QUOTE(Agrefa @ 2018 03 01, 22:23)
Nastya , papasakok apie Kijevą-ką aplankyt, kur neit, ko nedaryt, ką pirkt, ko nepirkt, kaip.nesielgt
. Įsivėliau į avanriūrą, skrendu keletui dienų
.
O kurioj maždaug vietoj apsistosit? Ar dar nežinai? Mes prie pat Maidano aikštės gyvenom, patiko.
Šiaip kai atskridom tai oro uoste dalino miesto žemėlapius tai pasiimk jei bus, pravers
Jie ten tokie visai detalūs ir parodo kur kokios įžymios vietos ar įdomesni restoranai. Taxi pigūs, 1km apie 9-10 grivnų buvo tai čia maždaug 30 euro centų už km. Autobusai dar pigesni, bet ten jų būklė tragiška buvo, bent jau kai mes atvažiavom
Šiaip nežinau ką parekomenduot, mes labiau papramogaut važiavom, įdomius linksmus restoranus apeit, miestą pamatyt. Ar tau įdomūs restoranai? Nors ten su kas antru neapsiriksi, daug teminių, ne tiesiog paprastų vietų. Man tai patinka. Šiaip įveskit į google tuo metu kai būsit kokį restoraniuką su gyva ukrainietiška muzika, pvz хатынка arba Украинские cтравы. Pastarasis išvis super susipažinimui su Ukrainos virtuve, kultūra, muzika. Daug gerų emocijų parsivešit ir gerai pavakarosit
Man patiko жизнь замечательных людей restoranas, belekiek fainų kokteilių, atvira virtuvė kas man patinka, laaaabai viskas skanu, bet ten daug žmonių, gan triukšminga, ramiai nepasedėsi
Dar žiauriai skanu papietavimui охота на овец restorane, o linksmai pasėdėt ir pasijuokt puikiai tinka спотыкач, originalus neįprastas meniu, visokios maisto įdomybės (iš čia ir suvenirčikų cosmo food parsivežiau
), pvz barščiai-eskimo. Dar gerulė vieta палата nr.6, čia net eilėj kosminio ilgumo stovėjom, kad užeit. Ir šiaip sunku rast, kiemuose, daug klausinėjom praeivių. Jokios iškabos - nieko. Bet čia gal mums toks taksistas nežinantis papuolė. Ir šiaip Ukrainoj daug "maskuotų" restoranų ir kavinių. Pavyzdžiui prekybos centre vienoje parduotuvėje turi pasakyti pardavėjai slaptažodį, tada jinai atidaro slaptas duris ir eini į restoraną. Bet kas nežino tai ir neras
Grįžtant prie to baro "Palata 6", tai pats baras rūsyje, atseit psichiatrijos klinika ir aptarnauja gydytojai (taip apsirengę)
Atneša gėrimų (jei užsisakai shotus) tokiuose stikliniuose pailguose indeliuose, nežinau kaip jie vadinasi, kaip per chemijos pamoką eksperimentus darydavom
Šiaip visokie šou vyksta kas nori, prisijuoki ir pasisemi daug gerų emocijų.
Pora foto iš psichiatro
Nežinau su kuo varai, bet gal norėsit vietos pašokt, pagert skanių kokteilių tai dar nerealu yra bare/naktiniam klube Shooters. Ten barmenai toookius šou daro, kad negalėjau atsižiūrėt (gali jų fb pažiūrėt)
Išsiplėčiau aš čia apie tuos restoranus
Bet man tikrai patiko.
Žinoma rekomenduoju Maidano aikštę aplankyt, ten aplink daug visokių gražių cerkvių yra, bet aš jų pavadinimų tikrai nepamenu (su restoranais geriau sekasi
). Mes į žemėlapį žiūrėjom ir vaikščiojom, kur matom, kad gražu/įdomu ten ir einam. Jeigu netyčia oro uoste nedalintų žemėlapių tai paprašykit viešbutyje arba mieste mačiau kelis informacinius punktus, daug lengviau orientuotis
Va ką dar tikrai rekomenduočiau, jeigu jums gausis susiorganizuoti, tai nuvažiuoti už miesto (berods 25km už) iki Janukovyčiaus "sodo, arbatos namelio" į kurį sukišti milijardai dolerių. Pamatysit tokios prabangos, kokios ir Dubajuje ne visur mačiau
Pasiimkit ten ekskursiją su gidu, nebrangu. Man atrodo net dviejų eurų nekainavo. Bet tikrai pripasakoja daug įdomių dalykų ir tikrai įdomu vaikščiot klausantis. Ten ir šiaip labai gražu, pažintiniai takai, golfo aikštynai, muziejus, o pavasarį išvis, viskas žydi, parkai ir t.t. Bet čia šitam dalykui reikia skirti dieną, grįšit tik vakarop, na, bet čia jei įdomu. Man patiko ir nepasigailėjau, net dar kartą mielai varyčiau.
Kijeve pigu, bet ne ant tiek kaip Lvove ar kituose miestuose, na, bet betkokiu atveju brangiau nei Vilniuje nebus. Ko pirkt, ko nepirkt nepasakysiu, nieko neišskirčiau. O ir netilps labai daug jei tik su rankiniu skrisi, ar su lagaminu?
Lietuvius Ukrainoj labai mėgsta, jei nenorės kalbėt rusiškai tai sakyk iš Lietuvos esi ir iškart būsi geriausia draugė. Nors Kijeve daug daugiau rusakalbių nei Lvove, va ten tai išvis mažai kur rusiškai su mumis šnekėjo. Tu jiems rusiškai, jie tau iš principo tik ukrainietiškai. Bet susikalbėt laisvai išeina
Mus labai draugiškai pasitiko visur, ypač sužinoję, kad iš Lietuvos esam. Jiem ta Lietuva toks rojus atrodo