Įkraunama...
Įkraunama...

svarainiai

mamytes,
pasidalinkit savo patirtimi ka galima is svarainiu pagamint.
as svarainius nuplaunu, isimu seklytes ir uzpilu cukrum. po keliu dienu sirupa nusunkiu ir supilstau i stiklainius. svarai
niu skilteles plonu sluosniu sudedu ant skardu uztiestu baltu popierium ir ant minimalios ugneles kisu i orkaite. palieku plyseli, kad dregme turetu kaip iseiti ir tai dziovinu keleta valandu. gaunasi dziovinti pasaldinti svarainiai.
o jus kokiu zinot receptuku?
Atsakyti
as nedziovinu(tingiu), o saldau, paskui kompotus is ju verdu.O daugiau ka, kaikas agurkus ar pomidorus ju sultyse daro
Atsakyti
Cukinijų, obuolių, svarainių uogienė

1 kg cukinijų
1 kg obuolių
5–6 svarainiai
0,8 kg cukraus


Cukinijas ir obuolius nulupti, pašalinti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Svarainius supjaustyti plonomis skiltelėmis. Paruoštus produktus užpilti cukrumi ir palaikyti 6–8 val. Tuomet užvirinti ir vėl palaikyti per naktį. Išsiskyrusias sultis nupilti ir virti, kol jų tūris sumažės trečdaliu. Karštas sultis supilti ant cukinijų ir obuolių masės. Palaikyti 3–4 val. ir virti, kol išgaruos beveik visas skystis. Karštą uogienę sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.
Atsakyti
Svarainių uogienė

1 kg svarainių
1,3 kg cukraus
400 ml vandens.

Nuplautus svarainius perpjauti per pusę, išimti sėklas, supjaustyti griežinėliais ir užplikyti pasaldytu vandeniu.
 Iš vandens ir 800 gramų cukraus išvirti sirupą, į jį sudėti svarainius ir keletą valandų palaikyti. Po to apie 10 minučių pavirti ir vėl kelias valandas palaikyti. Subėrus likusį cukrų tai padaryti dar keletą kartų.
 Karštą uogienę supilti į stiklainius ir sandariai uždaryti.
Atsakyti
Svarainiai su cukrumi

1 kilogramas svarainių
1 kilogramas cukraus

Prinokusius svarainius gerai nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis. Taip paruoštus dėti į stiklainius sluoksniuojant su cukrumi. Laikyti šaldytuve ar vėsioje vietoje.
Atsakyti
Šviežius vaisius kambario temperatūroje galima laikyti ilgiau nei mėnesį. Svarainius laikant 0-1 temperatūroje jie gali išsilaikyti iki vasario pradžios. Dar ilgiau svarainius galima išlaikyti šaldytuve polietileninės plėvelės maišeliuose.
[hr]

Svarainių ir moliūgų tyrė

1 kilogramas svarainių
1,5 kilogramo moliūgų
dvi stiklinės vandens
10 lauro lapų
šaukštas kmynų
20-25 kvapieji pipirai
žiupsnis cukraus ir druskos

Svarainius nuplauti, supjaustyti puselėmis arba ketvirčiais, išimti sėklas ir šiek tiek pavirti kartu su stikline vandens.   Moliūgus nulupti, išimti sėklas, supjaustyti stambokais gabalais, dėti į puodą, įpilti stiklinę vandens ir kaitinti, kol suminkštės. Sušutusią masę sutrinti, sumaišyti su svarainių tyre, suberti sumaltus prieskonius, pasūdyti, įberti cukraus ir pavirti 4-5 minutes nuolat maišant. Karštą tyrę sukrėsti į sterilius stiklainius ir sandariai uždaryti. Tyrė tinka prie įvairios mėsos, ypač žvėrienos patiekalų.
Atsakyti
Svarainių ir kriaušių tyrė

3 kilogramai svarainių
6 kilogramai kriaušių
0,5 stiklinės vandens
1,2 kilogramo cukraus

Svarainius ir kriaušes nuplauti, išimti sėklas, supjaustyti skiltelėmis, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir virti, kol vaisiai išsileis. Paskui suberti cukrų ir virti nuolat maišant, kol masė pradės tirštėti ir keisti spalvą. Karštą masę supilti į stiklainius ir uždaryti metaliniais dangteliais.
Atsakyti
Svarainių ir moliūgų kompotas

100 gramų svarainių
500 gramų moliūgų
200 gramų cukraus
3 litrai vandens

Moliūgus supjaustyti kubeliais, svarainius - griežinėliais. Moliūgus ir svarainius sudėti į verdantį pasaldintą vandenį ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Kompotą galima gerti iš karto arba konservuoti žiemai.

[hr]

Svarainių padažas mėsai

300 gramų džiovintų svarainių
0,5 stiklinės acto
2 stiklinės vandens
stiklinė cukraus
2 lauro lapeliai
10-15 juodųjų pipirų

Išvalytus ir supjaustytus svarainius su cukrumi pavirti ant nedidelės ugnies, kad išskystų. Sudėti pipirus, lauro lapelius, o kiek atvėsus - actą.
Atsakyti
Svarainių užpiltinė

500 gramų svarainių
3/4 litro degtinės
250 gramų medaus
cinamono žievelė

Nuplautus, išvalytus ir susmulkintus svarainius užpilti degtine, sudėti medų ir cinamoną. Laikyti mėnesį retkarčiais supurtant. Galima gerti vieną arba įpilti į arbatą.
Atsakyti
ką galima būtų pasidaryti iš svarainių, išskyrus svarainių sirupą ar džiovintus svarainius, o gal kas žino kaip padaryti svaraininę ????
Atsakyti
Svarainiu ir cukiniju uogiene (analogas svarainiu- citrinu uogienei). Dar neapsieinu be ju virdama bet koki kompota.
Atsakyti
Svarainiu ir cukiniju kompotas ziemai(primena ananasus-skoniu).
Atsakyti