Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(mementoo @ 2018 01 06, 17:07)
taip ir suprasti. Iš konteksto tendencingai ištraukta. Kai puslapis taps pasiekiamas, nes lūžta dėl lankytojų srauto, paskaitykite, jei tikrai domina. Sąraše buvo, nes verbuotas ir tardytas. Bet neužverbavo.
Kadangi tai neeilinė asmenybė, prieš tąsant jos vardą, būtina įsitikinti, ar viskas kas cituojama yra teisybė. Kai žmogus iškenčia ir fizines ir dvasines kančias už savo įsitikinimus, jis nenusipelno po mirties jokių juodinimų, net menkiausių užuominų. Matėte, kaip į vanagaitės kalbas buvo sureaguota.

Vat užtat kad bandžiau perskaityti ir neatsivertė. Daug tendencingų straipsnių būna, aš tik straipsnį pacitavau. Nebūtina pulti. Pulkit žurnalistus.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 06, 16:11)
Vat užtat kad bandžiau perskaityti ir neatsivertė. Daug tendencingų straipsnių būna, aš tik straipsnį pacitavau. Nebūtina pulti. Pulkit žurnalistus.

aš jūsų tikrai nepuolu. Tendenciją dėl kunigų paniekinimo įžvelgiu, o čia kalba buvo apie kardinolą. Jums tai vienas iš daugelio, o aš asmeniškai jaučiu poreikį nenutylėti. Bet tikrai nepuoliau, tonas buvo pagarbus ir argumentai pateikti be emocijų.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 06, 10:59)
Tik nepradek rasyti nesamonou, kad pieno atsisakymas kraujagysliu sieneles isvale.

ne, nerašysiu. blink.gif
matomai, neišvalė. matomai, nieko ir neatsitiko.
nuvažavau į ukmergę ir nieko nebuvo. moteriškę kaip mėtė, taip mėto iki šiol.
daktarė padarė įtaką sveikatai, ne aš. Ačiū, Cambala.
cambala mane įtikino. einu ir aš sūrius ir kefyrą kapot.

o šiaip moteriškė (86m.) nėra net turėjus tokio žemo spaudimo per savo gyvenimą.

visoms, kurioms per 35-55m, laikas mest laukan tą pieną, ypač sūrius. šiaip tai kaip norit. galit ir nemest. kas man. žemelė ir taip dūsta nuo žmonių naštos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 sausio 2018 - 18:41
Dietologė iš given444 kaip čia pasakius. Nevalgykite sūrio ir negerkite pieno. Tobulas meniu. Dietologo kabinetą su tokiais gabumais atidaryti vertėtų.
Gal dar kas nors kokią nors knygą perskaitė ir prikaupė išminties daugiau nei gydytojai, kurie nesuvokdami vienos knygos suteikiamos naudos studijuoja dešimtmečius. Pasidalinkite.

................................
Kartu iki Pergalės.
Sausio 13, per LRT, 21 val. Ukrainos paramos koncertas - Kartu iki Pergalės
Jau dabar galite remti, skambindami 1891 (2 EUR)

https://www.facebook...63119517272500/
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2018 01 06, 13:29)
Ziuriu kai zmogus vegetaru tampa, tai is karto ir gydytoju save laikyt pradeda. Monteverte papildais gydo, given meniu sudarineja ir geriau uz gydytojus zino kokio gydymo reikia knyguciu pasiskaicius,

tu juokiesi, ar ne?
man irgi juokinga. kad sudarytas meniu per 3 mėn moteriškei padėjo laipiot, vaikščiot, akyse netemsta....to nesugebėjo gydytoja per šitiek metų, šitiek metų.
juokis ir toliau,
man tai brangus žmogus ir ketinu toliau močiutėms padėt. tongue.gif

p.s. sakoma rezultatai kalba už save. tai ir kalbėjo, gydytojos, blyn, siūlomas gyvenimo būdas, tablečių sauja plius nulis korekcijos mityboje - spaudimas kaip nekrito, taip nekrito. rūpinkitės šitokiu būdu savo močiutėmis. argi uždrausi jums.

(apie savo tėtį, išgelbėtą iš reanimacijos irgi raišau kitoje temoje.) bet ką ten. turbūt būtų klausęs vien "gydytojų", o ne given444 ir jos brolio, būtų jau trys metrai po žeme.
Atsakyti
Kam tie gydytojai ir bereikalingi, kai tokių dietologių yra biggrin.gif . Arba kineziterapiaučių ax.gif
Atsakyti

visoms, kurioms per 35-55m, laikas mest laukan tą pieną, ypač sūrius. šiaip tai kaip norit. galit ir nemest. kas man. žemelė ir taip dūsta nuo žmonių naštos.

Vegetarai kaip visada pozityvus, su gerais linkejimais kitiems  :D 

Atsakyti

Vegetarai kaip visada pozityvus, su gerais linkejimais kitiems  :D 

Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2018 01 06, 17:49)
Dietologė iš given444 kaip čia pasakius.  Nevalgykite sūrio ir negerkite pieno.

jei tu niekuom nesiskundi, bet kokį meniu plant-based rasi "How not to Die" knygoje. taip pat svetainėje nutritionfacts.org
taip pat Fuhrmano knygose. pilna jų.
tingiu rašinėt čia. bet galiu surašyt, ką močiutei rašiau. (jei norėsi.)

O šiaip, pagal Fuhrmaną principai pagrindiniai yra šie. Ankštiniai, grybai,uogos, ne mažiau
vienas kilogramas daržovių į dieną (pusė jų - raw, žalių; bulvės nesiskaito), sėmenys(dėl omega 3), sėklos, žalėsiai, avokadai, vaisiai. Taip pat nerafinuoti grūdai. džiov. vaisiai - su saiku.
Nieko naujo tad.
Kiekiai įvairūs nuo gyvenimo būdo - fizinio aktyvumo būdo. Pats Fuhrmanas, ne tik gydytojas, bet ir buvęs sportininkas, dailiojo čiuožimo čempionas. tad suvartojami kiekiai be kalorijos kinta.
Turintiems širdies problemų nerekomenduojama riešutų, geriau juos keisti sėklomis.
Nė dienos be greens, pupos - išvis dievų maistas (ji - augalinė mėsa veganams).
Beje, Fuhrmano meniu pritaikytas visiems. jis tik akcentuoja, jog bet kokiu atveju, 10proc teturi sudaryt gyvūninis maistas, o ne 50proc - kaip pas lietuvius. wub.gif patikrinkit, eilinės močiutėlės šaldytuvą. Mano senelių, pvz, jis baisus.

Kas čia rašė dėl augalų ir jų skausmo. vėl pasikartosiu. jei jau skauda augalams, tai juolab skauda gyvūnams, turintiems centrinę nervų sistemą. taip kad argumentas "skauda ir augalams" - senas kaip mėnulis - ir nusibodęs. taip, žmogus grobuonis, get geriau aš graušiu morką ir avokadą, nei jaučio liežuvį su majonezu valgysiu, arba apsimesiu, jog žuvis išauga ant medžio, o mėsa atsiranda McDonalde.

o šiaip pats maistas nėra panacėja. veganai valgo tokias pat užterštas daržoves kaip ir visavalgiai. tik visavalgiai dar gauna su mėsa saujas antibų, augimo hormonų, steroidų ir tt.
papildai? į juos spjaut nereikia, nes jokia mityba nebėra pilnavertė šiais laikais. tik niekam, apsirgus vėžiu, nebuvo patariama tradicinė mėsa/bulvės/varškė/makaronai dieta.

ir dar akcentas. jūs sakot, kad galima maitintis sveikai ir mėsą valgant. Gal Cambala ir Iš_Šviesos ir moka, gal jos ir lieknos, sexy ir sportiškos, bet eilinio valgytojo lėkštė atrodo taip. Kai pažiūriu į draugių, jų vaikų lėkštes: tai...voliojas vos vienas kitas agurkas, vyšninis pomidorėlis šalia kepsnio ar kulšelių...draugei, jau susigrūdusiai kelis kulšis, nebeįsiūlysi daugiau daržovių, nes netelpa net nekrakmolingos. automatiškai, jos gauna mažiau skaidulų, fitochemikalų, antioksidantų, vitaminų nei aš, nes skrandžio turinys užsipildė mėsa (ir dar vienu kitu padažu). apie draugių ligas ir negalavimus nutylėsiu. jau šnekėta kitoje temoje.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 06, 17:58)
Kam tie gydytojai ir bereikalingi, kai tokių dietologių yra biggrin.gif . Arba kineziterapiaučių ax.gif

nuoširdžiai keista reakcija.

bet tikrai kam ta gydytoja konkreti iš ukmergės - mano močiutei, kam? 4u.gif

jūs man ir atsakykit.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 06 sausio 2018 - 19:09

ir dar akcentas. jūs sakot, kad galima maitintis sveikai ir mėsą valgant. Gal Cambala ir Iš_Šviesos ir moka, gal jos ir lieknos, sexy ir sportiškos, bet eilinio valgytojo lėkštė atrodo taip. Kai pažiūriu į draugių, jų vaikų lėkštes: tai...voliojas vos vienas kitas agurkas, vyšninis pomidorėlis šalia kepsnio ar kulšelių...draugei, jau susigrūdusiai kelis kulšis, nebeįsiūlysi daugiau daržovių, nes netelpa net nekrakmolingos. automatiškai, jos gauna mažiau skaidulų, fitochemikalų, antioksidantų, vitaminų nei aš, nes skrandžio turinys užsipildė mėsa (ir dar vienu kitu padažu). apie draugių ligas ir negalavimus nutylėsiu. jau šnekėta kitoje temoje.
Papildyta:
nuoširdžiai keista reakcija.

bet tikrai kam ta gydytoja konkreti iš ukmergės - mano močiutei, kam? 4u.gif

jūs man ir atsakykit.

Ziurint kokio amziaus tas eilinis valgytojas. Mano amziaus drauges Lietuvoje nevalgo 2 kulsiu « per karta ». Vartoja daug darzoviu ir gamina visai kitus patiekalus nei tradicinei lt vireuvei budinga. Manau, kad dabartines kartos poziuris i maista labai stipriai skiriasi nuo ankstesniu. Ir galimybes. Nu kokiu darzoviu buvo galima gauti pries 20 m sausi?  Dabar ko tik nori, tik rinkis. Ar labai mes sveikesbi busim, tai neaisku. Mano proseneliai valge riebiai mesos, pieno produktu, salotos tik vasara is darzo, bet uztat viskas namu gamybos, be streso, be lekimo. Abu isgyveno iki mazdaug 90. Nu ir ka tu jiems. :)

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 06, 19:49)
tu juokiesi, ar ne?
man irgi juokinga. kad sudarytas meniu per 3 mėn moteriškei padėjo laipiot, vaikščiot, akyse netemsta....to nesugebėjo gydytoja per šitiek metų, šitiek metų.
juokis ir toliau,

p.s. sakoma rezultatai kalba už save. tai ir kalbėjo, gydytojos, blyn, siūlomas gyvenimo būdas, tablečių sauja plius nulis korekcijos mityboje - spaudimas kaip nekrito, taip nekrito. rūpinkitės šitokiu būdu savo močiutėmis. argi uždrausi jums.

Man nejuokinga skaityti ką rašai, daugiau graudu. Ką reiškia -gydytoja nesugebėjo? Tu matei, buvai kiekvieną vizitą pas tą gydytoją kartu su močiute? Girdėjai kas buvo liepta močiutei daryti, valgyti, ko atsisakyti?
Man neteko nei skaityti straipsnių, nei matyti per TV, nei realybėje girdėti, kad bet koks gydytojas rekomenduotų žmonėms valgyti sūrelius, varškytes, aštrų, sūrų, riebų maistą, daaaug mėsos, per dieną kokius tris kartus, mažai daržovių, daug cukraus, ėsti daug, dideliais kiekiais, persivalgyti ir t.t. Visur yra kalbama apie saiką, daug ko atsisakymą, o jei žmogus to neklauso, kad ir tavo močiutė, pati rašei, nu kaip gi gyvens be maximos sūrelių, tai ką gali padaryti gydytoja, ateiti į namus ir atimti? Tai rašo tabletes, o ką jai daryti kai spaudimas aukštas? Nereaguoti?
Ar tu nori pasakyti, kad gydytoja liepė jai maitintis blogai, o va tu atėjai stebuklinga fėja ir viską burtų lazdele pakeitei?
Atsakyti
Nepamirskim, kad zmones, ypac vyresni, pas gydytoja eina tyrimu ir tableciu, o sveikos gyvensenos patarimus praleidzia pro ausis, nes nu ka gali ta daktare paaiskinti, kaip jai gyventi ir ka valgyti.
Turiu aplinkoje pavyzdziu, tai zinau, ka kalbu smile.gif Butent artimieji turi padeti negaluojanciam sureguliuoti maista ir rezima, nes gydytoja prie sono nepastoves. O tas reguliavimas nebutinai turi buti visko atsisakymu smile.gif arba kazkokia ypatinga dieta smile.gif
Mano mama daug metu nevartoja pieno prooduktu, o spaudimas aukstas, taigi pieno produktai jokios itakos neturi.
Atsakyti