Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Given444, gal tu geriau nenutrauk tai bobutei gydytoju paskirtu vaistu nuo kraujospudzio.

Pastarojo dešimtmečio tyrimai patvirtino, kad normalios arterinio kraujo spaudimo (AKS) įvairovės ir hipertenzijos negalima paaiškinti vien tik amžiaus, lyties, antsvorio įtaka, stresu ar netinkama mityba. Šiuo metu nustatyta, jog kraujospūdžio dydžiui turi reikšmės genai, reguliuojantys biologiškai veiklių medžiagų renino ir angiotenzino, adrenerginę sistemą bei natrio ir kalio koncentraciją kraujuje. Teigiama, kad daugiausia kraujospūdį reguliuojančių genų išsidėsto antroje, ketvirtoje bei aštuonioliktoje chromosomose. Apie rytinę arterinę hipertenziją kalbėjomės su Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų gydytoja kardiologe Asta GRIGALIŪNIENE.

Apibendrindamas noriu dar kartą pabrėžti nuolatinio (nenutrūkstamo) arterinės hipertenzijos gydymo svarbą. Nerekomenduoju dažnai keisti paskirtą gydymo schemą, turėti kantrybės gydytis. Būtina nustatyti ankstyvuosius arterijų ir vidaus organų pažeidimus ir juos nedelsiant gydyti. 
https://www.sveikasz...a_gydymo_svarba

Ir tu man parasyt tos bobules abu rodmenis.
Tu rasei apie mano kraujospudi kazka. Tai pasane jis 120/80. Mesa valgau, pieno produktus vartoju
Kefyra isvis po litra kasdien isgeriu, nes man lb skanu. Senai gi turejau numirt, ania?

Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2018 01 06, 11:47)

diastolinio sistolinio spaudimo skales žinau - ne 80, nepergyvenk.

Tai ko nerasai konkreciai? Tai daugiau ar maziau? Tu nedziugauk del sistolinio, jei diastolinis didesnis nei 90, didele rizika, kad bus blogai anksciau ar veliau, nes sirdziai sunku krauja is sirfies isstumt, del to gali trukgi uzsikimsusi kraujagysle. Tik nepradek rasyti nesamonou, kad pieno atsisakymas kraujagysliu sieneles isvale.
Atsakyti

Kodėl be sintetinių? ir visavalgiai geria sintetinius. ir dar kiek, blyn. bigsmile.gif
Vit D būtinas ir visavalgiaims, ką jūs saulės gaunat daugiau už mane?
B12 trūksta ne tik veganams.
Iš esmės, IŠ-Šviesos baisisi papildais, bet aš jau geriau gersiu B12 be jokių šalutinių reiškinių, nei gersiu pieną, kuris išvirintas, pasterizuotas, turi nulį skaidulų, rūgština organizmą ir turi augimo hormono kazeino, kuris (suaugusiam organizmui absoliuč nereikalingas), nes skatina visų negerų ląstelių augimą organizme. ir dar ta moralnė pusė - kančios pusė - į kurią homo sapiens nusispjaut. wub.gif
jau rašiau šimtus kartų.

O as 4a karta per pastarasias kelias dienas sakau, kad nebaisu man tie papildai. Tiesiog tokia mityba, kuria maitinantis, esi priverstas gerti papildus man atrodo nei maistinga, nei visaverte.

Saules as tikrai gaunu daugiau, nebent tu persikraustei i Indija. Tada, gal ne.  :D 

Del moraliniu argumentu nera ko gincytis, kiekvienam savo, kiekvienas turi savis prioritetus. Kam karves gaila, kam norisi kalcio, kam suris tiesiog skanus. 

Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 05, 22:40)
jai nuo rugsėjo pb buvau patarus pieno produktų atsisakyt, nes ji mėsos beveik nevartojo, žuvį tik, na lašinukų kartais.

metė ji visą pieną - va ką reiškia, nebe jaunystė, nėr kada spyriotis ir verkt kaip be sūūūūūreeelio maximinio pragyvensiu  rolleyes.gif
, jokių pieno produktų, avokadus kasdien ėmė naudot, buvau surašius jai detalų meniu.

čia meniu? Avokadai, žuvis ir dar vėliau mačiau juodas šokoladas. Jei sunku, nerašykite, bus tik tušti pliurpalai apie jūsų išmanymą, nes nieko štikinančio dar nemačiau. Sūrelis maximoje nėra pieno produktas, tai ypatingai stipriai rafinuotas gaminys, su pienu nieko bendro neturintis. Kad jų nereiktų valgyti, anokia čia rekomendacija. Jei močiutei buvo blogai dėl kazeino, kodėl ji iš pieno gaunamo riebalo nebegali valgyti? Ten nėra kazeino.Ar pienas tai buvo tie sūreliai maximiniai?

dėl meniu. surašiau konkrečiai tai močiutei skirtą meniu. ir kiekvienai surašyčiau specialų meniu, jei žinočiau poreikius, polinkius, gyvenimo būdą ir bent pagrindinius negalavimus. (kaip tos močiutės). cukraus patart nereikėjo atsisakyt, nes moteriškė nevartojo, lb retai - juodą šokoladą. tad kas ten kėlė vis dar tą spaudimą jai, vai vai. gydytoja su diplomu nežinojo.  wub.gif nedaėjo jai.

Man surašykite. Jokių sveikatos skundų nėra, toleruoju viską. Noriu gyventi ilgai, kaip toje jūsų knygoje nurodyta, be jokių sveikatos sutrikimų. Gydytojų lygio patarimų nereikia. Juk lengvas darbelis, a?
Papildyta:
dar ta moralnė pusė - kančios pusė - į kurią homo sapiens nusispjaut.  wub.gif

o kančia, kurią patiria nualinta dirva, išnaikinti sliekai ir kitokie vabaliukai. Paukščiai badaujantys, nes nebėra vabaliukų. Lapės badaujančios nes nebėra paukščiukų. Ir t.t. Ar tik karvė verta ypatingo dėmesio? Jei ką, aš už sėjomainas, hibrinius ūkius ant stogo, už laisvai lakstančias vištas ir pan. Ką jūs konkrečiai valgote nesukeldama kančios? Kaip jau rašiau- grūdai aršiai ginasi nuo norinčių juos suniamnioti gamindami nuodus. Jie visiškai nenori į pilvą, jiems labiau ant lauko patinka augti, o ne katile šusti.
Atsakyti
Paviešintuose KGB agentų sąrašuose - Donato Banionio ir Sauliaus Sondeckio pavardės. Taip pat Vincentas Sladkevičius ax.gif

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...s.d?id=76828517

Nu matai kaip. Gal nebeaukštins Sondecko ax.gif . Apie mirusius, aišku, gerai arba nieko, bet man jis toks atgrasus buvo, esu net pagalvojus, ar nebus jis KGB dirbęs ax.gif . Neklydau ax.gif
Galėtų ir gyvuosius paviešint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 06 sausio 2018 - 13:37
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 06, 13:34)
Paviešintuose KGB agentų sąrašuose - Donato Banionio ir Sauliaus Sondeckio pavardės. Taip pat Vincentas Sladkevičius ax.gif

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt...s.d?id=76828517

Nu matai kaip. Gal nebeaukštins Sondecko ax.gif . Apie mirusius, aišku, gerai arba nieko, bet man jis toks atgrasus buvo, esu net pagalvojus, ar nebus jis KGB dirbęs ax.gif . Neklydau ax.gif
Galėtų ir gyvuosius paviešint.

Vincento Sladkevičiaus byloje aiškiai parašyta, kad nepavyko užverbuoti. Tereikia atsiversti. Kad bandyta, - taip. Kad tardytas- taip. Bet neužverbuotas.
Atsakyti
Ziuriu kai zmogus vegetaru tampa, tai is karto ir gydytoju save laikyt pradeda. Monteverte papildais gydo, given meniu sudarineja ir geriau uz gydytojus zino kokio gydymo reikia knyguciu pasiskaicius, ubuntu medicina kaip suprantu irgi laiko savo stipriaja puse. biggrin.gif Bet visoms iki medicinos , kaip iki Menulio. Aisku, galima uzdraust maximini sureli valgyt ir galvot, kad jau gydai. Nors kiekvienam aisku, kad tas surelis slamstas. Bet gi galima manyt, kad tik tu tai zinai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2018 01 06, 12:47)
gydytoja su diplomu nežinojo.  wub.gif nedaėjo jai.

gydytojas visko nesureguliuos.
Konkretus pavyzdys: mano mama vargsta su aukstu spaudimu, bet kai buna pas mane, spaudimas visada buna normalus. Priezastis? Maistas tas pats, nes perku jai tai, ka ji ipratusi valgyti.
Galiausiai issiaiskinom, kad pas mane valgo ir miega ta pati ir tiek pat, tik kitu rezimu: anksciau eina miegoti, paryciais nebludineja po namus, nes nenori manes zadinti, o valgom tvarkingais laiko intervalais, kai namie ji valgo ta pati, tik apsisukdama, pauzkandziaudama.
Kartais labai nedidelis pokytis suveikia stebuklingai, bet nei vienas gydytojas nera ekstrasensas, kad pasakytu, kas suveiks konkreciam zmogui.
Kartais zmonems suveikia tai, kad jie nusiramina zinodami, kad kazka daro del savo sveikatos (mociutes atveju-atsisakius pieno produktu) ir vien tas nusiraminimas gali pazeminti kraujo spaudima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2018 01 06, 14:39)
Vincento Sladkevičiaus byloje aiškiai parašyta, kad nepavyko užverbuoti. Tereikia atsiversti. Kad bandyta, - taip. Kad tardytas- taip. Bet neužverbuotas.

Mums tėvukas pasakojo kaip jį verbavo. Viliojo kelionėmis po užsienius, sanatorijomis, bet jis neparsidavė. Tai jis irgi tuose sąrašuose turėtų būti?
Atsakyti

Mums tėvukas pasakojo kaip jį verbavo. Viliojo kelionėmis po užsienius, sanatorijomis, bet jis neparsidavė. Tai jis irgi tuose sąrašuose turėtų būti?

Parasyta, kad uzverbavo tik Banioni ir Sondecki. Sladkeviciaus nepavyko ir ji « istreme » i provincija. Nereikia daryti raganu medziokles.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 01 06, 16:29)
Parasyta, kad uzverbavo tik Banioni ir Sondecki. Sladkeviciaus nepavyko ir ji « istreme » i provincija. Nereikia daryti raganu medziokles.

Kur tu matai tą medžioklę, man tiesiog įdomu ar mano tėvuko tuose sąrašuose nėra. Kažin kaip su Sondeckio garbinimu bus, man jis užkliuvo ax.gif, ne Sladkevičius.
Papildyta:
O kaip suprasti šį sakinį, nes aš perskaitau, kad metus laiko jis buvo agentu ax.gif
Portale nurodoma, kad agentas „Alksnis“ užverbuotas 1958 metais, bet agentūriniame tinkle buvo kiek daugiau nei metus ir 1959 m. vasarą iš agentų išbrauktas. Tais pačiais metais būsimasis kardinolas buvo ištremtas į Nemunėlio Radviliškį, skelbiama portale kgbveikla.lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 06 sausio 2018 - 15:44
Saudo Arabijos valdžia sulaikė vienuolika princų, surengusių protesto akciją karališkuosiuose rūmuose ar Rijade, tai šeštadienį praneša elektroninė leidinio "Sabak" versija. Leidinio duomenimis, karališkoji gvardija sulaikė grupę princų, reikalavusių atšaukti karaliaus Salmano bin Abdelasio al Saudi'io dekretą dėl atsisakymo apmokėti iš valstybės iždo karališkosios šeimos narių sąskaitas už vandenį ir elektrą. Artimiausiu metu sulaikyti princai stos prieš teismą. Kaip primena leidinys, Saudo Arabijos vadovai yra ne kartą skelbę, kad visi karalystės piliečiai prieš įstatymą yra lygūs. Lapkričio pradžioje Antikorupcijos komiteto nurodymu buvo suimta dešimtys karališkosios šeimos narių, valstybės tarnautojų ir verslininkų, apkaltinti finansiniais nusikaltimais. Iš viso buvo apklausta per 300 žmonių.
vartotojo įkelta nuotrauka

Skaitykite daugiau: https://pasaulis.lry...utm_medium=Copy

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif princų kaip šieno, už elektrą neišsimokančių
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 06, 15:43)
Kur tu matai tą medžioklę, man tiesiog įdomu ar mano tėvuko tuose sąrašuose nėra. Kažin kaip su Sondeckio garbinimu bus, man jis užkliuvo ax.gif, ne Sladkevičius.
Papildyta:
O kaip suprasti šį sakinį, nes aš perskaitau, kad metus laiko jis buvo agentu ax.gif
Portale nurodoma, kad agentas „Alksnis“ užverbuotas 1958 metais, bet agentūriniame tinkle buvo kiek daugiau nei metus ir 1959 m. vasarą iš agentų išbrauktas. Tais pačiais metais būsimasis kardinolas buvo ištremtas į Nemunėlio Radviliškį, skelbiama portale kgbveikla.lt.

taip ir suprasti. Iš konteksto tendencingai ištraukta. Kai puslapis taps pasiekiamas, nes lūžta dėl lankytojų srauto, paskaitykite, jei tikrai domina. Sąraše buvo, nes verbuotas ir tardytas. Bet neužverbavo.
Kadangi tai neeilinė asmenybė, prieš tąsant jos vardą, būtina įsitikinti, ar viskas kas cituojama yra teisybė. Kai žmogus iškenčia ir fizines ir dvasines kančias už savo įsitikinimus, jis nenusipelno po mirties jokių juodinimų, net menkiausių užuominų. Matėte, kaip į vanagaitės kalbas buvo sureaguota.
Atsakyti