Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Brangiau? Brangiau.
Nagu, blakstienu priauginimai kiek pas jus? Tu turbut nesidomejai, nes pas jus nlb daro prancuzes. O UK , Svedijoj, NO du kartus brangiau. Ir aplamai mes gal apsistokim apie konkrecia paslauga, nes vyriskas paprastas kirpimas neikaip nekainuos 30 eur ir manikiuras manikiurui nelygus - yra klasikin8s manikiuras, yra priauginti nagai. Tai ir kainos skirsis net cia.

Tai ir pigiau rasciau kirpyklu pas save. As neieskau, nes man svarbu kokybe, ne 5 eurus sutaupyt. Nezinau kiek kainuoja visokiu kuno daliu priauginimas, nes nesidarau. :) 

Uz vyriska kirpima MB Vilniuje sumokejo 25 eurus.

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 07, 13:57)
susivarė su tais 15 eurų kapitaliai.

Isterike, as parasiau kiek moku uz savo plauku galiuku kirpima. Plauku saknis namie dazausi pati su chna ir basma dazais, nes salone niekas su tokiais nedazo ( del saugos ir laiko). Todel ir sumoku tik 15 eur. Dasuto? Ar jau nezinai ko cia toliau griebtias is savo isterijos?
Atsakyti

o kaip su vaikais, gimusiais emigracijoj? Kaimynes anukas, uzauges Airijoj nuo 6 metu, grizo i Lietuva, dirba ir liks Lietuvoj. Jis motina ir 10 metu broli aplanko per didziasias sventes.. Jei motinai, neduok D. kas atsitiktu, nei suauges brolis, nei mociute jo negaletu parsivezti i Lietuva, nes jis gimdamas jau gavo airiu pilietybe.

kiek zinau pagal dabartinius istatymus, vaikai gime emigracijoje ir gave pilietybe tos salies islaikyti lietuviska pilietybe ir taip gales uzauge.

Sis referendumas grymai del isemigravusiu po 1990 m i vakaru salis ir ten gavusiu pilietybe, tokiu nera daug kazin koks 10000 is vis bus ir kazin kiek is ju nores ta pilietybe pasilikti.

Atsakyti
Susidare toks ispudis, kad emigrantas tik toks, kaip triju aukstuju turetoja. Ji gyvens ten, kur socialines ismokos didesnes ir tures Lietuvos pilietybe, jai kitos ir nereiks. O los ant Lietuvos nepriklausomai kur gyvens. Nereik visu ant vieno kurpalio maut.
Atsakyti

kiek zinau pagal dabartinius istatymus, vaikai gime emigracijoje ir gave pilietybe tos salies islaikyti lietuviska pilietybe ir taip gales uzauge.

Sis referendumas grymai del isemigravusiu po 1990 m i vakaru salis ir ten gavusiu pilietybe, tokiu nera daug kazin koks 10000 is vis bus ir kazin kiek is ju nores ta pilietybe pasilikti.

Man tai atrodo, kad 18os vaikai tures pasirinkti viena pilietybe. Pagal dabartini istatyma.

Atsakyti

aš daugiau prieš, nei už dvigubą pilietybę euroatlantiškiems. Referendumo iniciatyva populistinė. Kokia būtų nauda? Statistiškai daugiau LR piliečių. Bet depopuliacijos tai nesumažins. Atvirkščiai, manyčiau. Yra daugiau grėsmės prisitraukti nelojalių Lietuvai piliečių. Keičiamas esminis LT įstatymas. Paneigiama idėja laisvos ir nepriklausomos Lietuvos. Kas bus jos piliečiai? Bele kas.

o kaip su tais, kurie JAU TURI DVIGUBA PILIETYBE? jie kazkaip pakenke Lietuvai, jums?

kur jusu ta Lietuva laisva ir nepirklausoma istorijos vingiuose? jei papildomai koks 7000 lietuviu islaikys pilietye, jau cia kaip ir gresme tom jusu laisvem ? :lol: 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 07, 14:04)
Tai ir pigiau rasciau kirpyklu pas save. As neieskau, nes man svarbu kokybe, ne 5 eurus sutaupyt. Nezinau kiek kainuoja visokiu kuno daliu priauginimas, nes nesidarau. smile.gif 
</p><p>Uz vyriska kirpima MB Vilniuje sumokejo 25 eurus.
</p>

Tai ir nezinai kiek kainuoja tos " dalys". O kainuoja perpus daugiau.
Kas luecia tavo tb kirpimo, tai galima palyginti su desrainio kaina kur rasiau.
Papildyta:
QUOTE(sapniukass @ 2019 05 07, 14:07)
Susidare toks ispudis, kad emigrantas tik toks, kaip triju aukstuju turetoja. Ji gyvens ten, kur socialines ismokos didesnes ir tures Lietuvos pilietybe, jai kitos ir nereiks. O los ant Lietuvos nepriklausomai kur gyvens. Nereik visu ant vieno kurpalio maut.

Tai va dekokit tokiems, kurie su 'trimis aukstausiais'.
Atsakyti

Tai ir nezinai kiek kainuoja tos " dalys". O kainuoja perpus daugiau.
Kas luecia tavo tb kirpimo, tai galima palyginti su desrainio kaina kur rasiau.

Reikia lyginti panasiu vietu kainas. Pas mane yra kirpyklu, kur kainuos 8-12 euru, ten nera eiliu ir apkirps per 15 min. Man kazkodel atrodo, kad vyriskas kirpimas uz 5 euru LT panasiai ir atrodytu. Tiek pas save, tiek Lt as noriu kokybes ir jos kaina nelabai skiriasi. :) 

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 05 07, 15:11)
Tai ir nezinai kiek kainuoja tos " dalys".  O kainuoja perpus daugiau.
Kas luecia tavo  tb kirpimo, tai galima palyginti su desrainio kaina kur rasiau.
Papildyta:

Tai va dekokit tokiems, kurie su 'trimis aukstausiais'.

o ko cia man dekot. Durnius ir Afrikoj durnius. Nieko naujo ant sio svieto.
Atsakyti

Tai as ir klausiu, kuo Lietuvai blogiau, kad bus dviguba pilietybe. 

ne taip formuoji klausims, dviguba pilietybe jau egsizuoja, reiktu klausti, kuom bus blogiau, jei dar keli tukstanciai zmoniu islaikys lietuviska pilietybe..

Ir taip tu teisi, zmones is pavydo ir pykcio balsuoja pries...nes logisku argumentu pries ir nera..

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 07, 14:46)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="72427652" data-time="1557229017"><div><p>O kur as rasiau, kad skrenda i LT del ragu, nagu? Skrenda metu sventem, aplankyt tevu, senwliu, turi reikalu, bet ir tvarkosi cia, todel kad pigiau.
Plaukus nusikirpt man kainuoja 15 eur( cia galvos plovimas, galiuku kirpimas, galu bangavimas). Saknis dazausi pati ne del taupymo, o todel, kad naudoju chna ir basma dazus.
Vyriskas kirpimas 5 - 6 eur.
Priaugintu nagu korekcija - 18- 20 eur. Gelinis lakavimas 15 eur.
Blakstienu priauginimas 40 -45 eur, korekcija 20 -30.
Antakiu tvarkymas 5 - 10 eur.
Makiazu kainos labai svyruoja, ziurint kokiomis priemonemis ir ka darai.
</p></div></blockquote><p>Grozio salonas Vilniuje. Neieskojau specialiai, tiesiog pavadinima prisiminiau:
</p><div>
</div><div>Stilisto paslauga - 25 - 35 €
</div><p>Kirpėjo paslauga - 20 - 30 €
</p><p>Kirpėjo - mokinio paslauga - 15 €
</p><p></p><p>Tai pas mane kainuoja 35 - 45 eurai. smile.gif 
</p>

Tai kainos Vilniuje pigesniu salonu, ne paciu prasciausiu "is rusio".
Cambalos gal mazesnis miestelis, ten tikrai pigiau.
Atsakyti

diskutuojat apie pilietybe. O man klausimas. Ar visi Lietuvos pilieciai gali gauti pencija, sulauke pensijinio amziaus? Tarkim dabartiniu emigrantu vaikai gauna ir kitos salie, ir Lietuvos pilietybe, o sulauke pensijinio amziaus, kaip Lietuvos pilieciai turi teise i LT minimalia pensija, nors su LT sieja tik pilietybe?

kaip ir vsios socilaines pasalpos, taip ir pensijos, kiekviena salis mokes savo dali zmogui atitinkamai kiek toje salyje isdirbo i rkiek sumokejo mokesiu , jei jis tures bendra darbo reikiama staza. Stazas pliusuojamas visu saliu, pensija skaiciuojama kiekvienoje atskirai.

piliertybe cia is vis ne prie ko, uztenk atureti viena is ES pilietybiu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 07 gegužės 2019 - 14:20