Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pardavimas, kai nepraėję 3 metai

O gal kas žino kaip yra su mokesčiais tokioj situacijoj: pirkom sklypą, pastatėm jame namą. Jeigu sklypą išlaikom tris metus - mokesčio mokėt kaip suprantu nereikia net jei parduosim dvigubai brangiau. O kaip bus su tuo namu kur pastatytas? Pvz., jei jį pastatėm praėjus dviems metams po sklypo įsigijimo ir kol kas neregistravom (nes dar nebaigėm). Kiek mokesčių reiks mokėti, jeigu sumanysim viską parduot? Gal kas nors buvot patekęs į panašią situaciją? Labai lauksiu atsakymo..... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2006 10 21, 22:04)
O gal kas žino kaip yra su mokesčiais tokioj situacijoj: pirkom sklypą, pastatėm jame namą. Jeigu sklypą išlaikom tris metus - mokesčio mokėt kaip suprantu nereikia net jei parduosim dvigubai brangiau. O kaip bus su tuo namu kur pastatytas? Pvz., jei jį pastatėm praėjus dviems metams po sklypo įsigijimo ir kol kas neregistravom (nes dar nebaigėm). Kiek mokesčių reiks mokėti, jeigu sumanysim viską parduot? Gal kas nors buvot patekęs į panašią situaciją? Labai lauksiu atsakymo..... ax.gif

Jei sklypas išlaikytas 3 metus, o namas ne, tai reikia pildyti dvi deklaracijas: vieną sklypui (pajamos neapmokestinamos), o kitą namui (skirtumas nuo pardavimo kainos ir patirtų išlaidų apmokestinama 15 proc.). Forminant pirkimo-pardavimo sutartį BUTINAI nurodykite už kiek parduodate sklypą ir už kiek namą. Priešingu atveju nepasinaudosite tuo, kad sklypas išlaikytas 3 metus.
Ilonux, jei kas nors dar neaišku, klausk.
Atsakyti
QUOTE(Urė @ 2006 11 07, 17:15)
Jei sklypas išlaikytas 3 metus, o namas ne, tai reikia pildyti dvi deklaracijas: vieną sklypui (pajamos neapmokestinamos), o kitą namui (skirtumas nuo pardavimo kainos ir patirtų išlaidų apmokestinama 15 proc.). Forminant pirkimo-pardavimo sutartį BUTINAI nurodykite už kiek parduodate sklypą ir už kiek namą. Priešingu atveju nepasinaudosite tuo, kad sklypas išlaikytas 3 metus.
Ilonux, jei kas nors dar neaišku, klausk.

Ure, labai tau ačiū už atsakymą, jau buvau praradus viltį, kad kas nors atsakys. Jei teisingai supratau, tai reikia kaupti čekius, įrodančius už kiek pastatėm namą, t.y. už medžiagas, už darbus ir t.t.? O jei namą įregistruosim (t.y. priduosim kaip gyvenamą) ir pralaukę tris metus pardavinėsim, tada tų penkiolikos procentų nereikės mokėt? Gal galėtumei pasakyti, kokiam įstatyme ar poįstatyminiam akte tai reglamentuojama?
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2006 11 07, 23:05)
Ure, labai tau ačiū už atsakymą, jau buvau praradus viltį, kad kas nors atsakys. Jei teisingai supratau, tai reikia kaupti čekius, įrodančius už kiek pastatėm namą, t.y. už medžiagas, už darbus ir t.t.? O jei namą įregistruosim (t.y. priduosim kaip gyvenamą) ir pralaukę tris metus pardavinėsim, tada tų penkiolikos procentų nereikės mokėt? Gal galėtumei pasakyti, kokiam įstatyme ar poįstatyminiam akte tai reglamentuojama?

Ilonux, tu labai teisingai supratai, turi kaupti visus čekiukus ir t.t., kad turėtumei kuo pagrįsti savo išlaidas, namą tu gali bet kada įregistruoti, nesvarbu koks užbaigtumo procentas, 3 metai turi praeiti nuo pirmos registracijos datos.
Kuriame įstatyme tai parašyta, aš tau tiksliai negaliu pasakyti, pažiūrėk www.vmi.lt, ten tikrai rasi, o apie mokesčius aš iš asmeninės patirties žinau, nes jau tai praėjau.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2006 11 07, 22:05)
Ure, Gal galėtumei pasakyti, kokiam įstatyme ar poįstatyminiam akte tai reglamentuojama?

Pagrindinis teisės aktas - Gyventojų pajamų mokesčio įstatymas, VMI svetainėje galima surasti šio įstatymo komentartą, ten išsamiau paaiškinta, arba galite paieškoti čia:

http://www.vmi.lt/lt...?itemId=1001665
Atsakyti
Ačiū už info. O ar galim mes įregistruoti "dėžutę", .t.y. neįrengtą namą? Ar turi būti nors kažkiek įrengtas?
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2006 11 09, 21:43)
Ačiū už info. O ar galim mes įregistruoti "dėžutę", .t.y. neįrengtą namą? Ar turi būti nors kažkiek įrengtas?

Manau galima, tada bus Kadastro pažymoje nurodytas namo baigtumo procentas, nu tai gali būti baigtumas tik 50 proc., be to neįregistruoto namo negalite parduoti.
Atsakyti
nu tai gal ir man dabar patarsit ? blush2.gif 4u.gif zodziu, situacija tokia... kadangi noriu pasinaudoti savivaldybes teikiamu paskolos kreditu jaunai seimai (10-20 proc. nuo paskolos), fiktyviai perkame buta, t.y. perku ji tipo is savo mamos, gausime paskola is banko, gausim savivaldybes parama, forminsim buta mano vardu ir t.t.... bet - pinigus ikisim siek tiek kitur mirksiukas.gif ... kasmet privalau deklaruoti pajamas.. ar vmi neprisikabins prie ko nors? pavyzdziui - is kur mano pinigai ? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ermute @ 2006 11 17, 12:25)
nu tai gal ir man dabar patarsit ?  blush2.gif  4u.gif  zodziu, situacija tokia... kadangi noriu pasinaudoti savivaldybes teikiamu paskolos kreditu jaunai seimai (10-20 proc. nuo paskolos), fiktyviai perkame buta, t.y. perku ji tipo is savo mamos, gausime paskola is banko, gausim savivaldybes parama, forminsim buta mano vardu ir t.t.... bet - pinigus ikisim siek tiek kitur  mirksiukas.gif ... kasmet privalau deklaruoti pajamas.. ar vmi neprisikabins prie ko nors? pavyzdziui - is kur mano pinigai ?  cool.gif

Bankai nelabai pritaria tokiam varinatui, kai butas perkamas iš tėvų. O kodėl turi VMI prisikabinti prie pinigų, taigi butas perkamas su paskola blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2006 09 29, 20:27)
Pas mane panaši situacija. Maniškis paveldėjo žemę. O įvertinta ji mažai. Tas variantas, kad pirkimo-pardavimo sutarty rašai vieną sumą tinkamas. Bet kur garantija, kad atgausi iš pirkėjų skirtumą. g.gif O pirkėjai perves į sąskaitą didelę sumą ir neprikibs mokesčiai... g.gif Nežinau... Maniškis niekaip nesugebėtų įrodyti iš kur pinigus gavo. g.gif
Išeitis viena. Pasirašant sutartį pirkėjai tegu atsiskaito grynais notaro akivaizdoj. mirksiukas.gif
Įsivaizduoju... skaičiuojam kokį 100 tūkst. mažom kupiūrom... wacko.gif

Galima ir legaliai viską susukti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmakas @ 2006 11 26, 20:46)
Galima ir legaliai viską susukti  mirksiukas.gif

Nagi nagi? Labai įdomu kaip? Daug kam aktualu... bigsmile.gif
Atsakyti
Kiek teko dometis tai nebeliko tu 3 metu jau seniai. Kiek pamenu jei pardavinesi tais paciais metais ir gausis kazkas panasaus kad tu vertiesi perpardavinejimu tada mokesi 15 proc nuo kainu skirtumo. Jei atlikti remontai tai reiketu turet tai irodancius dokumentus. Skirtumas bus mazesnis. Jei per metus perki 1-2 bustus ir per metus parduodi ne daugiau kaip 1 (bet ne ta kuri pirkai tais metais), nebus laikoma perekupu ir i juodus sarasus nepateksi.
Atsakyti