Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

QUOTE(sazininga @ 2018 01 03, 10:18)
Aha, ir Jezuitu gimnaziju mokiniai vieni prasciausiai besimokanciu Lietuvoje  biggrin.gif

Jėzuitai ir orientuojasi į stipriausiai besimokančius.

saleziečiai, pvz. - į gatvės vaikus.

Tarp kitko, pamiršau paminėti, tėvai dievobaimingi buvo ir dukrą taip auklėjo. Atsikando. Nežinau, kažin ar patys po tokio akibrokšto į bažnyčią beeina.

MAJA DI - tu juk simpatizuoji liberalams,o tai reiškia - tolerancija- viena svarbiausių vertybių. Tai kodėl netoleruoji PILNAMEČIO VEIKSNAUS žmogaus apsisprendimo, kuris nekenkia aplinkai? Tu už ją gyvenimą nugyvensi ar tu jai savo poniatkes primesi? Ji buvo laisva savo sprendime - norėjo - išėjo į vienuolyną. Uždrausi? tėvai uždraus? Ar po pusmečio vėl verkšlensi, kad mergina nusprendė, kaip su SAVO gyvenimu tvarkytis? ar po pusmečio vėl verksi, kad kažkas vadovaujasi kitokiomis vertybėmis ir vaikus leidžia į tikybą, nes YRA LAISVI (konstitucijos koks straipsnis?) auklėti SAVO vaikus SAVO vertybėmis?
Atsakyti

Nu nežinau... Kodėl taip iš karto neigiat, kad įmanoma ir ne tokia gera įtaka ar kad tai tikrai ne sekta? Maža kas ten gali būti. Gal ir nuoširdus tikėjimas, o gal smegenų plovykla. Maža gal istorijų apie sektas visokias ir jų paveiktus žmones? Visokių tų tikėjimo pakraipų yra... Ir ne visos jos geros, gražios ir apie Dievą unsure.gif

kuo skiriasi ?

ne tikejimai buna blogi , o zmones linke i fanatizma, ju rasi visuose religijuose.

Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2018 01 03, 10:17)
Tai ir po visko buvo klykiančių, kad mamaša nekalta, šiam forume net kelios tetulės marškinius plėšėsi.

nepamenu klykiančių, kad nekalta, buvo sakančių, kad linčo teismas yra blogai ir iš kelių laikraštienos papasakojimų yra neteisinga grąsinti žmogui fiziniu susidorojimu. Patvorio Garliavoje - 2 ačiū, nereikia.
Atsakyti

Tikybos pamokos mkloj man netrukdo, sunus etika lanko. Va kai baznycia lenda i istatymu priemima, kai uzsimano statyt Pilaitej savo mokykla- tada kraujas uzverda.

O jei seimo, vyriausybes nariai yra katalikai, ka jiems nesivadovaut savo tikejimu ar rinkti i valdzia reiktu tik ateistus? Turejom toki perioda, kai baznycia buvo visiskai atskirta nuo valdzios ir istatymu leidimo, bet jis jums nepatiko ar visgi buvo tame ir gerio :lol:

Tikybos pamokose turetu buti mokoma apie religijas( ci apagal tai kokios yra programos ir reikalavimai), o ne ruosiama sakramentams, taip klebonai tik isnaudoja tikybos mokytojas, nes jie turetu organizuoti ta ruosima. Nu ri tevams patogiau nereika kazkur dar vedzioti, nes duagumai sakramentu priemimas tik "sutvarkymas", mada, nei jie patys tikintys, nei praktikuojantys katalikai dauguma.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 03 sausio 2018 - 12:42

MAJA DI - tu juk simpatizuoji liberalams,o tai reiškia - tolerancija- viena svarbiausių vertybių. Tai kodėl netoleruoji PILNAMEČIO VEIKSNAUS žmogaus apsisprendimo, kuris nekenkia aplinkai? Tu už ją gyvenimą nugyvensi ar tu jai savo poniatkes primesi? Ji buvo laisva savo sprendime - norėjo - išėjo į vienuolyną. Uždrausi? tėvai uždraus? Ar po pusmečio vėl verkšlensi, kad mergina nusprendė, kaip su SAVO gyvenimu tvarkytis? ar po pusmečio vėl verksi, kad kažkas vadovaujasi kitokiomis vertybėmis ir vaikus leidžia į tikybą, nes YRA LAISVI (konstitucijos koks straipsnis?) auklėti SAVO vaikus SAVO vertybėmis?

ne, neteisingai liberalai toleruoja tik palaida gyvenima :lol: 

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2018 01 03, 08:33)
Nu nežinau... Kodėl taip iš karto neigiat, kad įmanoma ir ne tokia gera įtaka ar kad tai tikrai ne sekta? Maža kas ten gali būti. Gal ir nuoširdus tikėjimas, o gal smegenų plovykla. Maža gal istorijų apie sektas visokias ir jų paveiktus žmones? Visokių tų tikėjimo pakraipų yra... Ir ne visos jos geros, gražios ir apie Dievą unsure.gif

Jei rasytu kita nare, o ne Maja, kuri dazniausiai pries Velykas ar Kaledas pasitasko ant tikinciuju, tai galbut ir as galvociau kad sekta proteli susuko.
Maja ne tokiom spalvom piesia. Jau apie baznycia ir tikybos pamokas nesamoniu prirasius, dar Jordano upe...
Na buvau ir as ten, nemaciau jokiu sektantu, gieda, meldziasi zmones, vieni krante, kiti upen ibride galvas vandeniu plaunasi... Tai kad, tai tiesiog tikintys, pilni gyvenimo dziaugsmo zmones. O Majai kitaip atrodo... Tai ka ji rasytu prie Gango upes nuvaziavus ir pamacius induistus?

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 03, 07:35)
. Tai aš nesmerkiu jos, toleruoju, ne mano gi vaikas, man tik gaila sugadinto žmogaus gyvenimo.

O jei tai butu jusu vaikas, tai sulaukes pilnametystes turetu mamytes klausyti? Nuo kada zmogui galima buti suaugusiu ir gyventi savo pasirinkta gyvenima, o ne toki, kurio jo tevukai noretu?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 03, 09:51)
Net ir šito nežinai? biggrin.gif Kai pasibaigia diplomatija - prasideda karas ax.gif
Papildyta:

Seniai jau seselę keikei ir mirties norėjai? biggrin.gif Bliamba, atmintėlė tavo važiuoja žemyn kaip mašinytė nuo kalniuko bigsmile.gif

Kol tu kariauji su vejo malunais, kiti juokiasi biggrin.gif .
Geriau prisipazink, kad juodai nusisnekejai su filmavimu apziuru ir gydymo metu.

Ir mars man iesmoti mano posto, kur rasiau jog pagoniu apeigose dalyvavau.

Papildyta:
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 03, 09:58)
Arba galėtų būti kažkokia pamoka bendra visiems apie gyvenimo tiesas, apie visas religijas, apie gyvenimo tikslo pasirinkimą, apie specialybės pasirinkimą, apie lytinį švietimą, žodžiu kažkokia gyvenimo tiesų pamoka.

To ir mokino kai mano sunus tikyba lanke.

Papildyta:
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2018 01 03, 10:17)
Tai ir po visko buvo klykiančių, kad mamaša nekalta, šiam forume net kelios tetulės marškinius plėšėsi.

Ir dar norejo i kalejima laukneseli nunest ir ta mamasa apkabint.
Kiek teko toliau apie ta atmata skaityti, tai ji lyg zada uz Kontenio teket... Nu zodziu, baisiau nebuna, vaika su sugyvyventiniu uzdauze ir dar apie zenatve galvoja.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 14:02)

O jei tai butu jusu vaikas, tai sulaukes pilnametystes turetu mamytes klausyti? Nuo kada zmogui galima buti suaugusiu ir gyventi savo pasirinkta gyvenima, o ne toki, kurio jo tevukai noretu?

Kažin kaip šnekėtum jei tavo vaikas savanoriškai kalėjiman užsidarytų. Tėvai visad savo vaikui nori tik gero, nori, kad jų giminę pratęstų, nori matyti anūkus. Deja, mano minėti vientutę dukrą teturėjo. O dukrai dzin, matant kaip tėvams širdis plyšta. Savos ambicijos svarbiau. Aišku, ką išsiauklėjo tą ir turi. Patys kalti. Bet žmogiškai, man jos gaila, tėvų irgi.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 13:02)
Jei rasytu kita nare, o ne Maja, kuri dazniausiai pries Velykas ar Kaledas pasitasko ant tikinciuju, tai galbut ir as galvociau kad sekta proteli susuko.

Na buvau ir as ten, nemaciau jokiu sektantu, gieda, meldziasi zmones, vieni krante, kiti upen ibride galvas vandeniu plaunasi... Tai kad, tai tiesiog tikintys, pilni gyvenimo dziaugsmo zmones. O  Majai kitaip atrodo... Tai ka ji rasytu prie Gango upes nuvaziavus ir pamacius induistus?

A, nu gal. Kažkaip neseku aš tų religinių kalbų tiek įdėmiai.

Man asmeniškai visi ekspresyviai religingi (tikintys) žmonės (nepriklausomai nuo religijos/tikėjimo) gerokai trenkti ir keisti atrodo biggrin.gif Nu labai labai subjektyviai ir nuoširdžiai. Ar tai būtų Montevertė su savo demonais (ar kuom ji ten tiki), ar perdėtai religingi krikščionys, kurie savo gyvenimą religinėmis tiesomis grindžia ir galvą "šventu" vandeniu plaunasi. Nu bet jei jiems gerai, tai ką aš dabar ... tegu irnesakyk.gif

Jei į temą apie tikybą mokykloje, tai mano sūnus sugalvojo penktoj klasėj tikybą pradėti lankyti, nemačiau jokios bėdos tame. Norėjo -ėjo, nebenori - nebeina. Norėtų prie pirmos komunijos eiti - pirmyn, atlankyk ten viską kas priklauso ir eik. Nenori, tai ir nereikia. Tiesa, nepastebėjau, kad kažkaip tai mokymosi rezultatai nuo to pasikeitę būtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 03 sausio 2018 - 13:12
QUOTE(Karusia @ 2018 01 03, 12:33)
nepamenu klykiančių, kad nekalta, buvo sakančių, kad linčo teismas yra blogai ir iš kelių laikraštienos papasakojimų yra neteisinga grąsinti žmogui fiziniu susidorojimu. Patvorio Garliavoje - 2 ačiū, nereikia.

Vo vo, viena vaikžudės advokatė išlindo.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 13:06)
Kol tu kariauji su vejo malunais, kiti juokiasi biggrin.gif .
Geriau prisipazink, kad juodai nusisnekejai su filmavimu apziuru ir gydymo metu.
Ir mars man iesmoti mano posto, kur rasiau jog pagoniu apeigose dalyvavau.

Kvailį iš juoko pažinsi smile.gif

Prisipažinsi kaip nusišnekėjai, kai tau prireiks įrašo, kurio neturėsi ir liksi apkvailinta, tiesos negalėsi įrodyti ax.gif

QUOTE(cambala @ 2017 07 18, 12:51)
O man nuo vaikystes svetimi pagonys. Pavasari Naisiuose buvau, tai tiesiog slegia ta energija.

bis.gif bis.gif bis.gif

Ir dar pridėsiu neišprusėlei biggrin.gif
Avinėlis (Agnus Dei – Dievo avinėlis). Vakarų krikščionybei būdingas Kristaus vaizdavimas. Naujajame Testamente Kristus dažnai vadinamas Avinėliu, o jo sekėjai – avelėmis.
https://lt.wikipedia...

O kaip tu pykai dėl avelių biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 03 sausio 2018 - 13:21
QUOTE(cambala @ 2018 01 03, 13:06)
Ir dar norejo i kalejima laukneseli nunest ir ta mamasa apkabint.
Kiek teko toliau apie ta atmata skaityti, tai ji lyg zada uz Kontenio teket... Nu zodziu, baisiau nebuna, vaika su sugyvyventiniu uzdauze ir dar apie zenatve galvoja.

Nuu. Apkabinti, paguosti valkatą, kuri atsipūtus po miestą vaikščiojo, kai jos vaikas paliktas su sadistu namie sudaužytas gulėjo. Nu ką čia ir kalbėt, tiek ta "motina" iškrypus, tiek jos advokatės.

Kur skaitei? Kuek žinau, jie dabar vienas ant kito varo. Tfu bl, galėčiau, abu į dujų kamerą sukiščiau.
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2018 01 03, 13:09)
Kažin kaip šnekėtum jei tavo vaikas savanoriškai kalėjiman užsidarytų. Tėvai visad savo vaikui nori tik gero, nori, kad jų giminę pratęstų, nori matyti anūkus. Deja, mano minėti vientutę dukrą teturėjo. O dukrai dzin, matant kaip tėvams širdis plyšta. Savos ambicijos svarbiau. Aišku, ką išsiauklėjo tą ir turi. Patys kalti. Bet žmogiškai, man jos gaila, tėvų irgi.

Cia matau svarbiau yra tavo tu pazistamu ambicijos. Nori anuko ir vsio.
Vienuolyna ir atsiskyreliskuma tapatinti kalejimui yra labai kvaila. Po uzraktais atsiskyreliu niekas nelaiko - tai laisvas zmogus, kuris pasirinko jam tinkanti ir patinkanti gyvenimo buda.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2018 01 03, 13:18)
Kvailį iš juoko pažinsi smile.gif

Prisipažinsi kaip nusišnekėjai, kai tau prireiks įrašo, kurio neturėsi ir liksi apkvailinta, tiesos negalėsi įrodyti ax.gif
bis.gif  bis.gif  bis.gif
Ir dar pridėsiu neišprusėlei biggrin.gif
Avinėlis (Agnus Dei – Dievo avinėlis). Vakarų krikščionybei būdingas Kristaus vaizdavimas. Naujajame Testamente Kristus dažnai vadinamas Avinėliu, o jo sekėjai – avelėmis.
https://lt.wikipedia...

O kaip tu pykai dėl avelių biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Tu man ikelk posta, kur rasiau jog pagoniu apeigose dalyvavau.
Naisiai - kaimas, su kalnu ir akmenomis, nieko grazaus, nieko ispudingo. O apie apeigas kur? Ir staigiai tik keli biggrin.gif .

Wikipedios straipsniu nors nedeliok. Gali tais straipsniukais su ta kuri "gogulina" rasytis.
Papildyta:
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2018 01 03, 13:18)

Kur skaitei? Kuek žinau, jie dabar vienas ant kito varo. Tfu bl, galėčiau, abu į dujų kamerą sukiščiau.

Pries pora menesiu kazkur int ziniose. Jo, rase, kad varo vienas ant kito, paskui neva jie zenytis nori, kameros draugei ji ta sake...
Nu zodziu - pranarkosinti smegenys pas abu.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2018 01 03, 13:11)

Jei į temą apie tikybą mokykloje, tai mano sūnus sugalvojo penktoj klasėj tikybą pradėti lankyti, nemačiau jokios bėdos tame. Norėjo -ėjo, nebenori - nebeina. Norėtų prie pirmos komunijos eiti - pirmyn, atlankyk ten viską kas priklauso ir eik. Nenori, tai ir nereikia. Tiesa, nepastebėjau, kad kažkaip tai mokymosi rezultatai nuo to pasikeitę būtų biggrin.gif

Mano sunus tai nuo pradiniu klasiu tikyba lanke. Gimnazija labai gerais rezultatais baige. Tai kad grynas nusisnekejimas, kad tikyba itamoja i mokymasi. Vieni vaikai tiksliukai, kiti humanitarai, tai i tai ir reiktu atsizvelgti, o ne tikybos pamokas kaltinti biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 03 sausio 2018 - 13:32