Įkraunama...
Įkraunama...

Buto pardavimas, kai nepraėję 3 metai

QUOTE(ooo @ 2008 10 20, 20:36)
klystate.  4u.gif
kitais metais turesite deklaruoti buto pardavimo pajamas ir nuo skirtumo sumoketi 15 proc gyventoju pajamu mokescio  4u.gif  mokescius, pardavus buta neislaikius 3 metus,  reikia moketi nepriklausomai nuo buto isigijimo budo  4u.gif

debilizmas... logikos tai jokios nera, neveltui Lietuva swoon.gif
Atsakyti
Galbut tai jau zinosit, bet sugalvojau kaip ta mokesti apeiti galima ax.gif
turta kuri parduodat, galit padovanot savo seimos nariui ir padaryti jo vertinima butent tokiai sumai uz kiek ji norite parduot ir tada jau galima ji parduot, o kadangi "pelnas" gautas nebus tai nei jum, nei jusu seimos nariui pelno mokescio moket nereikes bigsmile.gif
Atsakyti
as truputi ne i tema ax.gif
o koki procenta ima uz parduodama NK praejus 3 metams? g.gif sakykim parduodam uz 60000lt( bent tiek rodom) aciu
Atsakyti
kol kas jokio
ale metu gale turesit rodyti pajams ir ten jau kaip su tais NPD ir visais kitais bus nezinia....
Atsakyti
QUOTE(neriuxxx @ 2009 01 14, 15:47)
as truputi ne i tema   ax.gif
o koki procenta ima uz parduodama NK praejus 3 metams? g.gif sakykim parduodam uz 60000lt( bent tiek rodom) aciu

metu gale perskaiciuos per 2009 metus pritaikyta NPD ir ka bus tau pritaike - turesi grazinti, o tokiu kaip procentu neima isbuvus 3 metus, tik pas notare pasirasant sutarti ima jei neklystu ???1 proc.??? nuo sandorio vertes, kuri dazniausiai moka pirkejas ir pardavejas per puse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 16 sausio 2009 - 16:58
Iki nauju metu tas "mokestis" buvo 16%, o po nauju jei parduosite bus jau 20%, bet sis mokestis yra skaiciuojamas nuo gauto "pelno". Tarkim jei jus buta pirkote uz 100tukst, o parduosite uz 180tukst tai nuo 80tukst mokesite pelno mokesti smile.gif
Bet sita galima apeiti.. Pries parduodami turta issikvieskite nepriklausomus vertintojus, kad jie israsytu jum vertinima kuris bus lygus ar didesnis uz parduodama suma ir tada nereikes nieko moketi smile.gif
tikiuosi aiskiai papasakojau.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ciosyte @ 2008 10 20, 17:34)
sveikos  smile.gif
norejau ir as paklausti..
pries du metus paveldejau buta jis tuo metu buvo ivertintas vidutine rinkos verte 136000 Lt, o pardaviau uz 180000, vertintojai pries ji parduodant darem nauja vertinima ir ji ivertino tokia suma kokia ir pardavem. Ar man reikes moket kokius nors mokescius?
Nes mano galva jei as buto nepirkau tai kaip ir pelno gaut negalejau... Ar klystu as? g.gif

mano atveju tevai man kai dovanojo buta dovanojimo akte yrase suma kuri galejo buti labai didele...pamenu tada jie man prasant yvertino 260 tukst litu. taip isvengi ''pelno'' parduodant.... o beto sake jei tevu ir TIK tevu dovanotas turtas tada to pelno mokescio nera... bet santykiai gali buti tik TEVAI-VAIKAI. bet kadangi man neberupejo - nebesigilinau 4u.gif
Atsakyti
na man tai jau praeitis.. cool.gif bet kol viska issiaiskinau ir susizinojau tai daug nervu kainavo ir labai, nes jau labai gaila buvo uz ora moket 8000 litu doh.gif
Atsakyti
O jei butą dovanoja tėvai (įgyju turtą), tada aš jį parduodu tarkim už 180 tukst ir perku kitą už 230 tūkst. (sumos atsitiktinės). Ar reiks tuos pelno mokesčius mokėti?

Kokie kiti galimi variantai šitoje situacijoje?
1. Tėvai parduoda - dovanoja pinigus, mes perkam.
2 . tėvai parduoda, tėvai perka ir tada dovanoja.

Gal dar kas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verdaina: 26 kovo 2009 - 14:21
Gal galit pasakyt koks dabartiniu laiku yra pelno mokestis pardavus busta neislaikius 3 metu? gal keitesi nuo Liepos 1.
Atsakyti
gal galit padeti, 2007 metais pardaviau buta neislaikiusi 3 metus nuo pirkimo, man kaip ir priklause nuo ,,gauto" pelno t.y. 10 000 moketi 15 proc valstybei t.y. 1500 lt bet kadangi negavau jokio raginimo sumoket tiesiog nesumokejau, kazkaip tuo metu buvo neaktualu ir nelabai jau rupinausi, pajamu nedeklaravau ir taip buvo ramu iki sios savaites kai atejo raginimas deklaruoti pajamas uz 2008 metus o poto ir uz 2007 metus, ar as privalau deklaruot pajamas praejus jau tokiam laikui ir moket ta suma valstybei? ar yra kazkoks terminas per kuri valstybe turi gaut siuos pinigus?
Atsakyti
Taip, yra terminas.
T.y jei butą pardavėte 2007 metais, tai GPM turėjote sumokėti iki 2008.05.01.
Kuo skubiau į VMI, nes nuo šios datos Jums delspinigiai kapsi....
Atsakyti