Laba
QUOTE(Agrefa @ 2018 08 23, 12:41)
Ar dažnai nešiojat žiedus?
Kasdien.
QUOTE(errachka @ 2018 08 23, 13:01)
jūsų vaikai turi ūgio matuokles?
Turėjo.
QUOTE(Alkaja @ 2018 08 23, 16:28)
1. Šaunuolė Tu
O kaip koregavai mitybą, gal kokį mitybos planą buvai nusipirkus? Jei gali, papasakok smulkiau
O tai kodėl nevalgydavai? Kas buvo, jei visi tyrimai geri?
Ką veikiat lėktuve, kol skrendat arba autobuse, kažkur toli važiuodamos?
Pasistengsiu
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Oi ne, jokių mitybos planų, niekad tuo nesidomėjau. Aš vasara visada numetu, tai 10, tai 15. Bet man pasidarė įdomu, kaip teisingai maitintis, būtent kaip teisingai, nes kaip sveikai tai aš ir pati žinau; kokie pagrindiniai pamatai teisingos mitybos. Labai daug apie tai skaičiau tiesą pasakius.
O ką koregavau, tai, pradėjau kas rytą valgyti pusryčius, ko aš niekada gyvenime nedariau, ir valgau 4-5 kartus į dieną, ne mažiau! Paskutinis valgis 3-4h iki miego, tai mano paskutinis būna 18:30h. Prieš kiekvieną valgį, likus iki jo 15-30 min, būtinai 2 stiklinės vandens. Po pietų dažniausiai tik baltyminis maistas, nes angliavandeniai ilgiau trunka sudegimui, vadinasi jie iki pietų.
Na, kavą-arbatą aš ir taip be cukraus gerdavau, mūsų maistas karštasis visad orkaitėje kepamas buvo ir yra. Taip ir taip be jokių aliejų būdavo, nes aš visad, ką bekepčiau_vištiena, žuvis ir pan,. skardą išklodavau sviestiniu popieriumi ir patiekalą uždengdavau folija, iškepa viskas kuo puikiausiai savo sultyse. Norisi, kad paskrustu, prieš pabaigą nuimi foliją ir apskrunda.
Batonų, bandelių, sumuštinių, fermentinių sūrių, majonezo, taip ar taip niekad nevalgydavau.
Saldumynų taip pat niekad nemėgdavau, retai kada ką užsimanau, man geriau vaisiai. Su duona nieko nevalgydavau ir nevalgau, man skaniau viena arba su pienu. Na, lašinukams ir silkei_visada išimtis buvo, tik su duona, bet tokio dalyko tikrai ne kas dieną norisi.
Vaisvandenių ar sulčių aš ir taip negerdavau. Jei vištiena, mėsa, žuvis, tai ir taip su daržovėmis valgydavau, be jokių ten bulvių košių ir panašiai.
Tai visa tai, man esmės jokios nei keitė nei keičia.
Na kas dar... Ai prisiminiau, jei tai karštas patiekalas_žuvis, mėsa, vištiena, tai ne mažiau 150g (čia grynos, be daržovių). Patikėk, tai tikrai daug, gal tik atrodo per mažai, bet kartais tikrai vos įstengiu suvalgyti. Jei tai sūris, varškė, saldumynai, vaisiai_lygiai taip pat, 150g (jokio skirtumo koks kaloringumas). Jei tai jogurtas, kefyras, košė (aš mėgstu grikių košę) tai ne mažiau 200g. Tai tikrai yra daug, patikėk.
Esmė tame, kad kai dažnai valgai, jautiesi sotus, nejauti alkio, organizmas nebadauja ir iš to streso jis nekaupia sau atsargų.
Žmogaus porcija = jo ūgiui. Jei mano ūgis 1'70, vadinasi mano porcijai 170g (be daržovių). Tai tikrai daug.
Į svečius, svečiuose, kavinėje, jokio streso; tie patys patiekalai, tie patys šašlykai, tie patys sūriai, daržovės, lašinukai, tie patys vaisiai, saldumynai ir pan. Nenori su ryžiais_užsisakai be ryžių, ar svečiuose paprašai nedėti ryžių, jei fermentinis sūris, tai nuimu ir palieku šone, nes aš nemėgstu. Visokių gi pasirinkimų ir variacijų yra; nei pačiam vargintis через не хочу, nei kitam skausminga.
P.S. tai kas tiko/tinka man, nebūtinai tiks/pasiteisins kitam.
Va kaip įpratau taip, tai ir nevalgydavau, nenorėdavau, galiausiai visai dingo apetitas, ir tikrai suvokiau, kad tai nenormalu ir negali taip toliau būti, todėl manau ir ta anemija man išsivystė, iš kur gi galėjo būti ta geležis...
Dažniausiai miegu.
QUOTE(Agrefa @ 2018 08 23, 18:07)
Ar žinojot, kad dar yra gyvenamųjų namų, kuriuose šiuklšlės metamos per šiukšliių vamzdį, esantį daugiabučio viduje, t.y už liftų kažkur?
Žinojau.
QUOTE(Nastya @ 2018 08 23, 20:55)
Kokie planai savaitgaliui?
Dar nieko nežinau.
QUOTE(Agrefa @ 2018 08 23, 21:40)
Pajutot, kad pastaruoju metu alga padidėjo?
Pajutau.
QUOTE(Sim@ @ 2018 08 23, 21:43)
Jūsų nuomonė? Ar verta TOKIĄ "GERIETĘ" į laisvę?
gerai visos pamenate, kaip tokia Bružaitė -
nuteistoji du savo vaikus (8 ir 12 metų) tyčia nužudė dėl asmeninių paskatų: [.....] savo namuose, 2007 m., pasmaugė abu savo vaikus ir po ilgų tyrimų, buvo pasodinta už grotų iki gyvos galvos. Šiai dienai ši "dama" yra VIENINTELĖ moteris Lietuvoje kalinti už grotų ir prašo malonės prašymo, kad išleistų į laisvę, kai tik įsigalios LT įstatymas..kad bus išleidžiami visi kaliniai praleidę už grotų pagal amnestiją...
Protu nesuvokiama; kokia malonė... už ką... Kad būdama savo vaikų mama nužudė savo du vaikus, mokyklinukus. Aha, nelaisvė netenkina, blogai, norisi laisvės, o savo vaikų paklausė, ar jiems norėjosi po velėna ar savo gyvenimus gyventi ir nugyventi savo amžių. Esu tikra, kad nesuteiks jai malonės, nes kitu atveju, tai tikrai žado netekčiau.
QUOTE(Agrefa @ 2018 08 23, 22:06)
Turit namuose medaus?
Turim ir nemažai. Vyro krikšto mama pašefuoja, nes užsiima tuo.
QUOTE(Nastya @ 2018 08 23, 22:07)
Ar (pavyzdžiui) draugės, giminaičiai žino kiek jus uždirbate?
Su kuriais labai glaudžiai bendrauju apytiksliai žino.
QUOTE(Agrefa @ 2018 08 23, 22:19)
Ar būna jūsų kelyje tokių, kurie tiesiai šviesiai paklausia-o kiek tu uždirbi?
Pasitaiko. Žinoma, apart kolegių.
Ar turite namuose purškiamo aliejaus?Yra.