Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(mjforever @ 2019 05 06, 11:01)
kadangi lėktuvo gamybos projektą prižiūrėjo pats putinas, tai oficialios versijos niekada nežinosim, arba netikėsim. Jau dabar tyrimo komitetas preliminariai nustatė, kad kalti pilotai ir dispečeriai.

Gaila mirusiu, bet gyvu irgi, kad bus apkaltinti galbut visai be reikalo del kazkieno kito klaidos,nebus gyvenimo jau jiems.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2019 05 06, 12:07)
Balsuosiu uz dviguba pilietybe, neatstumkim savo sunu ir dukru.

O kas juos atstumia? Lai neatsisako LT pilietybės ir turės. Mano draugė jau senai Ispanijoj, galvoja grįžt į Lietuvą, sako kad jai ta Ispanijos pilietybė ir nereikalinga.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 06, 10:45)

Gal teko matyt di caprio filma "before the flood"?
Gal kiek populistinis, tokiu jau ne vienas sukurtas, bet zinoma reikia atkreipti demesi bet kokiais budais. Idomiu faktu suzinojau, pasiurpino jav situacija,kinijos zinoma.
Siek tiek gera zinia ne vegetarams, vistienos kaip produkto gamyba palyginus nedaug gamtai kenkia, berods net keliasdesimt kartu maziau nei jautiena ar kiauliena.
Atsakyti
QUOTE(mjforever @ 2019 05 06, 11:01)
kadangi lėktuvo gamybos projektą prižiūrėjo pats putinas, tai oficialios versijos niekada nežinosim, arba netikėsim. Jau dabar tyrimo komitetas preliminariai nustatė, kad kalti pilotai ir dispečeriai.

kaip ir su Notre Dame biggrin.gif jau taip greitai "išvados" paskelbtos buvo, kad biggrin.gif
normaliu atveju su tokiais atvejais tyrėjai bent tris mėnesius dirba ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 05 06, 11:22)
Gal teko matyt di caprio filma "before the flood"?
Gal kiek populistinis, tokiu jau ne vienas sukurtas, bet zinoma reikia atkreipti demesi bet kokiais budais. Idomiu faktu suzinojau, pasiurpino jav situacija,kinijos zinoma.
Siek tiek gera zinia ne vegetarams, vistienos kaip produkto gamyba palyginus nedaug gamtai kenkia, berods net keliasdesimt kartu maziau nei jautiena ar kiauliena.

ne, neteko. Specialiai tokių filmų neieškau ir taip naujienuose pro tokias "naujienas" praeiti negaliu, turiu paskaityti, kad žinoti kurlink einame unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 05 06, 07:52)
Dievas tokį skaičių padiktavo ir jis negali būti kintamas?
Nu tiesiog 141 ir basta? Jau jei 139 būtų, tai jau rankas laužytumėt?
Papildyta:

tai tame ir esmė, kad kai daug, tai ir bimbinėja, būtų mažiau, turėtų ir dirbti, nes rezultatą parodyti būtina smile.gif

Ar keisti tik dėl to kad keisti? Nėra kitų darbų tik organixuoti betikslius referendumus? Pinigus galų gale tokie referendumai kainuoja.

Joo. Stiprus argumentas. Kai bus 121 nebebinbinės.

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2019 05 06, 12:56)
Ar keisti tik dėl to kad keisti? Nėra kitų darbų tik organixuoti betikslius referendumus? Pinigus galų gale tokie referendumai kainuoja.

Joo. Stiprus argumentas. Kai bus 121 nebebinbinės.

tai jei ir tada bimbinės, tai kam tas Seimas? palikim kokius... tris, nu keturis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2019 05 06, 11:18)
O kas juos atstumia? Lai neatsisako LT pilietybės ir turės. Mano draugė jau senai Ispanijoj, galvoja grįžt į Lietuvą, sako kad jai ta Ispanijos pilietybė ir nereikalinga.

o kaip su vaikais, gimusiais emigracijoj? Kaimynes anukas, uzauges Airijoj nuo 6 metu, grizo i Lietuva, dirba ir liks Lietuvoj. Jis motina ir 10 metu broli aplanko per didziasias sventes.. Jei motinai, neduok D. kas atsitiktu, nei suauges brolis, nei mociute jo negaletu parsivezti i Lietuva, nes jis gimdamas jau gavo airiu pilietybe.
Atsakyti
QUOTE(sapniukass @ 2019 05 06, 14:11)
o kaip su vaikais, gimusiais emigracijoj? Kaimynes anukas, uzauges Airijoj nuo 6 metu, grizo i Lietuva, dirba ir liks Lietuvoj. Jis motina ir 10 metu broli aplanko per didziasias sventes.. Jei motinai, neduok D. kas atsitiktu, nei suauges brolis, nei mociute jo negaletu parsivezti i Lietuva, nes jis gimdamas jau gavo airiu pilietybe.

Jūsų aprašytoje situacijoje aš nesuprantu, kaip dviguba pilietybė padėtų vaikui būti globojamam močiutės ar brolio. Juk vaikas turi mamą ir tėtį. Jei kas nutinka mamai, pirmumas tėčiui, o ne močiutei ar broliui. Lietuvaitės Lietuvoje gimdo nuo užsienio piliečių ir kažkam nutikus Lietuvos pilietybė dar nėra pagrindas laikyti vaiką gimimo šalyje, tad argumentas, kad kita šalis kraujo giminaičiams neatiduos savo piliečio, man regis, pritemptas. Spėju, būtų vertinama ne pilietybė, o gebėjimas tuo vaiku pasirūpinti. Dviguba pilietybė negarantuotų, kad vaiką atiduotų ne giminaičiams iš tėčio pusės, o mamos.

Pati linkstu balsuoti už dvigubą. Nes kitos pilietybės gavimas nėra nei paprasta, nei lengva, ją gaus tik normalūs, suvokiantys ir to pliusus, ir pareigas, žmonės.

Tik man kyla šiokių tokių abejonių, kiek šitame klausime politikos, noro dirbtinai pagražinti statistiką, skaičius.
Atsakyti
Man tai kitoks klausimas iskilo
Dauguma diskutuojat per prizme "atimt ar neatimt is lietuviu pilietybe". Bet konstitucijos straipsnio taisymas neapibrezia tu atveju, kad kiti asmenys is kt saliu su kt pilietybe gales ar negales gauti lt pilietybe? Ar nebus, kad pas mus prades plusti ne visai pageidaujami asmenys? Cia gal durnas klausims, turbut nuo kitu saliu politikos priklauso? :geda2:
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 05 06, 17:00)
Dauguma diskutuojat per prizme "atimt ar neatimt is lietuviu pilietybe". Bet konstitucijos straipsnio taisymas neapibrezia tu atveju, kad kiti asmenys is kt saliu su kt pilietybe gales ar negales gauti lt pilietybe? Ar nebus, kad pas mus prades plusti ne visai pageidaujami asmenys? Cia gal durnas klausims, turbut nuo kitu saliu politikos priklauso? :geda2:

Gaut Lietuvos pilietybę tai yra ką paveikt. Vien kalbą gerai išmokt, man regis, misija iš sunkesnių, sunkokai įkandama lengvų kelių ieškotojams..

Radau reikalavimus.. Man regis, yra šalių, kur tą galima atlikti lengviau ir greičiau, o ir nauda didesnė, jei dėl to..
https://www.migracij....php?-140027609
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 06 gegužės 2019 - 15:06
Jei emigrantai jau taip nori tureti ta lietuviska pilietybe, neva gris i Lietuva ir gyvens cia, tai ok, tegu grizta, atsisako tos anglu, airiu ar jav pilietybes ir jiems tokiu budu bus isduota Lietuvos.
O tai dirba svetur, mokescius moka svetur , bet nori dvieju pilietybiu. Vnz du uzpakaliai ant vienos kedes, kad jei kas ( praras darba, sumazes alga) galetu saukti kaip tevyne myli.
Atsakyti

Kosntitucija keiciama del lietuvos pilietybes islaikymo PAGAL KILME ja gavusiems lietuviams. Temoje apie pr rinkimus gi yra ikeltas referendumo klausimas.

Kitu saliu pilieciams LT pilietybe suteikima (o ne islaikoma) pagal nustatyta tvarka ir ji nesikeicia. Bent jau as tai taip suprantu.

Atsakyti