QUOTE(mementoo @ 2018 01 06, 17:49)
Dietologė iš given444 kaip čia pasakius. Nevalgykite sūrio ir negerkite pieno.
jei tu niekuom nesiskundi, bet kokį meniu plant-based rasi "How not to Die" knygoje. taip pat svetainėje nutritionfacts.org
taip pat Fuhrmano knygose. pilna jų.
tingiu rašinėt čia. bet galiu surašyt, ką močiutei rašiau. (jei norėsi.)
O šiaip, pagal Fuhrmaną principai pagrindiniai yra šie. Ankštiniai, grybai,uogos, ne mažiau
vienas kilogramas daržovių į dieną (pusė jų - raw, žalių; bulvės nesiskaito), sėmenys(dėl omega 3), sėklos, žalėsiai, avokadai, vaisiai. Taip pat nerafinuoti grūdai. džiov. vaisiai - su saiku.
Nieko naujo tad.
Kiekiai įvairūs nuo gyvenimo būdo - fizinio aktyvumo būdo. Pats Fuhrmanas, ne tik gydytojas, bet ir buvęs sportininkas, dailiojo čiuožimo čempionas. tad suvartojami kiekiai be kalorijos kinta.
Turintiems širdies problemų nerekomenduojama riešutų, geriau juos keisti sėklomis.
Nė dienos be greens, pupos - išvis dievų maistas (ji - augalinė mėsa veganams).
Beje, Fuhrmano meniu pritaikytas visiems. jis tik akcentuoja, jog bet kokiu atveju, 10proc teturi sudaryt gyvūninis maistas, o ne 50proc - kaip pas lietuvius.
patikrinkit, eilinės močiutėlės šaldytuvą. Mano senelių, pvz, jis baisus.
Kas čia rašė dėl augalų ir jų skausmo. vėl pasikartosiu. jei jau skauda augalams, tai juolab skauda gyvūnams, turintiems centrinę nervų sistemą. taip kad argumentas "skauda ir augalams" - senas kaip mėnulis - ir nusibodęs. taip, žmogus grobuonis, get geriau aš graušiu morką ir avokadą, nei jaučio liežuvį su majonezu valgysiu, arba apsimesiu, jog žuvis išauga ant medžio, o mėsa atsiranda McDonalde.
o šiaip pats maistas nėra panacėja. veganai valgo tokias pat užterštas daržoves kaip ir visavalgiai. tik visavalgiai dar gauna su mėsa saujas antibų, augimo hormonų, steroidų ir tt.
papildai? į juos spjaut nereikia, nes jokia mityba nebėra pilnavertė šiais laikais. tik niekam, apsirgus vėžiu, nebuvo patariama tradicinė mėsa/bulvės/varškė/makaronai dieta.
ir dar akcentas. jūs sakot, kad galima maitintis sveikai ir mėsą valgant. Gal Cambala ir Iš_Šviesos ir moka, gal jos ir lieknos, sexy ir sportiškos, bet eilinio valgytojo lėkštė atrodo taip. Kai pažiūriu į draugių, jų vaikų lėkštes: tai...voliojas vos vienas kitas agurkas, vyšninis pomidorėlis šalia kepsnio ar kulšelių...draugei, jau susigrūdusiai kelis kulšis, nebeįsiūlysi daugiau daržovių, nes netelpa net nekrakmolingos. automatiškai, jos gauna mažiau skaidulų, fitochemikalų, antioksidantų, vitaminų nei aš, nes skrandžio turinys užsipildė mėsa (ir dar vienu kitu padažu). apie draugių ligas ir negalavimus nutylėsiu. jau šnekėta kitoje temoje.
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 06, 17:58)
Kam tie gydytojai ir bereikalingi, kai tokių dietologių yra
. Arba kineziterapiaučių
nuoširdžiai keista reakcija.
bet tikrai kam ta gydytoja konkreti iš ukmergės - mano močiutei, kam?
jūs man ir atsakykit.