Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Hmm, tu pagal tavo pasakas, nedaug už mane vyresnė turėtum būti. Kas trukdė stoti į mokamą magistratūrą? Įstojau, dirbau, sunku, aišku, buvo, bet įveikiau, suderinau. kas nori-ieško galimybių, kas nenori-pasiteisinimų.

Jus sakiau SUMA , kuria reikejo moketi uz moksla magistraturaturoje, man tokios sumos nei nesisapnavo :D , tada dirbom su vyru abu, dirbau juo nuo 3 kurso ir pinigu uzteko tik save issilaikyti, nuoma, maistas, keli drabuziai per metus. 

Ir zinok, as ne viena tokia  :)

Atsakyti

As uz visas salis negaliu kalbeti, bet kai kur doktorantas pasiraso sutarti ir gauna ne stipendija kaip Lt, o atlyginima. Moka mokescius, reikalui esant gali gauti bedarbio pasalpa, bet ir darbo valandos nustatytos. Kito darbo nepadirbsi. Alga arti minimumo. Ir nepriraso jo prie jokiu projektu. Nezinau ar negali, ar nera tokios mados. 

Mano srityje siaip ar taip doktorantas visa darbo diena skiria PhD, nes kitaip sunkiai tu ja parasysi ir apsiginsi. Zinau LT, kurie bande dirbti ir daryti doktprantura vienu metu, tai jau kokie 9 m studentai, dar neapsigyne ir vargu ar kada jie tai padarys. Tiesiog neimanoma to padaryti savaitgaliais. As tiesa pasakius nelb suprantu kaip kitose srityse sugeba dirbti ir dar PhD daryti. Ir kokia tos disertacijos kokybe. Nekalbu apie kokius vunderkindus. 

Butent taip pat ir Airijoje, kiek man zinoma.

Kad gauti daugiau nei minimuma ir nemoketi uz moksla tai turi buti gal kokia labai specifine sritis ir darbdaviui butu labai aktualu tas laipsnis ar butent gal tie tyrimai labiau...

Eiliniai studentai dziaugiasi , kad nereikia moketi uz moksla desimtis tukstanciu ir gauna bent minimuma.

O kaip sakiau drauge dirbo padaveja restorane, pati uz viska mokejo, dar dirbo savanore, nemokamai toje srityje, is ko dare tyrima ir tikrai labai daug metu jai uzsitese tie mokslai.

Atsakyti

gal ties tuo sakiniu ir reikejo baigti 4u.gif

ir kodel, nes subliusko jusu galejimas ikasti? :lol: tai atsakysit, kaip zmogui patekti i ta nemokama Lt dokutrantura, jei neturi pinigu pabaigti magistratura? ar cia jau per sudetingas klausimas? 

Atsakyti

tokias laidas žiūri? tai apie tave daug ką pasako biggrin.gif

cia matyt elitui laidos :lol: 

Atsakyti

Butent taip pat ir Airijoje, kiek man zinoma.

Kad gauti daugiau nei minimuma ir nemoketi uz moksla tai turi buti gal kokia labai specifine sritis ir darbdaviui butu labai aktualu tas laipsnis ar butent gal tie tyrimai labiau...

Eiliniai studentai dziaugiasi , kad nereikia moketi uz moksla desimtis tukstanciu ir gauna bent minimuma.

O kaip sakiau drauge dirbo padaveja restorane, pati uz viska mokejo, dar dirbo savanore, nemokamai toje srityje, is ko dare tyrima ir tikrai labai daug metu jai uzsitese tie mokslai.

Na ne taip pat :). Apie mokesti uz doktorantura net kalbos neina. Doktorantams moka alga is kurios gali pragyventi.

Atsakyti

ir kodel, nes subliusko jusu galejimas ikasti? :lol: tai atsakysit, kaip zmogui patekti i ta nemokama Lt dokutrantura, jei neturi pinigu pabaigti magistratura? ar cia jau per sudetingas klausimas? 

Atsakysiu. Gerais pazymiais pabaigti bakalauro studijas. Bakalauras irgi gali buti nemokamas, jei mokaisi iki jo.

Atsakyti

Atsakysiu. Gerais pazymiais pabaigti bakalauro studijas. Bakalauras irgi gali buti nemokamas, jei mokaisi iki jo.

Baigiau tikrai gana gerais pazymiais, pagal tiek kiek jau as valiojau, bakalauras ir buvo man nemokamas, nors viena egza buciau neislaikiusi butu mokamas, tai studijavau tikrai nemazai ir sunkiai , nes moketi uz moksla nebuciau galejusi, buvau visada pirmame 10tuke studentu musu kurse, tai ne taip blogai manau.

Taigi, ten kur stojau buvo 6 vietos nemokamos ir 6 mokamos. Klaipedos univeristete. Gal reikejo pasirinkti paparstesne magistratura, bet tos labai norejau, nes maciau realia prasme del  darbo, tik nepamasciau kas per konkurentai gali buti, ta magistratura buvo gana nauja pirmi ar antri berods metai ir dar ivede istatyma, kad tokio issilavinimo reikia tam tikriem darbuotojam, ka suzinojau jau veliau, kai pamaciau susirinkusius kolegas "studentus" su diplomeliais :lol: . kai padaviau dokumentus ir suskaiciavo balus buvau 30+ kazkelinta, nuejau aiskintis, nes man niekaip ta suma nesigavo, ka jie ten parase, pasirodo neitrauke mano diplominio darbo, o buvau gavusi 10, taigi nemazas indelis, teko irodintei, perskaiciavo, tapau 7 :lol: pirma tarp mokamu, tuo ir baigesi mano magistratura, nes jau tais metais kitur stoti negalejau , o kitais jau isvykau i Airija.

O dabar studijuoju nemokamai magistraturoj :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 17 gegužės 2019 - 14:50

Na ne taip pat :). Apie mokesti uz doktorantura net kalbos neina. Doktorantams moka alga is kurios gali pragyventi.

Tai irgi tai parasiau buna ir taip ir taip, moka alga, jei randi tokia istaiga, kuri tave priimtu ir moketu tau ta stipendija/ alga minimumo dydzio ir uz tavo moksla uzmoketu, o jei nerandi moki pats. Nu pas jus gal nera tik tokiu laisvu studentu, neidarbintu kokiam tyrimu centre.

sakykim panasiai, dabar gerai?

Atsakyti

Tai irgi tai parasiau buna ir taip ir taip, moka alga, jei randi tokia istaiga, kuri tave priimtu ir moketu tau ta stipendija/ alga minimumo dydzio ir uz tavo moksla uzmoketu, o jei nerandi moki pats. Nu pas jus gal nera tik tokiu laisvu studentu, neidarbintu kokiam tyrimu centre.

sakykim panasiai, dabar gerai?

Negerai. Tingiu aiskinti.

Atsakyti

ir kas negerai, kas skiriasi? kad, kai kurie studentai Airijoje patys moka uz moksla ir negauna atlyginimo, tie kurie  neturi scholarship ? kas dar skiriasi?

Atsakyti

Pati susiradau, taigi niekuom nesiskirai visa sistema, tik mokesciai didesni pas mus uz moksla, tai ka cia turejai is vis omenyje?

https://www.study.eu...-fees-in-france

vel bele pasigincyti, jums toks kazkoks hobis? :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 17, 15:26)
Na ne taip pat smile.gif. Apie mokesti uz doktorantura net kalbos neina. Doktorantams moka alga is kurios gali pragyventi.

Na jau uz dr tai tikrai negaleciau susimoketi, ten gal 20 000 metams biggrin.gif
Magistra jeigu labai norisi, labai susispaudus.
Bet neteko nei cento uz jokia pakopa moketi. ax.gif
Atsakyti