Įkraunama...
Įkraunama...

svarainiai

Pasidalinkite svarainiais 4u.gif As taip megstu wub.gif
Atsakyti
Oksanik,

labai skani svarainių uogienė su moliugais,rašiau kitoje temoje
Atsakyti
As tai Svarainius perpjaunu per puse,isemu seklytes,supjaustau plonais griezineliais ,uzpilu cukrum (priklauso kiek svarainiu),sumaisau viska ,po kokios dienos ar poros dienu,kai jau gaunasi sirupas supilstau y stiklainiukus ir laikau saldytuve.Tai y arbata vietoi cukraus ir citrinos gali detis ar siai po biski pasmaliziuti *niam*

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 09 24, 21:08)
Oksanik,

labai skani svarainių uogienė su moliugais,rašiau kitoje temoje

kurioje temoje rasete? gal galite ir cia parasyti?
Atsakyti
as dariau svarainius su obuoliais, pasakaa wub.gif
svarainius su aronijom wub.gif

sarainiai labai tirstina uogienes,be ilgo virimo dzemas tampa, todel galima naudoti su bet kokiom uogom,vaisiais. Laukia slyvu ir svarainiu draugyste pas mane greit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 18, 18:41)
kurioje temoje rasete? gal galite ir cia parasyti?

mamkaa 4u.gif

aš,svarainius viriau su cukinija,su obuoliais,su moliūgais,su slyvomis{ir riešutais}

svarainių uogienė su moliūgais

reikia:

pusė kg.{500g.svaraininių}

2kg.moliūgų,

1,2kg.cukraus

Svarainius nuplikome{jie tuomet būna minkštesni,ir,mažiau tenka virti,o ruošiant sultis jos geriau išsiskiria}

Paruošiame svarainius,sumalame,ir sumaišome
su kūbeliais pjaustytaisa moliūgais.
Supilame cukrų ir paliekame pastovėti,kol cukrus padarys savo darbą.

Nupilame sirupą ,paverdame,supilame vaisių maisę.

Jeigu norime,kad uogienė būtų tirštesnė tinka šitas varijantas,jeigu norima,kad uogienė būtų skystesnė palaikome keletą valandų ir verdame iš karto.{supilame vandenį,verdame,kol suminkštės.

Nugraibome putas.

Uogienę supilame į stiklainius ir užsukame,

Tikiuosiu šitas receptas.

.

Atsakyti
Ačiū,Regna. Tik dabar baigiu susitvarkyti svarainius doh.gif Laukia įdomi naktelė.
Bet aš buvau radusi kažkokį receptą,kur dar ir cukinija įmaišoma bei cinamonas (ten parašyta lazdelėm).
Aronijų jau nebeturiu,nes išviriau kriaušių-aronijų-obuolių uogienę.Labai skani gavosi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 18, 20:33)
sarainiai labai tirstina uogienes...

O juos į uogienę supjaustytus ar sutarkuotus dėt, ar nesvarbu? Pirmą kartą girdžiu, kad tirština, bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 09 19, 13:42)
O juos į uogienę supjaustytus ar sutarkuotus dėt, ar nesvarbu? Pirmą kartą girdžiu, kad tirština, bandysiu.

galima per puse perpjautus ir isvalytus jie labai greit suirsta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 09 19, 15:04)
galima per puse perpjautus ir isvalytus jie labai greit suirsta 4u.gif

Ačiū, bandysiu tiktai 4u.gif
Atsakyti
Turiu atliekamų svarainių, 2-3kg, gal kam reikia? Į až, esu iš Vilniaus.
Atsakyti