Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 03, 20:10)
tai ko rasot vien vandeniu apslakstymas.

Nes tokia mano nuomonė.
Atsakyti

Nes tokia mano nuomonė.

o gyvenime jei kazka kazkam pazadat, jums nesiskaito?  manot zodziai, mintys nieko niekaip neveikia?

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 03, 20:20)
o gyvenime jei kazka kazkam pazadat, jums nesiskaito?  manot zodziai, mintys nieko niekaip neveikia?

Kiek pamenu vaikų krikštynų,tai jiems nieko žadėt nereikėjo. Krikšto tėvai žadėjo.

P.S.: Nesu aš idealistė, neturiu nei poreikio nei noro savęs dėl nesąmonių graužti. Jei kažką komunijos metu ir žadėjau savo žalioj vaikystėj, nesiruošiu dėl to savęs gailėti ar apsimesti, kad man labai jau skaudu beigi svarbu tai, kad tų galimų pasižadėjimų nebesilaikau. Mintys veiktų,jei aš neturėčiau ką daugiau savo gyvenime daryti, kaip tik gailėtis to, kad vaikystėje mane pakrikštijo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 sausio 2018 - 20:26
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 03, 20:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Hmmm..." data-cid="71946383" data-time="1515002198"><div><p>Žinau, ir?

O Jūs tai jau žinot? vartotojo įkelta nuotraukaJūs nežinot, aš nežinau. Tai vat tiek ir to žinojimo.
Ai, kaip įmyniau, taip sėkmingai ir išminsiu, neskauda vartotojo įkelta nuotrauka
Papildyta:

Nu taip, šitie irgi įdomūs vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>tai ko rasot vien vandeniu apslakstymas.</p><p>visko nezinau, bet tiek kiek zinau, nebenoreciau krikstytis, nei saves, nei vaiku smile.gif </p><p></p><p>vau kokia kultura ponios Moontes smile.gif </p>

Siaip nei vienam, save gerbianciam zmogui nerekomenduoju diskutuoti su ubu*** baznycios tema. Buvusi Sani nicu ejo iki absurdo baznycios, sakramentu, kriksto temomis, gincyjosi su tikrai daug zinancia sena sm nare ( S P). Jai buvo pateiktos isstraukos is rastu, istatymu, baznycios istatymu.viskas kaip zirniais i siena. Galop buvo duotas kelias kvailiui biggrin.gif .
Kazkas sake, kad Moonte, zkb ir cambala ignoravo ir neskaito biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 03 sausio 2018 - 20:25
QUOTE(Nakviša @ 2018 01 03, 19:44)
Atmetus religinį aspektą, mes visi gyvename daugumos nustatytomis normomis. Tai vadinama demokratija. Mažumai yra primetama daugumos valia. Netgi ir “profesionalai” yra išrinkti daugumos valia ir mes turime su tuo taikytis.
Iš esmės esame avinų banda, nekvestionuojami jokie sprendimai. Profsąjungos yra silpnos, neįgalios ir žiuri tik savų interesų. Kad ir vakar dienos naujiena. Čia tai mes iškritome iš koto: NPPP’so pirmininkas skirtas SADM’o vice. Man vakar du klausimai buvo kilę prie ko čia SADM’as ir pareigūnų profsąjungos pirmininkas (negi nebuvo labiau kompetetingo)? Ir kaip jis atstovaus SADM’o (t.y. valdžios institucija) interesus ir ką jis darys, kuomet reikės atstovėti profsąjungos narių interesus?

Dėja taip, bet ir tame jovale, jei pozicija aktyvi, ne stovi it kiaule i ausi mezama, sunkiai bet galima atsilaikyti... Arba, kai diduma musiu pilieciu emigruoti. aCiu Dievui ne sovietu laikais gyvenam, sienos atviros.

Kalbi apie Vladimira Banel?
Žinai mane jau nieko nebeglumina, siais laikais vykdomas kazkoks marazmas. Protaujantys to nedarytu. Mano galva tai tiesiog sabotazas, kenkimas. As aplamai nesuprantu zmoniu kurie renka motyvu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 sausio 2018 - 20:33
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 21:23)
Siaip nei vienam, save gerbianciam zmogui nerekomenduoju diskutuoti su ubu*** baznycios tema. <...>

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2018 01 03, 21:29)
Dėja taip, bet ir tame jovale, jei pozicija aktyvi, ne stovi it kiaule i ausi mezama, sunkiai bet  galima atsilaikyti... Arba, kai diduma busiu pilieciu emigruoti. aCiu Dievui ne sovietais gyvenam, sienos atviros.
—-
Kalbi apie Vladimira Banel?
Žinai mane jau nieko nebeglumina, siais laikais vykdomas kazkoks marazmas. Protaujantys to nedarytu. Mano galva tai tiesiog sabotazas, kenkimas. As aplamai nesuorantu zmoniu kurie renka motyvu.

Bliamba, žinok. Per tiek metų aš padariau vieną išvadą - suvienyti minią gali tik tada, kuomet akivaizdžiai lendama į jų kišenes. Suvienyti, supriešinti grupes ir pan. Kitu atveju aikštėje protestuojant net leidimo išsiimti nereikėdavo.
—-
Jo, aplie Vladuką. Na ne jo kompetencija socialinė sritis. Suprasčiau jei tai būtų VRM’as. Dabar? Dar Černiauskas šiandien išlindo su savo komentaru. Dieve Dieve, jau kam kalbėt, o kam patylėt.
Atsakyti
Jei kam idomu apie ka kalba Nakvisa.

Naujos Vladimiro Banelio pareigos su profesinės sąjungos vadovo – nesuderinamos
Atsakyti

Kiek pamenu vaikų krikštynų,tai jiems nieko žadėt nereikėjo. Krikšto tėvai žadėjo.

P.S.: Nesu aš idealistė, neturiu nei poreikio nei noro savęs dėl nesąmonių graužti. Jei kažką komunijos metu ir žadėjau savo žalioj vaikystėj, nesiruošiu dėl to savęs gailėti ar apsimesti, kad man labai jau skaudu beigi svarbu tai, kad tų galimų pasižadėjimų nebesilaikau. Mintys veiktų,jei aš neturėčiau ką daugiau savo gyvenime daryti, kaip tik gailėtis to, kad vaikystėje mane pakrikštijo rolleyes.gif

ir tevai :) tevai pasizada uz vaikus, pirmiausia atsakomybe tevams.

Nu matot, istatymai veikai nepriklausomai ar jus grausites ar atsiminsit ar ne, aisku nereikai grauzstis, kalbam ar reikai tai daryti savo vaikams pvz pasirasot kazkokia sutari su banku, kokia kompanija, ar jiems rupetu jusu savijauta , grauzimaisi ir t.t. ?  Taip ir religija didziosios religijos yra dideli agregorai ir jiems kazka pasizadant yra ir atsakomybe... bet jus tuom gi netikit, tai neverta manau plestis. Tik sakau, kad tie visi ritualai visuose baznyciuose nera siaip tusti ir nieko neveikiantys ir nieko nedarantys....

cia siek tiek info, jei kam bus idomu, kas vyksta per kriksta 

https://www.youtube....h?v=NK2FoJVv1Fo

Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 04, 01:58)
</p><p>cia siek tiek info, jei kam bus idomu, kas vyksta per kriksta 
</p><p><a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.youtube.com/watch?v=NK2FoJVv1Fo'>https://www.youtube.com/watch?v=NK2FoJVv1Fo</a></p>

Kokie kliedesiai biggrin.gif . Tas pats kas chimtreilai biggrin.gif . Tikrai ne mažesni nei bažnyčioj skleidžiami biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2018 01 03, 20:35)
Kokios dar "pagoniškos"? Deja, tikrieji pagonys autentiškos rašytinės informacijos apie savo tikėjimą nepaliko, visa, ką žinome, aprašė krikščionys. Labai abejoju, kad Gretutei (lyg ir ji Naisių spektaklius organizuodavo?) būtų užtekę smegenų bent kiek rimtesnį etnografą pasisamdyti. O dėl Jūsų minimų "pagoniškų" vestuvių irgi labai labai abejočiau, kiek išties joje galėjo būti autentikos, o kiek - įsivaizdavimo "taip galėjo būti".

Na nežinau kiek ten autentikos, ar tai tik įsivaizdavimas "kaip galėjo būti", bet ką mačiau tikrai gražiau nei autentiškos bažnytinės apeigos ax.gif . Kaip ten anksčiau bebūtų, bet tai lietuvių tikėjimas, o ne atneštas per kraują, per prievartą įbruktas. Mes purtomės islamo, o jei užkariautų mus, irgi normalu persidavėliškai alachą būtų imti garbinti?
Gretutės Naisiuose gal tada dar nebuvo biggrin.gif . Ten ne spektaklis buvo, bet pagoniškos apeigos ant kalno.
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 04, 00:58)
ir tevai smile.gif tevai pasizada uz vaikus, pirmiausia atsakomybe tevams.

Nu matot, istatymai veikai nepriklausomai ar jus grausites ar atsiminsit ar ne, aisku nereikai grauzstis, kalbam ar reikai tai daryti savo vaikams pvz pasirasot kazkokia sutari su banku, kokia kompanija, ar jiems rupetu jusu savijauta , grauzimaisi ir t.t. ?  

Nu vadinasi "mano" bažnyčiose kitaip. Nes reikalavimas būti tikrais krikščionimis ir turėti visus sakramentus krikšto tėvams buvo. Tėvai galėjo ir nesusituokę būt ir šiaip netikintys. O vat krikšto tėvai - ne.

Čia Jūs taip manot, ar kažkur perskaitėt? Jūsų įsitikinimai ir tiesos yra tik Jūsų. Spagečių Dievą tikintis čekas... - kaip manot, jam irgi kažkas gręsia, jei kartais iki šių dienų jis savo tikėjimą pakeitė? Kažin, spagečių dievui jo savijauta rūpi...?

Sutartys turi galią tik todėl, kad žmonės ir jų kurti įstatymai joms tokią suteikia. Tam, kad jų laikytųsi žmonės, įstatymai dar ir su sankcijom priverstinai žmonių taikomom sukurti. Tos taisyklės keičiasi laikui bėgant, skiriasi jų niuansai įvairiose valstybėse, kultūrose, priklausomai nuo įvairiausių aplinkybių. Sutartis ar susitarimus ginčyti teisme galima. Taip kad lyginti žmonių sukurtą tvarką su kažkokiomis tai "universaliomis" visatos "tiesomis" yra kiek... absurdiška. Jei Jūs tikit tuo, tai tikėkit. Nu bet man tai jau nepasakokit, kad Jūsų tikėjimas yra universalus ir vienintelis teisingas.
Atsakyti

Ziuriu ziuriu... nebut cia menesi galiu - tas pats vyksta. Ubuntu mirksta forume istisai, aiskindama kaip reikia gyventi, kazkam pakanka protelio su Menkaverde diskutuot ( kas man visiska mistika - kaip galima bandyti diskutuoti su psichiniu ligoniu?), zodz ratuku ratuku viskas.

Atsakyti