QUOTE(GSS @ 2010 07 24, 12:34)
O į kokį teismą kreiptis - pagal deklaruotą(gyvenamąją) vietą ar pagal parduodamo/dovanojamo buto vietą? mano atveju, tarp jų 250 km skirtumas, tai labai aktualu
pagal gyvenamąją vietą.
Papildyta:
QUOTE(Aušraitė @ 2010 07 13, 22:59)
Rašau prašymą pasimetus galutinai klausimų begalybė o paskambinus telefonu i teismą informacija nesuteikiama?
*pvz, jei ant MB vardo yra parduodamas butas, tai pareiškėjas MB ar mes abu? juk vistiek skaitosi kaip bendra jungtinė nuosavybė? ar klystu? popierius tvarkysiu aš...
*Gyvenimo, mokymosi, sveikatos apsaugos ir kitos sąlygos, kurios bus užtikrintos nepilnamečiui vaikui po sandorio įvykdymo pardavus ar neįvykdymo atveju:
- vaikas gyvens kitoje turimoje ar perkamoje gyvenamojoje patalpoje;
-kitos ( nurodyti).
ką čia rašyti?
* ar reikalinga pažyma apie pajamas jei kitas butas perkamas ne iš paskolos?
*pvz, jei ant MB vardo yra parduodamas butas, tai pareiškėjas MB ar mes abu? juk vistiek skaitosi kaip bendra jungtinė nuosavybė? ar klystu? popierius tvarkysiu aš...
*Gyvenimo, mokymosi, sveikatos apsaugos ir kitos sąlygos, kurios bus užtikrintos nepilnamečiui vaikui po sandorio įvykdymo pardavus ar neįvykdymo atveju:
- vaikas gyvens kitoje turimoje ar perkamoje gyvenamojoje patalpoje;
-kitos ( nurodyti).
ką čia rašyti?
* ar reikalinga pažyma apie pajamas jei kitas butas perkamas ne iš paskolos?
Gal jau viską susitvarkėte, bet tai galbūt bus naudinga informacija kitiems.
Jei butas/namas yra šeimos gyvenamoji patalpa, tai būtinas ir kito sutuoktinio sutikimas, nesvarbu, kad kito sutuoktinio jis įgytas iki santuokos.
Gali būti abu sutuoktiniai pareiškėjai, gali būti kito sutuoktinio duodamas įgaliojimas (įgaliojimą [pateikti teismui). Pirmas variantas - patogiau.
Dėl parduodamos šeimos gyvenamosios patalpos - kažkur vistiek gyvensit, gal pas tėvus? Paprašykit, kad tėvai parašytų sutikimą laikinai priimti gyventi pas save jūsų šeimą su vaikais, pridėkite jų nuosavybės dokumentų kopijas. Visiškam užtikrinimui pridėkite pažymas apie pajamas ir/ar kitą turimą turtą (jei turite).
Dėl kito buto pirkimo jokių teismo leidimų nereikės, jei jis neįkeičiamas.
Jei tuo pačiu metu parduodate butą ir perkate kitą, o dėl to pirmo buto reikia gauti leidimą, pridėkite preliminarią buto pirkimo sutartį ir kaip įrodymą - pardavėjo parduodamo buto/namo nuosavybės dokumentus.