Bet tai nereiskia, kad jie turi but visiems idomus ir visu sekami. Man giliai dzin kas ka ten pagimde. Daug idomiau butu, jei kokia "pilka" drauge pagimdytu

Tai va apie ka ir kalbu. Jei kazkas atsitiks, tai LT atsarginis variantas bus. O jei neatsitiks, tai kaip supranti nei tai mamai, nei tam broliui Lt nerupi. Net per didziasias sventes neparskrenda pas mociute. Bet pilietybes noretu.
Tu ne taip supratai ta istorija.
As kol kas pasigendu argumentu, kuo nukentetu Lietuva ir like lietuviai, jei emigrantai islaikytu Lietuvos pilietybe. Skaitant apima jausmas, kad dauguma balsuojanciu pries tiesiog nenori, kad emigrantams butu geriau. Tarsi is pykcio, kad va isvaziavo, kiaules, dar nori dvigubos pilietybes. Norim, o ka jums del to skauda.
Cia dauguma vaiku turi. Jus nezinote, kaip pasisuks ju gyvenimai. As neplanavau isvaziuoti. O kai isvaziavau, galvojau, kad grisiu uz keliu menesiu. Susimeciau drabuzius vienam sezonui.
o kodėl jūs vis vaidinat sentimentus, jei jums yra tiesiog patogu turėti dvigubą pilietybę dėl teisių, kurias jums pilnai teikia ir ES sutartis. Bet kas iš to mums, Lietuvai? Mes kaip ir jūs, žiūrim, ar mums geriau ( o ne kad tik jums būtų blogiau, kaip rašot), mano įsitikinimu, daugiapilietybė tik dar labiau paskatins žmonių nubyrėjimą iš Lietuvos ir rusų įsileidimą. Jau kartą emigrantai kišo pagalį Lietuvai, su savo balsavimo teise padėjo į seimą patvorio išperoms patekti. Kokios lenkiškos diasporos dar nusvers ir bažnyčios dominavimą.
Na pilietybe man jautrus klausimas, sentimentu nevaidinu, juos is tikruju ir jauciu.
Tai as ir klausiu, kuo Lietuvai blogiau, kad bus dviguba pilietybe. Butent tokiu argumentu ir noriu, o ne "emigrantai nori dvi kedes uzsesti". Jeigu Lietuva nuo to geriau, tai galim, kad ir penkias.
Kiek proc emigrantu balsavo uz violetinius? Kokie argumentai del zmoniu nubyrejimo is Lietuvos?
Jei kazkas, nori isvaziuoti, gali ir dabar. Pilietybe sustiprintu rysi su Lietuva tu, kurie isvaziavo.
O kodel mes turime noreti, kad emigrantams butu geriau? O jus norit, kad Lietuvai butu geriau ar visdelto darot kaip jums geriau? Gyvenat kur geriau, dirbat kur geriau, kur daugiau gaunat, mokescius mokat kur geriau. Jums patiems. O ne LIetuvai.
Jokio pykcio nejauciu, bet turiu nuomone. Jei ji nesutampa su emigranto. Tai ne mano bedos.
Koks skirtumas kaip pasisuks mano vaiku gyvenimas. Ar net mano. Bet as ir nebijosiu pasakyti tiesos, visu pirma sau, kad pilietybes reikia man, del mano patogumo, saugumo, atsarginio varianto ir t.t. skirtingai nuo taves as nebijosiu net sau nepatogios tiesos.
Ne nu. Tai aisku, kad emigrantams reikia pilietybes, negi cia kazkas bijo ta pasakyti.
Nepaisant to, kur gyvenu, as noriu, kad Lietuvai butu geriau. Nedarau tiek, kiek daro lietuviai, kurie LT gyvena, kuria imones, naujas darbo vietas, cia faktas, bet visgi noriu, kad Lietuva ir lietuviai gerai gyventu.