Aronijų ir svarainių džemas
1 kg aronijų
0.4 kg išvalytų svarainių,
1-1.4 kg cukraus,
1 stiklinė vandens
Aronijos troškinamos užpylus stikline vandens kol sutyžta. Sudedamas cukrus, paverdama 5 - 10 min. Tada sudedami svarainiai ir maišant virinama iki tirštos konsistencijos. Karštas džemas išpilstomas į sterilius stiklainius.
Šitas labai skanus Ką tik virėm
Svarainių ir šaltalankių džemas
1 kg svarainių, supjaustytų skiltelėmis,
1 l šaltalankių sulčių
1.5 - 2 kg cukraus
Svarainių skiltelės keletą dienų ekstrahuojamos cukrumi. Po to svarainiai verdami savo sirupe, kol visai suminkštėja. Tada supilamos šviežios šaltalankių sultys ir dar pavirinama., kol masė pasidaro homogeniška. Džemas būna tirštas, gintaro spalvos, labai gero skonio. Supilstomas į keturkampius indus, nes jį galima pjaustyti peiliu kaip sūrį.
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 09 16, 08:21)
Cukinijų, obuolių, svarainių uogienė
1 kg cukinijų
1 kg obuolių
56 svarainiai
0,8 kg cukraus
Cukinijas ir obuolius nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Paruoštus produktus užpilti cukrumi ir palaikyti 68 val. Tuomet užvirinti ir vėl palaikyti per naktį. Išsiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol jų tūris sumažės trečdaliu. Karštas sultis supilti ant cukinijų ir obuolių masės. Palaikyti 34 val. ir virti, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
1 kg cukinijų
1 kg obuolių
56 svarainiai
0,8 kg cukraus
Cukinijas ir obuolius nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Paruoštus produktus užpilti cukrumi ir palaikyti 68 val. Tuomet užvirinti ir vėl palaikyti per naktį. Išsiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol jų tūris sumažės trečdaliu. Karštas sultis supilti ant cukinijų ir obuolių masės. Palaikyti 34 val. ir virti, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
labai sudetingai parašyta paruošt , taip jau aš dažnai verdu, bet supjaustau cukinija palaikau per nakti ji ištirpsta tada dapjaustau cukinijos, obuoliu, svarainiu ir cukraus tik cukraus reikia ne daug deti, kad nesigautu dzemas, nes man vienakart gavos tai neskanu
Nusipirkau ir aš to džiaugsmo kilogramą ir turiu klausimą: ar reikia išpjaut tą baltą luobelę po sėklom?
turiu beveik 2 kibirus svarainiu, nezinau ka daryti, kazkiek uzpilsiu su cukrum(daryciau taip visus, bet labai labai daug darbo), o ka is likusiu galima padaryti, gal kas ka darote?
As dziovintus svarainius dedu i arbata vietoj citrinos
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 10 24, 17:48)
turiu beveik 2 kibirus svarainiu, nezinau ka daryti, kazkiek uzpilsiu su cukrum(daryciau taip visus, bet labai labai daug darbo), o ka is likusiu galima padaryti, gal kas ka darote?
kai tingiu juos pjaustyti ir sėklytes lupinėti- darau kompotą su cukinija arba moliugu. Moliūgo skonis lieka kaip konservuoto ananaso, o svarainiai saldūs ir galima valgyt kaip obuoliukus,,,
nuplaunu, viską sumetu į stiklainius ir užpilu verdančiu sirupu. ir Baigta!
QUOTE(Saulėgrąža @ 2005 10 25, 11:14)
kai tingiu juos pjaustyti ir sėklytes lupinėti- darau kompotą su cukinija arba moliugu. Moliūgo skonis lieka kaip konservuoto ananaso, o svarainiai saldūs ir galima valgyt kaip obuoliukus,,,
nuplaunu, viską sumetu į stiklainius ir užpilu verdančiu sirupu. ir Baigta!
nuplaunu, viską sumetu į stiklainius ir užpilu verdančiu sirupu. ir Baigta!
jei galima tiksliau, keik tu svarainiu ir kiek moliugo?kiek ant litro vandens cukraus, manau kad daugiau nei iprastuose kompotuose?o svarainius net neperjauti, o moliuga kaip supjaustyti? aciu
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 10 25, 18:48)
jei galima tiksliau, keik tu svarainiu ir kiek moliugo?kiek ant litro vandens cukraus, manau kad daugiau nei iprastuose kompotuose?o svarainius net neperjauti, o moliuga kaip supjaustyti? aciu
Atsiprašau, jei per vėlai atsakau,,,
1l. vandens apie 400g. cukraus, bet labai saldu būna ir reik skiest, tai galima ir mažiau svarainių nepjaustau, o jei turiu laiko per pusę perpjaunu ir sėklas išimu, kad valgyt būtų patogiau moliūgą paprastai-kūbeliais... gal ir viskas o dėt svarainių ir moliūgų net nežinau kiek, nes iš akies primetu ir viskas...
Jei bandysi-sėkmės!
QUOTE(Saulėgrąža @ 2005 10 26, 16:58)
Atsiprašau, jei per vėlai atsakau,,,
1l. vandens apie 400g. cukraus, bet labai saldu būna ir reik skiest, tai galima ir mažiau svarainių nepjaustau, o jei turiu laiko per pusę perpjaunu ir sėklas išimu, kad valgyt būtų patogiau moliūgą paprastai-kūbeliais... gal ir viskas o dėt svarainių ir moliūgų net nežinau kiek, nes iš akies primetu ir viskas...
Jei bandysi-sėkmės!
1l. vandens apie 400g. cukraus, bet labai saldu būna ir reik skiest, tai galima ir mažiau svarainių nepjaustau, o jei turiu laiko per pusę perpjaunu ir sėklas išimu, kad valgyt būtų patogiau moliūgą paprastai-kūbeliais... gal ir viskas o dėt svarainių ir moliūgų net nežinau kiek, nes iš akies primetu ir viskas...
Jei bandysi-sėkmės!
o su cukinija esi bandzius?skanu???