Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimas ir atsakymas

Laba mirksiukas.gif
QUOTE(Agrefa @ 2018 09 07, 10:38)
Jūsų vyras arba jūs užimat vadovaujamas pareigas-yra direktorius arba pavaduotojas?

Galima ir neatsakyti. Būtų kitas klausimas-jeigu grybaujat, ar renkat tik tuos vadinamus aukštesnės klasės grybus, kaip kad baravykus, voveruškas, rudmėses, ar ir prastesnius, kaip kad ūmėdes.
Vyras taip, o aš tik prie valdžios, taip sakant dešinė ranka valdžios biggrin.gif

Negrybautoja esu. Pažįstu grybus, bet tik tuos vadinamus pagrindinius. Vasarą perku tik voveraites, kartais net kilogramais, išverdu, užšaldau. Nors pas mus būna ir taip, kad dėde duoda jų, jis mėgėjas grybautojas, ir gauname jau visus net perrinktus, ot gerai, a ne rolleyes.gif
QUOTE(errachka @ 2018 09 07, 11:09)
kada darbe buvo/bus kokia cementovkė?
Tipo prirašymas? Nebūna pas mus tokių.
Pas mus per Kalėdas būna teminiai vakarėliai kavinėse.
QUOTE(Agrefa @ 2018 09 07, 14:24)
Laukia darbe kažkokios permainos?
Dabar ne, bet buvo nemažai.
QUOTE(Alkaja @ 2018 09 07, 14:41)
Didžiausia permaina man - naujas darbas, kas ten vyks - dar tik matysiu.

Mėgstamiausia miego poza?
Alkaja, sėkmės 4u.gif Linkiu pačios didžiausios ir visokeriopos sėkmės naujame darbe! Optimizmo, pozityvaus nusiteikimo, faino kolektyvo, geros valdžios, kad darbinėje aplinkoje viskas būtų harmoningai sustyguota visame kame 4u.gif

Ant nugaros ir/arba kairiojo šono.
QUOTE(Nastya @ 2018 09 07, 15:05)
Kokį prašymą ir kam rašėt paskutinį kart?
Atostogų rašiau, birželio mėnesį.
QUOTE(Agrefa @ 2018 09 07, 15:37)
Būna,  kad norisi tiesiog pagulėt, nes nuovargį jaučiat.
Ne taip dažnai, bet pasitaiko, būna.
QUOTE(Alkaja @ 2018 09 07, 19:25)
Ar norėtumėte, kad Jūsų vaikai emigruotų mokytis ir dirbti į kitą šalį?
Nenorėčiau. Tvirta šeima - akmuo Tėvynės pamate. Bet jei taip nuspręstų, gerbtumėm pasirinkimą. Žuvis neria kur giliau, žmogus ieško kur geriau. Tuo viskas ir pasakyta.
Tik tiek, kad aš tikrai nenorėčiau būti toli nuo vaikų, ateity_nuo anūkų pvz. Šeima, tos metinės ir nemetinės šeimos šventės, tas bendravimas per atstumą vis vien yra kitaip, kitoniškas, nei tas sąlytis akis į akį ir pan,. Va kaip pagalvoju, tarkim abu sūnai emigruotų, liekam mes su vyru, t.y. abu, vienudu, na ir ką, giminės ir draugai vis vien ne tas pats, o dar jei tėvų nuosavų nėra, po vėlėna jau. Ir ką daryt abiem? Veiklos tai veiklos, rastumėm kuo užsiimti, ką veikti, bendrauti ir pan., ne apie tą kalbu, o apie tą tuščią nišą. Jaučiu mes su vyru irgi emigruotumėm jau tada biggrin.gif Tai ačiū dievui dar brolių-seserų turim.
QUOTE(Agrefa @ 2018 09 08, 06:24)
SITUACIJA.
Kaip elgtumėtės,  jei kažkur netiiese gyvetnų vyresnio amžiaus moteris,  kurios  vienturtė dukra gyventų užsieny, mamos aplankyti atvyksta kartą arba dar rečiau per metus,  bet mamai paskambina. Senilės sveikata silpsna,  giminių ji nelabai turi,  nrlabai su ku bendrauja. Jau kartą,  kitą jūs ir greitąją iškviečiat. Tuomet paliekat savo kontaktus,  kai senolę paguldo į ligoninę,  ligoninė jums skambina ir jums po truputį užsikrauna rūpesčiai,  kuriuos turėtų nešti dukra. Tie rūpesčiai jus slegia,  nes turit savošeimą ir daug probemų.
Paskambint dukrai į užsienį,  pasakot,  kad jau reikia žmogaus šalia jos mamos,  kad pasirūpintų ja. Bet užsienietė dukra tepasako,  kad niekaip negali nutraukti darbų užsieny,  negali parvykti ir nustoja skambint mamai,  nustoja kelti ragelį jums. Kaip jūs elgiatės toliu? Pati užsiimti senole negalit,  nes savo rūpesčių.per akis turit. O ir nenorit. Kur kreipiatės,  ką darot,  kam sakot ir t.t?
Suprasčiau, kad toji ašta nuo mano oečių nenukrito,  kad reikia eiti į seniūniją,  rašyti raštą su prašymu,  kad kažkas moterėle pasirūpinti. Pakeliauti dar po keletą instancijų,  kad būtų sutvsrkyti dokumentsi dėl senolės pasirūpinimo. Ir tada jau gal paengvėtų,  kai paskirtų ateinantį soc.darbuotoją. Bet ir tai,  kol senolė dar galėtų dalinai savimi pasirūpinti,  jos niekas nepaimtų į nuolatinės gobos namus. O soc.darbuotoja,  įtariu,  ne kasdieną ateitų.
Kad aš žinok lygiai tuos pačius žingsnius daryčiau, elgčiausi taip pat. Kitaip aš tiesiog neįstengčiau, nes negalėčiau visiškai likimo valiai palikti, nei aš nei vyras.
QUOTE(Aidos @ 2018 09 08, 09:05)
mėgstat moliūgų sriubą?
Tikriausiai ne jei niekad neverdu, porą kartų regis virus buvau_neprilipo nei man nei mano šeimos nariams.
QUOTE(Agrefa @ 2018 09 08, 09:45)
Ką paskutinio pamiršot?
Šuniui maistą nupirkti.

Ar seniai valgėte grybus?
Šiandien, baravykus naminius (nepirktinius), vyro brolis su žmona pririnkęs davė (nes vyro brolis tik baravykus pripažįsta_renka, valgo, daugiau jokių kitokių, o išrankumas žmogaus, kaip caro) biggrin.gif Taip skanu buvo, su grietine, svogūnu, niam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Alkaja @ 2018 09 07, 14:41)

visada ant šono

QUOTE(Nastya @ 2018 09 07, 15:05)
Kokį prašymą ir kam rašėt paskutinį kart? -

jokio nerašiau

QUOTE(Agrefa @ 2018 09 07, 15:37)
Būna,  kad norisi tiesiog pagulėt,  nes nuovargį jaučiat.

oi, beveik kasdien, grįžus po darbo

QUOTE(Alkaja @ 2018 09 07, 19:25)

ne

QUOTE(Agrefa @ 2018 09 08, 06:24)
Kaip elgtumėtės,  jei kažkur netiiese gyvetnų vyresnio amžiaus moteris,  kurios  vienturtė dukra gyventų užsieny, mamos aplankyti atvyksta kartą arba dar rečiau per metus,  bet mamai paskambina. Senilės sveikata silpsna,  giminių ji nelabai turi,  nrlabai su ku bendrauja. Jau kartą,  kitą jūs ir greitąją iškviečiat. Tuomet paliekat savo kontaktus,  kai senolę paguldo į ligoninę,  ligoninė jums skambina ir jums po truputį užsikrauna rūpesčiai,  kuriuos turėtų nešti dukra. Tie rūpesčiai jus slegia,  nes turit savošeimą ir daug probemų.

Pirma, tai neapsiimčiau atsakomybės už žmogų, kuris turi vaikų

QUOTE(Aidos @ 2018 09 08, 09:05)
mėgstat moliūgų sriubą?

Oi, ne – per saldi

QUOTE(Agrefa @ 2018 09 08, 09:45)
Ką paskutinio pamiršot?

nieko

SVEIKOS:)

yra nutikę kokiam nors prekybos centre, kad norėjot pažiūrėt prekę, ir staiga ji Jums ..iškrito iš rankų ar pan.? (šiandien man "Aibėj" taip nutiko. Pamačiau ant sienos reklamą, kad skystas muilas - 40% nuolaida ir, kad 500 ml talpos, kaina tik 0.89 eur. Pasilenkusi ėmiau iš lentynos, bet jis buvo pastatytas neužsuktas, tai imant krito ant grindų ir išsitaškė bei man į akį papuolė. Tai pardavėja tik vandens davė, kad išsiplaučiau akį)
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2018 09 08, 13:11)
Šiandien, baravykus naminius (nepirktinius), vyro brolis su žmona pririnkęs davė (nes vyro brolis tik baravykus pripažįsta_renka, valgo, daugiau jokių kitokių, o išrankumas žmogaus, kaip caro) biggrin.gif  Taip skanu buvo, su grietine, svogūnu, niam essen.gif

Keptų šiais metais nevalgius, tik sriubą virusi. O dar principinga esu baisiai-noriu savo rinktų, o ne kažkieno. Tai kažin, kada ta šventė bus, nes mano krašte jų dar vis nelabai yra. unsure.gif
O tu labai skaniai pavalgei!

QUOTE(Sim@ @ 2018 09 08, 18:03)
yra nutikę kokiam nors prekybos centre, kad norėjot pažiūrėt prekę, ir staiga ji Jums ..iškrito iš rankų ar pan.? (šiandien man "Aibėj" taip nutiko. Pamačiau ant sienos reklamą, kad skystas muilas - 40% nuolaida ir, kad 500 ml talpos, kaina tik 0.89 eur. Pasilenkusi ėmiau iš lentynos, bet jis buvo pastatytas neužsuktas, tai imant krito ant grindų ir išsitaškė bei man į akį papuolė. Tai pardavėja tik vandens davė, kad išsiplaučiau akį)

Ne, nebuvo. Bet esu mačiusi panašių situacijų. Svarbiausia, kad nesusižeidei, nesusižalojai.

Skynėtės obuolių žiemai? Gal davė kažkas kaimiškų žimienukų?
Šiandien antatinių ir pepinų žiemai paskynėm. Įdomu, ar išsistovės.
Atsakyti
Laba smile.gif
QUOTE(Agrefa @ 2018 08 31, 19:40)
Ar esat matę filmuką Lefynmetis?  Patiko?

Esu. Neblogas.

QUOTE(Sim@ @ 2018 08 31, 19:50)
Jūsų blakstienos natūralios, ar priklijuotos?

Natūralios.

QUOTE(Agrefa @ 2018 08 31, 19:53)
Ar seniai kepėt miltinius blynus?

Seniai.

QUOTE(Sim@ @ 2018 08 31, 20:26)
grybavot jau šiemet?

Du kartus.

QUOTE(Agrefa @ 2018 08 31, 20:41)
Ar elektra pas jus yra dieniniu/naktiniu tarifu?

Vienu tarifu.

QUOTE(Alkaja @ 2018 08 31, 21:46)
Ar mėgstat slyvas?

Megstu.

QUOTE(Agrefa @ 2018 08 31, 21:54)
Pasakykit pirną į galvą šovusį drabužių spalvinį derinį?

Balta ir ruda.

QUOTE(Visgi @ 2018 09 01, 14:07)
Primink, kiek tai tavo nuostabiai močiutei metų?
Buvo kada minčių išeit iš temos?

75 metai smile.gif Abi oziarages tai visko buna pas mus biggrin.gif
Karta buvo
Atsakyti
QUOTE(Nastya @ 2018 09 01, 16:33)
Ką paskutinio gėrėt iš alkoholio?

Vyno.

QUOTE(Agrefa @ 2018 09 01, 17:52)
Bendraujat su krikšto mama?

Bendraujam vos ne kasdien zinutem. Ji mamos sesuo. O ir charakteriu panasios esam biggrin.gif

QUOTE(kulverstukis @ 2018 09 01, 18:34)
Ar pamenat savo pirma rugsejo pirmaja?

Pamenu.

QUOTE(Sim@ @ 2018 09 01, 21:14)
Jūsų nuomone, kokia profesija yra įdomiausia ir kodėl?

Aktoriaus, nes gali isikunyti i ivairiausius personazus.

QUOTE(Visgi @ 2018 09 02, 15:15)
Yra kas darbe laukiasi šeimos pagausėjimo?

Yra.

QUOTE(Agrefa @ 2018 09 02, 15:26)
Po namus kaip vaikštot apsirengę?

Dzinsai ir maikute.

QUOTE(Nastya @ 2018 09 02, 21:48)
Turit tatuiruotę?

Ne, bet zadu siais ar kitais metais pasidaryti.
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2018 09 08, 13:11)

senokai

QUOTE(Agrefa @ 2018 09 08, 19:28)
Svarbiausia,  kad nesusižeidei, nesusižalojai.
---
Skynėtės obuolių žiemai?  Gal davė kažkas kaimiškų žimienukų?

tas =taip, bet akis nepraeina - graužia ir ašaroja bei raudona:(
--
neskyniau, nes ne obuolių metas šiemet:(

Kaunas šiandien skendo renginiuose - ir Rudens gėrybių mugė Kauno Senamiestyje, ir Kakės Makės renginys - Šeimų piknikas su gyvo garso koncertais grupių "16 Hz" ir Donatas Montvydas, ir gyvas susitikimas su žymiais krepšininkais Kauno Akropolyje, o kaip kiti miestai žymėjo šią dieną? (aš su vaikais buvome beveik visur, tik su krepšininkais nepasimatėme gyvai, nes turėjome bilietus į animacinį filmą "Leo da Vinčis: Mona Liza")
Atsakyti
tai, kur visos? miegate jau? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2018 09 08, 21:34)

Kaunas šiandien skendo renginiuose - ir Rudens gėrybių mugė Kauno Senamiestyje, ir Kakės Makės renginys - Šeimų piknikas su gyvo garso koncertais grupių "16 Hz" ir Donatas Montvydas, ir gyvas susitikimas su žymiais krepšininkais Kauno Akropolyje, o kaip kiti miestai žymėjo šią dieną? (aš su vaikais buvome beveik visur, tik su krepšininkais nepasimatėme gyvai, nes turėjome bilietus į animacinį filmą "Leo da Vinčis: Mona Liza")

Esu išvažiavusi į tėviškę, nebuvau mieste.

Patiko vaikams tasai filmukas?

QUOTE(Sim@ @ 2018 09 08, 22:38)

Nevisai miegu.

Ar žinit, ką reiškia žodis ABRŪSAS? ax.gif
Atsakyti

ką veikiat?

Geriu rytinę kavą

Kam būtų "baisiau" prarasti teises, jums ar vyrui?

Gerai pagalvojau, ko gero man. MB iš bėdos ir namuose gali dirbti, o amn tai šalės būtų. 

Savo YouTube's paskyroje naršiau. Žiūrėjau ką esu įsidėjus į savo paskyrą, tai va, spalio mėnesį (nežinau ar čia rašiau) į Vilniaus kino teatrus atvažiuoja Lady Gaga pagrindiniam vaidmeny, nė nepažint jos (iš balso tik pažint), na rimtai, žvilgtelkit. Bradley Cooper tai man patiko ir patinka, bet Lady Gagos tokios nesitikėjau
https://www.imdb.com/title/tt1517451/
Star Is Born (2018)

d8fa79a18de1.png6394843486d6.jpg
Nuplaukė šiandien kokie rytojaus planai?

Užsižymėjau ir aš ta filma į "must to see"

Jokie planai nenuplaukė

Turit kokių apmastymų dėl savo kažkokių planų? -

Turiu ištisai. 

Ar esat gyvenime atsargi?

pakankamai

Šiandien, nuo labo ryto, jums laikas slenka lėtai ar greitai bėga?

normaliai

Jūsų vyras arba jūs užimat vadovaujamas pareigas-yra direktorius arba pavaduotojas?

ne

kada darbe buvo/bus kokia cementovkė?-ryt

nebūna

Laukia darbe kažkokios permainos?

kad ne

ant dešinio šono

Atsakyti

Kokį prašymą ir kam rašėt paskutinį kart? 

Priėmimą į prailgintą grupę

Būna, kad norisi tiesiog pagulėt, nes nuovargį jaučiat.

būna

tikrai nenorėčiau, kad emigruotų kaip eilinis statybininkas ar fabriko darbuotojas. Tik su didesniais siekiais. 

Kaip elgtumėtės, jei kažkur netiiese gyvetnų vyresnio amžiaus moteris, kurios vienturtė dukra gyventų užsieny, mamos aplankyti atvyksta kartą arba dar rečiau per metus, bet mamai paskambina. Senilės sveikata silpsna, giminių ji nelabai turi, nrlabai su ku bendrauja. Jau kartą, kitą jūs ir greitąją iškviečiat. Tuomet paliekat savo kontaktus, kai senolę paguldo į ligoninę, ligoninė jums skambina ir jums po truputį užsikrauna rūpesčiai, kuriuos turėtų nešti dukra. Tie rūpesčiai jus slegia, nes turit savošeimą ir daug probemų.
Paskambint dukrai į užsienį, pasakot, kad jau reikia žmogaus šalia jos mamos, kad pasirūpintų ja. Bet užsienietė dukra tepasako, kad niekaip negali nutraukti darbų užsieny, negali parvykti ir nustoja skambint mamai, nustoja kelti ragelį jums. Kaip jūs elgiatės toliu? Pati užsiimti senole negalit, nes savo rūpesčių.per akis turit. O ir nenorit. Kur kreipiatės, ką darot, kam sakot ir t.t?
Suprasčiau, kad toji ašta nuo mano oečių nenukrito, kad reikia eiti į seniūniją, rašyti raštą su prašymu, kad kažkas moterėle pasirūpinti. Pakeliauti dar po keletą instancijų, kad būtų sutvsrkyti dokumentsi dėl senolės pasirūpinimo. Ir tada jau gal paengvėtų, kai paskirtų ateinantį soc.darbuotoją. Bet ir tai, kol senolė dar galėtų dalinai savimi pasirūpinti, jos niekas nepaimtų į nuolatinės gobos namus. O soc.darbuotoja, įtariu, ne kasdieną ateitų.

Kreipčiausi į atitinkamas institucijas, kad skirtų soc darbuotoją senoliai. 

Ką paskutinio pamiršot?

nepamenu

Praeitais metais 

yra nutikę kokiam nors prekybos centre, kad norėjot pažiūrėt prekę, ir staiga ji Jums ..iškrito iš rankų ar pan.? 

kad nieko tokio nenutiko

ne ir ne

tai, kur visos? miegate jau?

Tokiu laiku kažką šiaip veikinėju. 

Abrūsas yra rankšluostis 

koks nusimato sekmadienis?

Naminis toks. 

Atsakyti

Neseniai

yra nutikę kokiam nors prekybos centre, kad norėjot pažiūrėt prekę, ir staiga ji Jums ..iškrito iš rankų ar pan.?

Buvo taip,emiau is lentynos Kriek alu (vysnini) ir jis tiesiog sprogo mano rankoje,visas stiklas paziro ant zemes,alus ant mano palaidines,kuri buvo metines spalvos,bet nusidaze raudonom demem.

Ne

Ar žinit, ką reiškia žodis ABRŪSAS? ax.gif

Žinau iš močiūtės

Tikiuosi ramus bus

Tokiu laiku jau buvau lovoje,snaudziau

Megstat ilgus pasivaiksciojimus? Jei po nepazistamas naujas vietas,tai megstu,siaip greit pabosta eit matytomis vietomis. Vakar atradom nauja neistyrineta miska su takais,grybu daug,nieko nerinkom,uogu paskainiojau nuo krumu tik. Taip nejuociom ir prasukom tam miske daug kilometru ir dar liko nemazai taku neisvaiksciota kita kartui

Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2018 09 09, 00:30)
Patiko vaikams tasai filmukas?
--
Ar žinit,  ką reiškia žodis ABRŪSAS? ax.gif

taip, man irgi
abrūsas - čia mano senelio žodis, tai rankšluostis

QUOTE(k@mylye @ 2018 09 09, 09:15)

eilinis. Vaikai laukia, kol išgersiu kavą ir keliausim į Garliavą, lp express yra siuntinys, o paskui - į senelio sodą - kriaušių ir namo

LABAS RYTAS 4u.gif

Jūsų šeimyna mėgsta "kaštonus"? perkat, o gal pačios kepat?
vartotojo įkelta nuotrauka
(man patinka, bet retai perku. Kažkaip "Norfoj" užmačiau, nupirkau,maniau, kad vaikai valgys, bet prakando ir paliko, sakė, kad per saldūs. Pirkau su Rudu du įdaru)
Atsakyti