Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimas ir atsakymas

QUOTE(Sim@ @ 2018 10 04, 07:52)
kaip vertinate naują, nuo kt. metų įsigaliojantį įstatymą, jog bus apmokestinami vizitai pas gydytojus? (manau, kad iš vienos pusės - lb gerai, iš kt.- ne visi galės sau tai leisti)

Matau pliusą ta registruojasi, kas netingi, nenueina pas gydytoją, o nepraneša ir t.t. Kitą kartą iš viso eina tik, kad eit, nei gal reikia, nei ką.

Sim, o Matas dar neišaugo atopinio dermatito?
Maniškis kažkiek išaugo - bet ne suvisam. Bjauriausia, kad turi ir bronchinę astmą, bet pažabojama.

Jūs, (jei nevairuojat pati, jūsų antra pusė) turit parsisiuntę parkingo programėlę, kad už pakavimąsi susimokėt telefonu?
Turiu, labai patogus dalykas. Tik taip ir moku.

Atsakyti

būna, kad ateina diena, kai nebežinot, kuo šeimyną nustebint, ką valgyt pagaminti? 

Būna. Labai dažnai 

Ar turit pasilikę namuose prisiminimui tą pirmąjį mobilų telefoną, kaip raciją?

oi ne. 

Ką pagaliau prisiruošėt padaryt? 

Darbe apsitvarkyti. Jau buvo susikaupę bylų nesutvarkytų iki galo. 

Šiemet labai daug obuolių ir daug žmonės sulčių prisispaudė. O jūs turit naminių?

neturim visai 

Skaitot dabar ką?

Taip

domitės politika kaip tokia?

ištikro ne

Kur šiandien pietavote? Kavinėj, namuose, darbe dar kažkur? 

darbe

Ką valgot dažnai ir dar vis neatsivalgot?

silkės

Kaip jums toks namukas? Jūsų skonio? 

ne. tikrai ne mano. Per daug prabangos ir klasikos. 

Rašėt paskutiniu metu kažkokį prašymą, ar šiaip kažką pildėt, ką reikėjo priduoti jūsų darbovietei arba kažkokiai institucijai?

kad ne

Atsakyti

turit kokių nors neįprastų įpročių? 

nesugalvoju tokių

daug maisto tenka išmesti?

mažai. 

Ar vaikštote pas veido kosmetologę dėl kokių nors problemų?

ne

O jūs turėjot spuogų?

šiek tiek 

Ar žadat artimiausiu metu važiuot į kitą miestą? Jei taip, tai kokiu reikalu?

ne

Kaip manot kokia pagrindinė vadovo funkcija yra plačiąją prasme (nesismulkinant į niuansus)?

Priimti sprendimus, paskirstyti tinkamai darbus. Jei reikia vesti derybas su partneriais. 

Seniai kažką pasiėmėt iš / vežėt į oro uostą? -

senokai

Ar verdat kada nors žuvienę?

niekada 

Reikia kokios nors avalynės priežiūros priemonės nusipirkti?

kad ne. Ko reikia yra namuose. 

Apie kokią šalį ar valstybę norėtumėt sužinoti, paskaityti labiau?

Negaliu iškskirti vienos 

Atsakyti

ar pas Jus darbe sveikinamąsi tik rytais, ar ir atsisveikinama išeinant? 

ir pasisveikinam ir atsisveikinam

Ar esat galvoję, numanot, žinot, kur/ kuo mūsų temutės narės dirba?

Kurios nėra pasisakiusios, tai daug maž. Bet ne apie visas tikrai numanau. 

Jei ieškotumėt darbo, ar pasikliautumėt savo nuojauta?

Taip 

Jeigu susitiktumėt netikėtai dešimt ar daugiau metų nematytą jaunystės laikų draugą ir keletą val.kažkur su juo kalbėtumėtės, pasakytumėt apie tai vyrui?

Taip. 

Kaip vertinate naują draudimą draudžiantį pėstiesiems naudotis telefonu perėjose?

Ir dar kad jei yra besiruošiantį eiti per perėja automobilis turės praleisti. Tai man galvoj tokia dviprasmiška situacija susidaro. Pestysis kalba telefonu, ketina riti per perėją, bet neina. Nes kalba. Auto sustoja, nes mato, kad kažkas ketina eiti. Bet nei pestysis eina, nei auto važiuoja. 

Dėl telefoninių, tai ką aš žinau. Jei kalbą tai dar reaguoja į aplinką. Bet tie kur į ausis ausinukus susikišę, tai tie išvis negirdi aplinkos, ir dar akys įsmeigtos į telefoną. Gal tokį elgesį reiktų uždrausti. Jau skaudžių pavyzdžių yra. 

Buvot kažkada nusideginę burnos dangų? Seniai?

esu

Vilniuje Kalvarijų gatvėje veikia išmanusis šviesoforas (turi būti ar jau yra Žirmūnų g), kuris suprogramuotas yra taip, kad jei kas iš vairuotojų viršija leistiną greitį, visai gatvei yra uždegama raudona šviesa. Kaip žiūrite į tai?

gal ir gera mintis, bet jaučiu kamsčiai dar padidės

Seniai obuolį valgėt? 

vakar

Turit bambuko pluošto naktinius?

ne

Turit kokių naujų minčių, projektų, veiklų numatytų? 

šiuo metu ne. 

Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2018 10 03, 23:43)
Visgi, kada žada paleist? smile.gif
Pražiopsojau kažkaip vakar tavo klausimą.
Aš vakar vakare jau buvau namuose. Mintyse tik kartojau, kad viskas būtų be komplikacijų ir mane tą pačią dieną paleistų namo. Ir man taip žiauriai pasisekė, kad mane paėmė pirmą 8val ryto operuoti, į ligoninę buvau nuvykusi 6:30 val. Tai 11val jau buvau palatoje ir namo paleido po 17val.
O iš vakaro tai buvo vidinio nerimo, nes šeimos gydytoja pasakė, kad nežinia ar priims operuoti, nes pagal išsamius kraujo tyrimus hemoglobino rodmenys žemi 94, automatiškai kiti kraujo rodmenys dėl jo pavažiavę žemyn.
Bet ačiū dievui priėmė, tik operuojantis gydytojas perspėjo, kad jei bus didelis kraujavimas, tuomet teks gimdą šalinti, o kiaušidžių nelies. Bet ačiū Dievui viskas gerai, jokių komplikacijų ir pašalino tik tai kas buvo numatytą, be didesnių intervencijų.
Tikiuosi, kad dabar gal mano hemoglobinas atsistatys, nes 2 metai žemiau minimo.
Ir stacionaro išrašo epikrizėje taip ir parašytą, kad "Lydinti diagnozė: D50 lėtinė geležies stokos anemija".
QUOTE(Nastya @ 2018 10 04, 02:05)
Turit kokių naujų minčių, projektų, veiklų numatytų?
Darbinių tik. O tau ir tavo mokinei 4u.gif starto sėkmei!
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 07:13)
Kaip jautiesi šiandieną?

Dažnai kalbama apie pensijinio amžiaus ilginimą. Kokia jūsų nuomonė?
Gera savijauta, gerai jaučiuosi. Ačiū 4u.gif Svarbu dabar tik neperšalti man, saugoti save. Šiuo metu esu namuose, nes turiu nedarbingumo pažymėjimą.

Už.
Nors yra tokių interpretacijų, kad pensijinio amžiaus ilginimas tik padeda sodros gyvavimą prailginti, bet iš kitos pusės jei darbo jėga Lietuvoje mažėja, išlieka dideli emigracijos mastai, gimstamumas tikriausiai irgi dar mažėja, mirtingumas įdomu koks, ar didėja ar stabilizavosi, tai kodėl neįtraukti pensinio amžiaus žmones į darbo rinką, yra tikrai norinčių dirbti, kas nori ir dabar išeina į išankstinę, o kas nenori dirbti tas taip ar taip nedirba.
QUOTE(Sim@ @ 2018 10 04, 07:52)
kaip vertinate naują, nuo kt. metų įsigaliojantį įstatymą, jog bus apmokestinami vizitai pas gydytojus?
Teigiamai. Ir kitose Europos šalyse taikoma tokia praktika. Prasifiltruos betvarkė iš pacientų pusės, jaus pareigą atvykti skirtu laiku arba pranešti kad neatvyks, nesikreips dėl menkniekių, ir pan,. Tik gal mažiau ar mažai uždirbantiems tai gali būti skausminga.

Kaipo toks pavyzdys kainomis mūsų kaimyninėje šalyje Latvijoje
vartotojo įkelta nuotrauka
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 09:01)
Jūs, (jei nevairuojat pati, jūsų antra pusė) turit parsisiuntę parkingo programėlę, kad už pakavimąsi susimokėt telefonu?
Turiu. Labai labai patogu dalykas.

Turit Niutono lopšį?
Turiu ant darbo stalo.

Atsakyti

Dažnai kalbama apie pensijinio amžiaus ilginimą. Kokia jūsų nuomonė?

Jei pensijinio amžiaus žmogus jaučiasi dar pilnas jėgų ir nori dirbti tada prašom, bet turėtų būti tam tikra tvarka. Arba toliau dirba pilnu pajėgumu ir gauna tik algą. (pensiją gaus tada kai išeis į pensiją ir gal būt didesnę nei savu laiku būtų ėjęs) arba gauna pensiją ir pereina dirbti tarkim kaip savanoris, jei jau taip norisi dirbti ir tiesiog išeiti iš namų. Kaip padarė vienas dėstytojas, turėdavo kelias paskaitas į savaitę ir užsiimė moksliniais darbai,  arba darželio auklėtoja, kuri nebėjo auklėtojos pareigų ir pasiliko tik kaip kažkokio tai būrelio vadovė (tikri pavyzdžiai). 

Nes neišėjimas į pensiją tkrai 80 proc yra dėl finansinių dalykų. Nes tuomet jie gauna ir algą ir pensiją. 

O pvz tai kad mano vaiko mokytoja buvo beveik pensijinio amžiaus ir tikrai dėl jos sveikatos problemų buvo tam tikrų nesklandumų. Tokių kaip dažnas pamiršimas, ar nėjimas su vaikais į organizuojamus mokyklos tolimus bendrus žygius, nes sveikata neleidžia. Ir net nebandydavo kažkaip suburti bent jau klasės tėvų, kad sudalyvautu vaikai tuose žygiuose. 

Šiaip čia labai slidus reikalas turintis daug niuansų. 

kaip vertinate naują, nuo kt. metų įsigaliojantį įstatymą, jog bus apmokestinami vizitai pas gydytojus? 

nei kaip. Kaip bus taip. 

Nesugalvoju klausymo, tai kaip kažkada Sima, skolinuosi iš FB platybių. Kas yra moteriška moteris?

Nežinau. Sunku apibrėžti. Tai toks dalykas kuris eina iš vidaus. 

Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2018 10 04, 11:16)
Turit Niutono lopšį?
Turiu ant darbo stalo.

Turėhjau, gavau dovanų 30-mečioproga, bet jau seniai išmetusi esu. Iš pradžių stovėjo matomoj vietoj, paskui užkišau kažkur virtuvėj, o paskui su džiaugsmu išmečiau. Man tai buvo nereikalingas vietą užimantis daiktas.

QUOTE(k@mylye @ 2018 10 04, 12:02)
<Kas yra moteriška moteris?</strong></p><p>Nežinau. Sunku apibrėžti. Tai toks dalykas kuris eina iš vidaus. 

Man pirmoji šovusi į galvą mintis, t.y. man moterų motera yra ji, Elina Born - 2015 metais kartu su Stig Rästa sudalyvavusi Eurovizijoje
https://www.youtube....h?v=Xsx_dIJOtgI

Ar yra kolektyve žmogus, kuris jus erzina?
Ne, nėra tokio. Fainas kolektyvas pas mane.
Atsakyti
Kas yra moteriška moteris?
Kai moteris ne tik atrodo gražiai moteriška, bet ir jaučiasi tokia. Kai tas sklinda iš jos natūraliai ir šiltai; be perspaustos gracijos, be perspaustai demonstruojančios elegancijos, be perspaustos stoikiškos pozyvos ar laikysenos. Tai tikriausiai iš prigimties, kažkokia komponentų visuma.
Sunkus klausimas, vyrams gal būtų lengviau atsakyti į tokį klausimą biggrin.gif Man buvo sunku biggrin.gif
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 12:23)
Pats žmogus ne, tik savybė jo_smulkmeniškas, įžeidus, iki užsimušimo norintis įrodyti savo tiesą net jei tai ne tiesa ir neteisus, dar ir kone visur matantis negatyvą, o dar ir su pesimizmo šleifu. V ž būdavo jam ir taip negerai ir taip blogai. Ir čia ne mano vienos tokia nuomonė ir įžvalgos, visi tą patį kolektyve tame žmoguje tai matydavo. Gerai, kad netekdavo su tokiu žmogumi komandoje dirbti, negalėčiau su tokiu ištisai, pavargčiau nuo tokio ir psichologiškai ir emociškai jei tektų va taip kasdien diena iš dienos. Bet jau čia tokia žmogaus natūra, tik man atrodo jam pačiam turėtų būti sunku, bet gal jam ir gerai, gal čia tik man atrodo, kad jam blogai, gal jis to savo sunkumo net nejaučia.

Ką veikėt neseniai?
Sūnaus prašymu iškepiau lietinių blynų. Sūnui buvo langas mokykloje, tai vyras nuvažiavo ir atvežė iš mokyklos, sūnus papietavo ir vyras vėl atgal nuvežė į mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2018 10 04, 14:09)
Ką veikėt neseniai?
Sūnaus prašymu iškepiau lietinių blynų. Sūnui buvo langas mokykloje, tai vyras nuvažiavo ir atvežė iš mokyklos, sūnus papietavo ir vyras vėl atgal nuvežė į mokyklą.

Su kolegėm kalbėjom apie paskolas, perkant NT, rizikas ir pan.

Kiek laiko išvaikštot, išlaiko jums gelinis lakavimas?
Taip labai normaliai tai 2 savaites. Būna, kad 3-is išvaikštau, bet tada matosi nuaugimas nago, reikia palakuoti pačiai. tad taip gerai-2 savaites.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 14:23)
Taip labai normaliai tai 2 savaites.
Man lygiai taip pat.

Agrefa, o kokiame tu tada kine buvai Oze? Pamiršau paklausti. Ar patiko?

Norit kokius filmus artimiausiu metu pažiūrėti kino teatre?
Noriu "Grobuonis" ir kur atvažiuoja dabar su Lady Gaga ir Bradliu Cooperiu "Taip gimė žvaigždė".
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2018 10 04, 14:39)
Agrefa, o kokiame tu tada kine buvai Oze? Pamiršau paklausti. Ar patiko?

Noriu "Grobuonis" ir kur atvažiuoja dabar su Lady Gaga ir Bradliu Cooperiu "Taip gimė žvaigždė".

Buvau filme NEDIDELĖ PASLAUGA. Įkelsiu nuorodą. Labai gražūs aktoriai, labai patiko visas filmas-ir su įtampa, ir su degimu sužinoti, kas bus toliau. Viskas buvo labai įdomu iki pabaigos. Na bet pabaiga labai nuvylė-kažkokia vaikiška, vos ne komedijos lygiu užbaigtas filmas. Likom nesupratę. Tai va, pabaiga labai nepatiko.
https://multikino.lt...YAaAsOEEALw_wcB

Mačiau reklamą su L. Gaga. Turėtų būti įdomus filmas, bet aš nelabai noriu į jį kažkodėl.
Norėčiau į DRUGELIS arba į kitą -KVĖPAVIMAS Į MARMURĄ.

Su kuo paskutiniu buvot apsipykę?
Dabar nebuvau su niekuo susipykusi. buvau užpykusi ant vyro prieš keletą savaičių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 04 spalio 2018 - 14:23
QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 09:01)
Sim, o Matas dar neišaugo atopinio dermatito?
///

Mano Matas neišaugo AD, nes jam ir rudenį, ir žiemą, ir vasarą, ir pavasarį AD paūmėja.
//
nevairuoju

QUOTE(Visgi @ 2018 10 04, 11:16)
Turit Niutono lopšį?

neturiu

Kas yra moteriška moteris?

Galbūt – valdinga, save prisižiūrinti

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 12:23)

Yra, nes pastoviai skundžia valdžiai

QUOTE(Visgi @ 2018 10 04, 14:09)
Ką veikėt neseniai?

Išdžiausčiau skalbinius

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 14:23)

Nedarau šios procedūros

QUOTE(Visgi @ 2018 10 04, 14:39)

Tą naują, kur per TV3 reklamuoja – „Tarp pilkų debesų“

QUOTE(Agrefa @ 2018 10 04, 14:50)
Su kuo paskutiniu buvot apsipykę?

Su dukra

SVEIKOS ax.gif

pas Jus namie prie kompo kokia stovi kėdė? (ofisinė su ratukais)
Atsakyti