Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimas ir atsakymas

QUOTE(Agrefa @ 2018 07 01, 18:34)

Kaip sekėsi LT?  Ar spėjotvisus aplankyti?  Pailsėjot,  ar,  atvirkščiai,  pavargot?

O jūsų šilti santykiai su tėvais?  Su kuriuo labiau?

Gerai sekesi ax.gif, aplankem visus ka planavom. As kai ne megeja miegoti svetimose lovose, tai man ne koks poilsis buvo biggrin.gif , pas mama girdejau visas praskrendancias zuvedras, vaziuojanti lifta, kaukiancias masinas, kosincius kaimynus biggrin.gif . Pas uosvius - vaikstancius naktimis ir duris darinejancius katinus, giedancius gaidzius, skraidancias muses ( siaube kiek ju daug buvo) biggrin.gif O is esmes viskas fainiai buvo, gavom ir gero oro ir blogo, prisivaiksciojom prie juros, nuvaziavom I atnaujinta juru muzieju, isziurejom visus vaikiskus filmus biggrin.gif ir su audra parbildejom namolio biggrin.gif

Su tevais silt santykiai, visada tevukas buvo artimesnis, dabar jau tik mama beliko verysad.gif

Paskutinemis dienomis net kelis kartus teko buti labai nemaloniu scenu liudininke- kaip jaunos mamytes viesoje vietoje aukleja savo vaikus blink.gif Ka darai gal tu durnas?! Negalima, nelysk!!! Stovek graziai, muistaisi kaip debilas!! Cia dar grazus zodziai, buvo ir su keiksmazodziais unsure.gif Ir visa tai isrekiama garsiai, na kad visi aplinkiniai irgi girdetu blink.gif . Paskutinis matytas vaizdelis isvis suglumino- stovim eileje ir pries mus moteris su mazdaug 3-4 metu berniuku. Berniukas uzsikabino rankytemis uz metaliniu tureklu stovinciu prie kasos. Pakele nuo zemes kojytes, pasisupo. Nei tas mazylis kazkam trukde nei ka ax.gif Mama tai pamaciusi - tu ka bezdzione zoologijos sode, kad karstaisi cia!!!! blink.gif - isreke piktai unsure.gif , mazylis tik susiguze unsure.gif
Gal cia tik man taip baisiai atrodo, gal tai normalu taip vaika mustruoti blink.gif
Klausimas- ar esate is tu mamyciu, kurios viesoje vietoje mustruojate savo vaikus ( na gal ne taip grubiai kaip aprasyti mano atvejai) blink.gif ?

Ne, nesakau, kad esu begalines kantrybes, ir nepakeliu balso ant vaiku unsure.gif , bet tokiu issireskimu is manes tikrai neisgirsi mirksiukas.gif , o ir balso viesoje vietoje nekeliu, jei kazkas nepatiko, pakalbu su vaiku apie tai ramiai namie.

Atsakyti
QUOTE(kulverstukis @ 2018 07 01, 20:17)
Su tevais silt santykiai, visada tevukas buvo artimesnis, dabar jau tik mama beliko verysad.gif

Paskutinemis dienomis net kelis kartus teko buti labai nemaloniu scenu liudininke- kaip jaunos mamytes viesoje vietoje aukleja savo vaikus  blink.gif Ka darai gal tu durnas?! Negalima, nelysk!!! Stovek graziai, muistaisi kaip debilas!! Cia dar grazus zodziai, buvo ir su keiksmazodziais  unsure.gif Ir visa tai isrekiama garsiai, na kad visi aplinkiniai irgi girdetu  blink.gif . Paskutinis matytas vaizdelis isvis suglumino- stovim eileje ir pries mus moteris su mazdaug 3-4 metu berniuku. Berniukas uzsikabino rankytemis uz metaliniu tureklu stovinciu prie kasos. Pakele nuo zemes kojytes, pasisupo. Nei tas mazylis kazkam trukde nei ka ax.gif Mama tai pamaciusi - tu ka bezdzione zoologijos sode, kad karstaisi cia!!!!  blink.gif - isreke piktai  unsure.gif , mazylis tik susiguze  unsure.gif
Gal cia tik man taip baisiai atrodo, gal tai normalu taip vaika mustruoti  blink.gif
Klausimas- ar esate is tu mamyciu, kurios viesoje vietoje mustruojate savo vaikus ( na gal ne taip grubiai kaip aprasyti mano atvejai) blink.gif ?

Ne, nesakau, kad esu begalines kantrybes, ir nepakeliu balso ant vaiku  unsure.gif , bet tokiu issireskimu is manes tikrai neisgirsi mirksiukas.gif , o ir balso viesoje vietoje nekeliu, jei kazkas nepatiko, pakalbu su vaiku apie tai ramiai namie.

4u.gif neseniai tėčio netekot?

Aš irgi kraupstu nuo tokių dalykų, matau tai, visad pagalvoju, kokie tie vaikai bus užaugę.
Mano požiūris ir auklėjimas toks pat, kaip ir tavo!

Ar kažką.žiemai "darėt", konservavot; ar ne šeimininkės šiuo klausimu ir nedarot nieko-imat duotus arba perkat?
Vakavau cukinijas, viriau vyšnių uogienę ir agrastų su juodaisiais serbentais uogienę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agrefa: 01 liepos 2018 - 19:45

Pažįstat/žinot žmogų kuris laiko namuose urną su artimo palaikais?

ne

liepos 6 d. šiemet bus penktadienis - nedarbo diena. Kaip manote, ar liepos 5 diena bus trumpinama viena val.? 

taip. bus trumpesnė

Turit papuošalų dėžutę, kokia ji?

Turiu. Tik sunku pasakyti. Kai būna tokia plastmasinė peršviečiama su skyreliais. Nusipirkau kažkada tam kartui. Lyg šiol tarnauja. 

po valgio kramtot gumą?

ne

Jūsų vyras rūko?

ne

Pas jus šiuo metu didelis vėjas?

taip. buvo labai didelis. Antras savaitgalis iš eilės jau toks š

Visgi, pamenu, kaip pasakojai apie skandalą poliklinikoj, žmonos iškeltą meilužei. O jūs taip galėtumėt?

Oi gink dieve ne. Kokia gėda. Tikrai taip nesižeminčiau. 

Jūs dirbate biudžetinėje, ar privačioje įstaigoje? 

kooperatyve. 

Ar mėgstat trešnes, perkat?

perku. mėgstu

Ar esat važiavę žiemą arkio traukiamom rogėm?

tikrai ne

Atsakyti

kuo užimtos? 

tuo metu jaučiu pievą pjoviau. 

Ar dar skalbiat ką nors rankomis?

ne nieko

lauke atvėso kaip rudenį. Pas mus kaime šiuo metu lietus, o pas Jus?

ne. nelijo visai tą dieną. 

Ar turit namuose įsirėminę tėvų foto?

ne

Ar tarp jusu vaiku (jusu paciu) ir seneliu yra/buvo stiprus rysys? 

Aš su seneliais neturėjau ryšio. O ir su tėvais nėra stiprus. Gal dėl to, kad buvau vėlyvas vaikas. Aš iš namų išsikrausčiau praktiškai pasišokinėdama. 

O jūsų šilti santykiai su tėvais? Su kuriuo labiau?

ne įtin

Ne, nesakau, kad esu begalines kantrybes, ir nepakeliu balso ant vaiku unsure.gif, bet tokiu issireskimu is manes tikrai neisgirsi mirksiukas.gif, o ir balso viesoje vietoje nekeliu, jei kazkas nepatiko, pakalbu su vaiku apie tai ramiai namie.

Aš balso nekeliu, bet labai rimtai pasakau. Būna, kad ir iš dviejų kartu neišgirsta. Tada jau ir pabrėžiu, kad prašau/sakau jau trečia karta ir man nepatinka tas ir anas. Niekada nepavadinčiau vaiko durnu, kvailu ar tuo labiau debilu :huh2: . 

Ar kažką.žiemai "darėt", konservavot; ar ne šeimininkės šiuo klausimu ir nedarot nieko-imat duotus arba perkat?

ne

Žinau, kad kiekvienai savo vaikas pats pačiausias. Bet tobulų nebūna. Kas Jūsų vaike Jums nepatinka, ar net erzina?

tas amžinas išrankumas maistui. Jau vien į stovyklą nevažiavo, nes nu neaišku kas ten bus duodama valgyti ir apskritai reiks viską valgyti. 

Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2018 06 29, 14:20)
Jūsų vyras rūko?
Nuo manęs slėpdavo,  niekad prie manęs ir vaiko nerūkydavo. Bet dabar užsispyręs mest. Nerūko 3 savaitės. Sakė,  sunku,  biesas ima.

ne
QUOTE(Visgi @ 2018 06 29, 17:51)
Pas jus šiuo metu didelis vėjas?
Taip, pakilęs jau kurį laiką didelis vėjas, medžiai siūbuoja net, ir taip staigiai pakilo, bet šilta, gera, saulėta, nelyja.

pakankamai
QUOTE(Agrefa @ 2018 06 29, 18:59)
Visgi,  pamenu,  kaip pasakojai apie skandalą poliklinikoj,  žmonos iškeltą meilužei. O jūs taip galėtumėt?
Nežinau,  kaip būtų,  jei būtų. Bet tikrai nemanau,  kad galėčiau taip viešai putotis. Visų pirma su vyru reiktų kalbėt. O su ja gal kažkur dviese. Nors man atrdo,  kad jei jau taip jie nusprendė abudu,  tai nei žmonos isterijos,  nei pokalbiai neišgelbės santykių  unsure.gif .

nea-manau kitais būdais tvarkyčiaus
QUOTE(Alkaja @ 2018 06 29, 20:26)
Ar mėgstat trešnes, perkat?
Aha, labai mėgstu tas dideles, saldžias. Galėčiau nežinia kiek suvalgyt

nea
QUOTE(Sim@ @ 2018 06 29, 21:40)
arbūzus perkate? (retai)

būna
QUOTE(Agrefa @ 2018 06 30, 00:24)
Ar esat važiavę žiemą arkio traukiamom rogėm?
Esu vaikystėj. Uoj,  kokie smagūs prisiminimai.

ne
QUOTE(Sim@ @ 2018 06 30, 15:31)
kuo užimtos? (namie, gulinėju. Ryte susitvarkiau namus, nuploviau laiptinėje laiptus. Vaikai išėję į sodą pas senelį, o aš namie)

planuoju su drauge tiktis
QUOTE(Alkaja @ 2018 07 01, 09:04)
Aha, kai kurias savo ir dukros bliuzeles, sukneles. Galėčiau ir skalbiankėj skalbti, bet dėl vieno ar dviejų rūbų, man greičiau gaunasi rankom skalbt

labai retai
QUOTE(Sim@ @ 2018 07 01, 09:11)
aga irgi
QUOTE(Agrefa @ 2018 07 01, 10:57)
Pas mane vienoj vietoj sukabinta įvairių foto,  kur užfiksuotos širdžiai mielos akimirkos. Ten yra ir tėvų foto.

ne
Papildyta:
QUOTE(kulverstukis @ 2018 07 01, 16:05)

mano pačios ne, vaiko-taip

su mama
Gal cia tik man taip baisiai atrodo, gal tai normalu taip vaika mustruoti  blink.gif

būna..
QUOTE(Agrefa @ 2018 07 01, 20:44)
Vakavau cukinijas,  viriau vyšnių uogienę ir agrastų su juodaisiais serbentais uogienę.

tik šaldau
QUOTE(k@mylye @ 2018 07 02, 10:01)
Kas Jūsų vaike Jums nepatinka, ar net erzina?</p><p>tas amžinas išrankumas maistui. Jau vien į stovyklą nevažiavo, nes nu neaišku kas ten bus duodama valgyti ir apskritai reiks viską valgyti. </p>

nugi negirdėjimas iš pirmo karto biggrin.gif
su kiniškom lazdelėm mokat valgyt?-taip, bet manau ,kad netaisyklingai
Atsakyti
Kas Jūsų vaike Jums nepatinka, ar net erzina?</p><p>tas amžinas išrankumas maistui. Jau vien į stovyklą nevažiavo, nes nu neaišku kas ten bus duodama valgyti ir apskritai reiks viską valgyti. </p>

Taiogi nevalgumas.

QUOTE(errachka @ 2018 07 02, 10:12)
su kiniškom lazdelėm mokat valgyt?-taip, bet manau ,kad netaisyklingai

Moku, visad kavinėj kinietiškus patiekalus tik su jomis ir valgau.

Laba,
Ar naudojot kažkada neseniai plastikinius indus? Kokia proga?
Šeštadienį naudojau prie ežero, kai šašlykus kepėm.
Atsakyti
Laba smile.gif
QUOTE(Alkaja @ 2018 07 01, 09:04)
Kad ne.
QUOTE(Sim@ @ 2018 07 01, 09:11)
Palija vis smulkiais lašais.
Ne, neturiu.
Nepasakyčiau, kad labai stiprus, tarp manęs ir mano senelių buvo stipresnis.
O jūsų šilti santykiai su tėvais? Su kuriuo labiau?
Šilti. Su tėčiu šiek tiek labiau.
Klausimas- ar esate is tu mamyciu, kurios viesoje vietoje mustruojate savo vaikus (na gal ne taip grubiai kaip aprasyti mano atvejai) blink.gif ?
Oi ne, nei viešoje nei neviešoje, nebuvau ir nesu tokia. Neįsivaizduoju kaip galima apvardžiuoti savo vaiką, klijuoti etikėtes (tavo aprašytu atveju, nors ir pati esu girdėjusi ir mačiusi tokius, vienas iš paskutinių ne ką mažiau kraupus buvo_mama dukrytei (jai gal kokie 6 metai): jei neklausysi, tai atiduosiu į vaikų namus ir būsi be tėvelių, į vaikų langelį priduosiu tave. Kaip suprantu, tokiam vaikui jau išaiškinta kas tai yra, jei šia gąsdinimo priemone norima paveikti vaiką.
Ne, nič nieko nedariau žiemai. Kartais išimtys- uogienės, ir tai nedaug. Va šiemet gal tik aviečių uogienė bus, nes vakar gavau nemažą kibirėlį.
Žinau, kad kiekvienai savo vaikas pats pačiausias. Bet tobulų nebūna. Kas Jūsų vaike Jums nepatinka, ar net erzina?
Kartais užsispyrimas.
su kiniškom lazdelėm mokat valgyt?
Nemoku taip kaip norėčiau.
QUOTE(Agrefa @ 2018 07 02, 10:29)
Kad ne.

Ar lankysitės Dainų šventės renginiuose?
Nežadu.
Atsakyti
4u.gif  neseniai tėčio netekot?

Norejau atsakyt - neseniai, bet stabtelejau ir paskaiciavau - 9 metai praejo blink.gif , laikas lekia labai greitai.

Nieko nedarau unsure.gif , uogieniu nieks nevalgo, kazka konservuoti irgi neiseina- neprisiauginam tiek darzoviu, o ir nevalgytu niekas turbut blink.gif. As tik trintas braskes saldau, bet jos ziemos nesulaukia, mazius suvalgo iki vasaros galo biggrin.gif

Didysis garsiakalbis pas mane, tai daznokai susinervinu, vis tildau ji biggrin.gif , o mazius turi tokia bjauria savybe - reikia cia ir dabar! Labai jau jis kantrybes neturi biggrin.gif

Nea, nemoku.

QUOTE(Agrefa @ 2018 07 02, 10:29)

Ar naudojot kažkada neseniai plastikinius indus?  Kokia proga?

Tik sakutes plastikines. Pas mama sode saslykus valgem ax.gif

QUOTE(Visgi @ 2018 07 02, 15:02)

Nea, ir nei karto nebuvus ax.gif

Ar jusu svoris toks pat kaip ir praeita vasara? Aha rolleyes.gif , nei pastorejau, nei sukudau ( nors visai ir reiketu unsure.gif ).
Atsakyti

Seniai naudojom

ne

Ar jusu svoris toks pat kaip ir praeita vasara? 

ne. mažesnis

man šiandien per šalta. O kaip Jums?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo k@mylye: 02 liepos 2018 - 14:44
QUOTE(Visgi @ 2018 07 02, 15:02)
Nežadu.

Nesilankysiu.

QUOTE(kulverstukis @ 2018 07 02, 15:31)
Ar jusu svoris toks pat kaip ir praeita vasara? Aha rolleyes.gif , nei pastorejau, nei sukudau ( nors visai ir reiketu  unsure.gif ).

Į tuos pačius drabužius įtelpu, tai bus toks pats.

QUOTE(k@mylye @ 2018 07 02, 15:43)
man šiandien per šalta. O kaip Jums?</p>

Kieme beveik nebuvau. O namuose krosnį prisikūrenau ir dar valgyt ant jos pagaminau bigsmile.gif .

Seniai valgėt chalvą ? Skanu jums?
Va dabar valgau, sūnus šiandien užsimanė. Ir skaniai valgosi.
Atsakyti

ne

Tarp manęs ir tėčio, o mano vaiko ir tarp mano tėčio

Su tėčiu

ar esate is tu mamyciu, kurios viesoje vietoje mustruojate savo vaikus ( na gal ne taip grubiai kaip aprasyti mano atvejai) blink.gif ?

Ne, juk negalima

Imu arba perku

Kas Jūsų vaike Jums nepatinka, ar net erzina?

Kartais per didelis noras visko – ypač saldumynų

SVEIKOS ax.gif

Jums labai reikia basučių, o pardavime yra tik ŠIOS poros. Kurias rinktumėtės?
vartotojo įkelta nuotrauka
(nr. 3)
Atsakyti
Taipogi paskutinės.

Ar yra tekę važiuot traukiniu kupe, kada?
Esu važiavusi, bet labai seniai, tarybiniais laikais, į Leningradą ir į Maskvą.
Atsakyti