QUOTE(Maja Di @ 2018 01 03, 14:44)
Viskas kas daroma per prievartą yra blogai. Netrukdo ir krikščionys, bet mano tokia nuomonė, kad tikėjimo paslapčių, koks tai tikėjimas bebūtų, mokykloje mokytis ne vieta, tam yra bažnyčios. Ir kaip manai, ko jie lenda į mokyklas? Mano nuomone, tikisi pritraukti ir pritraukia daugiau savo tikėjiman, ir netikinčiųjų šeimų vaikus, nes protingi tėvai leidžia vaikams rinktis. Aš manau, kad mano vaikas jei norės, atras tikėjimą kai bus užaugęs, nevėlu tada bus ir visiems sakramentams. Nors pradžioj, pirmoje klasėje, pati į tikybą užrašiau, mat beveik visa klasė į tikybą ėjo, paskui pats pasirinko lankyti etiką. Tik šokas buvo kažkada kai pirmokas būdamas manęs paklausė ar aš žinau kas pasaulį sukūrė. Ir atsakymas, kad dievas. Na man tokie paistalai pamokose, vaikams į galvą grūdami, nepriimtini.
Kai vaikas uzaugs, jis ir atsirinks kuom tiketi, kas buvo tiesa, kas nepaaiskinami dalykai, o kas melas. Mano vaikas visus metus tikyba lanke, nei vienuoliu patapo, nei i baznycia vaiksto. O jei jaunimas sv misiose dalyvauja - irgi nk blogo nematau, toks jaunimas rinksis doresni gyvenima nei slaistymasi gatvemis ir svaigalu vartojima.
Sakai per tikybos pamokas mokina, kad Dievas sukure pasauli? Na taip, sneka taip. Bet kai as mokinausi, tai per pamoja " Zeme" suzinojau, kad zmogus issivyste is bezdziones. O tu gali tiksliai atsakyti i klausima is kur susikure visata, musu Zeme ir zmogus?