Nu vadinasi "mano" bažnyčiose kitaip. Nes reikalavimas būti tikrais krikščionimis ir turėti visus sakramentus krikšto tėvams buvo. Tėvai galėjo ir nesusituokę būt ir šiaip netikintys. O vat krikšto tėvai - ne.
Čia Jūs taip manot, ar kažkur perskaitėt? Jūsų įsitikinimai ir tiesos yra tik Jūsų. Spagečių Dievą tikintis čekas... - kaip manot, jam irgi kažkas gręsia, jei kartais iki šių dienų jis savo tikėjimą pakeitė? Kažin, spagečių dievui jo savijauta rūpi...?
Sutartys turi galią tik todėl, kad žmonės ir jų kurti įstatymai joms tokią suteikia. Tam, kad jų laikytųsi žmonės, įstatymai dar ir su sankcijom priverstinai žmonių taikomom sukurti. Tos taisyklės keičiasi laikui bėgant, skiriasi jų niuansai įvairiose valstybėse, kultūrose, priklausomai nuo įvairiausių aplinkybių. Sutartis ar susitarimus ginčyti teisme galima. Taip kad lyginti žmonių sukurtą tvarką su kažkokiomis tai "universaliomis" visatos "tiesomis" yra kiek... absurdiška. Jei Jūs tikit tuo, tai tikėkit. Nu bet man tai jau nepasakokit, kad Jūsų tikėjimas yra universalus ir vienintelis teisingas.
Taip teisingai, bet as kalbu apie pacias apeigas, jose dalyvavot?
Jei tėvai nesutinka, ar nėra pagrįstos tikimybės, kad vaikas bus auklėjamas krikščioniškai, kūdikio krikštyti negalima.
http://www.katedra.lt/krikstas/
Kunigas (klausia t÷vus): Ko prašote savo vaikui iš Dievo Bažnyčios? T÷vai (atsako): Krikšto (arba: „Tik÷jimo malon÷s“ ir t.t.). Kunigas (kreipiasi į t÷vus): Ar Jūs, gerbiamieji t÷vai, žinote, jog, prašydami vaikui Krikšto, prisiimate ir pareigą išaukl÷ti jį tikintį, kad visada laikytųsi Dievo įsakymų, myl÷tų Dievą ir žmones, kaip liepia Kristus? T÷vai (atsako): Žinome.
ne taip vyko apeigos?
https://www.youtube....h?v=hAg6K1eAHG8
Atleiskit, bet man tikrai keista, jei zmogus tuom visum netiki, bet meluoja baznycioje.
Ne nemanau, kad tam vyrukui kazkas gresia, nes jis pats viska susigalvojo del sou. Bet jei jums smagu eiti i kazkokais banzycias nesti ten savo vaikus ir sneketi tai kuom netikit - tai jusu pasirinkimas, man tik keista, ir taip pasekmes mums po tokiu apeigu yra.
Mano tikejimas visiskai niekaip neitakoja universaliu gamtos desniu, kaip pvz minties energijos ir veikimo, agregoru formavimosi, pasekmes- priezasties, traukos ir t.t.
Butent valstybinius istatymus galime apeiti, gal nubaus gal ne, gal nepagaus, o Visatos desniu nu nepersoksi niekaip, jei gimei moterim, netapsi vyru, kaip kazkas siekia, jei esi moteris ir pastoji pagimdysi zmogu, ne drambliuka ir t.t. Jei kazka apgavai uz tai sumokesi vienaip ar kitaip. ir t.t.