Man gražu į juos pažiūrėt, bet šiaip nelabai jie mane traukia.
Taip, visada, nemėgstu netvarkos.
Valytoja ištraukia. Virtuvėlėj.
Pasitaiko retsykiais.
Ne.
Prisimenant savo vaikyste/paauglyste ar daug gavote meiles, apkabinimu is tevu? Ar tai buvo iprasta Jusu namuose?
Taip, su mama daugiau, su tėčiu kiek mažiau, bet visada jaučiausi mylima.
Nelabai, namuose. Tiesiog, kad vaikas serga.
Nea, namie visą dieną.
- Galėčiau.
<p>Na,apie Egiptą
kas žino,kas nežino,tai buvo mūsų povestuvinė kelionė. Pirminis variantas buvo Cape Verde (Žaliojo Kyšulio salos),tačiau pasikoregavus vestuvių datai į vasario mėnesį,laiko liko nedaug iki atostogų pabaigos,reikėjo kažko "žemiškesnio". Norėjosi šilumos,nes šiaurės šalčių jau užteko
kas domisi kelionėmis,žino,kad vasarį,jei norisi arčiau,tai tik Egiptas,visur kitur šalta. Aišku,aš nuliūdau dėl to,nes Egiptu niekada nesižavėjau,nors nei karto nebuvus. B įkalbėjo,o ir pati supratau,kad turiu pažinti ir šią kultūrą,galų gale bus ir šilumos
na ir mūsų kelionė prasidėjo jau "geromis" žiniomis,vos įvažiavus į ilgalaikio stovėjimo aikštelė iki skrydžio likus gerai valandai supratom,kad palikom namie rankinį bagažą
o ten svarbiausia - kelionės dokumentai. Gerai,kad pasai buvo mašinoje atskirai. Na dėl kelionės dokumentų išsisukom,radom kas atspausdino viską. Lėktuvas vėlavo,galų gale įsėdus dar užtrukome dėl de-icing (nežinau kaip lietuviškai,lėktuvo nupirškimas spec skysčių apsaugai nuo užsalimo skrydžio metu). Visumoj,išskridom vėluodami 3 valandas. Nuotaikos geros nebuvo,nes lėktuvas pilnas,leliukai klykauja šalia,bet šovėm šampano skrydžio metu už mus,nuotaika pasitaisė
Nusileidus oro uoste su b likom tokie
:bigsmile:pirmas šilumos gūsis ir viską pamiršom
na,mūsų nusivilimai nesibaigė,problemos viešbutyje dėl kambario,bet nusprendėm nesukti sau galvos per daug,atvykom vėlai,pavarge,ėjom tik ilsėtis ir viskas. Ryte susitikom su agentūros atstove,aptarėm viską ir ėjom apsižvalgyti į miestą su b. Na ir tada tikriausiai ištiko blogiausia kas gali būti - kultūrinis šokas. Tos šiukšlės,ikyrūs prekeivia,tempiantys mane už rankos vos b nusuka akis,visiškas nesiskaitymas su turistu. Tiesa,dar vienas ir apvogė,paskui įkyriai melavo į akis,bet faktas,už 1 dolerį viską atgavom. Turėjom ir ekskursijų,kelionė į dykumą,kaip tik buvo mano gimtadienis,labai patiko ekskursija,lakstėm keturračiais po dykumą,pakliuvom į smėlio audrą,džipais vykome į beduinų kaimą,susipažinom su jų realybę. Iš esmės,geresnio gimtadienio nesu turėjus,nereikia man nei balių,nei dovanų,ta diena dušas buvo didžiausia dovana,nes po smėlio audros buvau pilka nuo dulkių
dar vakare išėjom su b pasikokteilint,gavau didžiulį indą braškių ir gėlių ir laiminga kritau į lovą. Kita ekskursija laivu stikliniu dugnu pažiūrėti koralų,deja koralai tokie nevisai gyvi jau,bet susipažinom su pora iš Minsko,paplepėjom smagiai per ekskursiją,labai smagu buvo,gaila jie išvyko greit. Kita ekskursija buvo į Kairą. Labai idomi kelionė,niekada nebuvau mačiusi tokių kontrastų vienoje šalyje. B gerai pastebėjo,važiuoja gatve naujas Mercedes automobilis,o šalia jo asilu įkinkitas vežimas su daržovėmis. Vaikai žaidžiantys purve,šiukšlėse su kamuoliu be oro. Gizos piramidės ir pora metrų iki jo statomi autobusai,jokio bandymo išsaugoti kažką kitoms kartoms,viskas vyksta šią diena.. Vienas iš pasaulio stebuklų,o jis paskendęs išmatose (kupranugarių ir asilų) kvapas šiltą dieną neduok d..Šalia zujantys turistų autobusai,statomi vos per pora metrų nuo piramidžių. Vietinis gyventojas atvykęs su šeima su "nuliovu" džipu prie piramidžių,sukiša mergaites į į bagažinę auto,berniukai sėda šalia vairuotojo (jokio saugos diržo,kėdučių,pamirškit). Dar bevažiuojant vaikai apmėtė autobusą kiaušiniais,mus lidėjąs apsaugos darbuotojas iššoka iš autobusu ir nusitaiko pusiau automatiniu ginklu į vaikus. Tai nežinau,to reikėjo ar ne,gal tik pagąsdint norėjo. Bet tas vaizdas.. Gerai pasakė kelionių vadovė,metė vaikas ta kiaušinį į mus,jam smagu,jis neva kietas dabar prieš draugus.O ištikro tas kiaušinis buvo visas jo dienos maistas tikriausiai. Minimumas ten 60 dolerių per diena,dažna šeima turi išgyventi iš dolerio per dieną. Tokia ta realybė Egipto,aišku,yra ir kita pusė jo,ofisai,gražios mašinos,pasipuoše žmonės. Bet yra ir mirusiųjų miestas,žmonės gyvenantis kapinėse. Rajonai,kur turistai neįleidžiami,nes tiesiog gyvi neišeitų iš ten,vietiniai ten kariauja dėl valstybės duonos paskyrimo. Nežinau,nenoriu taip piešti neigiamai visko,patiko pamatyt kitą kultūrą,patiko daug kas,buvo daug pirmų kartų kelionėje,sutikau ir įdomių žmonių,daug šypsojausi ir liko daug gerų prisiminimų. Bet su B sakom vieningai,yra šalys,kuriose tau gera,kur gaila išvykti. Yra šalys,kur pabūni kartą,pamatai,išgyveni viską,išjauti ir susikrovęs daiktus skubi namo,nes tiesiog ne tau čia. Kitavertus,praėjus kuriam laikui po kelionės suprantu,kad tai daugiau buvo mano tipo kelionė. Kas žino mane,supranta,kad ne man gulėti balto smėlio paplūdimyje,žydram vandeniuke su kokteiliuku ir mesti nuotraukas į Instagram. Lakstymas keturračiais po dykumą įsikibus į b,juoktis garsiai,kai smėlis per audrą kūtena tavo kūną,valgyti vietinius kėbabus ant šaligatvio su vietiniais,maudytis lediniam jūros vandenį,kai niekas net nesidegina prie jūros,rūkyti kaljaną kažkur vidury dykumos pas beduinus kaime ir mokytis kepti duona kartu su mergaitėmis,tai labiau mano tipo atostogos
</p><p></p><p>Nežinau,ar ką nors supratot,rašiau su keliais atsitraukimais nuo pc,tai mintys šokinėjo
vienaip ar kitaip,atostogos,kaip ir pats Egiptas - kontrastingos. Buvo ir šilto ir šalto. Buvo visko,vienaip ar kitaip,nepamiršiu jų niekada
na,bet tikiuosi iš mano pasakojimo suprasit,kad Egiptas tai ne tik prabangūs viešbučiai su viskas įskaičiuota. Tai kur kas daugiau
Buvau Egipte jau senokai, bet taip ir išoko visokie Mohamedai prieš akis su savo "Madam, pokupai. Madam krasivaja"