Aša, bijau, kad tavo mamai dar nuo tarybinių laikų likusi nuostata-kuo mažiau klausinėti. Tais laikasi buvo-paklausei, o tave su žemėm sumaišė
Mūsų medicinos lygis žinomas visiems daugiau ar mažiau. Galiu AŠA tave tik "paguosti", kad tavo mamai ne vėžys. Nes onkologiniui ligoniui dabar atviras kelelis tiesiai į kapelius. Na, gal per žiauriai aš čia, bet...
Pagal STT analizę visutinis gydytojas gauna 1500 LT algos ir tiek pat kyšių...
Tiek statistikos....
Mama pasakojo tokią istoriją..Mano senelis patyrė gana sunkią galvos traumą. Greitoji atvežė į Lazdynus. Naktis, priimamasis, žmonių daug, extra ligonių taip pat. Senelį paguldė koridoriuje. Tas jau su angelais šneka, o prie jo niekas neprieina. Laukė gal pusvalandį. Nieko. Tada mama, kai "užbliuvo" ant viso priimamojo, tai sulėkė visi ten buvę daktarai, per kelias minutes senelis atsidūrė skyriuje. Jei ne mamos ryžtingumas, senelio būčiau netekusi gerokai anksčiau.
Mieloji, nebesiskųsk sėdėdama prie kompiuterio, lėk kuo greičiau į Vilnių pas gydantį gydytoją. Išsiklausinėk visko, gauk konkretų atsakymą, o ne "žiūrėsim". Jei nepavyks su gydančiu gydytoju, tiesiai pas vedėją, bet apie tai, kad eisi pas vedėją, informuok ir TĄ gydytoją. Pamatysi, kaip informacija ateis savaime. Nereikia nei rėkti, nei draskytis. Tiesiog ramiai pasakai "jei jūs neatsakote į mano konkrečius klausimus, einu pas skyriaus vedėją, matyt jis geriau žino". Suveiks, pamatysi. Būk ryžtinga, nuo to priklauso tavo brangiausio žmogaus gerovė.
Sėkmės tau
Nu ir prirašiau
Pagal STT analizę visutinis gydytojas gauna 1500 LT algos ir tiek pat kyšių...
Tiek statistikos....
Mama pasakojo tokią istoriją..Mano senelis patyrė gana sunkią galvos traumą. Greitoji atvežė į Lazdynus. Naktis, priimamasis, žmonių daug, extra ligonių taip pat. Senelį paguldė koridoriuje. Tas jau su angelais šneka, o prie jo niekas neprieina. Laukė gal pusvalandį. Nieko. Tada mama, kai "užbliuvo" ant viso priimamojo, tai sulėkė visi ten buvę daktarai, per kelias minutes senelis atsidūrė skyriuje. Jei ne mamos ryžtingumas, senelio būčiau netekusi gerokai anksčiau.
Mieloji, nebesiskųsk sėdėdama prie kompiuterio, lėk kuo greičiau į Vilnių pas gydantį gydytoją. Išsiklausinėk visko, gauk konkretų atsakymą, o ne "žiūrėsim". Jei nepavyks su gydančiu gydytoju, tiesiai pas vedėją, bet apie tai, kad eisi pas vedėją, informuok ir TĄ gydytoją. Pamatysi, kaip informacija ateis savaime. Nereikia nei rėkti, nei draskytis. Tiesiog ramiai pasakai "jei jūs neatsakote į mano konkrečius klausimus, einu pas skyriaus vedėją, matyt jis geriau žino". Suveiks, pamatysi. Būk ryžtinga, nuo to priklauso tavo brangiausio žmogaus gerovė.
Sėkmės tau
Nu ir prirašiau
na, cia tiap jau pasitaiko... mano tetis irgi praeita vasara ligoninej gulejo su akmenimis.. kol neistiesia pinigu, tai net vaistu nuskausminamuju neduoda ( tipo , kentek, taip turi but), o jam net paprasti leidziami nelabai padedavo, tik tiek , kuriuos i vena reik suleist. ir taip uz kiekviena duri.. o jau apie operacijas net nesneku, ir pjauste, ir skalde, bet kad ten nieko jam nepadejo.. 2 ar net 3 savites tiap issikankino.. budavo baisu ziuret.... nors, atrodo, ir pinigais kisom kiek begalejom.... is tiesu, tai ir sunkus gydymas, ir gydytojai neatidus...
o vat kai as gulejau ligoninej ( na, man paprastesnsi atvejas), tai ne cento niekam nedaviau, nors buvau apsokineta, skyriaus vedejas operavo, vaistus papildomai dave ( nieko nepirkau, ent nuskausminamuju).. na, cia kaip pasiseks, as manau...
o vat kai as gulejau ligoninej ( na, man paprastesnsi atvejas), tai ne cento niekam nedaviau, nors buvau apsokineta, skyriaus vedejas operavo, vaistus papildomai dave ( nieko nepirkau, ent nuskausminamuju).. na, cia kaip pasiseks, as manau...
mamą išleidžia namo atvažiuoti po dviejų savaičių
Na, jei jau nieko nepadarėt, tai po dviejų savaičių važiuok su mama ir sukaupusi visą ryžtą pareikalauk normalaus gydymo. Nors tavo vietoj aš jau seniai būčiau Vilniuje ir gulčiaus kryžium, kad niekur mamos neleistų, nes ji nepagydyta. Vat kaip rašė viena forumietė, tegul gydytojas parašo, kad ji sveika ir gali be baimės vykti namo. Tegul raštiškai prisiima atsakomybę už tai. Aš dar taip pagalvojau...Juk gali tavo mamai pakišti blanką, kuriame ligonis pats savo noru palieka ligoninę, o tavo mama net neskaičiusi pasirašys, tada gaudyk vėją laukuose ir kaltink ką nori. O galvoju, kad pasirašytų net neskaičiusi, nes bijo gydytojo paklausti.
Sėkmės jums kitą kartą. Gaila, kad taip atsitiko. Tik būkit ryžtingesnės. Juk tai sveikata
Sėkmės jums kitą kartą. Gaila, kad taip atsitiko. Tik būkit ryžtingesnės. Juk tai sveikata
QUOTE(vaiciuke @ 2006 10 13, 07:57)
Na, jei jau nieko nepadarėt, tai po dviejų savaičių važiuok su mama ir sukaupusi visą ryžtą pareikalauk normalaus gydymo. Nors tavo vietoj aš jau seniai būčiau Vilniuje ir gulčiaus kryžium, kad niekur mamos neleistų, nes ji nepagydyta. Vat kaip rašė viena forumietė, tegul gydytojas parašo, kad ji sveika ir gali be baimės vykti namo. Tegul raštiškai prisiima atsakomybę už tai. Aš dar taip pagalvojau...Juk gali tavo mamai pakišti blanką, kuriame ligonis pats savo noru palieka ligoninę, o tavo mama net neskaičiusi pasirašys, tada gaudyk vėją laukuose ir kaltink ką nori. O galvoju, kad pasirašytų net neskaičiusi, nes bijo gydytojo paklausti.
na, sakė "jei kas - važiuokit tiesiai čia", o dabar atseit ten "viskas sumakaluota", penkios narkozės, reikia atsigaut
va šituo atveju tkrai pateisinčiau patrlę "naglumas - antra laimė" deja, dabar arba reikia būti pakankamai drąsiam, nes kartais tikrai tenka išsireikalauti sau priklausančių teisių, arba turėti daug pinigų man teko su mama būti, ji buvo sunkiai ranką susilaužius, tai aš specialiai staigiai kveičiau greitąją ir prašiau, kad vežtų su ja, tada Lazdynuose ir laiku priima ir apžiūri ir padaro viską ką reikia nes greitosios gydytoja pirma pašefuoja, paskui jau aš prižiūrėjau, ir išoperavo laiku ir tvarkingai tik jau po operacijos mamą išrašant perdaviau gydytojui gerų mini konjakų rinkinuką kaip padėką ir jokių pinigėlių pati rigi gulėjau prieš metus, tai man pasisekė, jaunas gydytojas priiminėjo tai labai maloniai viskas buvo, nes kitų patarimų davė, kurie kaip ir visai nepriklausė mano negalavimui ir paskui jauna gydytoja prižiūrėjo taip normaliai, jeigu man blogiau būdavo tai skirdavo lašelinę, visus vaistus gaudavau nemokamai aišku pirma paklausė ar neturiu savo lašalinės, pasakiau nieko savo neturiu ir t.t. ir viskas ok buvo, nes gi priklauso iš jų lėšų žodžiu reikia kalbėtis, lysti į akis, jeigu negauni tai, kas priklauso...sunku tai, pati to žiauriai nemėgstu...bet žinau, kad reikia, ypač jeigu ligonis ne tu, nes vyresniems žmonėms tikrai daug sunkiau, ne kiekvienas gali už save tinkamai pastovėti..ir konfliktuoti nereikia, tiesiog gražiuoju bet tvirtai
oi kaip sunku su musu medicinos sistema...temos ritasi viena po kitos...kas del vaiku nusivyle, kas del tevu, kas del paciu saves... ...pati esu nusivylusi ne karta, zinau kad turiu eiti ir reikalauti; graziuoju ar piktuoju...
Ir tais retais kartais, kai sulaukiu profesionalios ir greitos pagalbos, bunu tikrai labai nustebinta kad dar ne visiskai blogai pas mus...
Ir tais retais kartais, kai sulaukiu profesionalios ir greitos pagalbos, bunu tikrai labai nustebinta kad dar ne visiskai blogai pas mus...
Medikais jau seniai nusivylus esu,mazai geru ir saziningu teliko
Labai ačiū visoms, o ypač Renax, už palaikymą, patarimus... Ta žinia apie išleidimą namo man buvo pati "geriausia" gimtadienio dovana Paskambinau skyriaus vedėjui, nes gydančio gydytojo surasti nepavyko, jis paaiškino, kad:
buvo platinti latakai, kad akmuo iškristų, intervencijos nenori daryti dėl tokio smulkaus 0,5 cm (gal jis tiek sumažėjo po visų skaldymų ir traukimų ) akmenuko... taigi, geltos nėra, uždegimo požymių nėra, todėl išleidžia namo, kad tas akmuo gal pats pasašalintų pro tą praplatintą lataką, nes akmenys patys būna išslįsta... po to po mėnesio (gydantis gydytojas sakė po dviejų savaičių vedėjas pasakė, kad po dviejų dar anksti žiūrėsim, kas bus įrašyta išleidimo lape...) atvykti vėl pas juos kontrolei ir žiūrės... jei nebus iškritęs - vėl, supratau, bandys tais pačiais metodais jį traukti... namuose stebėti ar nėra geltos požymių, jiems ar skausmams atsiradus - nedelsiant važiuoti tiesai pas juos...
na, ir ką aš galiu pasakyt, atrodo viskas taip "gražu" ir aišku...
pasirodo apie išrašymą mama sužinojo tik ryte, tada ji pasirašė popierius (aišku, neskaičiusi ir tikrai nežino, kas ten parašyta, sakė, na, visos pasirašo...), bet ligos istorijos nuorašą atneš ir išlesi rytoj...
tiek tad žinių...
buvo platinti latakai, kad akmuo iškristų, intervencijos nenori daryti dėl tokio smulkaus 0,5 cm (gal jis tiek sumažėjo po visų skaldymų ir traukimų ) akmenuko... taigi, geltos nėra, uždegimo požymių nėra, todėl išleidžia namo, kad tas akmuo gal pats pasašalintų pro tą praplatintą lataką, nes akmenys patys būna išslįsta... po to po mėnesio (gydantis gydytojas sakė po dviejų savaičių vedėjas pasakė, kad po dviejų dar anksti žiūrėsim, kas bus įrašyta išleidimo lape...) atvykti vėl pas juos kontrolei ir žiūrės... jei nebus iškritęs - vėl, supratau, bandys tais pačiais metodais jį traukti... namuose stebėti ar nėra geltos požymių, jiems ar skausmams atsiradus - nedelsiant važiuoti tiesai pas juos...
na, ir ką aš galiu pasakyt, atrodo viskas taip "gražu" ir aišku...
pasirodo apie išrašymą mama sužinojo tik ryte, tada ji pasirašė popierius (aišku, neskaičiusi ir tikrai nežino, kas ten parašyta, sakė, na, visos pasirašo...), bet ligos istorijos nuorašą atneš ir išlesi rytoj...
tiek tad žinių...
QUOTE(AŠA @ 2006 10 13, 12:49)
tiek tad žinių...
tiek tad žinių...
Aš ką tik gulėjau ligoninėje ir išrašant jokių popierių pasirašyti nereikėjo. Prie manęs pasirašė tik moteris, kuri pasakė pati savo noru nutraukianti gydymą. Tam lape buvo surašyta, kad ji įspėta apie galimas pavojingas negydymo pasekmes, kad neturi pretenzijų ją gydžiusiems daktarams ir pan. Taigi va šito aš ir bijojau tavo mamos atveju Gal Santariškėse kita tvarka, nežinau, bet...
Merginos, būkit atidžios nepasirašinėkit JOKIŲ dokumentų jų bent jau akimis nepermetusios. Aš jums kaip teisininkė nuoširdžiai patariu. Nesvarbu, kiek laiko sugaišit skaitydamos tekstą, bet jei neperskaičiusios pasirašysit, paskui niekam neįrodysit, kad nežinojot, po kuo pasirašot
QUOTE(vaiciuke @ 2006 10 13, 12:22)
Aš ką tik gulėjau ligoninėje ir išrašant jokių popierių pasirašyti nereikėjo. Prie manęs pasirašė tik moteris, kuri pasakė pati savo noru nutraukianti gydymą. Tam lape buvo surašyta, kad ji įspėta apie galimas pavojingas negydymo pasekmes, kad neturi pretenzijų ją gydžiusiems daktarams ir pan. Taigi va šito aš ir bijojau tavo mamos atveju Gal Santariškėse kita tvarka, nežinau, bet...
Merginos, būkit atidžios nepasirašinėkit JOKIŲ dokumentų jų bent jau akimis nepermetusios. Aš jums kaip teisininkė nuoširdžiai patariu. Nesvarbu, kiek laiko sugaišit skaitydamos tekstą, bet jei neperskaičiusios pasirašysit, paskui niekam neįrodysit, kad nežinojot, po kuo pasirašot
kadangi mamą išleis tik rytoj, važiuosiu aš, žiūrėsiu, skaitysiu... bet kai mama pasakė kad ją išleidžia, jau buvo, pasirodo, pasirašiusi viską ką viską nežinau, ji neskaitė, sako taigi daug popirerių duoda psirašyt, ir prieš kiekvieną operaciją duodavo susipažint su galimom rizikom... nu nebus čia nieko blogai, daktarai gi žino... ir dar aš gavau velnių, kad keliu vėją, nes paskui gydytojai supyks ir nebepriims jos gydytis na gera ta mano mama, labai gera, toks taikus ramus žmogelis...
Papildyta:
o ką mama pasirašė tai ir nesužinosiu, nes jai duos tik ligos istorijos nuorašą