Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Baisiems nusikalteliams turetu but mirties bausme. Tada ir nusikalsti daug kas tiesiog bijotu. Ir islaikymui maziau pinigu reiketu.

Tai yra bausme iki gyvos galvos. Irodyta, kad mirties bausme nesumazina nusikaltimu skaiciaus. Sumazina bausmes neisvengiamumas.

Kazkada buvo straipsnis su ekspertu po eilinio nusikaltimo LT, kai visi klykavo, kad reikia mirties bause grazint.

Pagal USA duomenis taip pat nera pigiau nubaust mirties bausme. As tiksliai nezinau kas ta lemia. Gal ilgesnes teisines proceduros.

Taigi mirties bausme tiesiog patenkintu minios kraujo troskima. Kitos naudos nera.

Atsakyti

Ne i tema tai.
Bet mes dirbam ir islaikom nusikaltelius. Normalu?

Man atrodo jei butu taip lengva suorganizuoti privaloma darba demokratineje valstybeje, tai butu dazna praktika.

Programuotojui nusikalteliui ta darba reiketu surasti. Kas ieskotu? Kas noretu ji idarbinti? Kaip priversti dirbti?

O tos idejos, kad kaliniai dirbtu sveikatai kenksmingomis salygomis, tai isvis. Jei cia kam atrodo normalu is moralines puses, tai vistiek yra kitos problemos. Kiek kainuotu apmokymas? Kas priziuretu? Ar galima kalinius leisti prie cheminiu medziagu? Jus isivaizduojat koks skaicius tarp nusikalteliu yra psichopatu? 

Man atrodo cia tas atvejis, kai lengva pasakyt, bet labai sunku padaryt. 

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 06 12, 13:22)
Jus nepazystat jos, tai nedarykit isvadu, juo labiau,kad kai kurias zinutes interpretuojat savaip. o vidus , atskleisiu pasalpti, visu musu vienodai turi ir geru ir blogu dalyku, matyt po savo vidu nesizvalget,kad dristat apie kitus sitaip spresti.  biggrin.gif

Manau tureta omenyje butent uz ziaurius nusikaltimsu sedincius, o ne tuos kur vista is kaimyno pavoge.

Skaitau tai, kas parašyta. Interpretuoju taip, kaip man atrodo. Rašau tai, ką noriu. Darau išvadas kokios man atrodo teisingos. Aš daug ką drįstu, įskaitant ir spręsti apie žmones pagal tai, ką jie rašo ir pagal savo suvokimą. Po savo vidų žvalgausi tiek, kiek man tai atrodo reikalinga. Nereikia man aiškinti, ką daryti ir ko ne smile.gif

Ar dabar nedarote to, kuo mane kaltinat - interpretuojat žinutes savaip? Nebuvo parašyta ten to, ką Jūs manot.

Rentgenus kad kaliniai darytų... Kas nors norėtumėt, kad Jums taip? Kalinys, kurį privertė ten dirbti. Kalinys, kuris nėra motyvuotas to darbo atlikti tinkamai. Man tai gal tiek to. Nereikia. Viena iš pagrindinių prievartinio darbo problemų - demotyvacija. O darbas, kurį atlieka atgrubnagiai, dirbti nenorintys, paprastai atliekamas prastai. Prie kiekvieno po prižiūrėtoją su bizūnu pastatyti vargu ar būtų pigiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 12 birželio 2019 - 19:21
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 06 12, 20:04)
Irodyta, kad mirties bausme nesumazina nusikaltimu skaiciaus. Sumazina bausmes neisvengiamumas.

Kas dar yra "irodyta"? Gal irodyta, kad Leninas bus visada gyvas ir tuoj bus komunizmas?
Nenusisnekek.
Mirties bausmes labai EFEKTYVIAI mazina nusikaltimu skaiciu.
Zudikui nukirtai galva - jis daugiau nezudys.
Prievartautojui nupjovai ana gala ir ranka - jis daugiau neprievartaus.
Vien jau recidyvo efektyvus pasalinimas, sumazintu ZYMIAI nusikalstamuma.
Aisku mirties bausme turetu ir efektyvia atgrasinancia funkcija, bet tas poveikis aisku yra ribotas.

Neisvengiamumas kaip tik nusikaltimu nemazina, nes esme yra bausme. Kai neisvengiamai skiriama pastaba ar grieztas papeikimas ar lygtine bausme, tai turime baisia situacija kaip dabar.
Tas slamstas atejo is vakaru saliu, kurios poo truputi tampa nusikalteliu kloakomis. Svedija kazkada buvo saugi salis, bet po to "neisvengiamumo" ji tampa vis baisesne ir baisesne, tas pats Prancuzija, UK, Vokietija.

Bausmes atgraso nuo nusikaltimu, tiksliau bausmiu dydzio ir pagavimo tikimybes kombinacija
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 06 12, 19:04)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72451395" data-time="1560346680"><div><p>Baisiems nusikalteliams turetu but mirties bausme. Tada ir nusikalsti daug kas tiesiog bijotu. Ir islaikymui maziau pinigu reiketu.</p></div></blockquote><p>Tai yra bausme iki gyvos galvos. Irodyta, kad mirties bausme nesumazina nusikaltimu skaiciaus. Sumazina bausmes neisvengiamumas.</p><p>Kazkada buvo straipsnis su ekspertu po eilinio nusikaltimo LT, kai visi klykavo, kad reikia mirties bause grazint.</p><p>Pagal USA duomenis taip pat nera pigiau nubaust mirties bausme. As tiksliai nezinau kas ta lemia. Gal ilgesnes teisines proceduros.</p><p>Taigi mirties bausme tiesiog patenkintu minios kraujo troskima. Kitos naudos nera.</p>

Ir iki gyvos galvos jie eda, miega patalynej, prausiasi uz mokesciu moketoju pinigus.
Nezinau, gal Europoj ir Amerikoj( kuri garseja dideliais skaiciais susisaudymuose mokyklose) neveikia, bet pvz kokiam Taipande uz narkotiku isigijima galima mirties bausme uzsitraukt. Kazi ar verta rizikuoti. Su Nicol Kidman gerras filmasl yr, remtasi tikrais faktais.
Jei gyvenciau viduramziuose, tikrai neeiciau ziuret kaip galva kerta. Man tai neidomu.
Atsakyti

Ir iki gyvos galvos jie eda, miega patalynej, prausiasi uz mokesciu moketoju pinigus. Nezinau, gal Europoj ir Amerikoj( kuri garseja dideliais skaiciais susisaudymuose mokyklose) neveikia, bet pvz kokiam Taipande uz narkotiku isigijima galima mirties bausme uzsitraukt. Kazi ar verta rizikuoti. Su Nicol Kidman gerras filmasl yr, remtasi tikrais faktais. Jei gyvenciau viduramziuose, tikrai neeiciau ziuret kaip galva kerta. Man tai neidomu.
O turetu buti pakarti uz didesne mokesciu moketoju pinigu suma. Butu daug geriau. 
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 12 birželio 2019 - 19:34
QUOTE(Hmmm... @ 2019 06 12, 17:18)
. Viena iš pagrindinių prievartinio darbo problemų - demotyvacija. O darbas, kurį atlieka atgrubnagiai, dirbti nenorintys, paprastai atliekamas prastai. Prie kiekvieno po prižiūrėtoją su bizūnu pastatyti vargu ar būtų pigiau.

Motyvacija galima ''sukurti''.

Tarkim nedirbdami kaliniai neturetu jokiu privilegiju. Paprasta metalini gulta ir paprasciausia maista kurio pakaktu isgyvenimui. Jokiu televiziju ar interneto. Manu motyvacija kai kuriems atsirastu. Na, o tiems, kad metalinis gultas gerai, lai tuo ir dziaugiasi, visgi kalejimas neturetu buti patogi ''sanatorija''
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 06 12, 19:21)
Kas dar yra "irodyta"? Gal irodyta, kad Leninas bus visada gyvas ir tuoj bus komunizmas?
Nenusisnekek.
Mirties bausmes labai EFEKTYVIAI mazina nusikaltimu skaiciu.
Zudikui nukirtai galva - jis daugiau nezudys.
Prievartautojui nupjovai ana gala ir ranka - jis daugiau neprievartaus.
Vien jau recidyvo efektyvus pasalinimas, sumazintu ZYMIAI nusikalstamuma.
Aisku mirties bausme turetu ir efektyvia atgrasinancia funkcija, bet tas poveikis aisku yra ribotas.

Neisvengiamumas kaip tik nusikaltimu nemazina, nes esme yra bausme. Kai neisvengiamai skiriama pastaba ar grieztas papeikimas ar lygtine bausme, tai turime baisia situacija kaip dabar.
Tas slamstas atejo is vakaru saliu, kurios poo truputi tampa nusikalteliu kloakomis. Svedija kazkada buvo saugi salis, bet po to "neisvengiamumo" ji tampa vis baisesne ir baisesne, tas pats Prancuzija, UK, Vokietija.

Bausmes atgraso nuo nusikaltimu, tiksliau bausmiu dydzio ir pagavimo tikimybes kombinacija

States Without the Death Penalty Have Had Consistently Lower Murder Rates
https://deathpenalty...er-murder-rates

Our calculations suggest there isn't enough proof that capital punishment is or isn't an effective deterrent to murder.
https://fullfact.org...homicide-rates/

vartotojo įkelta nuotrauka

1996 metais Lietuvoje mirties bausmės vykdymas buvo sustabdytas. 1998 m. gruodžio 21 d. LR Seimas mirties bausmę panaikino.

Bet žinoma, čia turbūt fake news ir Jūs turite duomenų, kurie patvirtina Jūsų teiginius, kad "Mirties bausmes labai EFEKTYVIAI mazina nusikaltimu skaiciu". Turbūt vagysčių kokių sumažėja itin...

Nors ne...
vartotojo įkelta nuotrauka

Nu matyt tiesiog Jūs žinote daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Wild DreaMer @ 2019 06 12, 21:35)

Tarkim nedirbdami kaliniai neturetu jokiu privilegiju. Paprasta metalini gulta ir paprasciausia maista kurio pakaktu isgyvenimui. Jokiu televiziju ar interneto. Manu motyvacija kai kuriems atsirastu. Na, o tiems, kad metalinis gultas gerai, lai tuo ir dziaugiasi, visgi kalejimas neturetu buti patogi ''sanatorija''

Kitaip tariant, atgal į vergovinę santvarką arba, mažų mažiausiai, į Stalino/Hitlerio laikus. Kaip manote, kodėl buvo panaikinta vergvaldystė, baudžiava, katorga (beveik)? Net sovietai po kelių dešimtmečių leido kolchozninkams išeiti iš kolchozo. Tikrai ne dėl humanizmo, o dėl to, kad priverstinis darbas nėra našus ir ekonomiškai neapsimoka.
Atsakyti
QUOTE(Wild DreaMer @ 2019 06 12, 19:35)

Galima sukurti motyvaciją dirbti ir imituoti darbą. Ar galima sukurti kokybišką darbą, atsakomybę už maksimaliai gerą rezultatą? Aš abejoju. Ypatingai kuomet darbai yra sudėtingi, susiję su žmogiškuoju faktoriumi, kur žmogiškasis sprendimas nulemia rezultatą ir jo kokybę ir t.t. Aišku, turbūt galima priversti juos varžtus sukinėti ir pagal įsuktų skaičių privilegijas dalinti. Bet jau rentgeno man toks kalinys geriau tegu priverstas nedaro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 12 birželio 2019 - 19:46
QUOTE(Ašaka @ 2019 06 12, 17:43)
Kitaip tariant, atgal į vergovinę santvarką

Ar tikrai?

Ir kodel visokio plauko nusikalteliai turi buti islaikomi is mokesciu moketoju kisenes? Ir gyventi salyginai ''gereni'' ar ''sotesni'' gyvenima, negu tie, kuriu gyvenimus jie suluosino unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wild DreaMer: 12 birželio 2019 - 19:54
QUOTE(Hmmm... @ 2019 06 12, 20:42)
States Without the Death Penalty Have Had Consistently Lower Murder Rates
...
Nu matyt tiesiog Jūs žinote daugiau.

Ne...

Man tiesiog atgrasus zmones kurie nezino, ka reiskia zodis - ".irodymas".

Galima paziuret ivairius rajonus ir tada nustatyti, kad rajonuose kur aukstos tvoros ir grotos ant langu - ten vagysciu ivyksta daugiau.

Arba keliuose kur patruliuoja policija, ivyksta daugiau avariju, nei lauko keliuose.

Labai patogu, pasiimi viena parametra ir uzmirsti, kad mirties bausmes salyse kur be ju jau issiversti neimanoma, o ne siaip ivede mirties bausmes o paskui pradejo nuzudymu skaicius augti.

Ar kad nebuvo avarijo, bet va policija pradjo patruliuot ir pasipyle avarijos.

Mastykit gal nepasiduokit primityviems manipuliatoriams
Atsakyti