Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Man atrodo jei butu taip lengva suorganizuoti privaloma darba demokratineje valstybeje, tai butu dazna praktika.

Programuotojui nusikalteliui ta darba reiketu surasti. Kas ieskotu? Kas noretu ji idarbinti? Kaip priversti dirbti?

O tos idejos, kad kaliniai dirbtu sveikatai kenksmingomis salygomis, tai isvis. Jei cia kam atrodo normalu is moralines puses, tai vistiek yra kitos problemos. Kiek kainuotu apmokymas? Kas priziuretu? Ar galima kalinius leisti prie cheminiu medziagu? Jus isivaizduojat koks skaicius tarp nusikalteliu yra psichopatu? 

Man atrodo cia tas atvejis, kai lengva pasakyt, bet labai sunku padaryt.  

Programuotojas ir kitus gali darbus dirbti, rankos nenukris.

Yra ir Lietuvoje kur kaliniai dirba ir savo noru, nes patiem jiem taip idomiau. Tik plesti reiktu sitai ir tiek, darot problema tusicoje vietoje.

Jei suteiktu galimybe, dauguma kaliniu patys noretu dirbti.

https://www.delfi.lt...u.d?id=70924094

Atsakyti
QUOTE(paštininkė @ 2019 06 12, 18:42)
Ne, neskaitėt. Jei būtumėt skaičius, tokių nesąmonių nerašytumėt.

Ne, neįkelsiu, to internete nėra.

tai negi gaila savo erudicija pasidalinti, a, žinove? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(paštininkė @ 2019 06 12, 19:44)
jei būtumėt iš esmės susipažinusi su akademiniu darbu, suprastumėt, kad negalima viešinti archyvinių duomenų, jeigu jie nėra paskelbti viešai (t.y. straipsniuose, monografijose ar kitose tą temą tyrinėjančių žmonių viešuose pasisakymuose). Tad SM paplepėjimų temoje archyvų, kurių nėra internete, aš tikrai nepublikuosiu biggrin.gif  Ir jau lai eisiu aš už tai pragaran:) O Jums patarsiu: skaitykit bent jau knygas, o ne Google...

O Dievai biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
savais žodžiais ji mat negali biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 06 12, 20:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72451392" data-time="1560346488"><div><p>Ne i tema tai.
Bet mes dirbam ir islaikom nusikaltelius. Normalu?</p></div></blockquote><p>Man atrodo jei butu taip lengva suorganizuoti privaloma darba demokratineje valstybeje, tai butu dazna praktika.</p><p>Programuotojui nusikalteliui ta darba reiketu surasti. Kas ieskotu? Kas noretu ji idarbinti? Kaip priversti dirbti?</p><p>O tos idejos, kad kaliniai dirbtu sveikatai kenksmingomis salygomis, tai isvis. Jei cia kam atrodo normalu is moralines puses, tai vistiek yra kitos problemos. Kiek kainuotu apmokymas? Kas priziuretu? Ar galima kalinius leisti prie cheminiu medziagu? Jus isivaizduojat koks skaicius tarp nusikalteliu yra psichopatu? </p><p></p><p>Man atrodo cia tas atvejis, kai lengva pasakyt, bet labai sunku padaryt. </p>

įsikandai tas chemines medžiagas... ar ant daugiau neveikia galva pačiai niekaip?
tos pačios šachtos galima. Prižiūrėtojams lai moka, o kaliniams tai nebereik maokėti. Va kiek susitaupo
Atsakyti

Skaitau tai, kas parašyta. Interpretuoju taip, kaip man atrodo. Rašau tai, ką noriu. Darau išvadas kokios man atrodo teisingos. Aš daug ką drįstu, įskaitant ir spręsti apie žmones pagal tai, ką jie rašo ir pagal savo suvokimą. Po savo vidų žvalgausi tiek, kiek man tai atrodo reikalinga. Nereikia man aiškinti, ką daryti ir ko ne smile.gif

Ar dabar nedarote to, kuo mane kaltinat - interpretuojat žinutes savaip? Nebuvo parašyta ten to, ką Jūs manot.

Rentgenus kad kaliniai darytų... Kas nors norėtumėt, kad Jums taip? Kalinys, kurį privertė ten dirbti. Kalinys, kuris nėra motyvuotas to darbo atlikti tinkamai. Man tai gal tiek to. Nereikia. Viena iš pagrindinių prievartinio darbo problemų - demotyvacija. O darbas, kurį atlieka atgrubnagiai, dirbti nenorintys, paprastai atliekamas prastai. Prie kiekvieno po prižiūrėtoją su bizūnu pastatyti vargu ar būtų pigiau.

Kad tik sau teisi atrodot :) 

Ka as interpretuoju kitaip, kaip kitaip jusu siuos zodzius dar galima suprasti? Jūsų vidus negražus..... bet kaip žmogus Jūs nelabai... 

Angli kasti pvz, :D yra gi visokiu fabriku, kur nesveikiausios salygos, kiauliu fermu ir t.t. nereikia atsakingu darbu, reikia sunkiu fiziskai, alinanciu ir nebutinai paciu sveikiausiu, bet nebutinai ir zalingu, auksciau ikeliau straipsni apie tai,kad dauguma kaliniu patys nori dirbti, tai ir versti nereiktu.  O kiti esti negautu, jei nedirbtu ir motyvacija atsirastu :) 

siaip jei sistama butu tobulesne indentifikuotu tokius zmones ir apmoke padarytu porfesionalius karius, nuo netinkamos aplinkos ir netinkamu salygu zmogus genda, tokiem kaip tas vaikinas smurtaves Jurbarko raj, riekia gero mustro. Nes siaip ar taip dar nevienas nuo jo kentes, tai geriau jau isnaudoti ta jus psichika bent naudingai siusti i taikos paliakymo misijas, karus, lai ten lieja savo adrenalina...

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 06 12, 20:59)
<p><span style="background-color:rgb(245,245,245);"></span>Nu ar ne debile motina, va is tokiu tikrai reikia vaikus atimti, pati nestabili psichiskai, sau krutine pjaustesi, bijodama vezio, dar ten zalodavosi jaunysteje, ir vaikus sutraumuos doh.gif </p><p><span style="background-color:rgb(245,245,245);"></span>
</p><p><span style="background-color:rgb(245,245,245);">Angelina Jolie atskleidė savo poziciją dėl dukters lyties keitimo</span>

<span style="background-color:rgb(245,245,245);">Skaitykite daugiau: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.lrytas.lt/zmones/uzsienio-zvaigzdes/2019/06/11/news/angelina-jolie-atskleide-savo-pozicija-del-dukters-lyties-keitimo-10690705/?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy&fbclid=IwAR3Q-DnzwNkhnK3_W7ekqtFGOIP4Blw-bJ_x0exywjostudBMuTUM6JzfLM?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy'>https://www.lrytas.lt/zmones/uzsienio-zvaigzdes/2019/06/11/news/angelina-jolie-atskleide-savo-pozicija-del-dukters-lyties-keitimo-10690705/?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy&fbclid=IwAR3Q-DnzwNkhnK3_W7ekqtFGOIP4Blw-bJ_x0exywjostudBMuTUM6JzfLM?utm_source=lrExtraLinks&utm_campaign=Copy&utm_medium=Copy</a></span></p>

visiška
Atsakyti

Mirties bausmes labai EFEKTYVIAI mazina nusikaltimu skaiciu.

tikrai patiketum siai valstybei spresti ka legaliai nuzudyti?

Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 06 12, 22:36)
Ekstremalus karštis jau reikalauja sutelkti pajėgas: vandens neturi šimtai gyventojų, pavojai – dar prieš akis

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...s.d?id=81444823

oi kaip gardžiuojasi tais "ekstremaliais" pavadinimais  biggrin.gif  tuo tarpu ne pavadinime rašo,kad vandens pakankamai. Man karštis kaip karštis, gerai man, mėgstu karštį ir stichijas .

ir aš, pas mus ir taip gana niūrus klimatas
Papildyta:
QUOTE(lutuke123 @ 2019 06 12, 23:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="IDOMUCIA" data-cid="72451508" data-time="1560360076"><div><p>Mirties bausmes labai EFEKTYVIAI mazina nusikaltimu skaiciu.
</p></div></blockquote><p>tikrai patiketum siai valstybei spresti ka legaliai nuzudyti?</p>

o čia šiaip jo, geras komentaras
šiai tikrai negalima...
Atsakyti

1996 metais Lietuvoje mirties bausmės vykdymas buvo sustabdytas. 1998 m. gruodžio 21 d. LR Seimas mirties bausmę panaikino.

Bet žinoma, čia turbūt fake news ir Jūs turite duomenų, kurie patvirtina Jūsų teiginius, kad "Mirties bausmes labai EFEKTYVIAI mazina nusikaltimu skaiciu". Turbūt vagysčių kokių sumažėja itin...

Nors ne...

Nu matyt tiesiog Jūs žinote daugiau.

As siaip pries mirties bausme, bet tai cia ne argumentai, paziurekit i skaicius iki 91m. Butent po "Nepriklausomybes " atkurimo, ir pakilo viso nusikalstamumo skaiciai, perversmas, suaktyvejo nusikalteliai, grobe ka galejo, kaip galejo, buvo vos ne prestizas pasedeti kalejime, buti pire kokios nors mafijos, gaujos, as gi dar labai gerai viska atsimenu... iki 91 skaiciai, kaip dabar ar ne? o tada gi buvo mirties bausme, tai kazin ar jos atsaukimas ar buvimas, kazka labai stipriai veikia. Manau, kas gali nusiklatimu ir taip nedaro, kas negali nedaryti daro, prigimtis tokia buna vrienda zmogaus, jis negali kam nors ko nors bloga padaryti ir maziausiai galvoja apie bausmes...nebent jau kokie samdomi zudikai.

Atsakyti

Kitaip tariant, atgal į vergovinę santvarką arba, mažų mažiausiai, į Stalino/Hitlerio laikus. Kaip manote, kodėl buvo panaikinta vergvaldystė, baudžiava, katorga (beveik)? Net sovietai po kelių dešimtmečių leido kolchozninkams išeiti iš kolchozo. Tikrai ne dėl humanizmo, o dėl to, kad priverstinis darbas nėra našus ir ekonomiškai neapsimoka.

Nenusisvaikit visai jau, kiek zmoniu kazin dirbtu, jei gauti po milijona kas menesi, mes sau susikuriam motyvacija, o va jau kaliniam neglima, jie kas iskirtiniai kokie?

ir siaip jie noriai ir patys dirba, tie kas dar pataisomi, o su nepataisomais, jau ir kalba kita turi buti...

Stebina nuteistųjų darbštumas

http://www.respublik...uju_darbstumas/

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 06 12, 21:57)
tai ko komentuoji, kvėša, jei neįdomu. Jau antrą kartą rašai, kad neįdomu, o komentuoji. Visai nukvakai?
Aš delfyje nekomentuoju, dūsk

Kad is taves pazvengt. N kartu jau tau sakiau, mazvaike.
Komentuoji tu ir delfyje ir alfoj ir cia. Tas pats adresiukas ir braizas.
Atsakyti

tai negi gaila savo erudicija pasidalinti, a, žinove? biggrin.gif
Papildyta:
O Dievai biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif
savais žodžiais ji mat negali biggrin.gif

Papildyta:
įsikandai tas chemines medžiagas... ar ant daugiau neveikia galva pačiai niekaip?
tos pačios šachtos galima. Prižiūrėtojams lai moka, o kaliniams tai nebereik maokėti. Va kiek susitaupo

:lol: jo, dabar metrasciai, kuriuos ir tai ant pirstu galima suskaiciuoti apie tuos senus laikus,  tapo slaptais archyvais :lol: nu gal but ir yra Romoje koks uzsilikes metrastis, kur minima Lietuva, bet siaip jau viskas ispublikuota, kas imanoma paie tuos laikus , ziniu minimumas.

jo jos, kai nori tokiu briedu prisigalvoja :oh:

Atsakyti

o čia šiaip jo, geras komentaras
šiai tikrai negalima...

Tai va man irgi kiti argumentai atkrenta sioje "teisineje " valstybeje... Jau geriau juos kazkai naudingai isnaudotu... :) visigi savo paskirti turi zemeje, lai ir jie naudingo kazka atnesa, nuzudo zmogu, lai ir moka mokscius visa gyvenima dirba kokius baisius darbus, pvz testuoja vaistus ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 06 12, 20:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72451392" data-time="1560346488"><div><p>Ne i tema tai.
Bet mes dirbam ir islaikom nusikaltelius. Normalu?</p></div></blockquote><p>Man atrodo jei butu taip lengva suorganizuoti privaloma darba demokratineje valstybeje, tai butu dazna praktika.</p><p>Programuotojui nusikalteliui ta darba reiketu surasti. Kas ieskotu? Kas noretu ji idarbinti? Kaip priversti dirbti?</p><p>O tos idejos, kad kaliniai dirbtu sveikatai kenksmingomis salygomis, tai isvis. Jei cia kam atrodo normalu is moralines puses, tai vistiek yra kitos problemos. Kiek kainuotu apmokymas? Kas priziuretu? Ar galima kalinius leisti prie cheminiu medziagu? Jus isivaizduojat koks skaicius tarp nusikalteliu yra psichopatu? </p><p></p><p>Man atrodo cia tas atvejis, kai lengva pasakyt, bet labai sunku padaryt. </p>

Pravieniskese salia kalejimo yra baldu gamykla, yra ren kaliniu dirbanciu, ir gana neblogai dirba. Man rodos nebutina ieskoti toli, kazkokiu programuotoju ar chemiku, uztektu daugumai elementariu darbu. Man rodos skandinavijos saly kazkurioj yra kazkas oanasaus, kad kalintys sau oatys daug ka oasidaro.
Atsakyti