Įkraunama...
Įkraunama...

Būsto pardavimas, kai yra nepilnamečių vaikų

Tas teismo sprendimas tikrai formalizmas,tikrai jokiu problemu-per savaite gavom atsakyma.
Atsakyti
o gal kas turit pvz. ka ten tam teismui surasyti reiketu? buciau sirdingai dekinga jei i az imestumet kas nors blush2.gif
Atsakyti
na va, gavom teismo leidima siandien ir keliausim pas notare pirkimo-pardavimo sutarties uzsakyti thumbup.gif
Teismas mums leidima dave nedeklaravus naujos gyvenamosios vietos, uzteko rastisko mano mamos sutikimo, kad jai priklausanciame name gyvensime.
Atsakyti
Taigis taigis pati uzvedziau cia ta temele,pati dabar galiu ir kitiems patart:)Taigi jau savo sena tarka(sena buta) smile.gif iskisau..Tai va o buvo taip.Pirma susiradau pirkeja.Tada iskart saudziausi naujo butelio.Na ji jau buvau anksciau nusiziurejusi.Taigi kai tik gavau rankpinigius is pirkejo ,skubejau tuoj ibrukt rankpinigius naujo buto pardavejai .Taip buvo tarp vienu ir kitu pasirasytos sutartys(preliminarios).Cia veiksmas vyksta Siauliuose smile.gif Tai va teismui reikejo del seno buto pardavimo leidimo priduoti:
pazyma is vaiku teisiu ,kad nesam degradai.
butinai naujo buto preliminare sutarti.
savo ir vaiku dokumentus(pasus ir gimimo liudijimus).
Ir ten dar dave uspildyt toki kaip prasyma.
Po 5 dienu pasiskambini ir jei viskas ciki ateini atsiimti atsakyma.
O atsakyme buvo parasyta ,kad perkamas naujas butas yra iirodymas kad vaikai tures gyventi ir jokiu teisiniu problemu nera.
Tai va tas teismo daikciux tiko notarei ir viskas.
Dabar vel is naujo laukia tas pats kelias i teisma:( Nes truputeli dar skolinames stukyciu is banko tai del ikeitimo vel is naujo susitiksim su tom teismo durimis:(.
Tiesa siaulieciams galiu pasakyt kad del nepilnameiciu ir buto pardavimo reikia kreiptis i apylinkes teisma.Tas teismas prie buvusio Buratino(nezinau kaip daba tiksliai vadinas ta zaislu parduotuve).Tai va .jei dar kas domina galit klaust..Ka zinosiu patarsiu.Nes mano pacios praitos savaites patirtis kalba uz mane:)
Papildyta:
hm ir dar tiksliai nezinau kiek tas teismo leidimas galioja.Mes tai pirma nuejom pas notare usisakem pazyma ir sutarem kad uz savaites pribusim:)Kol ta pazyma padarys.Tai per ta laika ir susiveikem ta pazyma is vaiku teisiu.Iskart nuvarem i teisma ir gavom kaip sakiau po 5 dienu ta pazyma .Dar spejau subegiot po visas silumines ir dujines imones:).Taip kad po savaites nebuvo jokiu jau kliuciu ir viska spejom.Pirkejas per ta laika irgi atsiputes is banko isieme garantini rasta ,del kredito.
Atsakyti
QUOTE(makarena @ 2007 10 17, 16:26)
o gal kas turit pvz. ka ten tam teismui surasyti reiketu? buciau sirdingai dekinga jei i az imestumet kas nors  blush2.gif

Atsisiųsk formą iš čia ir susirašyk ką tau reikia. Tik jei ne Kaunas,tai viršuj pasirašai savo apylinkės teismą mirksiukas.gif
Atsakyti
O mūsu problema tokia:
Vyro dukra gyvena pas mamą. Reikėjo iš Vaiko teisių pažymos apie tai. Tai pažymai gauti prireikė parašyti prašymą kur turi būti ir mano parašas. Tačiau tekstas gana keistas... Ten parašyta, kad vaikas auga MŪSŲ šeimoje ir gyvena adresu įkeičiamo namo... Išduotoje pažymoje viskas tvrakinga - tikras vaiko mamos adresas. Tačiau mane neramina mano parašas ant to popiergalio, kur nurodytas mūsų įkeičiamo namo adresas... Vaikų teisės įtikinėjo, kad tas prašymas notariškų galių neturi ir panašiai, o kadangi spaudžia terminai tai ir pasirašiau. Bet vistiek neramu, gal kas ką nors žinote?
Atsakyti
Klausiau ir kitoje temoje, bet matau, kad ir čia panašia tema kalbama, Taigi:
O mūsu problema tokia:
Vyro dukra gyvena pas mamą. Reikėjo iš Vaiko teisių pažymos apie tai. Tai pažymai gauti prireikė parašyti prašymą kur turi būti ir mano parašas. Tačiau tekstas gana keistas... Ten parašyta, kad vaikas auga MŪSŲ šeimoje ir gyvena adresu įkeičiamo namo... Išduotoje pažymoje viskas tvrakinga - tikras vaiko mamos adresas. Tačiau mane neramina mano parašas ant to popiergalio, kur nurodytas mūsų įkeičiamo namo adresas... Vaikų teisės įtikinėjo, kad tas prašymas notariškų galių neturi ir panašiai, o kadangi spaudžia terminai tai ir pasirašiau. Bet vistiek neramu, gal kas ką nors žinote?
Atsakyti
QUOTE(Vaidasima @ 2007 08 31, 13:19)
kai priduosi dokumentus, kita diena paskambink ir suzinok, kuriam teisejui paskirta nagrineti, o po to jau su teiseju snekek smile.gif. Tikrai manau pavyks. Be to, jie ir taip greitai tuos sprendimus priima. As neskubinau, bet po poros dienu paskambinusi, suzinjau, kad jau seniai rastinej yra  ax.gif

arba is karto i prasyma isduoti teismo leidima irasyti "prasome esant galimybei leidima isduoti skubos tvarka". Ir psio, dzniausiai 3 dienos iki pilnos laimes. Na sekancia diena po pridavimo (kai jau teisejui nuvizuota) paskambinus pagraudenti sekretore, kad pvz. pas notara uzsirasem vieta buvo tik poryt, ar uztenka visu dokumentu, ar imanoma iki to porytojaus... bigsmile.gif
Atsakyti
As tai irgi esu susipainiojusi. Noriu parduoti buta pirkta uz paskola, t.y. dar yra didziule skola. Gyventi su vaiku zadame pas tevus, ten ir esu registruota. Teismui prasyme taip ir parasiau, pateikiau pazyma is registru centro apie deklaruota vieta, tevu sutikima, bet prasyma atmete. Teiseja teigia, kad as nenurodziau svarios priezasties, kodel buta parduodu, nepateikiau duomenu apie savo gaunamas pajamas. Su mano situacija ta pati teiseja yra puikiai susipazinusi, nes visai neseniai ji vede teismo posedzius del mano vaiko islaikymo priteisimo. Taigi ji zino, kad parduodu buta del vaiko ligos, negaliu pilnai dirbti, sumazejo pajamos, neistengiu moketi paskolos. Tai dabar galvoju, i kuria puse visa reikala pakreips mano nurodytos nedideles pajamos ir ar jai pasirodys tokia priezastis, kaip neistengimas moketi paskolos, svari priezastis? O pirkeja jau labai skuba pirkti, tai negaliu ilgai gumos tempti. Gal kas gali patarti, kokia svaria priezasti reiktu nurodyti, kad gauti leidima pardavimui?
Atsakyti
QUOTE(Kikiki @ 2007 11 07, 00:10)
As tai irgi esu susipainiojusi. Noriu parduoti buta pirkta uz paskola, t.y. dar yra didziule skola. Gyventi su vaiku zadame pas tevus, ten ir esu registruota. Teismui prasyme taip ir parasiau, pateikiau pazyma is registru centro apie deklaruota vieta, tevu sutikima, bet prasyma atmete. Teiseja teigia, kad as nenurodziau svarios priezasties, kodel buta parduodu, nepateikiau duomenu apie savo gaunamas pajamas. Su mano situacija ta pati teiseja yra puikiai susipazinusi, nes visai neseniai ji vede teismo posedzius del mano vaiko islaikymo priteisimo. Taigi ji zino, kad parduodu buta del vaiko ligos, negaliu pilnai dirbti, sumazejo pajamos, neistengiu moketi paskolos. Tai dabar galvoju, i kuria puse visa reikala pakreips mano nurodytos nedideles pajamos ir ar jai pasirodys tokia priezastis, kaip neistengimas moketi paskolos, svari priezastis? O pirkeja jau labai skuba pirkti, tai negaliu ilgai gumos tempti. Gal kas gali patarti, kokia svaria priezasti reiktu nurodyti, kad gauti leidima pardavimui?

kartais teismas vien dėl nepristatytos pažymos apie pajamas atmeta prašymą
Bandyk dar kartą, gal paklius pas kitą teisėją ir ši(s) duos teigiamą atsakymą 4u.gif
Ką teisėja žino yra viena, o kas pateikta prie bylos dėl buto pardavimo - kita. Teisėja negali pasakyti : "aš žinojau/nežinojau" Turi būti popieriai. Pateik pažymą apie darbo užmokestį ir parašyk, kad neįstengi sumokėti paskolos, be to vaikas turi gyvenamąją vietą. Turėtų viskas būti gerai 4u.gif
Atsakyti
Aciu, taip ir padarysiu 4u.gif
Atsakyti
Sudarykite preliminaria busto pirkimo sutarti su pvz. savo tevais. Dar geriau, jeigu patvirtintumete notariskai. Teismui tikrai tiks. Tai butu paprasciausias kelias jusu atveju
Atsakyti