Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pardavimas, kai nepraėję 3 metai

sveiki,labai reikia patarimo del buto pardavimo ir nezinome nuo ko pradeti doh.gif prie beveik tris metus ememe paskola butui pirkti,dabar norime parduoti nes reikia keltis i kita miesta ir nezinome nuo ko pradeti doh.gif jei pirkejai moketu grynaisiais pinigais tai butu viskas paprasta,gauname pinigus ir nunesame i banka,o jei jie ims paskola..kaip tada?
Atsakyti
Sveiki,
gal galėtumėt patart, koks pigiausias variantas gauti iš brolio nekilnojąmą turtą (butą). Žinome, kad aš galiu iš jo jį nupirkti arba jis gali jį man dovanoti. Kiek jau pavyko išsiaiškinti, tai dovanojant, turėsiu valstybei mokėti didelius mokesčius. Lieka pardavimas. Ar pardavimo atveju aš galčiau nupirkti iš jo butą už simbolinį mokestį pvz. 100 lt? ir kokios tada būtų pasekmės?

Apskritai patarkit, koks geriausias ir pigiausias būtų variantas gauti turtą iš brolio?

būsiu labai dėkingas už pagalbą.
Atsakyti
QUOTE(augisv @ 2009 12 05, 16:11)
Sveiki,
gal galėtumėt patart, koks pigiausias variantas gauti iš brolio nekilnojąmą turtą (butą). Žinome, kad aš galiu iš jo jį nupirkti arba jis gali jį man dovanoti. Kiek jau pavyko išsiaiškinti, tai dovanojant, turėsiu valstybei mokėti didelius mokesčius. Lieka pardavimas. Ar pardavimo atveju aš galčiau nupirkti iš jo butą už simbolinį mokestį pvz. 100 lt? ir kokios tada būtų pasekmės?

Apskritai patarkit, koks geriausias ir pigiausias būtų variantas gauti turtą iš brolio?

būsiu labai dėkingas už pagalbą.

Gyventoju pajamu mokesčio istatymas, su naujausiais pakeitimais numato, kad gavus dovamu is brolio/sesers mokesti pajamu mokescio nereikia. cituoju konkrečiai 17 str. 1 d. 26 p.: neapmokestinamos dovanojimo būdu gautos pajamos iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių), brolių, seserų ir senelių; taip pat iš kitų gyventojų dovanojimo būdu per mokestinį laikotarpį gautų pajamų suma (vertė), neviršijanti 8 000 litų
taigi, galit daryti dovanojimą.

Už simbolinę kainą parduoti nekilnojamąjį turtą gali būti keblu, nes notarų atlyginimas tiesiogiai priklauso nuo sandorio sumos (t.y. daikto kainos), tai notarai "nepasirašo" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute85: 14 gruodžio 2009 - 16:57
QUOTE(ciosyte @ 2008 10 22, 12:21)
Galbut tai jau zinosit, bet sugalvojau kaip ta mokesti apeiti galima  ax.gif
turta kuri parduodat, galit padovanot savo seimos nariui ir padaryti jo vertinima butent tokiai sumai uz kiek ji norite parduot ir tada jau galima ji parduot, o kadangi "pelnas" gautas nebus tai nei jum, nei jusu seimos nariui pelno mokescio moket nereikes  bigsmile.gif

Sveiki 4u.gif
Susirupinome ir mes buto pardavimu g.gif Butas parduotas 2007m.,kiek prisimename, buta pries tai ivertino ekspertai is banko ir uz tiek pat ji pardave (zmones,pirke buta, eme paskola,todel ir del paskolos reikejo ji ivertinti),butas pirktas uz 140t, parduotas uz 210t (taciau ekspertai uz tiek ir ivertine),nzn ar aiskiai viska parasiau g.gif Zodziu dabar mes nezinom,ar reikejo moketi pajamu mokesti,ar ne...ar kazkaip butu pranese,kad mes skolingi g.gif Nes po to ir deklaracijas pildem del mokesciu grazinimo,tai nieks nieko neuzsimine,kad mes turim skolu,ir pati vmi mums pinigus sugrazino uz deklaracijas g.gif Ar cia mums reikia rupintis ir nieks nieko taip ir nepasako,kad uz kazka skolingi g.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Atsakykit prasau-norime parduoti buta,neislaike 3 metu,bet uz maziau nei pirkom.Tai ar reiks kokius mokescius moket,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(burbulyte1978 @ 2010 11 09, 15:04)
Sveiki 4u.gif

Atsakykit prasau-norime parduoti buta,neislaike 3 metu,bet uz maziau nei pirkom.Tai ar reiks kokius mokescius moket,ar ne?

Ne

Atsakyti
QUOTE(*Ilgakojė* @ 2010 09 13, 16:17)
Sveiki 4u.gif
Susirupinome ir mes buto pardavimu g.gif Butas parduotas 2007m.,kiek prisimename, buta pries tai ivertino ekspertai is banko ir uz tiek pat ji pardave (zmones,pirke buta, eme paskola,todel ir del paskolos reikejo ji ivertinti),butas pirktas uz 140t, parduotas uz 210t (taciau ekspertai uz tiek ir ivertine),nzn ar aiskiai viska parasiau g.gif Zodziu dabar mes nezinom,ar reikejo moketi pajamu mokesti,ar ne...ar kazkaip butu pranese,kad mes skolingi g.gif Nes po to ir deklaracijas pildem del mokesciu grazinimo,tai nieks nieko neuzsimine,kad mes turim skolu,ir pati vmi mums pinigus sugrazino uz deklaracijas g.gif Ar cia mums reikia rupintis ir nieks nieko taip ir nepasako,kad uz kazka skolingi g.gif

Jei deklaravote savo gyvenamąją vietą tame bute ir pardavėte (buvo išlaikytas 2m., tada nereikia deklaruoti. Jei neišlaikėte 2m., bet deklaravote gyv. vietą ir po to (metų bėgyje) įsigijote kitą būstą - taip pat dekl. nereikia.
Atsakyti
QUOTE(burbulyte1978 @ 2010 11 09, 17:04)
Sveiki 4u.gif

Sveiki, mus irgi domina sitoks pats reikalas. Cia klausiama buvo pernai. Gal yra kas pasikeite? Mes norim parduot uz ta pacia kaina. Ar nereikes tada moketi pelno mokescio? Ar yra kazkokie reikalavimai, per kiek laiko reikia nusipirkt kita busta? Aciu
Atsakyti
Sveiki,

Paveldejau buta. Noriu ji parduoti nepraejus 3 metams po paveldejimo, tad priklauso moketi 15 proc., tik klausimas - tie 15 proc. skaiciuojami nuo ko? Jei buciau nusipirkusi buta ir noreciau ji parduoti nepraejus 3 metams, tai tureciau moketi skirtuma tarp isigijimo kainos ir pardavimo kainos, butu viskas aisku,o kaip yra su paveldejimu? Kas yra atspirties taskai, nuo ko skaiciuojami tie 15 proc.?Tarkime paveldejimo metu (pries 1.5 metu) butas buvo ivertintas 100 tukst lt. Siuo metu realu ta buta man parduoti uz 60 tukst. lt Tai tie 15 proc. skaiciuotusi nuo siu sumu skirtumo? ar nuo dabartines (pardavimo momento) rinkos kainos ir pardavimo kainos? Gal kas esate susidure?
Atsakyti
skaiciuojasi nuo skirtumo tarp pardavimo kainos ir ivertinimo paveldejimo metu.
t.y. jei buvo ivertintas 100K, o parduodate uz 60K, pelno/pajamu mokescio moketi nereik. Jei partuotumete uz 160K, reiketu moketi 15% nuo 60K. Pagooglinus rasite ir istatyma ir teisininku isaiskinimus.
Atsakyti
Sveiki,gal kas galetu patarti 4u.gif jei tarkim nusipirkau buta uz 50000lt ir nepraejus trims metams ji noriu parduoti uz 70000lt tai man reiktu moketi 15% nuo 20000lt,bet jei pries parduodant pakviesciau vertintojus ir jie buta ivertintu 70000lt ar reiketu moketi mokescius ar ne?
Atsakyti
QUOTE(saulyte** @ 2011 08 11, 09:01)
Sveiki,gal kas galetu patarti  4u.gif  jei tarkim nusipirkau buta uz 50000lt ir nepraejus trims metams ji noriu parduoti uz 70000lt tai man reiktu moketi 15% nuo 20000lt,bet jei pries parduodant pakviesciau vertintojus ir jie buta ivertintu 70000lt ar reiketu moketi mokescius ar ne?

taip, mokesite nuo 20t, jokie vertintojai nepades biggrin.gif
Atsakyti