QUOTE(ateni @ 2008 01 29, 20:27)
Sveikos.
Perskaiciau viska,bet kas man reikalinga neradau
Pas mane tokia situacija,parduodu bankui ikeista nama,kadangi yra nepilnametis,kreipiausi i teisma,vaiku apsaugos skyriu.Bet man is vaiku sk. neduoda jokios pazymos(kuria reikia pristatyti teismui),sako eik pas advokata ir atnesi visus dokumentus su prasymu....
Advokatai ne is kelmo spirti,nori 150lt. uz tai(popieriai+prasymas),visus popierius esu jau paruosusi,bet TO prasymo pavyzdzio neturiu
,o kas svarbiausia niekas net neparodo.As ir klausiu, gal cia kokia valstybine paslaptis
.Pries gera pusmeti pardaviau buta tai tokiu problemu nebuvo.Tiesa tada viskas vyko Siauliuose...
Nezinau ka daryti....Turiu preliminaria sutarti,bet ten tik sklypas su leidimais namo statybai.Vaika galiu registruoti pas broli ar drauge.Prasau patarkite
Pavyzdys
.miesto (rajono) apylinkės teismui
Pareiškėjas: Petras Petraitis, a/k
., gyvenantis Taikos g.190, 2000 Vilniuje
(gali būti nurodyti pareiškėjai abu sutuoktiniai)
PRAŠYMAS
2001-07-11
Vadovaujantis Civilinio kodekso 3.85 straipsnio 2 dalimi, prašau (prašome) išduoti leidimą sudaryti buto (namo), esančio
.., pardavimo (įkeitimo, dovanojimo) sandorį. Butas (namas) yra šeimos turtas ir man priklauso asmeninės (bendrosios jungtinės, bendrosios dalinės) nuosavybės teise pagal
. Šiuo metu šiame bute gyvena mano nepilnametė dukra Rasa Petraitytė, gimusi 1999 m. vasario 12 dieną, a/k
..
Priežastys, dėl kurių sudaromas sandoris:
- turime kitą gyvenamąją patalpą;
- perkame kitą gyvenamąją patalpą ;
- ketiname persikelti gyventi pas tėvus, kurie turi gyvenamąjį namą;
- išvykstame gyventi į kitą miestą, šalį;
- kitos ( nurodyti).
Gyvenimo, mokymosi, sveikatos apsaugos ir kitos sąlygos, kurios bus užtikrintos nepilnamečiui vaikui po sandorio įvykdymo (pardavus ar kitaip perleidus, įkeitus ir pan.) ar neįvykdymo atveju:
- vaikas gyvens kitoje turimoje ar perkamoje gyvenamojoje patalpoje;
-kitos ( nurodyti).
Įrodymai, pagrindžiantys gyvenimo, mokymosi ir kitas sąlygas, kurios bus užtikrintos nepilnamečiui vaikui:
- būsimojo sandorio, kuriuo bus įsigyjama kita šeimos gyvenamoji patalpa, projektas;
- preliminarioji sutartis dėl kitos gyvenamosios patalpos pirkimo;
- liudytojai.
Pridedama: (dokumentai, įrodantys nurodytas aplinkybes).
Tai galėtų būti:
- šeimos gyvenamosios patalpos įsigijimo pagrindas (sutartis, paveldėjimo teisės liudijimas ar kt., ar (ir) Nekilnojamojo turto kadastro valstybės įmonės išduotas pažymėjimas apie gyvenamosios patalpos įregistravimą);
- seniūno išduota pažyma apie šeimos sudėtį;
- pažymos apie pajamas;
- būsimojo sandorio, kuriuo bus įsigyjama kita šeimos gyvenamoji patalpa, projektas;
- preliminarioji sutartis dėl kitos gyvenamosios patalpos pirkimo;
- kiti.
Vardas, pavardė Parašas
Šis pav. paruoštas teisingumo ministerijos. Nereikia čia jokio advokato. surašykit pati, surinkit reikiamus dokumentus, įrodančius, kad pardavus namą vaikas neliks br gyvenamosios vietos, kad tarkim statot namą, naujai pastatytam name jam bus geresnės sąlygos augti, mokytis, ir pan. Ir neškit teismui. Pažymą vaiko teisių tarnybą privalo išduoti, jei neduoda, surašykit rąštą, prašymą, užregistruokit, privalės atsakyti, jei ne - teismo prašyme nurodykit, kad VTAT atsisakė išduoti pažymą, ir paprašykit, kad teismas pats išsireikalautų. Jei teismas leidimo neduos. Priims nutartį, kurioje nurodys motyvus, tada ištaisysit trūkumus ir galėsit dar kartą kreiptis, ir taip n. kartų.
Šiose bylose žyminio mokesčio mokėti nereikia. PAvyzdyje maždaug nurodyti dokumentai, kuriuos reikia pridėti. Jie turi būti originalai arba notaro, ar advokato patvirtintos kopijos.