Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 01 08, 11:22)
<p></p><<p>Beatos apskritai visi receptai geri. 100% visada skaniai gaunasi.

Na siaip tai cia ne jos sugalvoti receptai, o visi paimti is kazkur, pagaminti ir sudeti i viena vieta.
Kazkada butent pagal Beata gaminau lazanija. Viska nuo pradziu iki galo. Taip ir nesupratau kam apkepta farsa, apkeptas darzoves ir pomidoru tyre dar troskinti puode 45 min. Ten is vis visi vitaminai ir maistines medziagos pradingsta nuo tiek sutinimo. Uztenka 10 -15 min. Ir laiko susitaupo ir skonis toks pat tos lazanijos(nes kitus kartus jau tiek laiko tu ingridientu tikrai nesutinu).
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 08, 11:38)
Na siaip tai cia ne jos sugalvoti receptai, o visi paimti is kazkur, pagaminti  ir sudeti i viena vieta.
Kazkada butent pagal Beata gaminau lazanija. Viska  nuo pradziu iki galo. Taip ir nesupratau kam apkepta farsa, apkeptas darzoves ir pomidoru tyre dar troskinti puode 45 min. Ten is vis visi vitaminai ir maistines medziagos pradingsta nuo tiek sutinimo. Uztenka 10 -15 min. Ir laiko susitaupo ir skonis toks pat tos lazanijos(nes kitus kartus jau tiek laiko tu ingridientu tikrai nesutinu).

Aš irgi darau lazanija pagal Beata, tai niekad netroškinu mėsos 45 min, nematau tikslo. Ir balto padažo darau daugiau, nes jei daryt pagal receptą, pritrūksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žiauriai krūta boba: 08 sausio 2018 - 11:42

Na siaip tai cia ne jos sugalvoti receptai, o visi paimti is kazkur, pagaminti ir sudeti i viena vieta.
Kazkada butent pagal Beata gaminau lazanija. Viska nuo pradziu iki galo. Taip ir nesupratau kam apkepta farsa, apkeptas darzoves ir pomidoru tyre dar troskinti puode 45 min. Ten is vis visi vitaminai ir maistines medziagos pradingsta nuo tiek sutinimo. Uztenka 10 -15 min. Ir laiko susitaupo ir skonis toks pat tos lazanijos(nes kitus kartus jau tiek laiko tu ingridientu tikrai nesutinu).

Gali buti, kad ten ne jos. Bet man ji geriausia LT maisto blogere, pagal kitus kartais slyksciai gaunasi. Taip, darzoviu tikrai nereikia tiek troskinti, pilnai sutinku. As tik pradejau mokytis gaminti ne taip seniai, todel neturiu patirties tiek. Is pradziu receptus aklai sekdavau, dabar jau nukrypstu kartais ir kaip tu, darzoves maziau kepu ir pan :4u: 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 01 08, 11:48)
As tik pradejau mokytis gaminti ne taip seniai, todel neturiu patirties tiek. Is pradziu receptus aklai sekdavau, dabar jau nukrypstu kartais ir kaip tu, darzoves maziau kepu ir pan 4u.gif </p>

Aa, tai daug visko ismoksi dar.
As vakar cepelinus gaminau. Tai pirma karta taip skaniai bulviu tesla gavosi. Del 10 cepelinu buvo sutarkuotos 12 dideliu bulviu, dejau tris virtas dar ir puse pakelio varskes. Va ta varske sudave tarkiams purumo ir visiskai nesijaute.
Atsakyti

Aa, tai daug visko ismoksi dar.
As vakar cepelinus gaminau. Tai pirma karta taip skaniai bulviu tesla gavosi. Del 10 cepelinu buvo sutarkuotos 12 dideliu bulviu, dejau tris virtas dar ir puse pakelio varskes. Va ta varske sudave tarkiams purumo ir visiskai nesijaute.

Aha, is pradziu isvis is lempos darydavau. Pries kokius 3 m pradejau receptus kaupti tik. Baik su cepelinais, kaip as noriu  :karsta: 

Atsakyti

O kodėl nusprendėt kad mažiau įvairovės? Visavalgiai (ne mėsaėdžiai) valgo viską, veganų maistą taip pat, tai kur mažiau tos įvairovės? Nežinau kaip be sūrių išgyvenčiau biggrin.gif. O jūs valgot žolę ir įsiteiginėjat sau, kad tai mėsa ar varškė biggrin.gif. Suprantu, dieną, dvi galima pasimaitinti veganiškai, atrasčiau ir aš ką valgyti, bet ištisai- tai jau ne. Kankintis kai ne badmetis ne man biggrin.gif

Nusprendziau is to ka matau aplink, ka valgo mesavalgantys, jie dazniausiai nesigamina tiek daug ivaraus augalinio maisto ir ju meniu gana standartinis ir neivairus vsiai.

O jei imsim teroija, tai idejus mesa ivalgerasti jis tikrai nepasidaro jau tiek ivairesnis, tik vienu ingredientu duagiau mesa, o vsia kita kaip ir pati skaia gali gamintis visi kas nori, Tik tiek kad neesu sutikusi mesavalgio, kuris galintusi tiek ivairiu salotu, darzoviu troskiniu ir iv kitu patiekalu kaip vegetarai ar veganai.

As tai nesu vegane, bet tikria ne del ivairoves stokos, greiciau is tingejimo, nes pakeisti yprocius yra sunkiau ir valgant mesa, piena, iausinius, daug paprasciau kazka pasigaminti, nes taip esi iprates, bet butent ivairove tikria ne didesne, O skanumo tai man labai skanu. Bet paparsciausiai reikai ismokti daug ka kitaip daryti ir viskas :) dabar mokausi, stai saunus vyrukai rodo iv veganiskus receptus, nu niekaip neiseina pasakyti, kad tas maistas nuobodus, neivairus. https://www.youtube....h?v=xVke3F-_GAM

man atvirksciai veganiskas maistas daug skanesnis ir tikrai jau sneai nereikai man isivaizduoti, kad mesa valgau, augalai daug kartu skanesi, mesa dabar tikrai man smirda. Suri suvalgau kartais is ypratimo, kai kazkur valgau ne namie, kokia pica vis dar kur suvalgau ir pan. :) 

Praeitame darbe virejas musu buvo vegetaras, labai aukstos klases ir labai skaniu patiekalu padarydavo vegetarsiku, veganisku, buvo super :) kai ka ismokau is jo pvz paprika idaryta avizirnniais, ten aisku dar su prieskoniais padazais, labai skanu :) 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 01 08, 12:48)
Gali buti, kad ten ne jos. Bet man ji geriausia LT maisto blogere, pagal kitus kartais slyksciai gaunasi. Taip, darzoviu tikrai nereikia tiek troskinti, pilnai sutinku. As tik pradejau mokytis gaminti ne taip seniai, todel neturiu patirties tiek. Is pradziu receptus aklai sekdavau, dabar jau nukrypstu kartais ir kaip tu, darzoves maziau kepu ir pan 4u.gif </p>

Man Beatos receptai irgi visad super gaunasi. Nesvarbu, kad ir išrankiojusi po visur, bet prabandžiusi. Kai atsibosta įprasti patiekalai, norisi kažką naują pabandyt, visad pas Beatą lendu. Niekada nenuvylė. Ir tas šparagines a-la veganiškas pupeles dariau. Mums su vyru patiko, sūnui ne. Jis aplamai pas mus konservatorius, net nebando naujovių, o man taip norisi kažką naujo pabandyt ax.gif .
Atsakyti
Buvo laikas, kai mesos nevalgiau, nes nenorejau, paskui pradejau valgyti, nes pradejo kvepeti ji man smile.gif
Va taip paprastai. Ne del isitikinimu, o del organizmo ypatybiu. Paskui atsekiau, kad mesa nustojau valgyti, kai hemoglobinas buvo 160 (moteriai daugoka).
Svarbu isiklausyti i savo organizma ir duoti jam tai, ko jam reikia.
Siais metais smile.gif dar nei karto mesos nevalgiau. Bet, asmeniskai man, truksta darzoviu pasirinkimo ziema. Kokios vertes agurkas ar pomidoras? Daug geriau kopustas, morka, kaliarope, bet vien jomis nesimaitinsi.
Del to manau, kad vegetariska ar veganiska mityba tinkamesne siltu krastu zmonems, kur keli derliai metuose ir niekada netruksta svieziu darzoviu.
Atsakyti

Mažai. Kiek gali suvalgyti avokadų ir riešutų? Kiek aliejaus išgersi? Aliejai, ypač augaliniai, toli gražu ne visi yra naudingi. Kaip patenkinti lėtos energijos poreikį gyvenant šalto klimato zonoje? Gal poničkoms per dienas gulinėjančioms ant sopkės ir užtenka, bet normalų aktyvų gyvenimą gyvenančiam žmogui per mažai.

Na pasiglinkime į uogas, žinovės. given444 teigia, kad tai meniu skirtas visiems. Visiems, tai reiškia, kad visi tas uogas per visus kiaurus metus turi valgyti. Kokias uogas- miško ar namines? Jei miško, tai miškai turėtų būti nusiaubti momentaliai, jei naminės- nėra jokio gėrio kiaurus metus tuščius angliavandenius cukrų pavidale lapnoti.
Nėra ką žiūrėti. Nesubalansuota. given444 knygoje rado faktą, kad reikia linų sėmenų dėl omega 3, bet kodėl jo reikia papildomai, kai mityba vegetariška? Su riešutais ir augaliniais aliejaus neišlyginsi atsirandančio disbalanso. Kam reikalingas papildomas omega 3 šaltinis vegetarams? Kokiu tikslu?

Kodėl darote prielaidą, kad visavalgiai turi skurdesnį meniu? Kodėl manote kad valgomos tik bulvės. Į lėkštę galima įkrauti 300-400 g visokių daržovių ir gabaliuką mėsos, žuvies ar kiaušinį. Viskas subalansuota, nereikia jokio papildo. Ir miškai nenukentės nuo mėlynių ar bruknių rinkėjų, slenkančių su braukyklėm ir paliekančių po savęs dykynes. Nes kasdien norima valgyti uogas, net žiemą. Palikime ir savo vaikams bei anūkams truputį miško gėrybių. Paukščiukams ir žvėreliams leiskime pasimėgauti, gyvūnėlių mylėtojos.

kiek gali suvalgyti tiek ir pilnai uztenka, ta rodo gyvi pavyzdziai :) milijonai zmoniu, kurie nevalgo mesos ir gyvuliniu riebalu.

Tai zmones, kruie maitinasi veganiskai, ar bent sveikkiau zino, kokie aliejai sveiki, kurie ne.net zaliavalgiai ir tei isgyvena Lietuvoje su visu klimatu :)  mesos nereikia tam :) net vyruku yra zaliavalgiu ir veganu ,kurie kuo puikiausiai dirba, jau irmOnteverte ne kara dejo nuoruodas i sportuojancius jau ir senus zmones, Ka jus bandot irodyti, kai faktai pries aksi ir senai i tuos kalusimus atsakyta simta kartu?

nesurantu, jusm tikrai suvokimo truksta? del uogu ir namines valgom ir laukine sir tie msiaki nenusiaubti, jau snuo senu senoves mzones uogauja, nu nenusisiaubia tie msikai: maziau est reikia. zmoens kai prirate est uz 5, tai ir tokie isivaizdavimai. Yra duag tu uogu Lietuvoje , uzsisaldykit, pzv saltalankiu, niekas ju ne nerenka, o kokia gera uoga, pilna krumu, uogos net ir per ziema issilaiko, sermuksciai, putino uogos,  ir t.t. Bet tai nereiskia kad kilogramais tas uogas reiki avalgyt. aplamai uogas vaisius geriau primoje dienos puseje valgyt. O masito reikai tiek , kiek jums i sauja telpa vienu metu.

Papildu prireikia visiems visokiu, nepriklausomai nuo mitybos budo, del prastos kokybes maisto ir gyvenimo aplinkos, kokia susikurem. Pasidarai tyrimus ir zinai reikia ar nereikia.

Nejuokinkit, nereikia jokio papildo, jus nueikit i vaistine ir paklauskit zmoniu, kurie perka papildus ir vaistus, kokia ju mitybe 99 proc mesa valgo :) 

kas cia per nusisnekejimas, kaip reikai rinkti tas uogas, kad miskai nukentetu, jus jas gal raunat :oh: ar miske nebuvus is vis , jsu bent zinot, kad uogos kas met prisirpsta? ar uogu nebvalgot visai ir stebites, del ko sakom, kad mityba neivairi?? :oh:

nu bet aks per klejones.... :oh:

Atsakyti

Buvo laikas, kai mesos nevalgiau, nes nenorejau, paskui pradejau valgyti, nes pradejo kvepeti ji man smile.gif
Va taip paprastai. Ne del isitikinimu, o del organizmo ypatybiu. Paskui atsekiau, kad mesa nustojau valgyti, kai hemoglobinas buvo 160 (moteriai daugoka).
Svarbu isiklausyti i savo organizma ir duoti jam tai, ko jam reikia.
Siais metais smile.gifdar nei karto mesos nevalgiau. Bet, asmeniskai man, truksta darzoviu pasirinkimo ziema. Kokios vertes agurkas ar pomidoras? Daug geriau kopustas, morka, kaliarope, bet vien jomis nesimaitinsi.
Del to manau, kad vegetariska ar veganiska mityba tinkamesne siltu krastu zmonems, kur keli derliai metuose ir niekada netruksta svieziu darzoviu.

is dalies pritariu, tik tiek kad mesos is tikro nereikia. Mesa man maistas  badmeciu, kai jau nieko nera ir ner ka daryti, o siuo metu tikrai vsiko tiek daug.... O darzoviu tikrai yra labai daug ypac raugintos labai sveika ziema :) O kur dar obuoliai, kurie puikiai issilaiko ir t.t. visi riesutai, kruopos, dzivintos gerybes, tik spek valgyti :) O pavasari tuoj prades lysti pirmosios zolytes, dilgeles, kiaulpienes, pumpurai...

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 08, 11:20)
Uzsiduchinai tu Menkaverte jau visai. Eik pailset, nurimk 4u.gif .
Nesidomiu as tavo sugyventiniu. Tiesiog kaip ubautes vyro gaila, taip ir tavojo. Tik tiek.

Tai jau išsižadi 9 mėnesio savo nuolatinio "darbo" forume ir nuolatinio mano vyro minėjimo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 08, 13:35)
is dalies pritariu, tik tiek kad mesos is tikro nereikia.

Man mesos reikia, nes jokiu kitu maistu normalaus hemoglobino neislaikau, kai anksciau net jos nevalgant hemoglobinas buvo OK. Kaip ir sakiau - organizmo ypatumai, i kuriuos reikia atsizvelgti.
Yra, kas nevalgo mesos, yra, kas nevartoja pieno produktu. Kiekvienam savo.
Nepritariu tik maisto fanatizmui ir savo nuomones brukimui biggrin.gif
Atsakyti