Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 14:30)

Tu man ikelk posta, kur rasiau jog pagoniu apeigose dalyvavau.
Naisiai - kaimas, su kalnu ir akmenomis, nieko grazaus, nieko ispudingo. O apie apeigas kur? Ir staigiai tik keli biggrin.gif .

Wikipedios straipsniu nors nedeliok. Gali tais straipsniukais su ta kuri "gogulina" rasytis.

Man tai gražu pagonių apeigos. Naisiuose tais metais kai kalnas padarytas buvo, toj Naisių vasaros šventėj buvau. Tikrai įspūdinga, gražu tos pagoniškos apeigos. Taip pat kartą dalyvavau vestuvėse su pagoniškom apeigom. Daug užsieniečių buvo, visi susižavėję pagoniškom apeigom prie laužo buvo. O krikščionybė per kraują ir lavonus mums buvo atnešta. O mūsų protėviai pataikūniškai ją prėmė.
Atsakyti

Kažin kaip šnekėtum jei tavo vaikas savanoriškai kalėjiman užsidarytų. Tėvai visad savo vaikui nori tik gero, nori, kad jų giminę pratęstų, nori matyti anūkus. Deja, mano minėti vientutę dukrą teturėjo. O dukrai dzin, matant kaip tėvams širdis plyšta. Savos ambicijos svarbiau. Aišku, ką išsiauklėjo tą ir turi. Patys kalti. Bet žmogiškai, man jos gaila, tėvų irgi.

Maja dar kart sakau, kas tau atrodo kalejimas, kazkam atrodo gyvenimas, kas tau atrodo kazkoks blogis , kazkam geris, nejau taip sunku pirimti, kad ne visi vadovaujasi gyvenime tavo supratimu apie gyvenima? ir tai ka siulai tu pvz lesbietes gyvenimas -  kriskcioniui yra kelias i amzina pragara :) 

O tai ko tie tevai tik viena turejo, reikejo kelis pasigimdyti, ir nereiktu dabar plysauti... bet koks egoizmas, matai kas jiems geriau, jei anuku nori , gal vein ju tokie norai mergina nuvede i vienuolyna :oh: tai kokie jie krikscionys? vat ir isbande dievulis ju tikejima. Butent jiems savo ambicijos svarbiau.Tu cia rimtai??? tu pati gimdytum vaikus tevams, nes jei to nori???? o je ivyro gero nerandi, jei meiles nera?? vis tike gidmyt tevam :oh: O jei ta mergina nevaisinga butu tai kas tada?

As suprantu, kad tu galbut nesi tikinti, bet man jos pasirinkimai ir jos kelias nei stebina, nei gailescio sukelia, ji dar jauna nores persigalvos. Jei ne, tai gal jos kelias, ji gal daug daugiau nuveks gyvenime budama vienuole, nei tu jos likimo nezinai, nei jos kelio nei Dievo planu. teko bendraut su vienuoliais, nuostabus zmones, sviesus, suteikiantys daug gerio bendruomenems, kuo ju kelias blogesnis, nei seimoje gyvenant? butinai visiems pasidaugint reikia, ne visiems gal skirta...

Atsakyti

Man tai gražu pagonių apeigos. Naisiuose tais metais kai kalnas padarytas buvo, toj Naisių vasaros šventėj buvau. Tikrai įspūdinga, gražu tos pagoniškos apeigos. Taip pat kartą dalyvavau vestuvėse su pagoniškom apeigom. Daug užsieniečių buvo, visi susižavėję pagoniškom apeigom prie laužo buvo. O krikščionybė per kraują ir lavonus mums buvo atnešta. O mūsų protėviai pataikūniškai ją prėmė.

Pagonis vakarieciu vartotas keiksmazodis nusakyti lietuviams, baltams ir kitiems pagal juos laukiniams.

O tos apeigos tai sou, nei kas zino kokios jos buvo, nei ka, prisigalvoja nesmaoniu :) 

Taip teisingai, visos religijos per krauja ateina ....

Musu proteviai nebeturejo ka daryti, kaip ir dabar mes nebeturim, ka ir sakiau, laisve tesesi iki kriskcionybes priemimo...

Atsakyti

A, nu gal. Kažkaip neseku aš tų religinių kalbų tiek įdėmiai.

Man asmeniškai visi ekspresyviai religingi (tikintys) žmonės (nepriklausomai nuo religijos/tikėjimo) gerokai trenkti ir keisti atrodo biggrin.gifNu labai labai subjektyviai ir nuoširdžiai. Ar tai būtų Montevertė su savo demonais (ar kuom ji ten tiki), ar perdėtai religingi krikščionys, kurie savo gyvenimą religinėmis tiesomis grindžia ir galvą "šventu" vandeniu plaunasi. Nu bet jei jiems gerai, tai ką aš dabar ... tegu irnesakyk.gif

Jei į temą apie tikybą mokykloje, tai mano sūnus sugalvojo penktoj klasėj tikybą pradėti lankyti, nemačiau jokios bėdos tame. Norėjo -ėjo, nebenori - nebeina. Norėtų prie pirmos komunijos eiti - pirmyn, atlankyk ten viską kas priklauso ir eik. Nenori, tai ir nereikia. Tiesa, nepastebėjau, kad kažkaip tai mokymosi rezultatai nuo to pasikeitę būtų biggrin.gif

Butentm tik gal ne tikintys, o ispazystantys kazkokia religija iki fanatizmo , siaip is visko galima ta religija pasidaryti. Kaip ir sakiau ci azmogus toks buna, tik priklausomai i kokia terpe pakliuva... O siaip tikejimas juk nieko blogo visi kakzuom tikime.

Tai jei nekrikstijot, tai negaletu eiti komunijos :) o jei krikstijot butu keista su tokiu poziuriu.

Atsakyti
Tiek to, įtikinot. gal iš tikrųjų žmogus gali būti laimingas pasirinkęs tokį gyvenimą. Sunku suprasti, bet jei yra manančių taip, tai tenka sutikti, kad ji laiminga. O tėvams to ir užtekti turėtų, kad jų vaikas laimingas. Nors aš iki šiol abejojau, kad taip gali būti, galvojau, gal kažkas meilės reikaluose nepasisekė, gal tikrai ko užvartojo... Tebunie, įtikinot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2018 01 03, 13:48)
Tai jei nekrikstijot, tai negaletu eiti komunijos smile.gif o jei krikstijot butu keista su tokiu poziuriu.

Taigi ir pakrikštytume tuo pačiu, jei jau norėtų. Nematau bėdos.
Atsakyti

Tiek to, įtikinot. gal iš tikrųjų žmogus gali būti laimingas pasirinkęs tokį gyvenimą. Sunku suprasti, bet jei yra manančių taip, tai tenka sutikti, kad ji laiminga. O tėvams to ir užtekti turėtų, kad jų vaikas laimingas. Nors aš iki šiol abejojau, kad taip gali būti, galvojau, gal kažkas meilės reikaluose nepasisekė, gal tikrai ko užvartojo... Tebunie, įtikinot 4u.gif

Nesenai per emigrantus rode apie mociute gyvenancia Jav, kuri buvo vienuole, bet per kara pabego i Jav ir ten atsisake izadu, susituoke susilauke vaiku, taigi viska simanoma, jei persigalvoji. 

Yra ir mylinciu ir mylejusiu vienuolyne. Pamenu buvau tokiame seminare, kurie vede veinas pranciskonas, jis pasakojo, kad atejusiem jauniem broliam visada sako, kad jei nera myleje moters, tai neturi teises duoti izadu, nes nezino ko atsisako, ir ar tikrai nori atsisakyti :) Zinau viena vienuoli ,kuris aug metu mylejo viena moteri ir ji ji ir ta meile buvo platoniska, bet va Dievo pasaukimas jam buvo svarbiau. 

O dabar lendancios istorijos apie popieziu Pauliu II meiles istorija ir galima sunu, as ir stebejausi seniau ,kaip jis tiek zino daug apie meile , jei pats nemylejes.... :) visko buna su tais vieuoliais, ir kunigais.

Bet pabuvus bet kokioj religinej grupei tai labai veza, kaip butent kaip narkotikai, bet tai dvasine busena, tas bendrumas, geris, tyrumas, kurio taip zmones pasiilgsta gyvenime, nuosirdus bendravimas, maldos drauge ir tikejimas, kad darai kazka gero. Tai jei zmogus seimoje nepatyre artumo, meiles, jis ir uzsikabina uz to. Gyvenimas vienuolyne - tai pirmiausia gyvenimas benduromeneje, dideleje seimoje ir tai ne kalejimas, kazin ar sukimasis tarp darbo - namu ne didesnis kalejimas.... o jei zmogus nevaisingas, tai koks skirtumas?

O tiem tevam gali perduoti, kad svarbiausia jie palaikytu dukra ir paskaytu, kad visada palaikys, jei ji ir persigalvotu, bet jokiu budu jos neverstu ir nebandytu ikalbeti, nes butent mamos pergyvenimai gal ja ten ir laiko, nes kuri tai , del ko bijai, pergyveni...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 03 sausio 2018 - 14:02

Taigi ir pakrikštytume tuo pačiu, jei jau norėtų. Nematau bėdos.

Darytum kazka, ko ne nesuvoki vaikui? as suprantu kai leidi suaugusiam pasirinkti, bet niekad nesutikciau vaika atiduoti kazkokiai religijai, nei apipjaustyciau, nei krikstyciau. Uzaugs nores pasirinks. Uztenka manes nesiklause prikrikstyjo :) 

Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 03, 13:40)

Del skonio nesigincyjama. Grazu tai grazu.
Cia apie pagonybe sneka isejo, nes Monteverte nuo nervu ir baimiu viska maiso. Todel ir sakau, kad ikelk mano posta, kur rasiau, jog " dalyvavau pagoniu apeigose". Kadangi to nerasiau, tai dabar ji jauciasi uzduchinta, nes eilini karta apsimelavo.

O tai jei Karbauskis su Veryga veganai, abstinentai nuo gimimo ir pagonys, tai cia normalu visa liaudi i save panasius daryt? Kazkur buvo rasyta, kad Karbauskio siulymas mokyklose buvo ivesti PRIVALOMA pagoniu pamoka.
Tai cia jau butu gerai, ne per prievarta? Krikscionys trukdo, nors privalomos tikybos mokyklose ir nera.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 13:40)
Tu man ikelk posta, kur rasiau jog pagoniu apeigose dalyvavau.
Naisiai - kaimas, su kalnu ir akmenomis, nieko grazaus, nieko ispudingo. O apie apeigas kur? Ir staigiai tik keli biggrin.gif .

Wikipedios straipsniu nors nedeliok. Gali tais straipsniukais su ta kuri "gogulina" rasytis.
Papildyta:

Pries pora menesiu kazkur int ziniose. Jo, rase, kad varo vienas ant kito, paskui neva jie zenytis nori, kameros draugei ji ta sake...
Nu zodziu - pranarkosinti smegenys pas abu.

Įkėliau, ką pritriochinai pati biggrin.gif Eilinį kartą susidirbi prieš mane bigsmile.gif
Tai tu ir papasakok dabar visiems kaip ten tą energetiką matavai, su kokiu kreivu prietaisu, kad po to iš gėdos net pėdas mėtei, neva niekur nebuvai, nežinai ir nematei jokių pagonių biggrin.gif

Ką čia svaigsti vėl? Aš jos jokiu būdu neginu, manau, kad ji net daugiausiai kalta, kad su tokiu gyveno, bet nemačiau niekur, kad ji sutiktų tuoktis su juo kalėjime Nesvaik čia svaigalų Naujais Metais biggrin.gif Ji anksčiau, kol vaikas sveikas gyvas buvo lyg ir norėjo tuoktis su juo, nes manė gerą vyrą radusi, o po to jau jis teisme bandė ją palenkti, tipo tuokiamės, kad jinai jo nebekaltintų, sau prisiimtų viską matomai. Virškink info, o tai jau visai žemyn leidies, traukinukas tavo nuvažiavo tūtū biggrin.gif
https://tv.lrytas.lt...oktis--3129638/
Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 03, 13:40)

Būtent! Ir kas durniausia, taip smerkę ir niekinę pagonis, nieko beveik naujo nesukūrė, visus ritualus nukopino, tik truputį kitaip pakreipė, savaip. Net ir skaičių dvylika pasiėmė, net ir trejybę biggrin.gif
Jei jau tokie gudrūs ir saviti, su savitu Dievu, tai galėjo nepatingėti iš pagrindų naujai viską sukurti, bet kur tau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 02, 19:12)

kas pragydo biggrin.gif o ko tu ėjai į pagonių apeigas ir po to juos apvadinai sunkia energetiką turinčius ir pan.
Tu mažiau kalbėk (draugiškas patarimas biggrin.gif ), nes žiauriai apsijuoki kas kartą

Vakar dienos tavo postas?
O dabar ikelk ( ir tik staigiai biggrin.gif ) kurioj vietoj as rasiau, kad " ejau i pagoniu apeigas".
Ir apie tai, kad pagonys turi " sunkia energetika".
Para laiko praejo, o kaip nieko taip nieko, uzsiduchinai visai.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 15:05)
Kazkur buvo rasyta, kad Karbauskio siulymas mokyklose buvo ivesti PRIVALOMA pagoniu pamoka.
Tai cia jau butu gerai, ne per prievarta? Krikscionys trukdo, nors privalomos tikybos mokyklose ir nera.

Viskas kas daroma per prievartą yra blogai. Netrukdo ir krikščionys, bet mano tokia nuomonė, kad tikėjimo paslapčių, koks tai tikėjimas bebūtų, mokykloje mokytis ne vieta, tam yra bažnyčios. Ir kaip manai, ko jie lenda į mokyklas? Mano nuomone, tikisi pritraukti ir pritraukia daugiau savo tikėjiman, ir netikinčiųjų šeimų vaikus, nes protingi tėvai leidžia vaikams rinktis. Aš manau, kad mano vaikas jei norės, atras tikėjimą kai bus užaugęs, nevėlu tada bus ir visiems sakramentams. Nors pradžioj, pirmoje klasėje, pati į tikybą užrašiau, mat beveik visa klasė į tikybą ėjo, paskui pats pasirinko lankyti etiką. Tik šokas buvo kažkada kai pirmokas būdamas manęs paklausė ar aš žinau kas pasaulį sukūrė. Ir atsakymas, kad dievas. Na man tokie paistalai pamokose, vaikams į galvą grūdami, nepriimtini.
Atsakyti