Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Aimeja @ 2019 05 07, 10:06)
Tai ko tu vis klausineji argumentu. Jei jie visi jau issakyti.  smile.gif

As manau, kad siuo metu tu is vis nieko  gero nedarai Lietuvai. Gyveni savo gyvenima kitur ir tiek.
[right][snapback]72427367[/snapback][/right]

Gerai pagalvojus as irgi, is esmes jau antrus metus nieko gero nedarau Lietuvai, ligota sterva sedziu ir gaunu invalidumo ismoka. Ir kas dabar, pagal asmens naudingumo koeficienta esu isminta s... kruva? Kad jau neatnesu visuomenei naudos, mane i savartyna?

O ka pati zinai apie Is Sviesos? Ji mokslo zmogus, ji garsina Lieutovs mokslo varda. Gal ateis laikas, apie ja kaip Lietuvos mokslininke rasys straipsnius, o jos atradimai, padaryti uzsienyje, nes tarkim Lietuva nevykdo tam tikros krypties tyrimu, nes neturi lesu, irangos ir t.t. Negi delto is Sviesos turi niekur nevykti ir nedalyvauti tarptautiniuose projektuose. Atsiminkite Urte Neniskyte kuri ilgus metus dirbo usienyje, o dabar savo veikla tesia Lietuvoje.

Geriausias pavyzdis, kai kas gauna Nobelio premija, ar Oskara, kad ir dabar Asmik Grigorian (pavarde gi ne lietuviska), kuri savaitgali gavo „International Opera Awards“ apdovanojima. Diduma tariamu patriotu gyvenaciu Lietuvoje mielai skaito straipsnius, kur rasoma, apie iskilius zmones palikusius pedsaka PASAULINEJE ISTORIJOJE, kad jie yra lietuviai, ar turi lietuvisku saknu...

Sabonio vaikai, ne tik kad negime Lietuvoje, bet ir gyvena uz jos ribu... Bet kazkaip visai nieko, kad Saboniukas zaistu Lietuvos rinktineje... Taip garsina Lietuvos varda.

Teisingai Aimeja, butent va tokiems, degradams kaip Is Sviesos, nereikia ir negalima suteikti dvigubos pilietibes, nes anot kai kuriu JOS naudingumo koeficientas menkas, nes mokslinius darbus vykdo ne Lietuvoje. Tau matyt mieliau butu, kad ji savo mokslini-ziniu potenciala nevystidama "uzkastu" likusi gyventi gimtineje. VA cia jau turetu buti anot taves, didesne nauda Lietuvai.

Teisingai buvo pastebeta, paskaiciuokite savo naudingumo koeficienta (jei jis jums visa ko matas) tie kurie gyvena Lietuvoje, pries baksnodami pirstais i kitus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 07 gegužės 2019 - 09:31

Tai ko tu vis klausineji argumentu. Jei jie visi jau issakyti. smile.gif

As manau, kad siuo metu tu is vis nieko gero nedarai Lietuvai. Gyveni savo gyvenima kitur ir tiek.

As irgi viena tu emigrantu, kurie siuncia pinigu i LT. Ir kai atvaziuoju, stengiuosi savo pinigus isleisti Lietuvoje. Ta ir darau. Cia nera tas pats, kad dirbti i gyventi, bet nera ir "nieko".

Atsakyti

Gerai pagalvojus as irgi, is esmes jau antrus metus nieko gero nedarau Lietuvai, ligota sterva sedziu ir gaunu invalidumo ismoka. Ir kas dabar, pagal asmens naudingumo koeficienta esu isminta s... kruva? Kad jau neatnesu visuomenei naudos, mane i savartyna?

O ka pati zinai apie Is Sviesos? Ji mokslo zmogus, ji garsina Lieutovs mokslo varda. Gal ateis laikas, apie ja kaip Lietuvos mokslininke rasys straipsnius, o jos atradimai, padaryti uzsienyje, nes tarkim Lietuva nevykdo tam tikros krypties tyrimu, nes neturi lesu, irangos ir t.t. Negi delto is Sviesos turi niekur nevykti ir nedalyvauti tarptautiniuose projektuose. Atsiminkite Urte Neniskyte kuri ilgus metus dirbo usienyje, o dabar savo veikla tesia Lietuvoje.

Geriausias pavyzdis, kai kas gauna Nobelio premija, ar Oskara, kad ir dabar Asmik Grigorian (pavarde gi ne lietuviska), kuri savaitgali gavo „International Opera Awards“ apdovanojima. Diduma tariamu patriotu gyvenaciu Lietuvoje mielai skaito straipsnius, kur rasoma, apie iskilius zmones palikusius pedsaka PASAULINEJE ISTORIJOJE, kad jie yra lietuviai, ar turi lietuvisku saknu...

Sabonio vaikai, ne tik kad negime Lietuvoje, bet ir gyvena uz jos ribu... Bet kazkaip visai nieko, kad Saboniukas zaistu Lietuvos rinktineje... Taip garsina Lietuvos varda.

Teisingai Aimeja, butent va tokiems, degradams kaip Is Sviesos, nereikia ir negalima suteikti

dvigubos pilietibes, nes anot kai kuriu JOS naudingumo koeficientas menkas, nes mokslinius darbus vykdo ne Lietuvoje. Tau matyt mieliau butu, kad ji savo mokslini-ziniu potenciala nevystidama "uzkastu" likusi gyventi gimtineje. VA cia jau turetu buti anot taves, didesne nauda Lietuvai.

Teisingai buvo pastebeta, paskaiciuokite savo naudingumo koeficienta (jei jis jums visa ko matas) tie kurie gyvena Lietuvoje, pries baksnodami pirstais i kitus.

Del saves as nelabai noriu komentuoti, nes mane labai greitai atpazins.  As tik nesijauciu nuveikusi tiek, kad prisiskirciau laurus del Lietuvos garsinimo. Ar sakyciau, kad kazkada padyrysiu ka nors tokio didingo. Gedos nedarau, manau, bet nesu kokia tai zinoma. :4u:

O del viso kito, tai pritariu. Ir ankstesniame komentare, ir sitame.

p.s. idomu kokia nauda Lietuvai nesa iki gyvos galvos nuteisti nuskalteliai. Mokescius moka kazin. Gal Lietuva po karo atstatys. Ar apgins gal. Jie pilietybe issaugos, emigrantas paemes kitos salies - ne.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 07 gegužės 2019 - 09:53
Lietuviais esame mes gimę,
Lietuviais norime ir būt!
Tą garbę gavome užgimę,
Jai ir neturim leist pražūt!

Kaip ąžuol's drūt's prie Nemunėlio
Lietuvis nieko neatbos!
Kaip eglė ten prie Šešupėlės
Ir vėtroj, ir žiemą žaliuos!

Lietuviais esame mes gimę,
Lietuviais norime ir būt!
Tą garbę gavome užgimę,
Jai ir neturim leist pražūt!

Žodžiai: S. Zauerveinas

Kaip toj dainoje, lietuviais esame mes gime... Ir niekas, net pagiezingi tautieciai gyvenatys Lietuvoje, to is isvykusiu neatims.

Siuo atveju, man labai svarbu, kad jei ir nepavyks "atstoveti" pozicijos del dvigubos pilietybes, kad jie nelaikytu savo sirdyje kartelio. Pasas tai tik biurokratinis popieriukas, labai gaila, kad jis itakoja zmogaus gyvenima, jo kokybe, bet tai nekeicia esme, zmogus, kad ir emigraves, jis nenustoja buti tautos dalimi. Dalimi, kuri neturedama Lietuvos piliecio paso, negales prisideti prie Lietuvos klestejimo kurimo, nes is emigravisusiu tautieciu, ju vaiku bus atimtos pilietines teises, kaip ir pareigos.

Balsuosiu uz dviguba pilietybe, neziurint i tai, kad tokie tautos atstovai kaip Lutuke ir jos palikuonys tures galimybe tureti dviguba pilietybe. Nes nuosirdziai tikiu, kad meslas plaukio pavirsiumi todel ir matomas. Del keliu meslo kruvu, emigrantu upe, netampa srutu duobe.
Balsuosiu uz, nes nemanau, kad man yra emigrantai kazka skolingi, ar privalo man uz velnias zino ka atsidekoti. JIE YRA LYGIAVERCIAI TAUTOS ATSTOVAI, KAIP IR MES VISI, GYVENANTYS LIETUVOJE.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2019 05 07, 10:48)
Balsuosiu uz, nes nemanau, kad man yra emigrantai kazka skolingi, ar privalo man uz velnias zino ka atsidekoti. JIE YRA LYGIAVERCIAI TAUTOS ATSTOVAI, KAIP IR MES VISI, GYVENANTYS LIETUVOJE.

Kai kurie valdžios atstovai mano kitaip, pvz. dėl medikų. Čia išsimoko, valstybės remiami, o po to valstybei atsuka uodegą, išvažiuoja svetimas uodegas operuoti ar kitaip šluostyti. Ir dzin jiems patriotų mintys, ypač šiame forume išsakytos, kad reikėjo prieš stojant žinoti kokios bus algos, riekėjo 10 metų į priekį numatyti ar perspektyvu ar pasimokės dirbti.
Tokie žmonės kaip ir išdavikai yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 07, 10:41)
Del saves as nelabai noriu komentuoti, nes mane labai greitai atpazins.  As tik nesijauciu nuveikusi tiek, kad prisiskinciau laurus del Lietuvos garsinimo. Gedos nedarau, manau, bet nesu kokia tai zinoma. 4u.gif

[right][snapback]72427396[/snapback][/right]

Paciai ir nereikia, tarp eiluciu matosi friends.gif
Mazai kas susimasto, kad butent kuklume ir slypi ismintis, didybe.
Va viena cia esanciu pasiskelbe apie savo universitetini issilavinima, kelis aukstuosius ir t.t. Na ir kas is to mirksiukas.gif

Mes skirtingi Lietuvoje gyvenantys, kodel emgirantai turi buti kitokesni, juk mes viena tauta, tie patys zmones.

Tiesiog gernoriskumo, meiles vienas kitam daugiau, maziau susireiksminimo.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 05 07, 11:36)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author=>As irgi viena tu emigrantu, kurie siuncia pinigu i LT.
</p>

Ta prasme tu siunti i Lt savo pinigus muziejui, dienos centrams ar dar kam remti? Ar kaip eilinis emigrantas savo artimiesiems? Tevams, vaikams, giminems ir t.t. Tai koks cia nuopelnas LIetuvai kai padedi savo seimai? Tai pareiga. Ir man butu geda ta prilyginti kaip nuopelna tevynei. As suprantu, kad tai lyg ir pritempiama, kad jie bus isleisti Lietuvoje. Bet jei cia visi gyventu tai irgi dirbtu, uzdirbtu ir moketu mokescius, uzdirbtus pinigus isleistu LIetuvoje ir padetu artimiesiems. IDaugiau gyventoju, daugiau paslaugu, daugiau darbo. Daugiau mokesciu. Didesnes pensijos. Ir tos pagalbos nereiketu.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2019 05 07, 11:25)

Teisingai Aimeja, butent va tokiems, degradams kaip Is Sviesos, nereikia ir negalima suteikti dvigubos pilietibes, nes anot kai kuriu JOS naudingumo koeficientas menkas, nes mokslinius darbus vykdo ne Lietuvoje. Tau matyt mieliau butu, kad ji savo mokslini-ziniu potenciala nevystidama "uzkastu" likusi gyventi gimtineje. VA cia jau turetu buti anot taves, didesne nauda Lietuvai.

Saboniukai pasirinko, kas jie, ispanai ar lietuviai, žino, kad lietuviai, tuo ir liko. Tai kiti irgi galėtų apsispręsti. O jei prisiekęs kitai valstybei, nori įrodyti, kad ir Lietuvai neabejingas, tai pilna išimčių, kai suteikiama ta LR pilietybė.
Niekas kilmės neatima, negaila. Pilietybė yra susijusi su įsipareigojimais. Bet jei esi kitos šalies piliečiu, o LT pasas nestuobriams reikalingas tik dėl juo suteikiamų privilegijų, tai čia yra blefas, o ne pilietis.
Paso dalinimas turi būti atsakingas, išimtinis, kad LT piliečių emigracija nebūtų bloga tendencinga norma.
Atsakyti
diskutuojat apie pilietybe. O man klausimas. Ar visi Lietuvos pilieciai gali gauti pencija, sulauke pensijinio amziaus? Tarkim dabartiniu emigrantu vaikai gauna ir kitos salie, ir Lietuvos pilietybe, o sulauke pensijinio amziaus, kaip Lietuvos pilieciai turi teise i LT minimalia pensija, nors su LT sieja tik pilietybe?
Atsakyti

Ta prasme tu siunti i Lt savo pinigus muziejui, dienos centrams ar dar kam remti? Ar kaip eilinis emigrantas savo artimiesiems? Tevams, vaikams, giminems ir t.t. Tai koks cia nuopelnas LIetuvai kai padedi savo seimai? Tai pareiga. Ir man butu geda ta prilyginti kaip nuopelna tevynei. As suprantu, kad tai lyg ir pritempiama, kad jie bus isleisti Lietuvoje. Bet jei cia visi gyventu tai irgi dirbtu, uzdirbtu ir moketu mokescius, uzdirbtus pinigus isleistu LIetuvoje ir padetu artimiesiems. IDaugiau gyventoju, daugiau paslaugu, daugiau darbo. Daugiau mokesciu. Didesnes pensijos. Ir tos pagalbos nereiketu.

Jei bobute turetu kiausus, butu diedukas.

As nesu kvaile. Puikiai suprantu, kad salyje gyvenantis pilietis yra geris, jis kuria, jis daro. As tiesiog nemanau, kad NIEKO nedarau. Darau kazkiek. Nera juoda ir balta. Yra spalvota.

Jau rasiau, kad jauciuosi nuskriaudusi Lietuva, nes isvaziavau. Nemink man ant sazines, nes as ja ir taip naudojuosi, tad nereikia pagalbos is salies.

O siaip pamirskit jus ta ideja, kad visi gyvens ten, kur gime. Man atrodo, kuo toliau, tuo daugiau zmones keliaus. Kai as pasiziuriu kiek aplink mane emigrantu is didziuju europos saliu, kiek misriu seimu, tai akivaizdu, kad sito proceso nesustabdysi.

Atsakyti

Saboniukai pasirinko, kas jie, ispanai ar lietuviai, žino, kad lietuviai, tuo ir liko. Tai kiti irgi galėtų apsispręsti. O jei prisiekęs kitai valstybei, nori įrodyti, kad ir Lietuvai neabejingas, tai pilna išimčių, kai suteikiama ta LR pilietybė.
Niekas kilmės neatima, negaila. Pilietybė yra susijusi su įsipareigojimais. Bet jei esi kitos šalies piliečiu, o LT pasas nestuobriams reikalingas tik dėl juo suteikiamų privilegijų, tai čia yra blefas, o ne pilietis.
Paso dalinimas turi būti atsakingas, išimtinis, kad LT piliečių emigracija nebūtų bloga tendencinga norma.

Bet cia tik emigrantams. Lietuvis gyvenantis Lietuvoje irgi gali nemoketi mokesciu, neiti i kariuomene, nebalsuoti. Kaip uztikrinsite, kad visi liek atliks pareigas? O gi niekaip.

Del kariuomenes, tai pasauktas emigrantas irgi turi tarnauti, beje. Netarnautu tik tuo atveju, jei butu atlikes tanyba toje salyje, kur gyvena ir salis priklausytu NATO. Linkevicius aiskino. :)

Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2019 05 07, 12:09)
diskutuojat apie pilietybe. O man klausimas. Ar visi Lietuvos pilieciai gali gauti pencija, sulauke pensijinio amziaus? Tarkim dabartiniu emigrantu vaikai gauna ir kitos salie, ir Lietuvos pilietybe, o sulauke pensijinio amziaus, kaip Lietuvos pilieciai turi teise i LT minimalia pensija,  nors su LT sieja tik pilietybe?

Minimaliausiai pensijai reikia turėti minimalų draustumo šalyje stažą, Lt 15 m. Jei šio neturi, gali pretenduoti į šalpos išmoką ar kaip ji ten vadinasi.

Tokia tvarka neteisinga, bet trūksta politinės valios ar nžn ko jai keisti. O neteisinga dėl to, kad pensija pririšama prie įmokų mokėjimo laiko, o ne įmokų sumos, kas yra kvailystė ir neteisingumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 07 gegužės 2019 - 10:26