Įkraunama...
Įkraunama...

Plepalai apie dienos įvykius

Perdavė man, kad per žinias sakė, kad žuvo hercogienės Keitės sesė su vyru ar tai sužadėtiniu.
Nors žiūriu, kad niekur tokios info nėra, tai nesuprantu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 31 gruodžio 2017 - 19:24
QUOTE(Monteverte @ 2017 12 21, 20:33)
pvz. erzina Katedros aikštėje viešai didžiausia prakartėlė. Na išties, o kaip pasidžiaugti normaliai prie eglės kitų religijų atstovams tada?

Tai stai kodel tu paskutiniu metu tokia irzli ir nervuota rolleyes.gif biggrin.gif .
Siaip tai kitu religiju atstovai yra normalus ir sveiki zmones, Katedros aiste yra didele, vietos visiems uztenka.

Beje, jei gyventum kokioj Jeruzalej, tai isvis turbut nuprotetum, ten trys pagrindines religijos susikerta.
Papildyta:
Del filmavimo pas gydytojus tai didesnes nesamones negirdejau. As jau nekalbu apie kokia ginekologine apziura ar gimdyma, bet kokios raiskos ir kokio kiekio turetu buti kameros, kad fiksuotu organu pakitimus ar medikamentu pavadinimus. Echoskopu organus sviecia ir tai ne visada pakitimus ekrane mato, o cia Monteverte gydytoju kabinetus filmuos ir matys ar gydytojas gerai gydo ar ne bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2017 12 27, 11:35)

Kad jis brangininkas tai taip, bet negi tau gaila, kas neturi kur pinigų dėti, lai meldžiasi bigsmile.gif . Nesenai grįžau iš kelionės, kurios metu aplamnkėm ir Izraelį. Buvom prie Jordano upės. Ten yra tokia kaip estrada maža prieš tą Jordano upę, tuo metu kai buvom ten grojo ir dainavo giesmes mūsų tautiečiai. Gal čia piligrimai, nežinau, valandėlę kol ten buvom, visą laiką dainavo, priešais juos su gitara vyrukas, gal vadas, visi iškėlę rankas, kaip transe, jausmas, kad pavartoję kažko, tiek jauni tiek vidutinio amžiaus. Nu graudu. Bet jei jiems gerai, tegu.

Kas per nesamones... Niekas is tikinciuju kisenes pinigu netraukia. Kas nori aukoja baznyciai, bet ne Dievui ar Jezui.
Jei jums graudu ziureti i piligrimus, tai ko vaziuojat i sventas vietas?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 12 31, 19:20)
Perdavė man, kad per žinias sakė, kad žuvo hercogienės Keitės sesė su vyru ar tai sužadėtiniu.
Nors žiūriu, kad niekur tokios info nėra, tai nesuprantu...

Tu tokia reiksminga ir visiems reikalinga bigsmile.gif tokiu laiku sedejai sm blink.gif ?

Jei tave taip domina si naujiena, tai ko nepazourejai ten, kur " ziuri" sm nariu vyrus ir vaikus? Juk tu " galiu turi" bigsmile.gif .
Atsakyti

Ir tave su ateinančiais Naujais, daug geltonų skanių vaisių, geltonų ateisiančių metų proga mirksiukas.gif

Dekui ir tave  su Naujais :) Visa ko geriausio :) 

Atsakyti

idomi diskusija apie emigracija 

https://www.delfi.lt...i.d?id=76703553

Atsakyti

Aha, giliai masto tik veganai. Cia tie, kurie vietoj to, kad maistines medziagas gautu is maisto, ryja tabletes. Ir tai vadina ivairia ir maistinga mityba. Man tai geriau kiausinis, nei tablete. Kiekvienam savo aisku. 

O tu tikrai niekad nevartoji jokiu papildu ir vitaminu gyvenime? keista, dauguma mano pazystamu ir visavalgiu vartoja vitaminus, mineralus. Ir as pati ne vegane ir sau, ir vaikams, kurie ir mesa valgo ir tuos kiausinius, vis tiek nuperku kartais vitaminu, mineralu rinkinius, aisku naturalius, kokybiskus, ne sintetinius, ypac ziema, rudeni. Nes visa maista perkam.

Mano nuomone kokybiska mityba galima tik paciam viska uzsiauginant. Bet ir tai zmogus nera puodas i kuri, ka idedi , ta ir turi. Mityba, juk procesas ir atrodo zmogus gauna viska ko reikia, bet va truksta jam kokios gelezies pvz, nes zmogus - tai sistema ir medziagu pasisavimas priklauso nuo labai daug dalyku.

Tai man tavo tas nuolatinis kabinejimasis prie papildu atrodo siek tiek naiviai ir daugiau noras prisikabinti prie zmoniu , o ne kazkokie protingi argumentai, kaip veganiskos mitybos trukumas. jei tik veganai butu papildu vartotojai, manau sis verslas is vis zlugtu.

Atsakyti

dar siek tiek apie ta istorija del veganes mamos ir susirgusio vaikelio, detaliai isnagrineta situacija, daug klausimu gydytojui, kuris mano poziuriu labai neatsakingai pasielge, istransliuodamas paciento istorija ir iskreipdamas netgi faktus ir teisingi uzsieniecio gyvenacio LIetuvoje pastebejimai apie neetiska gydytojo poelgi.

"Penkta, Jūs savo pranešime minite Europos vaikų gastroenterologijos, hepatologijos ir mitybos draugijos (ESPGHAN) pareiškimą, kuriame – pasak Jūsų – draugija laiko veganišką vaikų mitybą „nepriimtina ir neskirtina“, o vegetarišką – „nerekomenduojama“. Darau prielaidą, jog paėmėte šį teiginį iš vadinamųjų minimos draugijos gairių apie primaitinimą, publikuotų Pediatrinės gastroenterologijos ir mitybos žurnalo 64/1 numeryje 2017 m. sausį. Kaip Jums puikiai žinoma, tokios pozicinės gairės yra labai svarbus dokumentas, leidžiamas mokslinės institucijos, kuri po daugelio metų kolektyviai darytų tyrimų jaučiasi pakankamai užtikrinta reikšti oficialią poziciją kuria nors moksline tema. Tai darydama, institucija su ypatinga atida pasveria kiekvieną žodį tam, kad tai, kas ten teigiama, neklaidintų ar nebūtų supainiota. Bet koks klaidingas citavimas ar ideologinė manipuliacija tokiomis gairėmis yra rimta mokslinio sąžiningumo nesėkmė, metanti šešėlius ant to, kuris citavo, profesinio patikimumo.

Pats būdamas akademikas žinau, jog mokslininkai savo rašiniuose retai naudoja tokius radikalius žodžius kaip „nepriimtinas“, todėl Jūsų citata man pasirodė įtartina. Ėmiau ir perskaičiau originalų straipsnį, kuriame, kaip ir tikėjausi, niekur nėra žodžio „nepriimtinas“ (ar panašaus svorio būdvardžių). Ten rašoma (psl. 127): „Reikalinga ypatinga priežiūra, kad primaitinant būtų užtikrintas adekvatus maistinių medžiagų kiekis vegetariškos ar veganiškos mitybos atveju, o maistinių medžiagų stygius gali išaugti labiau apribojant mitybą.“ Taip pat jie rašo (psl. 129): „Veganiška mityba turėtų būti pratikuojama tik esant tinkamai medicininei ar dietistinei priežiūrai, užtikrinant, kad kūdikis gauna patikimą vitamino B12, vitamino D, geležies, cinko, folio, ilgos n-3 polinesočiųjų riebiųjų rūgščių grandinės, baltymų ir kalcio, ir kad ta mityba yra pakankamo maistingumo ir energijos tankio.“ Tėvai turėtų suvokti rimtas pasekmes, jei nepavyktų laikytis patarimų dėl mitybos papildymo.“ Taip pat verta pastebėti, kad niekur straipsnyje nėra paminėta, kad veganės motinos pienas lemtų vaiko mitybos nepakankamumą. Taigi, gerbiamas Gydytojau, nėra abejonės, kad ši konkreti draugija nėra palanki veganiškai vaikų mitybai – čia Jūs teisus (jie taip pat mini labai rimtas pasekmes sveikatai, kai nėra medicininės priežiūros). Tačiau jų pozicija nepalyginti nuosaikesnė nei Jūsų, ir – svarbiausia – Jūs, regis, neteisingai pacitavote savo mėgstamiausią šaltinį tam, kad pridėtumėte autoritetingumo savo asmeninei pozicijai – esu tikras, kad sutiksite, jog tai netonizuoja Jūsų patikimumo. Be to, žvelgiant į Jūsų CV, atrodo, jog neretai dalyvaujate šios draugijos renginiuose , tad esate su ja šiek tiek susijęs – galima būtų teigti, kad elegantiškiau ir nešališkiau būtų buvę pasiremti ne vien ja, bet ir kitais šaltiniais. Analogiškai turbūt aš kaip italas galėčiau pakomentuoti, kokia kava geriausia pasaulyje: „Pasak italų, geriausia kava – espresso“. Turbūt sutiktumėte, jog tai – savotiškas interesų konfliktas?

r išties įdomu, jog nesumanėte pacituoti Pasaulio sveikatos organizacijos, Mitybos ir dietologijos akademijos, Amerikos dietologų asociacijos, Kanados dietologų asociacijos ir daugybės kitų. Jos visos – ne taip, kaip ESPGHAN – vieningai teigia, jog (aš cituoju, o ne klaidingai cituoju, iš Mitybos ir dietologijos akademijos pozicinių gairių): „Tinkamai suplanuota vegetariška, įskaitant veganišką, mityba yra sveikatinga, maistine prasme adekvati ir gali suteikti naudos sveikatai užkertant bei gydant tam tikras ligas. Ši mityba yra tinkama visoms gyvenimo ciklo pakopoms, taip pat ir nėštumo, maitinimo krūtimi, kūdikystės, vaikystės, paauglystės metu, vyresnio amžiaus žmonėms ir atletams.“

Taigi šiuo atveju mano klausimas Jums toks: ar Jūs kaip gydytojas nemanote, jog turėtumėte laikytis tam tikro nešališkumo pateikdamas informaciją, ypač oficialiuose pranešimuose?

.....

Ar manote, kad toks veiksmas iš asmens, atstovaujančio Jūsų profesijai ir socialiniam vaidmeniui, yra atsakingas? Ar Jus tenkina faktas, kad nuteikiate žmones prieš žmones, tėvus prieš tėvus, lietuvius prieš lietuvius dėl to, kad pateikėte šališką ir netikslią savo atvejo diagnozę, klaidingai cituodamas savo šatinius ir praleisdamas kitus tokios pačios svarbos šaltinius? "

Daugiau skaitykite: https://www.lzinios....u-mityba/257205
© Lietuvos žinios

Atsakyti

Tu tokia reiksminga ir visiems reikalinga bigsmile.giftokiu laiku sedejai sm blink.gif?

Jei tave taip domina si naujiena, tai ko nepazourejai ten, kur " ziuri" sm nariu vyrus ir vaikus? Juk tu " galiu turi" bigsmile.gif.

Matau grizai i trasa  :D 

Su Naujais! 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2018 01 02, 14:54)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="cambala" data-cid="71944355" data-time="1514895352"><div><p>Tu tokia reiksminga ir visiems reikalinga vartotojo įkelta nuotraukatokiu laiku sedejai sm vartotojo įkelta nuotrauka?

Jei tave taip domina si naujiena, tai ko nepazourejai ten, kur " ziuri" sm nariu vyrus ir vaikus? Juk tu " galiu turi" vartotojo įkelta nuotrauka.</p></div></blockquote><p>Matau grizai i trasa  biggrin.gif </p><p></p><p>Su Naujais! </p>

Ir tave su Naujais smile.gif .
Atsakyti

Del tos veganes vaiko- idomu, negi tokiai mamasai grazins vaika taip lengvai?

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2018 01 02, 14:57)
Jei jums graudu ziureti i piligrimus, tai ko vaziuojat i sventas vietas?

Važiavau į apžvalginę kelionę po Izraelį. Man graudu ne į pačias vietas žiūrėti, bet į žmonės paranojikus. Ten tikrai labai gražu. O netikintiems ten negalima važiuoti, nei į bažnyčią nueiti? O karalikai į cerkves gali nueiti, ar jau šventvagystė?
Atsakyti