Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pardavimas, kai nepraėję 3 metai

QUOTE(nendre @ 2007 04 05, 22:15)
tiesiog superine thumbup.gif informacija. o kazin net ir perkant su paskola taip galima padaryti? nes kazin ar atsiras tokiu kurie tures visa suma blush2.gif

Papildyta:
neleis bankas ikeisti turto perkamo kol esate skolingi pardavejams, mums buvo tokia situacija, kad pries pasirasant pirkimo pardavimo sutarti pirkejai nuejo, pasitare su notare ir pakeite suma, cia afera buvo bet nesinorejo toliau ieskoti ir vel per nauja tvarkyti dokumentus. notare patare, kad galima rasyti dvi sumas, ta prasme kad ta suma kuri taip staiga atsirado, mes sumokam po metu. Pasirasem sutarti, o bankas nesutiko pervesti pinigu kol mes nebusime atsiskaite, teko sutarti perrasyt. Gal jums kitaip pavyks, mums tai ne.
Atsakyti
Pažiūrėjau,kad čia kalbate apie mokesčius,tai gal man kas nors atsakytų.Sakykim,paveldėtas sklypas,tuo laiku kadastre įvertintas nedaug,po poros metų parduodu,pasiimu kadastro pažymą,o ten įvertinimas kažkodėl pakilęs vos ne keturis kartus.Parduodu už mažesnę kainą negu dabar nustatyta kadastro,bet didesnę negu kai gavau paveldėjimą.Tai ką,aš turiu mokėti skirtumą 15 procentų?Negi aš kalta,kad kadastras išsidirbinėja su kainom.
Atsakyti
manau, kad pagal paskutini vertinima turetu buti. Jei maziau nei ivertinta oficialiai parduodi tai nereiks moketi skirtumo nes jo nera pliusinio ta prasme.
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2007 04 08, 17:05)
Pažiūrėjau,kad čia kalbate apie mokesčius,tai gal man kas nors atsakytų.Sakykim,paveldėtas sklypas,tuo laiku kadastre įvertintas nedaug,po poros metų parduodu,pasiimu kadastro pažymą,o ten įvertinimas kažkodėl pakilęs vos ne keturis kartus.Parduodu už mažesnę kainą negu dabar nustatyta kadastro,bet didesnę negu kai gavau paveldėjimą.Tai ką,aš turiu mokėti skirtumą 15 procentų?Negi aš kalta,kad kadastras išsidirbinėja su kainom.

Iš pardavimo kainos reikia atimti paveldėjimo kainą ir nuo tos sumos 15 proc.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus.
Ko gero reikia mokėti,bet tada didelė neteisybė.Kažkas čia ne taip.Gal yra kažkokios išimtys,arba kokį įstatymą galima pritaikyti.
Galvoju,tada visai nedeklaruosiu.
Atsakyti
QUOTE(AsJa @ 2007 04 12, 21:37)
Iš pardavimo kainos  reikia atimti paveldėjimo kainą ir nuo tos sumos 15 proc.

o paveldėjimo kaina - tai 0 Lt?
Papildyta:
QUOTE(airise @ 2007 04 14, 15:22)

Galvoju,tada visai nedeklaruosiu.

Paskui gali dar ir baudas bei delspinigius tekti sumokėti. Aš taip nedaryčiau schmoll.gif
Atsakyti
o per kiek laiko reikia tuos 15 proc nuo sumos sumoketi, jei gavau pinigus 2007 m, iki 2008 geguzes?
Atsakyti
kaip dabar su tais 3metais yra,gal kas kaip nors išsisukot nuo mokesčių? ar įmanoma ką nors padaryt? girdėjau,kad galima pasirašyt kažkokią kaip ir sutartį (notariškai patvirtintą) o dokumentus formint jau po 3metų unsure.gif gal kas patarsit? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(orlyte @ 2007 04 27, 13:04)
kaip dabar su tais 3metais yra,gal kas kaip nors išsisukot nuo mokesčių? ar įmanoma ką nors padaryt? girdėjau,kad galima pasirašyt kažkokią kaip ir sutartį (notariškai patvirtintą) o dokumentus formint jau po 3metų  unsure.gif  gal kas patarsit?  unsure.gif

Gal galima pasirašyti sutartį, kad tokią ir tokią dieną (t. y. praėjus 3 metams) perduosite nuosavybę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2007 04 27, 19:40)
Gal galima pasirašyti sutartį, kad tokią ir tokią dieną (t. y. praėjus 3 metams) perduosite nuosavybę  ax.gif

problema tik ta, kad nuosavybė pereina nuo perdavimo momento. Nerašyti dabartinės išsikraustymo datos - pavojinga pirkėjui, rašyti - pardavėjas nuosavybė perduoda ir moka mokesčius doh.gif
aš galvoju gal ką nors su paskola ir buto įkeitimu pirkėjui daryt galima g.gif
Atsakyti
šiandien išsiaiškinau,kad galima daryt keitimą,kaip mes ir darysime 4u.gif ir plius mes dar damokam,tai kaip man sakė,mes negauname jokio pelno,tai mokesčiai neprikibs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(orlyte @ 2007 05 02, 18:34)
šiandien išsiaiškinau,kad galima daryt keitimą,kaip mes ir darysime  4u.gif  ir plius mes dar damokam,tai kaip man sakė,mes negauname jokio pelno,tai mokesčiai neprikibs  4u.gif

Plyyyz, gal gali kontaktus notarės į až, kuri tokiam sandoriui "pasirašė" bigsmile.gif Labai labai reikia, jei, žinoma, Vilniuj...
Atsakyti