Pasidalinkite svarainiais As taip megstu
Oksanik,
labai skani svarainių uogienė su moliugais,rašiau kitoje temoje
labai skani svarainių uogienė su moliugais,rašiau kitoje temoje
As tai Svarainius perpjaunu per puse,isemu seklytes,supjaustau plonais griezineliais ,uzpilu cukrum (priklauso kiek svarainiu),sumaisau viska ,po kokios dienos ar poros dienu,kai jau gaunasi sirupas supilstau y stiklainiukus ir laikau saldytuve.Tai y arbata vietoi cukraus ir citrinos gali detis ar siai po biski pasmaliziuti *niam*
__________________________________________
O is seklyciu as tokias kaip virvutes darau,veriu su adata ir siulu per visa seklyte,ir kai izdziuna graziai atrodo labai.
__________________________________________
O is seklyciu as tokias kaip virvutes darau,veriu su adata ir siulu per visa seklyte,ir kai izdziuna graziai atrodo labai.
Mergaitės,o į moliūgų uogienę galima būtų dėti svarainius iš prieš parą padaryto svarainių sirupo (jį nupylus) ?
QUOTE(regna @ 2010 09 24, 21:08)
kurioje temoje rasete? gal galite ir cia parasyti?
as dariau svarainius su obuoliais, pasakaa
svarainius su aronijom
sarainiai labai tirstina uogienes,be ilgo virimo dzemas tampa, todel galima naudoti su bet kokiom uogom,vaisiais. Laukia slyvu ir svarainiu draugyste pas mane greit
svarainius su aronijom
sarainiai labai tirstina uogienes,be ilgo virimo dzemas tampa, todel galima naudoti su bet kokiom uogom,vaisiais. Laukia slyvu ir svarainiu draugyste pas mane greit
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 18, 18:41)
kurioje temoje rasete? gal galite ir cia parasyti?
mamkaa
aš,svarainius viriau su cukinija,su obuoliais,su moliūgais,su slyvomis{ir riešutais}
svarainių uogienė su moliūgais
reikia:
pusė kg.{500g.svaraininių}
2kg.moliūgų,
1,2kg.cukraus
Svarainius nuplikome{jie tuomet būna minkštesni,ir,mažiau tenka virti,o ruošiant sultis jos geriau išsiskiria}
Paruošiame svarainius,sumalame,ir sumaišome
su kūbeliais pjaustytaisa moliūgais.
Supilame cukrų ir paliekame pastovėti,kol cukrus padarys savo darbą.
Nupilame sirupą ,paverdame,supilame vaisių maisę.
Jeigu norime,kad uogienė būtų tirštesnė tinka šitas varijantas,jeigu norima,kad uogienė būtų skystesnė palaikome keletą valandų ir verdame iš karto.{supilame vandenį,verdame,kol suminkštės.
Nugraibome putas.
Uogienę supilame į stiklainius ir užsukame,
Tikiuosiu šitas receptas.
.
Ačiū,Regna. Tik dabar baigiu susitvarkyti svarainius Laukia įdomi naktelė.
Bet aš buvau radusi kažkokį receptą,kur dar ir cukinija įmaišoma bei cinamonas (ten parašyta lazdelėm).
Aronijų jau nebeturiu,nes išviriau kriaušių-aronijų-obuolių uogienę.Labai skani gavosi
Bet aš buvau radusi kažkokį receptą,kur dar ir cukinija įmaišoma bei cinamonas (ten parašyta lazdelėm).
Aronijų jau nebeturiu,nes išviriau kriaušių-aronijų-obuolių uogienę.Labai skani gavosi
QUOTE(Ulė @ 2011 09 18, 20:33)
sarainiai labai tirstina uogienes...
O juos į uogienę supjaustytus ar sutarkuotus dėt, ar nesvarbu? Pirmą kartą girdžiu, kad tirština, bandysiu.
QUOTE(*Inga:) @ 2011 09 19, 13:42)
O juos į uogienę supjaustytus ar sutarkuotus dėt, ar nesvarbu? Pirmą kartą girdžiu, kad tirština, bandysiu.
galima per puse perpjautus ir isvalytus jie labai greit suirsta
QUOTE(Ulė @ 2011 09 19, 15:04)
galima per puse perpjautus ir isvalytus jie labai greit suirsta
Ačiū, bandysiu tiktai
Turiu atliekamų svarainių, 2-3kg, gal kam reikia? Į až, esu iš Vilniaus.