Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Aktuali tema į pastarųjų dienų diskusiją apie paciento "privatumą"
https://tv.lrytas.lt...simais-4142279/
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 08, 12:43)
Tai jau išsižadi 9 mėnesio savo nuolatinio "darbo" forume ir nuolatinio mano vyro minėjimo? biggrin.gif

As tave bandau gydyti, brangioji tu musu 4u.gif .
Nes pas psichiatra tai nesikreipi ir tavo dumbliu klizmos, ziuriu, tau nepadeda.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 01 08, 07:02)
http://www.vieviopar...ti#.WlL47mf9mmQ (paryškinimai raudonai - mano):

"Abstinencijos (susilaikymo nuo mėsiškų valgių) įstatymas saisto tuos, kuriems jau yra suėję 14 metų. Pasninko įstatymas saisto tuos, kurie pasiekė pilnametystę (18 m.) iki 60-ųjų metų pradžios.

Pasninkas reiškia valgyti mažiau maisto, negu tas žmogus paprastai valgo. Pasninko dienomis leidžiama tik vieną kartą per dieną pavalgyti sočiai, o dar du kartus užkąsti tiek, kad šie du užkandžiai, kartu sudėti, sudarytų mažesnį maisto kiekį, negu tas vienas pagrindinis valgymas. Pasninko dienos yra Pelenų trečiadienis ir Didysis penktadienis.

Abstinencijos dienomis draudžiama valgyti mėsą; abstinencijos dienos yra visi metų penktadieniai, (išskyrus tuos atvejus, kai jie sutampa su iškilmės diena), Pelenų trečiadienis ir, pagal seną Lietuvos tradiciją, – Kūčių diena. Kai Kūčios išpuola sekmadienį, susilaikyti nuo mėsos neprivaloma. Dar kartą tą patį, tik kitais žodžiais: mėsos nevalgome visais metų penktadieniais, Pelenų trečiadienį ir per Kūčias.

Vadinasi, Advento penktadieniais (kaip ir visų metų penktadieniais, jei tą dieną nėra didelės bažnytinės šventės) ir per Kūčias nevalgysime mėsos ir tai bus ne pasninkas, bet abstinencija.

Advento metu nepasninkaujame, pasninkaujame tik Gavėnios metu ir tik dvi dienas: Pelenų trečiadienį ir Didįjį penktadienį.

Yra lengvatų nėščioms moterims, ligoniams, sunkiai dirbantiems ir kt. Bet bent jau aš laikausi tos nuomonės, kad niekas nenumirs, jei vieną dieną nepavalgys mėsos ar suvalgys kiek mažesnes porcijas maisto. Priešingai, saikingiau besimaitinantys žmonės būna sveikesni ir gyvena ilgiau. Tačiau pasninko ir abstinencijos tikslas nėra graži figūra ar organizmo išvalymas. Jų tikslas yra askezė, savo norų apvaldymas, kūno aistrų apmarinimas, kad dvasiai būtų lengviau atsiplėšti nuo žemiškų dalykų ir pakilti link dangiškų. Kad mažiau mąstytume apie skanius pietus, o daugiau – apie amžinybę.

Dar vienas pasninko tikslas yra sutaupytų lėšų paaukojimas vargšams, alkstantiems.

Šiais laikais nemažai žmonių ir taip niekada nevalgo mėsos, yra vegetarai. Tokiu atveju labai patartina penktadieniais atsisakyti to, prie ko esame prisirišę – kavos, šokolado, vyno taurės ir pan."

Nesu regliginga, bet aprasei mano matinimosi schema.

Taip maitinosi mano tevai, taip valgo ir mano seima. Bent jau man toks poziuris i maista, per save, savo samone yra geriausias.

Beskaitant paskutinius Ubaujancios opusus apie saikinguma matinantis, atsiminiau kaip ji sukerta puoda saltibarsciu, sepelinus, ir visa pamelos vaisiu...  biggrin.gif Tiesiog saikingo ir visavercio matinimosi pavyzdzio etalonas, ne kitaip  ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 08 sausio 2018 - 13:14
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 08, 11:12)
Tiek, kiek užtenka. Nu pvz. avokadus nors ir 3 per dieną suvalgyti galima.

Kaip suprast papildomai? Ne papildomai, o normaliai, mityboje. Visi disbalansai tik jūsų galvoje. Negi ir jums sunku išmąstyti paprasčiausią faktą?

Nu koks turėtų būti debilas žmogus, kad mestų nuo vaikystės įprastą jam mitybą, jei jam pasidarytų nuo naujosios mitybos blogiau, vos paviltų kojas? Skaitėte gi kad ir apie tą kineziterapeutę, pastarosiomis dienomis nagrinėtą, aiškiai papasakojo, kad iš ligonės normaliu žmogumi pavirto, tyrimai geri.
Tai kam čia svaigti tas nesąmones ir dar sakyti, kad vegetarai kvankšt. Ar tik nebus tokie visavalgiai, kuriems nuoširdžiai atrodo, kad vegetarai iškanki, išbalansuoti, bet vistiek savo laikosi? biggrin.gif

Šeimoje tarkim 3-4-5 žmonės. Dienai 9-15 avokadų? Jie Lietuvoe neauga. Kaina jų irgi atitinkama. Jei visus metus taip. O jei visi taip ale sveikai valgytų. Na jūs paskaičiuokite. Kiek Lietuvoje gyventojų, o kiek pasaulyje. Ar tai avokadai tapo visų (pabrėžiu, čia šios temos vegetarai šį meniu siūlo kaip pavyzdinį) privalomai suvalgomu maistu, siekiant išvengti gyvūnų kančių. Paskaičiuokite, prieš siūlydami tokius meniu visiems. Daug racionaliau suvalgyti sviesto, lašinių. Ne taip nusiaubsite planetą, gamtos mylėtojos.

Nesusišnekame. Jūs man atrodo nesupratote, kokių galų vegetarams reikia omega3 išskirti. Ir apie disbalansą tarp omega grupių nepagaunate. . Čia neišmąstyme esmė, o žinojime, kodėl ir kiek reikia. Ai, tiek to.

Aš nemanau kad vegetarai kvankšt. Man tas pats ką jie valgo. Bet čia vegetarai ateina ir sako, kad išgelbės pasaulį, kurio kvankšt gydytojai nepataiso. O remiasi viena perskaityta knyga, elementaraus meniu taip ir neparodo, natūraliai kyla klausimų. Kad riešutai, daržovės, žolės, uogos, nerafinuotas maistas yra geriau nei sūreliai ar tešlainiai jau kiekvienas daugmaž gaudosi. Bet tai nereiškia kad kiti durniai, jei valgo mėsą ar kiaušinius, jei valgo pieno produktus. Net jei valgo bulves, jie nėra durnesni, nes bulvės nėra kaži kiek ženkliai besiskiriančios nuo pupų savo poveikiu. Svarbu, kaip savo lėkštėje viską paskirstysi. Žoleles visavalgiai gali pridėti prie mėsinio ar žuvies patiekalo, ar kiaušinio ir viskas susibalansuos savaime. Neįsivaizduokite Monteverte, kad tik jūs kaip žoliavalgė, tas žoleles vartojate. Bet jūs privalote sugebėti tas savo žoleles atitinkamai sudėlioti, jei lėkštėje nėra pilnaverčio baltymo ir riebalo ir kol kas nė viena jūsų neparašė koks tas sudėliojimas turi būti. Čia ne mitybos tema, nebūtina išsamiai, nebūčiau net pradėjus, bet pakibau ant given444 šūksnio, kad norinti ji išgelbėti dar keletą gyvybių ir jei tik norit sudėlios meniu. Kol kas pišš. Manęs neišgelbėjo, aš ir taip viską jos surašytą valgiau ir nematau jokios panacėjos.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 08, 12:54)
As tave bandau gydyti, brangioji tu musu 4u.gif .
Nes pas psichiatra tai nesikreipi ir tavo dumbliu klizmos, ziuriu, tau nepadeda.

"Gydytoja", pasigydyk save pati skleroze.gif
Papildyta:
QUOTE(mementoo @ 2018 01 08, 13:20)
Šeimoje tarkim 3-4-5 žmonės. Dienai 9-15 avokadų?  Jie Lietuvoe neauga. Kaina jų irgi atitinkama. Jei visus metus taip. O jei visi taip ale sveikai valgytų. Na jūs paskaičiuokite. Kiek Lietuvoje gyventojų, o kiek pasaulyje. Ar tai avokadai tapo visų (pabrėžiu, čia šios temos vegetarai šį meniu siūlo kaip pavyzdinį) privalomai suvalgomu maistu, siekiant išvengti gyvūnų kančių. Paskaičiuokite, prieš siūlydami tokius meniu visiems. Daug racionaliau suvalgyti sviesto, lašinių. Ne taip nusiaubsite planetą, gamtos mylėtojos. 

Nesusišnekame. Jūs man atrodo nesupratote, kokių galų vegetarams reikia omega3 išskirti. Ir apie disbalansą tarp omega grupių nepagaunate. . Čia neišmąstyme esmė, o žinojime, kodėl ir kiek reikia. Ai, tiek to.

Aš nemanau kad vegetarai kvankšt. Man tas pats ką jie valgo. Bet čia vegetarai  ateina ir sako, kad išgelbės pasaulį, kurio kvankšt gydytojai nepataiso. O  remiasi  viena perskaityta knyga,  elementaraus meniu taip ir neparodo, natūraliai kyla klausimų. Kad riešutai, daržovės, žolės, uogos,  nerafinuotas maistas yra geriau nei sūreliai ar tešlainiai jau kiekvienas daugmaž gaudosi. Bet tai nereiškia kad kiti durniai, jei valgo mėsą ar kiaušinius, jei valgo pieno produktus. Net jei valgo bulves, jie nėra durnesni, nes bulvės nėra kaži kiek ženkliai besiskiriančios nuo pupų savo poveikiu. Svarbu, kaip savo lėkštėje viską paskirstysi. Žoleles visavalgiai gali pridėti prie mėsinio ar žuvies patiekalo, ar kiaušinio ir viskas susibalansuos savaime.  Neįsivaizduokite Monteverte, kad tik jūs kaip žoliavalgė, tas žoleles vartojate. Bet jūs privalote sugebėti tas savo žoleles atitinkamai sudėlioti, jei lėkštėje nėra pilnaverčio baltymo ir riebalo ir kol kas nė viena jūsų neparašė koks tas sudėliojimas turi būti. Čia ne mitybos tema, nebūtina išsamiai, nebūčiau net pradėjus, bet pakibau ant given444  šūksnio, kad norinti ji išgelbėti dar keletą gyvybių ir jei tik norit sudėlios meniu. Kol kas pišš. Manęs neišgelbėjo, aš ir taip viską jos surašytą valgiau ir nematau jokios panacėjos.

O kur parašyta, kad sveiku būti labai pigu? Žinoma, kad sveikai valgyti yra brangiau.

Aš paklodžių daug rašinėti nemėgstu, jei pastebėjote. Tad jei trumpai, tai nemanau, kad veganai visus pasaulio žmones verčia tokiais tapti. Sako tik kad susimąstytų, sako pasvarstyti apie tai tiems, kas to klausia, kam rūpi (pvz. jūs dabar), bet tikrai kasdien neina su plakatais ir maikių neplėšo (na nebent būtų koks Žemės dienos renginys ar pan., tai gal kur ir eina su plakatais) smile.gif

Dėl bulvių tai nesupratau. Nuo kada jos blogos?
Atsakyti
Mane irgi ziauriau glumina, va tas pasikelimas, atsakomybes stoka lendant su savo "teisingos"mitybos patarimais i zmoniu gyvenima. Na kazkaip nelabai atsakinga, nezinant moters sveikatos bukles, kokios ligos itakoja spaudimo atsiradma, tam tikrus senatvinius nukrypimus nuo normos... Tai drastiskai, nesigilinant, tik vadovaujantis vienu simptomu, pradeti reguliuoti mityba, neturint jokio medicininio issilavinimo... Ar tai rimta?
Beje mano mamai 87 metai, tad daug maz nutuokiu, kas ir kaip itakoja pagyvenusio zmogaus savijauta, sveikata. Tarp kitko, jau nepamenu nuo kada ji nevartoja saldaus pieno, vartotja tik fermentuota - kefyra, jogurta, surius, varske ir valgo saikingai ne litrais ir ne kilogramais vienu prisedimu. Nesenai tikrinosi kaulu mineralu tanki, gydytojai labai dziaugesi rezultatais. Tarp kitko per visa gyvenima nenaudojo jokiu papildu, o ir vaistu nera jau tokia didele fanatike. Maitinasi saikingai, subalansuota mityba. Manau jog esu Dievo palaiminta, nes mama iki siol yra judri, astraus proto, gyvenanti pilnaverti gyvenima. Niekada nebuvo vegetare.

Kodel mane glumina, tas veganiskas matinimasis. Kad tiesiog butina ismanyti mitybos principus, atsakingai planuoti valgiarasti, pastoviai tikrintis sveikata, vartoti papildus ir t.t. Na visa sita veganiska matinimasi lydinti rutina, man nesukelia sveikos mitybos ispudi.

Glumina ir aprasyta situacija su 7 men kudikiu. Kai riesta kreipiasi pas bjaurybes nieko nenutuokiancius gydytojus, kaip supratau anuomet zelmenu klizmute nepadejo, bet...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 08 sausio 2018 - 13:59
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 08, 13:33)
. Sako tik kad susimąstytų, sako pasvarstyti apie tai tiems,  kas to klausia, kam rūpi (pvz. jūs dabar), bet tikrai kasdien neina su plakatais ir maikių neplėšo (na nebent būtų koks Žemės dienos renginys ar pan., tai gal kur ir eina su plakatais) smile.gif

Tai viena karta pasake ir kas norejo tas suprato, ania? Butent maikes plesosi Given444 ir ubu uu. Ubu uu tai isvis nachaliavu po saltibarsciu dvieju cepelinu maza, 4 sukirstu, jos aplinkoj kiti cielas vistas sudoroja per karta. blink.gif
Given gi plesosi maikes apie gyvunelius ir piena. As tai vis dar laukiu kada apie 8 ar tris bobules tabletes nuo kraujospudzio parasys( Aimeja gerai pastebejo apie tableciu kieki gydant kraujospudi).
Tai apie ka mes snekam ir ka cia turim?
Eikit i savo veganu skyreli ir ten snekekites trise apie savo sutrikimus. Garantuoju, nei vienas sveiko proto narys ten neeis it neprades aiskinti, kad jus valgykit mesa, piena ir pan. Nes mums tas pats ka jus valgot. Kodel jus taip knisa?
Atsakyti

Kodel mane glumina, tas veganiskas matinimasis. Kad tiesiog butina ismanyti mitybos principus, atsakingai planuoti valgiarasti, pastoviai tikrintis sveikata, vartoti papildus ir t.t. Na visa sita veganiska matinimasi lydinti rutina, man nesukelia sveikos mitybos ispudi.

Butent. Reikia skaiciuoti, labai dometis ir tirtis. Gal geriau suvalgyt zuvies 2 kartus savaiteje, mesos tiek pat, jogurto??? Mane isvis kuo toliau tuo labiau glumina veganu motyvai. Vieni sako, kad cia del gyvunu kanciu. O sorry, vidury ziemos avokadus i LT vezant tai gyvunai nekencia? Gamta nesitersia, ne? 

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2018 01 08, 13:42)
atsakingai planuoti valgiarasti,

pastoviai tikrintis sveikata

O tai mėsą valgančiam nieko planuotis nereikia? Bele kas po ranka yra ir gerai? Lyg jau išsiaiškinome bendromis jėgomis, kad taip nėra. Kad net ir a la visavertiškai valgant reikia stengtis kuo sveikiau, švariau, natūraliau ir t.t. taigi jūs ir vėl kaip dažnai - pro šalį.

Nieko pastoviai tikrintis nereikia, jei gerai jautiesi. Pasikartosiu ką mementoo rašiau: na koks durnius toliau ant augalų sėdėtų, jei vos kojas imtų pavilkti?

Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2018 01 08, 14:10)
Eikit i savo veganu skyreli ir ten snekekites trise apie savo sutrikimus. Garantuoju, nei vienas sveiko proto narys ten neeis it neprades aiskinti, kad jus valgykit mesa, piena  ir pan. Nes mums tas pats ka jus valgot. Kodel jus taip knisa?

Mes ir ėjom, ir ten buvom, bet TU ir AIMEJA ten slapta sėdėjote, slapta viską skaitėte, konspektavotės, kad po to niekingai tai perneštumėte į kitas temas ir mus puldinėtumėte. Pačios mušat, pačios rėkiate. Pačios šaršalą pastoviai keliate. Esate labai šlykščios asmenybės, patikėkite tai į gerą jums gyvenime neišeis. Jau neišeina.
Atsakyti
Pagalvojau, kad dabar pilnatis, patikrinau internete - akurat tease.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 08, 13:33)
O kur parašyta, kad sveiku būti labai pigu? Žinoma, kad sveikai valgyti yra brangiau

Dėl bulvių tai nesupratau. Nuo kada jos blogos?

O jei sveikai, bet daug pigiau, tai netinka? Manote nusipirkti sveikatos?
Bulvės nėra blogos. Neištraukite iš konteksto.

QUOTE(Monteverte @ 2018 01 08, 14:19)
O tai mėsą valgančiam nieko planuotis nereikia?

Pasikartosiu ką mementoo rašiau: na koks durnius toliau ant augalų sėdėtų, jei vos kojas imtų pavilkti?

Yra labai svarbus niaunsas, kurį specialiai ignoruojate. Tik mėsvalgiai ir visavalgiai tai ne tas pats.

Vienas iš użdavinio sprendinių: tie ale veganai sveikuoliai, kaip ir visiški abstinentai, garsiai rėkia apie tai, kaip reikia visiems valgyti, , bet tyliai kulšį dažnokai apgraužia.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 08, 14:19)

Mes ir ėjom, ir ten buvom, bet TU ir AIMEJA ten slapta sėdėjote, slapta viską skaitėte, konspektavotės, kad po to niekingai tai perneštumėte į kitas temas ir mus puldinėtumėte. Pačios mušat, pačios rėkiate. Pačios šaršalą pastoviai keliate. Esate labai šlykščios asmenybės, patikėkite tai į gerą jums gyvenime neišeis. Jau neišeina.

As nezinau ar Aimeja dalyvavo tavo veganu temose, bent jau uz save atsakau, kad gyvenime veganu ir panasiu kitoookiu temose nesilankiau. O kad ka tu valgai, kokius papildus vartoji, kaip isugyventiniui mesos neduodi ir Pifa zuvim ir cesnakais seri - tai cia is tu temu, kur tau jau baisiai apie save isiterpti ir pasipasakoti norisi.

Vel buri?😂
Pries pat Naujus sm sedejai ir kazkokias nesamones pletkavojai, kad hercogienes kazkas uzsimuse. Geriau jau Pifa i kiema butum isvedus.
Atsakyti