Nezinau ar i tems,bet...
Turiu toki klausima,pardaviau NT bet praejo tik 1metai,virsyta suma keleta tuksatnciu.Deklaruoti pajamu nenoriu,nes niekur nedirbu ir t.t.Tai kaip mokesciu inspekcija paskaiciuos 15% ir kada.Pardaviau siais metais,pirma karta.
Kokia ten sistema,eiga viso to?
QUOTE(ateni @ 2008 06 25, 16:12)
Nezinau ar i tems,bet...
Turiu toki klausima,pardaviau NT bet praejo tik 1metai,virsyta suma keleta tuksatnciu.Deklaruoti pajamu nenoriu,nes niekur nedirbu ir t.t.Tai kaip mokesciu inspekcija paskaiciuos 15% ir kada.Pardaviau siais metais,pirma karta.
nori ar nenori, bet deklaruoti turesi, nes mokesciu inspekcija labai puikiai mato visus sandorius is Registru centro, taip kad cia tas deklaravimas ne nuo noru priklauso, bet yra tavo prievole, uz kurios nevydyma gali ir bauda, ir delspinigius uzsitraukti
o kada man reikia deklaruoti,kaip minejau, siais metais pardaviau.Ir ar reikia moketi 15% nuo pirmo parduoto NT?
QUOTE(ateni @ 2008 06 26, 15:55)
o kada man reikia deklaruoti,kaip minejau, siais metais pardaviau.Ir ar reikia moketi 15% nuo pirmo parduoto NT?
jei neklystu turesi deklaruoti kitais metais uz visus siuos metus. o 15proc mokesi ne del pirmo parduoto NT o del to kad nepraejus 3metam pardavei ir uzsidirbai tai berods nuo tu keliu tukstanciu tik ir mokesi ne nuo visos sumos
QUOTE(ateni @ 2008 06 26, 14:55)
jei pardavei 2008 metais, tai deklaruoti ir sumoketi ta pajamu mokesti turi iki 2009 geguzes men., o moketi reikes nuo skirtumo tarp pirkimo ir pardavimo paskaiciavus tuos 15 proc.
QUOTE(era363 @ 2006 08 02, 11:23)
noriu parduoti 1 kambario butą ir pirkti 2 kambarių butą. Bet nuo buto įsigijimo nepraėję 3 metai, o parduoti ir mokėti 15% gaila. Gal gali kas patarti, kaip išvengti 15% mokesčio.
Tada neatsykyt atsikratyti mokėjimo ir pardavimo ta nuolaida
P.S Taip tikrai to išvengsi.
Papildyta:
QUOTE(TeQuiLa @ 2008 06 27, 09:14)
jei pardavei 2008 metais, tai deklaruoti ir sumoketi ta pajamu mokesti turi iki 2009 geguzes men., o moketi reikes nuo skirtumo tarp pirkimo ir pardavimo paskaiciavus tuos 15 proc.
Pritariu tau.
na sveikos mes irgi susidurem su ta problema pirkom buta pragyvenom du metus,gavom pasiulima issikelti kitur valio nudziugom reikia parduot buta,bet kai suzinojom apie tuos trejus metus,tai nusprendem isnuomot metam ar daugiau ir tik po to parduot..
ir mums pavyko
radom nuomininkus pasirasem ilgalaikes sutartis (siuo atveju metams) sutartis pasirasem patys su parasais ir asmens kodais zodziu manau viska padarem teisingai
ir mums pavyko
radom nuomininkus pasirasem ilgalaikes sutartis (siuo atveju metams) sutartis pasirasem patys su parasais ir asmens kodais zodziu manau viska padarem teisingai
QUOTE(---marune--- @ 2008 07 15, 14:26)
na sveikos mes irgi susidurem su ta problema pirkom buta pragyvenom du metus,gavom pasiulima issikelti kitur valio nudziugom reikia parduot buta,bet kai suzinojom apie tuos trejus metus,tai nusprendem isnuomot metam ar daugiau ir tik po to parduot..
ir mums pavyko
ir mums pavyko
o kiek jums to mokesčio būtų priskaičiavę?
nesibaiminat kad buto kaina per metus nukris daugiau nei tas mokestis ?
QUOTE(axa @ 2008 07 15, 15:32)
o kiek jums to mokesčio būtų priskaičiavę?
del kainu kritimo mes ir mokejom ta mokesti drebancia ranka 18000, bet dabar nesigailiu visiskai tokiu savo pasirinkimu
Sveikos
Gal kas galėtų žinote atsakymą į mano kausimą - pirkau butą su draugu ir ėmėm paskolą kaip bendrasavininkai. Dabar noriu visas nuosavybės teises ir paskolos mokėjimą perduoti jam. Ne parduoti, o tiesiog atiduoti. Ar taip įmanoma? Ir kokius mokesčius reikės mokėti?
Gal kas galėtų žinote atsakymą į mano kausimą - pirkau butą su draugu ir ėmėm paskolą kaip bendrasavininkai. Dabar noriu visas nuosavybės teises ir paskolos mokėjimą perduoti jam. Ne parduoti, o tiesiog atiduoti. Ar taip įmanoma? Ir kokius mokesčius reikės mokėti?
sveikos
norejau ir as paklausti..
pries du metus paveldejau buta jis tuo metu buvo ivertintas vidutine rinkos verte 136000 Lt, o pardaviau uz 180000, vertintojai pries ji parduodant darem nauja vertinima ir ji ivertino tokia suma kokia ir pardavem. Ar man reikes moket kokius nors mokescius?
Nes mano galva jei as buto nepirkau tai kaip ir pelno gaut negalejau... Ar klystu as?
pries du metus paveldejau buta jis tuo metu buvo ivertintas vidutine rinkos verte 136000 Lt, o pardaviau uz 180000, vertintojai pries ji parduodant darem nauja vertinima ir ji ivertino tokia suma kokia ir pardavem. Ar man reikes moket kokius nors mokescius?
Nes mano galva jei as buto nepirkau tai kaip ir pelno gaut negalejau... Ar klystu as?
QUOTE(ciosyte @ 2008 10 20, 19:34)
sveikos
klystate.
kitais metais turesite deklaruoti buto pardavimo pajamas ir nuo skirtumo sumoketi 15 proc gyventoju pajamu mokescio mokescius, pardavus buta neislaikius 3 metus, reikia moketi nepriklausomai nuo buto isigijimo budo