Sveikos,
Labai skani uogienė yra moliūgo+cukinijos+svarainių.
Svarainių sultis galima uždaryti žiemai{jas pasterizavus}-galima naudoti vietoj maistinio acto.
Svarainių sultis galima ruošti su moliūgo sultimis.
QUOTE(regna @ 2010 09 24, 23:08)
Gal ir čia galėtumėt pasidalinti receptuku?
QUOTE(Raideles @ 2005 09 23, 22:50)
Svarainių ir šaltalankių džemas
1 kg svarainių, supjaustytų skiltelėmis,
1 l šaltalankių sulčių
1.5 - 2 kg cukraus
Svarainių skiltelės keletą dienų ekstrahuojamos cukrumi. Po to svarainiai verdami savo sirupe, kol visai suminkštėja. Tada supilamos šviežios šaltalankių sultys ir dar pavirinama., kol masė pasidaro homogeniška. Džemas būna tirštas, gintaro spalvos, labai gero skonio. Supilstomas į keturkampius indus, nes jį galima pjaustyti peiliu kaip sūrį.
1 kg svarainių, supjaustytų skiltelėmis,
1 l šaltalankių sulčių
1.5 - 2 kg cukraus
Svarainių skiltelės keletą dienų ekstrahuojamos cukrumi. Po to svarainiai verdami savo sirupe, kol visai suminkštėja. Tada supilamos šviežios šaltalankių sultys ir dar pavirinama., kol masė pasidaro homogeniška. Džemas būna tirštas, gintaro spalvos, labai gero skonio. Supilstomas į keturkampius indus, nes jį galima pjaustyti peiliu kaip sūrį.
vakar viriau ir nesuprantu.. man jis skystas.. ir dar supilsčiau į tuos plastikinius indelius kaip saldymui
Merginos skubus reikalas.
Parsivežiau iš kaimo bambalį svarainių sulčių. Ką su jom dabar geriau padaryt?
Užpilsiu cukrum ir pakaitinsiu, laikysis?
Parsivežiau iš kaimo bambalį svarainių sulčių. Ką su jom dabar geriau padaryt?
Užpilsiu cukrum ir pakaitinsiu, laikysis?
Gal kas tures svarainiu? Busim labai dekingi
Sveikos,
Is svarainiu pasidariau svarainiu sulciu,pakaitinau,niugrebiau putas ir supyliau i paruostus indus.
Tegul laukia burokeliu kuriuos desiu su svarainiu sultimis.
O,kitas naudosiu i arbatas.
Is svarainiu pasidariau svarainiu sulciu,pakaitinau,niugrebiau putas ir supyliau i paruostus indus.
Tegul laukia burokeliu kuriuos desiu su svarainiu sultimis.
O,kitas naudosiu i arbatas.
Svarainius supjaustau arba sutrarkuoju riekutėmis (nukaulintus) ir užpilu cukrumi. Cukrų pilu po truputį, tol kol nebetirpsta, tada nukošiu ir supilstau į iškaitintus stiklainius, uždarau metaliniais dangteliais uždaromais su mašinėle ir į šaldytuvą. Nekaitinu, kam naikinti vit. C. Gali stovėti ir 2m, tik pas mus nelieka, pavasarį paskutinį stiklainį išskalaujam
Arbatą darau su vos šiltu vandeniu, kartais dedu 1š svarainių sirupo ir 1š. šaltalankių sirupo, niam niam
Arbatą darau su vos šiltu vandeniu, kartais dedu 1š svarainių sirupo ir 1š. šaltalankių sirupo, niam niam
sakykit, o jeigu uzpilt vietoj cukraus - medumi, irgi laikys saldytuve gerai? nereik kaitint?