QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 12 30, 15:15)
Taigi, idejau straipsni, kur zmones susisieke su mama ir parase, kaip kas buvo,
Be to mokslininkai senai nustate, kad vegetarine ir veganine mityba yra visiskai tinkama visu amziu zmonem, priedo tokiu zmoniu milijonai pasaulyje, tai kam tusciai skleisti mela?
O neklystanciu nera, ir serga visi ir suklysta visi , bet kam kaltinti mamos mityba ir tipo ji blogai vaika maitino, kai aprasytas budas visiskai sutampa su bendrosiom PSO rekomendacijom?
kuom mamoms vadovautis, juk neina viskuom iskart pasirenki viena krypti ir vadovaujiesi. Is patirties galiu pasakyti, kad iki metu vaiko pagrindinis maistas yra MP ir jo visiskai uztenka, darozves, koses tik siaip pratinimasis virskinti.
O taip, nes perpasakota istorija visada yra šimtaprocentinė tiesa
Vagatarinė ir veganinė mityba galbūt ir yra tinkama jei žmogaus smegeninėje yra daugiau, nei tikėijimas paskutine mada ir įsivaizdavimas, kad jis viską žino.
Nežinau, kas ten kuriam straipsių parašyta ar nedarašyta, bet medikai per TV komentavo apie tai, kaip mamos mityba daro įtaką kūdikio sveikatai ir vystymuisi. Ir nei Jūs, nei aš nežinom, kaip ta mama tą veganizmą suprato ir kiek jinai maitinosi tinkamai, o kiek tik pagal naujausią madą. Todėl atmesti to, kad galbūt vaikas nusilpo ir dėl to, kad motina nesugebėjo tinkamai maitintis, nei Jūs, nei aš negalim. Ir kaltinti medikus bei visapusiškai teisinti mamą vien todėl, kad ji yra veganė, nežinant jokių faktų, o tik kažkieno viename ar kitame straipsnyje perpasakotas istorijas yra kvaila.
Sveiku protu vadovautis. Ir jei pasirinkai netradicinę mitybą, būti itin atidžiai tiek vertinant savo organizmo poreikius bei galimai trūkstamas medžiagas, tiek ir galimą poveikį vaikui, ypatingai nėštumo ir maitinimo metu. Daryčiaus visus įmanomus tyrimus sau ir vaikui, jei jau apsispręsčiau būti moderni. Galimos rizikos gi nėra kažkokia tai karinė paslaptis, jei tuo domiesi. Veganinė mityba gal ir tinkama, bet ja reikia domėtis iš esmės ir taikyti ne paviršutiniškai. Ar tai darė ta mama? Aš tai nežinau. Jei nedarė, tai ji turi prisiimti atsakomybę už tai, kad vaiko organizmui trūko jam būtinų medžiagų. Ir niekas kitas.