Labiau linkusi nevažiuot, bet žinau, kad praneša lietų ir bus šlykščiai apneštas paminklas ant Vėlinių. Tad nežinau, ar važiuoti dar kartą,ar pas pusseeres paprašyt, kad įsidėtų skuduriuką ir apvalytų.
Atsakyti

Po mamos mirties metus laiko sapnuodavau ją, paskui kažkaip nebesilankė mano sapnuose

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 19:10)

Šiandien jau ėjau demi

Šaunuolė, kad nuėjai ir nepalikai to reikalo. Tik neužmesk ir dabar, išsiaiškink ir kas ten vyksta su tais smaugimais, ar tai tiesa? Ką apie tai sako Tavo vaikas?
--
Gal tai jo gynyba, kai jį užgaulioja, kai iš jo tyčiojasi?
--

Šaunuolė, ar ne – sužinosiu rytoj. O jei jau būtų iš tikrųjų kažkokie smaugimai, tai vaikų tėvai juk būtų pareiškę pretenzijas. Deja, tokių nėra. Nes kai klasės auklėtojos paklausiau, kam tokiems mano sūnus smaugė kaklą, tai susimėtė ir pasakė: „Aš dar gerai jų visų vardų nežinau.“
Sūnaus klausiau – nieko jis nesmaugia. Čia tiesiog mokytojos šmeižtas, už kurį privalės atsakyti pagal LR BK
Norėčiau aplankyti Biržus, Anykščius

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 19:23)
Skaitot kažką?

Ne, nieko

QUOTE(kulverstukis @ 2018 10 23, 19:25)
Ar jus mama, kai jus buvote vaikas, mokino gaminti valgyti?

Ne, mano a.a.mama retai gamino maistą. Tai daugiau darė tėtis, iš jo ir išmokau

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 19:32)
Kaip.elgtumėtės-ant savo ir vyro tėvų kapų, tuo pačiu ant kitų kapų, važiuosim šį sekmadienį. Ar važiuotumėt dar ir Lapkričio 1 d?

Vyro tėvai abu dar gyvi, tad lapkričio pirmą lankysiu tik savo a.a.mamos kapą, savo senelio brolio – mano dėdės kapą bei mano tėtės pusbrolio kapą

kurios auginate mažamečius vaikus, ar Jūsų vaikai bijo ko nors? (taip, mano aštuonmetė dukra PANIŠKAI bijo vorų, vabalų ir bičių. Sūnus, tai nieko nebijo)
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 19:10)

Jau senokai su demisezoniniais. As, kaip ir tu mirksiukas.gif, ecco gerbeja, tai siemet nusipirkau dvejus labai patogius baciukus is kuriu islipti nebenoriu.

Daug kur nebuvus, bet tokio noro kazka pamatyt naujo nelabai turiu unsure.gif . Va Vilniu, Kauna noreciau pamatyt, nes buvau tikrai vos ne pries simta metu unsure.gif
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 19:23)

Skaitot kažką?

Nea, kazkaip nesiskaito paskutiniu metu. Turiu nemazai ir lietuvisku ir svedisku neskaitytu knygu, bet vis ikvepimo nera rolleyes.gif

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 23, 19:32)

Tuoj pasikartosiu.... baik galvoti ka kiti zmones pagalvos ar pasakys unsure.gif Apsines tas antkapis, na ir kas??? Kapeliai sutvarkyti, priziureti, zolem neapauge. Jeigu tie iseje amzinyben musu artimieji mus mato ir girdi ( norisi tuo tiketi gi mirksiukas.gif ), tai tavo teveliai tikrai mato ir zino, kad jie turejo pacia nuostabiausia dukra, kokios tik galejo noreti mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Sim@ @ 2018 10 23, 20:40)

kurios auginate mažamečius vaikus, ar Jūsų vaikai bijo ko nors?

Kazkokiu panisku baimiu neturi.

Ar siuo metu esate patenkinta savo isvaizda? Nelabai, noriu pakeisti sukuosena, bet nezinau pati kokios noriu unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2018 10 23, 20:40)
kurios auginate mažamečius vaikus, ar Jūsų vaikai bijo ko nors? (taip, mano aštuonmetė dukra PANIŠKAI bijo vorų, vabalų ir bičių. Sūnus, tai nieko nebijo)

Kažkokių baimių tiems, ką mato, neturi. Bet atsiradusi mirties baimė. Jis labai dažnai pradėjo kartot "mama, juk niekas nenori mirti" unsure.gif . Ir labai ilgisi A. A. Babos-mano Mamos.

QUOTE(kulverstukis @ 2018 10 23, 21:43)
tai tavo teveliai tikrai mato ir zino, kad jie turejo pacia nuostabiausia dukra, kokios tik galejo noreti  mirksiukas.gif  4u.gif
Kazkokiu panisku baimiu neturi.

Ar siuo metu esate patenkinta savo isvaizda? Nelabai, noriu pakeisti sukuosena, bet nezinau pati kokios noriu  unsure.gif

Ačiū! Taip gražiai parašei, kad net susigraudinau unsure.gif .

Noriu numest pilvą. Visa kita man tiktų.
Tau gal kokia gera kirpėja patartų, kas tiktų.

Ar veido kremą perkat lietuvišką; kokį?
Ne, bet niriu pabandyt. Kažka purldvau V. Mainelyrės kremą, bet nerandu jo. Gal jau negamina, nėra tos linijos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 23 spalio 2018 - 21:25

Nepamenu jau

Tikit, kad tik už vieną uždavimą vaikui soc.apsaugos tarnybos juos atėmė iš tėvų?

Tikrai ne,netikiu. Cia kaip ir visos tos istorijos su Norvegijos BV,visos motinos nekalbos,auksines,bet deja,realybe visai kitokia. Uz nieka niekada neatimineja vaiku

Pas mus kasdien daug zmoniu ateina ir neateina i darba. Tai dauguma laaaabai giliai vienodai,jei kazko nera darbe. Tikiu,kad gal net nepastebetu,jei nebuciau darbe

Atsakyti

Karta tik sapnavau

Biržus

Skaitot kažką?

Ne

Ar jus mama, kai jus buvote vaikas, mokino gaminti valgyti?

Ne,nemokino,bet nepaisant to,anksti pradejau pati dometis maisto gaminimu

Tikrai nevažiuočiau dvi dienas iš eilės,kad pavalyt ankapį,pritariu kulverstukio pasisakymui. Lietuvoje tikrai per daug sureikšminta yra kapu lankymas. 

Ar siuo metu esate patenkinta savo išvaizda?

Nelabai

Ar veido kremą perkat lietuvišką; kokį?

Perku Margaritos oranžinę linija,nors Nastya pasakojo,kad jai netiko (berods bėrė) man labai tinka ši linija,jau senokai naudoju krema veidui,veido valymo putas. Nors pats geriausias man veido kremas yra iš Uoga Uoga “Rožiu žydėjimas” berods taip vadinasi,na kažkas su rožėmis :D ir kvepia nerealiai ir lengvas toks :) daugiau patart negaliu,aš perku kremus su natūralesne sudėtim,kol kas šie mano favoritai

Pavogiau klausima iš FB,koks brangiausias daiktas/rūbas pirktas sau (tik sau,ne į namus ar kažkam kitam,tik jum vienai asmeniškai) ? Galvoju galvoju ir nesugalvoju,niekada nemėgau išlaidauti “ant savęs” ir niekada nepirkau kažkokiu brangiu rūbu,daiktu sau ar kitiems. Galvoju tebūnie,brangiausias daiktas skirtas tik man,tai vestuvinis žiedas,kaina manyčiau 300€ buvo,dabar tiksliai nebepamenu..

Atsakyti
QUOTE(Aidos @ 2018 10 23, 23:34)
Pavogiau klausima iš FB,koks brangiausias daiktas/rūbas pirktas sau (tik sau,ne į namus ar kažkam kitam,tik jum vienai asmeniškai) ? Galvoju galvoju ir nesugalvoju,niekada nemėgau išlaidauti “ant savęs” ir niekada nepirkau kažkokiu brangiu rūbu,daiktu sau ar kitiems. Galvoju tebūnie,brangiausias daiktas skirtas tik man,tai vestuvinis žiedas,kaina manyčiau 300€ buvo,dabar tiksliai nebepamenu..</p>

Užvedei mane ant kelio-reikės rytoj nueit į Uoga Uoga pasižiūrėti.

Seniai tai buvo, bet buvo laikas, kai karts nuo karto pirkdavau sau brangius daiktus. Tai buvo litais. Kailinukus esu pirkusi netoli 4000 Lt, odinę striukę už 1300 Lt , ilgus odinius batus už 800-900 Lt, juodą vienetinę suknutę už 800 Lt ir dar ten visko. Tais laikais tokios sumos buvo labai dideli pinigai. Pamenu, kad buvau ką tik metusi sekretorės darbą vienoje institucijoje, kai ten alga buvo apie 400 Lt, ir suradusi gerai apmokamą darbą. Tada galėjau sau daug leist.

Kas paskutinio jums buvo neskanu?
Nusipirkau graikiškų riešutų užtepėlę ir labai nepatiko. Negaliu valgyt. Atidviau draugei.

Atsakyti