Pastarojo dešimtmečio tyrimai patvirtino, kad normalios arterinio kraujo spaudimo (AKS) įvairovės ir hipertenzijos negalima paaiškinti vien tik amžiaus, lyties, antsvorio įtaka, stresu ar netinkama mityba. Šiuo metu nustatyta, jog kraujospūdžio dydžiui turi reikšmės genai, reguliuojantys biologiškai veiklių medžiagų renino ir angiotenzino, adrenerginę sistemą bei natrio ir kalio koncentraciją kraujuje. Teigiama, kad daugiausia kraujospūdį reguliuojančių genų išsidėsto antroje, ketvirtoje bei aštuonioliktoje chromosomose. Apie rytinę arterinę hipertenziją kalbėjomės su Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų gydytoja kardiologe Asta GRIGALIŪNIENE.
Apibendrindamas noriu dar kartą pabrėžti nuolatinio (nenutrūkstamo) arterinės hipertenzijos gydymo svarbą. Nerekomenduoju dažnai keisti paskirtą gydymo schemą, turėti kantrybės gydytis. Būtina nustatyti ankstyvuosius arterijų ir vidaus organų pažeidimus ir juos nedelsiant gydyti.
https://www.sveikasz...a_gydymo_svarba
Ir tu man parasyt tos bobules abu rodmenis.
Tu rasei apie mano kraujospudi kazka. Tai pasane jis 120/80. Mesa valgau, pieno produktus vartoju
Kefyra isvis po litra kasdien isgeriu, nes man lb skanu. Senai gi turejau numirt, ania?
Papildyta:
Tai ko nerasai konkreciai? Tai daugiau ar maziau? Tu nedziugauk del sistolinio, jei diastolinis didesnis nei 90, didele rizika, kad bus blogai anksciau ar veliau, nes sirdziai sunku krauja is sirfies isstumt, del to gali trukgi uzsikimsusi kraujagysle. Tik nepradek rasyti nesamonou, kad pieno atsisakymas kraujagysliu sieneles isvale.